» »

Stavka zdravnikov 2024

Stavka zdravnikov 2024

««
118 / 118
»
»»

BuDi79 ::

Jure14 je izjavil:

...izterja in denar porablja ZZZS.
Jebo te zzzs, samo to lahko rečem. Če kdo ne zna z denarjem in organizacijo so to oni, ampak lepo ves čas pod radarjem. Ministrstvo in zdravniki se borijo med sabo, zzzs pa lepo tiho v senci pije aperol in upa da jih kdo ne opazi.

solatko ::

Že samo pri nabavah bi se lahko v letih prišparale miljarde, če se nebi pri vsakem povoju, delček prijel neznanokje! Jankovič je dokazal, da je javnega denarja dovolj in se da marsikaj naredit, če je volja in interes, kar pa pri nas odpade, ker je pohlep in parcialni interes veči od javnega. Za vsakim naročilom in plačilom stoji človek, tega ne počne umetna intelegenca. Pustimo zdravnike, vseeno pa so samo ljudje in med njimi so tudi pohlepni in nesposobni, vendar ne v večini.
Delo krepa človeka

solatko ::

Sicer pa vse svetovno sranje, v največji meri obvlada pravna stroka in to je najbolj žalostno v vsem tem.
Delo krepa človeka

Jure14 ::

BuDi79 je izjavil:

Jure14 je izjavil:

...izterja in denar porablja ZZZS.
Jebo te zzzs, samo to lahko rečem. Če kdo ne zna z denarjem in organizacijo so to oni, ampak lepo ves čas pod radarjem. Ministrstvo in zdravniki se borijo med sabo, zzzs pa lepo tiho v senci pije aperol in upa da jih kdo ne opazi.

Z namenom sem napisal ZZZS.
Da se umakne delo z denarjem čim dlje stran od ambulant. Da se ne bo govorilo, da to zdravnik v žep pobaše.
Da ni zdravnik tisti "ta slabi", ki denar pobira, potem pa moraš čakat.
Da se z izterjavo ne ukvarja vsaka ambulanta posebej, ampak centralno.
Da zdravnik ne hodi po nepotrebnem v konflikt s pacientom zatadi denarja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Jure14 ()

Malidelničar ::

Jure14: glede na to, da se sedaj nekaj lomi pediatrija, pa oralna kirurgija (kar je bilo zadnjil v medijih oz. na Odmevih); kje po tvojih internih info, na katerih oddelkih se bo v tem in naslednjem letu najbolj lomilo t.j. bi lahko bilo največ odhodov?
Okej travma verjetno bo ostala, pa glavne veje kirurgije? Nekateri namigujejo, da bi lahko bil val odhoda privat/koncesionarsko npr. ginekologov (to je bila novica danes zjutraj, koliko jih primanjkuje)...
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Zgodovina sprememb…

feryz ::

Šlo bo vse, kar ne potrebuje dosti resursov za svoje delo. Ker amortizacija je hudič. Je pa potrebna, če bi rad plačo 10 jurjev plus neto.
Ne moreš pričakovati toliko, če rabiš za svoje delo stetoskop okrog vratu in žlico v roki.
Če moraš pa bolnico postaviti in aparatur nabiti noter za par 10 milijonov evrov, da sploh začneš ordinirati, potem pa lahko pričakuješ velike cifre.

Magic1 ::

Pri sosedih zahodno se lahko vidi, kam to pelje. Oni bi poslali vojsko v bolnice, da ne bi prihajalo do napadov na zdravstveno osebje. Zdravstvo je jeba, imaš zdravila/zdravljenje že praktično skoraj za vse, samo denarja ne in nato je folk obupan. Država pa si noče naliti čistega vina in postavit realen plan in tako prelaga pritisk bolnikov na zdravstveno osebje. v ZDLJ so šli še tako daleč, da so zaposlene obrnili en proti drugemu. Če je en šel na dopust/bolniško/nego, so paciente preprosto porinili drugemu zdravniku, da je bil dvojno obremenjen.

feryz je izjavil:

Šlo bo vse, kar ne potrebuje dosti resursov za svoje delo. Ker amortizacija je hudič. Je pa potrebna, če bi rad plačo 10 jurjev plus neto.
Ne moreš pričakovati toliko, če rabiš za svoje delo stetoskop okrog vratu in žlico v roki.
Če moraš pa bolnico postaviti in aparatur nabiti noter za par 10 milijonov evrov, da sploh začneš ordinirati, potem pa lahko pričakuješ velike cifre.

Kaj ti pomaga milijonski aparat in specialist, če ga zasujejo takoj s neomejeno vrsto pacientov? Zdravnik s "stetoskopom" in možnostjo nekih osnovnih testov mora znat ocenit, ali je pacient res primeren za specalistično obravnavo. Se vidi že tukaj v tej temi, kako bi nekateri kar za vsak drek šli direkt do specialista. Sej ni problema, samo sam si ga plačaj. Samo osebnemu zdravniku dajo 5min, da ugotovi s vso papirologijo pa še mislijo zmenjševat ta čas.
Magic

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Magic1 ()

Jure14 ::

Uh, več smeri je, po katerih lahko gredo (bodo šle) različne veje zdravstva.

Urgenca po moje ni zanimiva za zasebno iniciativo (razen reševalnih prevozov), zato bo ostala pod okriljem države. Drugo je pa vprašanje, kdo bo tam sploh še delal. Ali bodo to dobro plačani urgentni zdravniki ali pa bodo tam pod prisilo (z obveznostjo dežuranja) kar vsi z licenco.

Privat (al pa na koncesijo) je že šlo (in bo še šlo) dosti takšnih specialnosti, ki so "zaokrožena celota", ki ne potrebujejo ravno veliko interdisciplinarnosti.
Okulist, zobozdravnik, dermatolog,... torej stvari, ki jih lahko dela "one man band".

Nadalje k takšnim "one man band" zadevam spada še kompelt primarni nivo. Ja, ginekologija je zelo primerna zadeva za čisto privat it (ne na koncesijo). Večinoma predvidljivi stroški za "stranke", preventivni pregledi, večino težav pa pozdravi kak antibiotik. Tudi predvidljiv strošek za stranke, in finančno popolnoma obvaldljiv, tudi v popolnoma samoplačniškem sistemu.

Privat pediatri so malo na slabšem kot ginekologi, ker ne mroejo papirjev za nego pisat. In tako nimajo polne "funkcionalnosti".
Enako privat družinski zdravniki. So pa lahko dobra vstopnica v privat zdravstveni sistem. Kar zavarovalnice že zdaj pospešeno širijo.

Na sekundarnem nivoju že zdaj ni nekih posebnosti, ki jih zasebniki nebi mogli na koncesijo delat. Od poceni pregledov do najdražje opreme (CT, MR in podobnih zadev).
S širjenjem privat zavarovanj bodo na privat izvajalce šli tudi kakšni pregledi, ki jih zdaj samo na klinikah delajo. Pač enostavna računica z "obsegom proizvodnje".

Terciarni nivo se ne bo ravno selil v privat vode, ker je finančno zelo nepredvidljiv. Piraj boga koliko bo stala neka operacija in kolikšni bodo stroški okrevanja, pa ležalni dnevi, pa koliko krije ZZZS po svojih SPP cenikih.
Bo pa veliko zdravnikov iz bolnic presedlalo na privat sekundarni nivo. Že zda je veliko takih, ki popoldne delajo trivialne zadeve pa privat ustanovah. In ob povečanju povpraševanja po privat (enostavnih) storitvah bo vedno lažja odločitev za zapustitev državnega zavoda (če že ministrica sili, da se odločijo ali eno ali drugo).
Iz državnega bodo odšli srednje dobri in bolj podjetni. Ki so že zdaj delno delali privat in so bili tudi nosilci večine dela v državnem zavodu.
Pe večji problem pa bo, ker bodo odšli tudi mentorji. In ne bo podmladka z ustreznim znanjem.

Zaenkrat kaže na makedonski model. Kdor kaj zna, bo šel privat delat enostavnejše zadeve. Konkretno kirurg bo šel privat želosce manjšat, pa krčne žile ven vlečt, pa vzpodbujevalce vstavljat. Namesto transplantacije v državnem delat. Po enem letu sesanja špeha, krčnih žil in odstranjevanja znamenj se znanje za transplantacije izgubi.
In čez nekaj let v državi nimaš več nikogar ,ki bi to znal delat, pa če bi si javnost tega še tako želela in bila pripravljena plačat.
Pa niso samo kirurgi taki, po vseh vejah obstajajo "izjemne" storitve, ki se delajo samo v UKCju, ki jih izvajajo ljudje, ki to obvladajo, predajajo znanje naprej, zraven pa seveda za dober denar še privat delajo. In če se jih prisili, da izberejo, se zna zgodit, da bodo izbrali drugače od naših pričakovanj in želja.

ginekk ::

Preden bodo ukinili obvezno zavarovanje, ne bo resne razmejitve. Kdo pa ima danes viška denarja za dodatno zasebno zavarovanje? No, tisti bodo šli zasebniku.

Odvisno je tudi od tega, kako konkurenčne produkte bodo imele zavarovalnice. Ta trg obstaja šele par let.

Tudi zasebnikom se ni bilo treba oglaševat, povečini imajo prste in utečene kanale v denarju iz javne blagajne.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ginekk ()

Lonsarg ::

Bi se pa zgodba precej obrnila, ce bi sprejeli zakon da je zavarovalnica ali samoplacnik, ki krije prvi pregled dolzna/dolzan kriti vse nadaljne preglede in zaplete glede na ugotovitve prvega pregleda. Potem bi ce gres samoplacnisko na prvi pregled zavarovalnica morala kriti tudi celotno zdravljenje recimo raka, ce ga najdejo.

In edino to bi blo fer, ne pa da placas prvi pregled za preskok vrste, nadaljni pa na ZZZS, to ni fer do ostalih ki tega preskoka ne placajo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

Mato989 ::

Magic1 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Magic1 je izjavil:

Mal težje je varčevat, če cene nepremičnin od boomerjev letijo v nebo, hkrati pa nam država pobere 50%+ za pokojnino (boomerjev) in zdravstvo, ki se tudi večinsko porabi za upokojence. Pustimo zdaj Matote na normirancu ali doo in mu je šport plačevanje minimuma. Najhuje bo, ker bo enkrat počl in bomo mi na polno izviseli čez ene 30 let, ko bomo šli v penzijo.



Torej hoces rect da si se pravkar pojamral kako delas za boomerje pol pa si proti meni ki bi rad da si boomerji sami placajo zdravstvo in penzije dobijo realno ovrednotene ne revalorizirane

Jaz sem na tvoji strani, samo ti nisi

Tu je problem delovnih

Ne. razlika med nama je ta, da bi ti penzičem vse odvzel. Jaz pa bi jim samo zraven delno zaračunal, da se omejene resurse smotrno porabi. Danes noben kirurg ne upa zavrnit operacije 90. letnika, ker imajo lahko pravne težave. Če bi nekdo rekel takemu, da so šanse za uspešno zdravljenje minimalne, hkrati pa bi še moral plačat nekaj jurjev, bi udeleženi dobro premislili. Pa vemo, da operacija pri 90 skoraj ziher pomeni poslabšanje, četudi je operacija uspešna. Takrat telo ni sposobno odpravit posledic operacije.


Jaz bi jim odvzel vse kar v njihovih letih ni blo gratis... in vse kar niso REALNO prislužili brez revalorizacije... takrat bi padli na realen nivo svoje vrednosti

Aja pa obvezno bi jim odvzel volilno pravico, ker oni nimajo kaj za volit o prihodnosti katere del verjetno ne bodo.

Lonsarg je izjavil:

Bi se pa zgodba precej obrnila, ce bi sprejeli zakon da je zavarovalnica ali samoplacnik, ki krije prvi pregled dolzna/dolzan kriti vse nadaljne preglede in zaplete glede na ugotovitve prvega pregleda. Potem bi ce gres samoplacnisko na prvi pregled zavarovalnica morala kriti tudi celotno zdravljenje recimo raka, ce ga najdejo.

In edino to bi blo fer, ne pa da placas prvi pregled za preskok vrste, nadaljni pa na ZZZS, to ni fer do ostalih ki tega preskoka ne placajo.


To se pa strinjam...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Mato989 ()

Magic1 ::

Lonsarg je izjavil:

Bi se pa zgodba precej obrnila, ce bi sprejeli zakon da je zavarovalnica ali samoplacnik, ki krije prvi pregled dolzna/dolzan kriti vse nadaljne preglede in zaplete glede na ugotovitve prvega pregleda. Potem bi ce gres samoplacnisko na prvi pregled zavarovalnica morala kriti tudi celotno zdravljenje recimo raka, ce ga najdejo.

In edino to bi blo fer, ne pa da placas prvi pregled za preskok vrste, nadaljni pa na ZZZS, to ni fer do ostalih ki tega preskoka ne placajo.

Super. Greš na "menežerski pregled" (plačuješ vseeno jurja plus mesečno v zdravstveno blagajno zaradi visoke plače) in tam se jasno pokaže, da imaš neko bolezen. Žal nisi več upravičen do zdravljenaja. Upajmo, da je vsakemu jasno, da bi se količina visokih vplačnikov močno zmanjšala.

Mato, nismo diktatura, da bi se kar en posameznik nekaj spomnil. Tvoji predlogi bi poskrbeli, da bi naslednji dan dobil odslovitev iz koalicije.
Magic

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Magic1 ()

Jure14 ::

Lonsarg je izjavil:

Bi se pa zgodba precej obrnila, ce bi sprejeli zakon da je zavarovalnica ali samoplacnik, ki krije prvi pregled dolzna/dolzan kriti vse nadaljne preglede in zaplete glede na ugotovitve prvega pregleda. Potem bi ce gres samoplacnisko na prvi pregled zavarovalnica morala kriti tudi celotno zdravljenje recimo raka, ce ga najdejo.

Gospod, našli smo to-in-to.
A želite na uradnem ali samo na neuradnem izvidu?

Malidelničar ::

Evo, še ena nit. Kr bed:

"Na lajno mi je naneslo spet kregarijo okoli zdravnikov. Jest ne bi rad sodil, kaj je prav in kaj ne, bi pa delil z vami eno izkušnjo, ki še kar traja, rešitve pa nekako še ni na obzorju. Here we go! "
https://x.com/TooBigEgo/status/18356286...
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Malidelničar ::

Kot ste rekli, IT sistemi v SLO zdravstvu so težava in finančna ponikalnica:

Na UKC-ju Ljubljana težave z informacijskim sistemom, mogoč podaljšan čas obravnave
https://www.rtvslo.si/zdravje/na-ukc-ju...
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
««
118 / 118
»
»»