» »

Stavka zdravnikov 2024

Stavka zdravnikov 2024

««
80 / 118
»»

feryz ::

Namesto da bi naredili red in bi bilo denarja preko glave, bi vi rajši rezali pravice, pobijali ljudi, denarja pa bo, kot po čudežu, še manj.

Malidelničar ::

feryz je izjavil:

Namesto da bi naredili red in bi bilo denarja preko glave, bi vi rajši rezali pravice, pobijali ljudi, denarja pa bo, kot po čudežu, še manj.


Narobe se razumemo.

V resnici gre tako:
1. Rezanje pravic je predpogoj, da
2.se začne delati red, posledično
3.ljudi zato ne bo potrebno pobijati (pobija se jih masovno sedaj, ko čakajo v čakalnih vrstah!)in
4. denar bo racionalno porabljen z konkretnimi učinki
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Oporabnek ::

Kaj zdaj so se že zmenili z arbitri o 50% povišice in potem imamo takoj 14 dni do specialista čez noč?

Jure14 ::

Ne (še).
Vlada nekaj mečka in zavlačuje z arbitražo.

Po moje se bodo zmenili za kakšnih 10% povišice, pa še kakšnih 10-15% zaradi "deficitarnosti".

NuMaN ::

Preden začnete rezati, najprej ukinite institucijo osebnega zdravnika, ki je samo na papirju.

Pa da vsi zavarovanci dejansko dobijo zdravniško obravnavo, kar pa temu ni tako, je zgolj na papirju.Marsikdo nima osebnega zdravnika, pa tudi tisti, ki ga imajo, so pogostokrat popolnoma ignorirani.

Ali pa razpustite celotno zdravstvo in vse privatizirajte, hkrati pa nič prispevkov za zdravstvo in naj se vsak znajde po svoje.

Država naj samo poskrbi za nujne urgence in morfij.

Jure14 ::

Hm, ti bi ukionjal najcenejši nivo v zdravstvu?
Primarni nivo (osebni zdravniki, pediatri, ginekologi, urgenca) na leto stane 200mio€.
Vse ostalo stane na leto 4,3mrd€.

Če ukineš primarni nivo, a misliš, da se bo število obravnav na sekundarnem povečalo samo za 5% (da boš finančno na istem)?

NuMaN ::

Pomenljivo je da je ta primarni nivo totalno v k*** in se ga ne porihta ...

Dosti je odvisno od čiste sreče - nekdo dobi obravnavo, drugi pač ne.

Oporabnek ::

Problem je, da država enostavno nima financ za take bedarije in izsiljevanja, zdravniki pa so patološko pogoltni. Kot kaže bo tudi arbitraža neuspešna, ker ima Fides v glavi, da je vse skupaj zarota.
Golob tudi ve, da ko si enkrat tako požrešen, da ti recimo 5000EUR ali več mesečno ni dovolj, se boš težko kdaj zasitil z denarjem. To je neskončna špirala nezadovoljstva. So preveč gledali Instagrame in "težko" življenje influencerjev in sedaj se hočejo primerjati s temi influencerji, ki res dosti garajo, da furajo taki luksuzni lifesytle.

Zdravniki bi se morali nehati primerjati z bogatuni in njihovim lifestylom. Spremeniti vrednote in na prvo mesto dati pomoč sočloveku namesto denarja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Oporabnek ()

Malidelničar ::

NuMaN: kakšne bi pa bile posledice ukinitve inštitucije osebnega zdravnika?
Oz. kako bi to nadomestili oz. ali je ta inštitucija standard tudi v zdravstvenih sistemih v tujini?
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

NuMaN ::

Za tujino ne vem, ampak pri nas v praksi to nima smisla.

V teoriji pa verjetno da.

Bolje bi bilo, da me obravnavajo v bližnjem ZD, pa da so stvari digitalizirane, da splošni zdravnik (ob različnih obiskih pač ne nujno isti) vidi tvojo zgodovino, ko prideš k njemu.

Osebni zdravnik za 9000 glav pa ne pije vode.

Mato989 ::

Malidelničar je izjavil:

NuMaN: kakšne bi pa bile posledice ukinitve inštitucije osebnega zdravnika?
Oz. kako bi to nadomestili oz. ali je ta inštitucija standard tudi v zdravstvenih sistemih v tujini?



V osnovi bi moral vsak osebni zdravnik oz vsaka ambulanta sprejet kogarkoli...

Za to je seveda potrebno nekaj, na splet prenesti vso zgodovino pacienta in končno vržt fascikle v smeti.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Malidelničar ::

Mato989: pa sej smo na IT forumu, verjetno recimo, če tukaj vprašamo folk, bi to bilo izvedljivo. Na način, da se pokrije celoten zdravstveni sistem oz. vse deležnike - državne in koncesionarske - da se zagotovi kompatibilnost baz in aplikacij pa da je stabilno (da sistem ne meče ven)?
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

NuMaN ::

To ne pričakuj pred 2040.

Pa ne gre samo za zdravstvo, e-uprava pokriva premalo stvari (recimo sodišč ne, pa bi jih lahko), vsaka šola ima neko svojo e-rešitev, zdi se mi, da tudi vsak ZD ima neko drugo aplikacijo za naročanje.

Zdaj, ali je mogoče celo tako bolje - da ni vse centralizirano in povezano, če ne zaradi same varnosti nazadnje, pa ne vem.

Magic1 ::

Ko bi vedeli, kolikokrat mreža ne dela v ZDLJ in potem gre vse preko kartonov in ročno. Potem pa zdravnik kliče informatika in dobi enega nooba na drugem koncu, ki mu ni nič jasno (sej veste informatik za jurja).
Drugače si pa ne predstavljate, kaj pomeni dobiti neznanega pacienta. Osebni zdravnik ima v povprečju 5min na pacienta, kako naj zdaj naštudira njegovo medicinsko zgodovino v tem času? Niso vsi mladi s nula boleznimi. Se zavedate, da so zdravila med sabo lahko zelo kontradiktorna in nevarna?
Magic

Utk ::

A "osebni" zdravnik pa ve na pamet za vseh 200 kritičnih kaj vse jim je predpisal in zakaj? In to tolk sigurno, da ne rabi niti preverit?

Magic1 ::

Mah kje, sej v šoli tudi niso rabili vedet 1000 stranske knjige na pamet. Sej zato pa je medicina za vsakega klepca primerna in večina tukaj bi jo opravila z lahkoto. Samo gor ne morejo pridet, ti šment, vzamejo le najbolj pridne.
Magic

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Magic1 ()

LeQuack ::

Kako bo arbitraža prinesla več denarja v proračun?
Quack !

Utk ::

Magic1 je izjavil:

Mah kje, sej v šoli tudi niso rabili vedet 1000 stranske knjige na pamet. Sej zato pa je medicina za vsakega klepca primerna in večina tukaj bi jo opravila z lahkoto. Samo gor ne morejo pridet, ti šment, vzamejo le najbolj pridne.

Če bi blo tako, pa ni, bi bil to recept za napake.
Sicer ti pri predpisovanju erecepta sw vrže ven zdravila, ki ne pašejo skup, in najbrž tist sw ve vseeno bolje od nekega osebnega zdravnika...

Magic1 ::

Hahahahahahah. KOmediant, a ti si sanjal sw od ZDjev koromandije? Avtomatika my ass. Stvari so tako neautomatično narejene, da potrebuje zdravnik za vsako stvar po 10+ klikov. Še zdravil na recept ne zna predlagat tiste, ki niso za doplačat (seznam se konstantno spreminja). Bi moral zdravnik čist neko x bazo preverit glede tega. Potem pa pacenti nazaj hodijo, ker ne mislijo doplačat 1EUR. Pa to v ZDLJ, ki pokriva veliko zdravnikov.
Pa vsak ZD izven večjih mest ima svoj drugačen sw. Zmešnjave kolikor češ.
Magic

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Magic1 ()

Utk ::

To preverjanje je del centralnega sistema, ni odvisno od lokalnega sw.

Oporabnek ::

Princesa Catherine ima raka in ima neomejeno denarja in najboljše specialiste na svetu. Noben zdravnik ti ne more nič garantirat. Zato res nima smisla tem našim šalabajzerjem dajat povišice za te slabe storitve. Se ne splača, ker če pride kaj resnega ne moreš računat na nobenega zdravnika na tem svetu. Kaj šele na slovenske specialiste...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Oporabnek ()

111111111111 ::

Jure14 je izjavil:

V glavnem: upokojenci, nekako jim je treba dopovedat, da jim ne "pripada vse" v zdravstvu. Pač v stilu "nad 75 ne zdravimo več raka". "Nad 80 ne menjamo kolkov".

Tukaj bi jaz presojal. Ne zdravimo raka se strinjam, menjava kolkov pa odvisno od tega koliko je človek aktiven. Absoultno pa tiste, ki so na postelji in dementni ne zdravimo več aktivno, ampak pustimo, da bolezen naredi svoje in lajšamo bolečine. Ni pa več rešilca, aktivnega reševanja, če pride do aritmije je to to, itd...

Nekaj takega bo treba sprejet, sam trenutno je res tako, da dobiš pismo odvetnika zaradi zanemarjanja 95 let starega pacienta priklenjenega na posteljo.

Utk je izjavil:

Doma ja...boš en mesec doma z njim? Boš vzel en mesec dopusta? Si ne zasluži vsaj nekaj morfija itd, kdo mu bo to dajal, sme to vsak? In kolk kapacitet tak človek v resnici odvzame neki bolnišnici? Tam jih strpajo 8 komadov v sobo in priklopijo na cevke. Nekaj materiala že je, ampak to bi bilo tudi doma, dela pa niti ne. Sploh pa ne zdravnikovega dela, če že, za sestre. Ker če je tu kaj zdravnikovega dela, potem očitno itak ne morejo bit doma.

Motiš se. Dobi se pomoč na domu, bolniku se daje morfij in se lajša bolečine. Ne zdravi pa se ga več aktivno. Ne vlači se ga po bolnišnicah itd...

Samo ljudje se danes smrti bojijo.

Malidelničar je izjavil:

Bolje, da sem predčasno pripravljen.

Žal mislim, da bo tako kot si danes ljudje predstavljajo. Tisti, ki bodo osebno poznali zdravnika, jo bodo solidno odnesli ostali bodo pa pač plačali.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Zgodovina sprememb…

Utk ::

Pomoč na domu je bistveno dražja od ležanja v neki bolnici.

111111111111 ::

Mato989 je izjavil:

Problem je da ni dovoljena evtanazija... Ti bom povedal, moja babica je lani umrla, pred tem je šla v dom, pol pa iz doma v bolnico pa v bolnici 14 dfni pa spet v dom za par dni pa spet v bolnico, kolko je to stroškov za bv? Vsi smo vedeli da bo umrla, ampak so jo še kar vozačkali na "državne" stroške iz doma v bolnico in nazaj pa na infuzijo pa tam je zasedala prostor, pa delo ker je postala nepokretna jo je blo treba previjat pa vse pizdarije... skratka, bolje bi bilo če bi umrla 1 dan prweden gre v dom, jaz vem da bi raje umrl pri 91tih z evtanazijo pokončno, kot pa teh 6 mesecev muke ki jih je imela babi...

Evtanazija, bi morala biti sprejeta, ko bi zdravstvo štimalo. Ko bi HOSPICI delovali, ko bi delala paleativa, bi bila evtanazija, kot ena izmed opcij. Sedaj pa vlada sprejema evtanazijo kot rešilno bilko, čeprav je stroka proti. Pa tudi dohtajev ne bo, ki bi jo izvajali, pod trenutnimi pogoji.

Utk je izjavil:


To je drug problem. Potem naj rečejo (poštempljano) da si ga vzemi domov in mu daj povšter čez glavo...še bolje, če oni to naredijo "strokovno". Ne morejo ti ga pa kar poslat domov pa rečt znajdi se.

Saj ti pravim, da ni tako. Dobiš zdravila, da mu lajšaš bolečine in človek umre doma.

Mato989 je izjavil:

Ampak so naredili torej... bistvo je da če bi bila evtanazija bi se pač osebo evtanaziralo ko enkrat več ne more kvalitetno živeti sama zase... in ko je evidentno da zdravila in zdravniki ne morejo več pomagat da bo lahko kadarkoli samostojno in kvalitetno živela... To je bistvo.

Mato zadeva je prekleto preprosta. Če dohtarji ne bi ukrepali, bi vi lahko potrkali s pravniki. Dohtar ti MORA dati najboljši nasvet možen v skaldu s protokolom. In če je bilo srce slabo, je to srčni spodbujevalnik. Če tega ne naredi, je kršil protokol, ki ga imajo in ga lahko tožiš.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Zgodovina sprememb…

111111111111 ::

NuMaN je izjavil:

Pomenljivo je da je ta primarni nivo totalno v k*** in se ga ne porihta ...

Dosti je odvisno od čiste sreče - nekdo dobi obravnavo, drugi pač ne.

Sploh nimaš pojma kaj je primarni nivo. Primarni nivo so urgenca, družinci, ginekologi in pediatri. Kje ne dobiš obravnave, če se usedeš na urgenco? Če greš k družincu? A pediatri mečejo otroke s starši na cesto? Prosim ne govori o stvareh, ki jih ne poznaš in samo pljuvaš po zdravnikih, ker ne uspeš razumeti več kot ti servirajo vladni mediji.

Oporabnek je izjavil:

Problem je, da država enostavno nima financ za take bedarije in izsiljevanja, zdravniki pa so patološko pogoltni. Kot kaže bo tudi arbitraža neuspešna, ker ima Fides v glavi, da je vse skupaj zarota.
Golob tudi ve, da ko si enkrat tako požrešen, da ti recimo 5000EUR ali več mesečno ni dovolj, se boš težko kdaj zasitil z denarjem. To je neskončna špirala nezadovoljstva. So preveč gledali Instagrame in "težko" življenje influencerjev in sedaj se hočejo primerjati s temi influencerji, ki res dosti garajo, da furajo taki luksuzni lifesytle.

Zdravniki bi se morali nehati primerjati z bogatuni in njihovim lifestylom. Spremeniti vrednote in na prvo mesto dati pomoč sočloveku namesto denarja.

Zdravniki niso ravno neumni. Golob jih obravnava v stilu, tako kot bom jaz žvižgal boste vi plesali. A ti bi plesal, če ti nekdo laže, te žali, izvaja gonjo po medijih, tudi ti vpiješ, da so zdravniki pogoltneži, itd...

Skratka jaz dam dohtarjem prav. Dokler se tako do njih obnaša brez vsakega spoštovanja, tudi njim ni treba požirati vsega. Namesto da bi Golob privh 14 dni stavke sklonil glavo in se s Fidesom zmenil, je zrušil zdravstvo, pa verjetno bo še vedno moral plačat. Tako pa je raje od daleč gobcal čez dohtarje jih poniževal, sedaj pa verjamem, da je sranje.

NuMaN je izjavil:

Za tujino ne vem, ampak pri nas v praksi to nima smisla.

V teoriji pa verjetno da.

Bolje bi bilo, da me obravnavajo v bližnjem ZD, pa da so stvari digitalizirane, da splošni zdravnik (ob različnih obiskih pač ne nujno isti) vidi tvojo zgodovino, ko prideš k njemu.

Osebni zdravnik za 9000 glav pa ne pije vode.

Tako je na Norveškem. Pacient je vezan na ZD in ko pride gre k tistemu dohtarju, ki takrat dela.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Zgodovina sprememb…

NuMaN ::

Kar osebni napadi zdaj.

Ne bom odgovarjal na to - da se popravim, moja kritika leti na ureditev sistema z osebnimi zdravniki.

To, da pljuvam po zdravnikih, je zgolj tvoja projekcija.

In kakorkoli obračaš, je dejstvo, da priti do obravnave pri splošnem zdravniku ne pride prepogostokrat.

111111111111 ::

Mato989 je izjavil:

V osnovi bi moral vsak osebni zdravnik oz vsaka ambulanta sprejet kogarkoli...

Za to je seveda potrebno nekaj, na splet prenesti vso zgodovino pacienta in končno vržt fascikle v smeti.

Ne. Stvari bi morale biti regijske. Ostalo pa na urgenco.

Utk je izjavil:

A "osebni" zdravnik pa ve na pamet za vseh 200 kritičnih kaj vse jim je predpisal in zakaj? In to tolk sigurno, da ne rabi niti preverit?

Žena je vpisovala nove paciente. Ko je pacient prišel naročen k njej, je morala prej naštudirat, kaj vse je človek že prejel, kakšne bolezni ima itd... Ni to kar iz lufta.

Utk je izjavil:

Če bi blo tako, pa ni, bi bil to recept za napake.
Sicer ti pri predpisovanju erecepta sw vrže ven zdravila, ki ne pašejo skup, in najbrž tist sw ve vseeno bolje od nekega osebnega zdravnika...

Ha, ha, ha... kateri optimist si ti. :D Za pacienta mora dohtar klikat kot pri norcih, da vpiše podatke. Kaka primerjava zdravil, a misliš, da bo kdo prevzel odgovornost za ta software?

Utk je izjavil:

Pomoč na domu je bistveno dražja od ležanja v neki bolnici.

Ne bo držalo, bolniščnična oskrba je dražja od domače.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Zgodovina sprememb…

111111111111 ::

NuMaN je izjavil:

Kar osebni napadi zdaj.

Ne bom odgovarjal na to - da se popravim, moja kritika leti na ureditev sistema z osebnimi zdravniki.

To, da pljuvam po zdravnikih, je zgolj tvoja projekcija.

In kakorkoli obračaš, je dejstvo, da priti do obravnave pri splošnem zdravniku ne pride prepogostokrat.

Kje sem te žalil? A ko sem rekel da nimaš pojma kaj je primarni nivo? Saj res ne veš.

NuMaN je izjavil:

Pomenljivo je da je ta primarni nivo totalno v k*** in se ga ne porihta ...

Dosti je odvisno od čiste sreče - nekdo dobi obravnavo, drugi pač ne.


Tale tvoj citat je čisto mimo in žaljenje vseh zaposlenih na primarnem nivoju. Še enkrat povej, kje pediatri mečejo paciente na cesto? Kje te ne sprejmejo na urgenci?
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

NuMaN ::

Naj se žena ukvarja s tabo - saj ima kak apaurinček pri roki.

Utk ::

Ne bo držalo, bolniščnična oskrba je dražja od domače.

V resnici ni. Samo bolnica jo več zaračuna kot da s tistim človekom ne vem kaj delajo, pa v resnici ne delajo nič. Če bi zaračunala samo to kar dobi pri pomoči na domu, že ne bi blo, tako se pa molze zzzs. Ena patronažna, ki se mora vozit naokoli, pač ne more naredit na terenu toliko kot sestra na oddelku, ki jih ima tam vse na kupu, to je menda jasno.

111111111111 ::

Utk je izjavil:

V resnici ni. Samo bolnica jo več zaračuna kot da s tistim človekom ne vem kaj delajo, pa v resnici ne delajo nič. Če bi zaračunala samo to kar dobi pri pomoči na domu, že ne bi blo, tako se pa molze zzzs. Ena patronažna, ki se mora vozit naokoli, pač ne more naredit na terenu toliko kot sestra na oddelku, ki jih ima tam vse na kupu, to je menda jasno.

Ne vem če se pravilno razumeva. Govoriva o umirajočih in nepokretnih, za katere se skrbi doma ali v domu ali v bolnici. Najdražja je oskrba v bolnici.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Utk ::

Ja, ker se z njimi nateguje zzzs.

111111111111 ::

NuMaN je izjavil:

Naj se žena ukvarja s tabo - saj ima kak apaurinček pri roki.

Heh, ni lepšega kot zatekati se k žalitvam. Pa je tema lepo stekla in debate so šle v pravo smer, amapk VEDNO se najde en kreten (jap to si ti), ki nima pojma in ko mu malo razložiš, se mu malo odpelje. :D
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Utk ::

Kaka primerjava zdravil, a misliš, da bo kdo prevzel odgovornost za ta software?

Poglej si specifikacijo erecepta in navodila. Kaj bom govoru človeku, ki nima pojma.

111111111111 ::

Utk je izjavil:

Ja, ker se z njimi nateguje zzzs.

Niti ne. Prostori v bolnici, zdravniki, vzdrževanje, standardi, morajo biti višji kot doma. Pač bolniška postelja ni poceni, kapacitete niso neomejene.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Utk ::

Če bi človek bil lahko tudi doma z enim polurnim obiskom na dan, potem nekega standarda v resnici ne potrebuje. Verjamem pa da ga bolnica zzzsju z veseljem zaračunava. Sej pravim, da je to čisti nateg.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

111111111111 ::

Utk je izjavil:


Poglej si specifikacijo erecepta in navodila. Kaj bom govoru človeku, ki nima pojma.

Prav naj bo po tvoje. Software v Sloveniji je FANTASTIČEN. Vedno dela. Nobenih problemov. Ko dohtar vpiše recepte, se primerja z 200 bazami zdravil po svetu, potem pa ChatGPT, pregleda, če je vse OK in da zeleno luč, da lahko dohtar predpiše zdravila. Praktično primarnega nivoja ne rabimo, ljudje rabijo SAMO aplikacijo.

Poglej si specifikacijo erecepta. SUPER zadeva, ki lahko nadomesti vse dohtarje vključno s kirurgi in ansteziologi. Najbolje da po navodilih v aplikaciji recepte predpisujejo kar srednješolci, bo najbolj poceni.

Utk je izjavil:

Če bi človek bil lahko tudi doma z enim polurnim obiskom na dan, potem nekega standarda v resnici ne potrebuje. Verjamem pa da ga bolnica zzzsju z veseljem zaračunava. Sej pravim, da je to čisti nateg.

Ker je prostora za ležanje v bolnicah NEOMEJENO. Saj lahko bolnike nalagaš kar drugega na drugega in DVOJNO nateguješ ZZZS. ZMAGA.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Zgodovina sprememb…

NuMaN ::

111111111111 je izjavil:

NuMaN je izjavil:

Naj se žena ukvarja s tabo - saj ima kak apaurinček pri roki.

Heh, ni lepšega kot zatekati se k žalitvam. Pa je tema lepo stekla in debate so šle v pravo smer, amapk VEDNO se najde en kreten (jap to si ti), ki nima pojma in ko mu malo razložiš, se mu malo odpelje. :D


Edina moja napaka v celotni debati je ta, da sem splošno zdravstvo označil kot primarno.

Ostalo si sam naštrikal.

Lahko se tudi srečava v živo, da obračunava ... Preko tipkovnice si kar pogumen.

Utk ::

Ne preveri se 200 baz, ampak ena, mednarodna, ni to nekaj kar vzdržuje nek popoldanski sp, ampak se morajo stvari o zdravilih poročat. Kako pa naj zdravnik ve, če tega nihče ne ve, a on pa bere to po 200 revijah?

Če pa zdravniki samo klikajo ok, ok, skip, potem pa jebiga, očitno raje delajo stvari ročno in ni čudno da jim zmanjkuje časa.

Ker je prostora za ležanje v bolnicah NEOMEJENO. Saj lahko bolnike nalagaš kar drugega na drugega in DVOJNO nateguješ ZZZS. ZMAGA.

Ja, prostor je problem ja...jaz ti garantiram, da če bi bila dolžnost bolnišnice poskrbet za enga človeka, za tolk pa tolk denarja na dan, da ga bi raje imeli tam nabasanega kot pa da se mora nekdo vozakat naokoli. Ker bi bilo to ceneje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

111111111111 ::

NuMaN je izjavil:

Edina moja napaka v celotni debati je ta, da sem splošno zdravstvo označil kot primarno.

Ostalo si sam naštrikal.



Vidiš da si naredil napako in namesto, da bi jo priznal, si raje malo žalil.

Nisem rabil štrikat, podlago za neumnosti si ti kar dobro nastavil.

NuMaN je izjavil:


Lahko se tudi srečava v živo, da obračunava ... Preko tipkovnice si kar pogumen.

Saj veš, da si ravno s to vrstico potrdil tale moj post? :D Kar preberi si moj podpis.

111111111111 je izjavil:


Heh, ni lepšega kot zatekati se k žalitvam. Pa je tema lepo stekla in debate so šle v pravo smer, amapk VEDNO se najde en kreten (jap to si ti), ki nima pojma in ko mu malo razložiš, se mu malo odpelje. :D
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

PacificBlue ::

Lahko se tudi srečava v živo, da obračunava ... Preko tipkovnice si kar pogumen.


Never go full retard!
I’m out.
:3

111111111111 ::

Utk je izjavil:

... ni čudno da jim zmanjkuje časa.
...Ker bi bilo to ceneje.

Lej, če sem čisto iskren, se mi ne da več niti pisat niti se norca delat, čeprav se je Numan kar napalil in bi se najraje pretepal. :D

OK, če tako misliš, da vse štima v softwaru in do so dohtarji budale. Tudi prav.

Če meniš, da je domača oskrba dražja od bolnišnične. Tudi prav.

Men se ne da več tukaj prepričevat nikogar. Povem iz izkušenj od svoje žene kaj je narobe, vi pa trobite po svoje. Kakšen komentar bom še dal, mogoče Numana malo podražil, da bo začel razbijati po stanovanju, to je pa to.

PacificBlue je izjavil:

Never go full retard!

True.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Zgodovina sprememb…

NuMaN ::

111111111111 je izjavil:

NuMaN je izjavil:

Edina moja napaka v celotni debati je ta, da sem splošno zdravstvo označil kot primarno.

Ostalo si sam naštrikal.



Vidiš da si naredil napako in namesto, da bi jo priznal, si raje malo žalil.

Nisem rabil štrikat, podlago za neumnosti si ti kar dobro nastavil.

NuMaN je izjavil:


Lahko se tudi srečava v živo, da obračunava ... Preko tipkovnice si kar pogumen.

Saj veš, da si ravno s to vrstico potrdil tale moj post? :D Kar preberi si moj podpis.

111111111111 je izjavil:


Heh, ni lepšega kot zatekati se k žalitvam. Pa je tema lepo stekla in debate so šle v pravo smer, amapk VEDNO se najde en kreten (jap to si ti), ki nima pojma in ko mu malo razložiš, se mu malo odpelje. :D


Žališ predvsem ti, se pa tega ne zavedaš zaradi nekega občutka superiornosti in večvrednosti. Menim, da gre za neko brsto motnje.

Utk ::


OK, če tako misliš, da vse štima v softwaru in do so dohtarji budale. Tudi prav.

Nič od tega nisem napisal. Niso budale, očitno jih pa ne moti živet z nepismeno budalo...

NuMaN ::

PacificBlue je izjavil:

Lahko se tudi srečava v živo, da obračunava ... Preko tipkovnice si kar pogumen.


Never go full retard!


Ja, najbolje je stoično prenašati bedake, da ti serjejo po glavi.

Sicer naj se vsak odloči zase in naj nosi posledice.

EjTi ::

111111111111 je izjavil:

NuMaN je izjavil:

Pomenljivo je da je ta primarni nivo totalno v k*** in se ga ne porihta ...

Dosti je odvisno od čiste sreče - nekdo dobi obravnavo, drugi pač ne.


Tale tvoj citat je čisto mimo in žaljenje vseh zaposlenih na primarnem nivoju. Še enkrat povej, kje pediatri mečejo paciente na cesto? Kje te ne sprejmejo na urgenci?

Primer za družinskega zdravnika: ZD LJ Šiška. Ne prideš na vrsto oz. dobiš termin, ampak te v ambulanti ne sprejmejo. Ni pa problem za na urgenco. Čez čas te izpišejo, ker je zdravnica dala odpoved.

EjTi ::

V posmeh pa smo potem označeni kot neopredeljeni, kot da je to naša krivda. Samo opredeliti se moramo - izbrati svojega družinskega zdravnika.
Vem pa, da zdravniki niso nič krivi, ampak imamo tak sistem. Če bi z mano tako delali, kot ponekod delajo z zdravniki, bi tudi jaz dal odpoved. Vsak človek ima pravico izpogajati si boljše plačilo. In se toliko delovno obremeniti, kot mu ustreza.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: EjTi ()

ReRMh ::

NuMaN je izjavil:

Lahko se tudi srečava v živo, da obračunava ... Preko tipkovnice si kar pogumen.

u madona :D

Oporabnek ::

Vaše kreganje ne bo prineslo izboljšanja materialnega stanja zdravnikom. Treba jih je pomagat takoj, ker večina nima več dovolj za priti čez mesec.

Moramo se zavedati, da je večina zdravnikov še vedno zgolj med 52. in 62. plačnim razredom. Sicer dodatkov je ogromno, ampak osnovna bruto mesečna plača je med 3600€ in 5200€. To je dandanes zelo slabo plačilo, če primerjamo z gospodarstvom. Verjamem, da je veliko zdravnikov razočaranih, ker so na medicinski fakulteti dobili obljube, da bodo postali elita. Zdaj pa v Schellenburgu kupujejo fucbalerji, internetni vplivneži, preprodajalci avtomobilov, glasbeniki... Zdravniki so bili opeharjeni in ni čudno, da so jezni na cel svet zaradi svojega slabega finančnega stanja.

NuMaN ::

111111111111
včeraj, 23:53:03

"Heh, ni lepšega kot zatekati se k žalitvam. Pa je tema lepo stekla in debate so šle v pravo smer, amapk VEDNO se najde en kreten (jap to si ti), ki nima pojma in ko mu malo razložiš, se mu malo odpelje. :D "

-----------------
Kljub opozorilu moderatorjev tema še vedno ni prečiščena in taki komentarji niso odstranjeni.
Ali je razlog kadrovska podhranjenost ali pa je taka komunikacija celo zaželjena.

Če v kratkem žaljivi komentarji ne bodo odstranjeni, bom pač vzel na znanje, da je taka komunikacija na tem portalu zaželjena, ne samo tolerirana in da so pravila foruma zgolj sama sebi v namen.

Tudi brisanje po kakih 72 urah po objavi ni ravno smiselno več.
««
80 / 118
»»