Forum » Problemi človeštva » EU volitve 2024
EU volitve 2024
Temo vidijo: vsi
D3m ::
Kljub vseprisotnemu evroskepticizmu sem mnenja, da je EU na pravi poti in bo dolgorločno prosperirala.
Res je. Kdaj....pa ne vemo.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Poldi112 ::
Takoj, ko premagamo ruse. Če je uspelo Napoleonu in Hitlerju ni vrag, da ne bi tudi Frau Genocide.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
esel ::
To ni dejstvo. To je laž.
Kdo je napadel Donbass regijo Aprila 2014?
Teroristični separatisti in ruski skrajneži
BRAVO! BRIHTNA Butalska BUČA!!
Moj stari oče je bil tudi TERORISTIČNI SEPARATIST! Upru se je fašistom in nacistom!! Zato pa mora ta tvoja BRIHTNA BUČA v Butalčini pisat in govorit!
Sicer tvojega očeta ne poznam, ampak ga očitno ni dal pravočasno ven
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: esel ()
Miki N ::
Ej bajdvej, imam rešitev za migrantski problem v stilu ljubiteljev Star treka.. ali mogoče bolj Štoparskega vodnika.
Odpremo meje do konca, maksimalni pretok ... samo jih krati sproti lansiramo v orbito. ESA si bo domislila kako, ne utrujajte zdaj s tehnikalijami!! Poanta je, da lahko brez skrbi sprejmemo vse, brez običajnih težav. Skratka jemo burek in ostane cel.
Odpremo meje do konca, maksimalni pretok ... samo jih krati sproti lansiramo v orbito. ESA si bo domislila kako, ne utrujajte zdaj s tehnikalijami!! Poanta je, da lahko brez skrbi sprejmemo vse, brez običajnih težav. Skratka jemo burek in ostane cel.
FrRoSt ::
Aja, ne (z)morete.
Jaz še v temi Slovenska borza ne morem več pisati in sodelovati!!
Sem se prijel z nekim Bedakom in so me modiji 3X izbrisali in s tem banali iz teme!
Menda bi se moral pokesati in zapihati v pojočo travico!???
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
Ne bo pomagalo - si videl šikaniranje Kamikaze v pritožbah? Forum ima pravila, ki jih nihče praktično več ne upošteva, medtem ko si niti odgovora o razlogu cenzure ne zaslužimo.
To ni dejstvo. To je laž.
Kdo je napadel Donbass regijo Aprila 2014?
Teroristični separatisti in ruski skrajneži
BRAVO! BRIHTNA Butalska BUČA!!
Moj stari oče je bil tudi TERORISTIČNI SEPARATIST! Upru se je fašistom in nacistom!! Zato pa mora ta tvoja BRIHTNA BUČA v Butalčini pisat in govorit!
Sicer tvojega očeta ne poznam, ampak ga očitno ni dal pravočasno ven
Ne samo, da ne poznaš mojega očeta! Tudi mojega starega očeta nisi in ne boš spoznal!
On je bil TTERORISTIČNI SEPARATIST, tako kot še mnogo njih in vsi TIGROVCI!
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
defip ::
Še bolš bi blo da vi ne uničujete glih vsake teme ki diši po USA, Rusiji in Ukrajini. Pač, nehajte nabijat oziroma pejte v temu namenjeno temo.
Aja, ne (z)morete.
Seveda lahko, ampak tisto temo ste že uničili, ko lepo CNN kužki stopicate v krogu, eden drugemu pod repkom vohate in se vsi strinjate kako ste pametni, moderator pa skrbi, da tako tudi ostane.
Če ti pašejo take teme polne enumja, pa pojdi morda ti tja?
Aja, ne (z)morete.
Jaz še v temi Slovenska borza ne morem več pisati in sodelovati!!
Sem se prijel z nekim Bedakom in so me modiji 3X izbrisali in s tem banali iz teme!
Menda bi se moral pokesati in zapihati v pojočo travico!???
FrRoSt tega se boš moral bolj filozfsko lotiti, se otresti tuzemeljskih spon in jih odvreči. Ko te enkrat neha brigati pod katerim nickom si poznan, lahko spet komuniciraš.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: defip ()
medtem ko si niti odgovora o razlogu cenzure ne zaslužimo.
plava morska žival dela za ameriško firmo, slo-tech pa je dal v CV. Zdaj ga srce zaboli vsakič, ko si kdo na forumu upa reči kaj čez njegove gospodarje in manično briše zapise mimo pravilnika. Skratka samocenzurira sebe in vse ostale, da ne bi gospodarji kaj izvedeli.
Malidelničar ::
Vprašanje je, ali bo Ukrajina sploh glavna tema na EU volitvah?
Se vam ne zdi, da so prva tema ILEGALNE MIGRACIJE in sedaj KMETJE?
Btw. Pariz blokirajo, to bo kar vplivalo na vzdušje pred volitvami.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Malidelničar ()
Mar niso težave kmetov vezane na visoke cene energentov, ki so neposredna posledica odpovedi ruskega plina?
Ilegalne migracije imajo pa tudi svoj vzrok v našem širjenju demokracije in če bodo američani stopnjevali bombardiranje, bo to še toliko bolj pereče.
Ilegalne migracije imajo pa tudi svoj vzrok v našem širjenju demokracije in če bodo američani stopnjevali bombardiranje, bo to še toliko bolj pereče.
FrRoSt tega se boš moral bolj filozfsko lotiti, se otresti tuzemeljskih spon in jih odvreči. Ko te enkrat neha brigati pod katerim nickom si poznan, lahko spet komuniciraš.
Saj sem že tudi to probal, po sili razmer, samo to niti za to morsko prodano modro neumno spuzvo ni niben problem, ker se vidi po IP številki.
Malidelničar je izjavil:
ZANALAŠČ ne bom povedal!
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FrRoSt ()
Kresnik ::
Mar niso težave kmetov vezane na visoke cene energentov, ki so neposredna posledica odpovedi ruskega plina?
Ne. Težave kmetov so predvsem zaradi zelo stroge zelene politike, ki kmetom zelo otežuje delo. Plin je relativno majhen problem, ker traktorji in ostala mehanizacija pač ne laufa na plin.
Tako da en del njihovih protestov je upravičen (glede nekaterih omejitev za varovanje okolja), en del pa je samo zato, ker so razvajene ri**, ki na trgu nikoli ne bi preživeli, še posebaj ne s standardom, ki so ga vajeni.
Glede ilegalnih migracij pa tudi niso problem Ameriske ekspedicije ampak prej dejstvo, da jim preveč popuščamo. Manj tolerance do lenobe in nasilja, pa bo. Ko jih bomo prvih nekaj deset avijonov zlifrali nazaj od koder so prišli, pa bodo tudi Ameriške avanture relativno nepomembne. Da sploh ne omenjam, da večina teh migrantov ne prihaja iz takih držav.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kresnik ()
Malidelničar je izjavil:
Morda, bolj je vprašanje v katero smer. Pri takih protestih moraš bit pazljiv, ker se hitro ustreliš v koleno, če povzročiš preveč piz***, zahtev pa ne približaš ostalemu ljudstvu.
Ne. Težave kmetov so predvsem zaradi zelo stroge zelene politike, ki kmetom zelo otežuje delo.
Niti ne. Težave kmetov izvirajo iz njihove zaostalosti v razvoju, ker jih zaradi njihovega lastništva zemlje ne more nihče nadomestiti, tako kot se je v industrijski revoluciji zgodilo z raznimi rokodelci itd.
Celoten svet je sel v serializirano proizvodnjo, kmetje pa še kar tlacijo gnoj na enak način kot prej in vlečejo malo drugačen plug, z malo drugačnim pogonom, vse ostalo pa ostaja pribljižno isto.
In zdaj so pristali v situciji, kjer kapital postavlja rastlinjake v podnebno najbolj primernih podnebnih pogojih in na zemlji, ki si je kmetje ne lastijo oz. jo z veseljem prodajo, mivka, skale itd. in tam pridelajo toliko zelenjave, da kmet s svojo rodovitno zemljo in nazadnjaškim kmetovanjem ne more konkurirati. Seveda se trudijo s pretirano uporabo pesticidov in pretiranim gnojenjem, ter seveda pregovornim jamranjem ali gojenjem živali - ki mu bo tudi odklenkalo, s čimer pa si samo podaljšujejo agonijo in nas vse zastrupljajo. Zaenkrat jim preko državne miloščine še za silo ratuje ampak indoor proizvodnja postaja vedno bolj učinkovita, kmetje pa s svojim folklornim obdelovanjem zemlje vedno bolj zadaj.
Zato štrajkajo. Ker bi radi zavrteli čas nazaj, tako kot so mali obtniki za časa industrijske revolucije, da bi bili še vedno konkurenčni, namesto, da bi se posvetili drugačnim načinom pridelave in izkoristili vsaj tiste malo prednosti, ki jo še imajo.
In vedno bolj bojo štrajkali, od države bo vedno manj kapnilo, na koncu bojo šli v mesta, zemlja pa bo pripadla tistim, ki jo bojo znali bolj učinkovito uporabljati.
Zgodovina sprememb…
TESKAn ::
Seveda se trudijo s pretirano uporabo pesticidov in pretiranim gnojenjem,
Ker pesticidi in gnojenje so zastonj, ne.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
Seveda se trudijo s pretirano uporabo pesticidov in pretiranim gnojenjem,
Ker pesticidi in gnojenje so zastonj, ne.
Saj zato pa pravim, da umirajo na obroke, zaenkrat jim vsaj za silo še ratuje, ampak to ne bo vzdržno na generacijo ali dve naprej.
Zgodovina sprememb…
fikus_ ::
Defip, kaze da pojma nimaš, kako se kmetuje.
V DE, NL, FR,... kmetje obdelujejo ogromne površine, industrijska proizvodnja , zelo odvisna od vremena.
SLO je cisto druga zgodba.
Npr najvecje kmetije v SLO pridelajo na leto okrog 500-800 tisoc litrov mleka, teh je le za vzorec, potem imaš nekaj govedorejskih kmetij z nekaj tisoc biki, podobno je s pridelavo zitaric.
Vso SLO kmetijstvo bi lahko dal v nekaj največjih EU kmetijskih firm. Nekaj je zgodovinska razdrobljenost, v glavnem pa neprimerne razmere za veliko industrijsko kmetovanje.
V DE, NL, FR,... kmetje obdelujejo ogromne površine, industrijska proizvodnja , zelo odvisna od vremena.
Npr najvecje kmetije v SLO pridelajo na leto okrog 500-800 tisoc litrov mleka, teh je le za vzorec, potem imaš nekaj govedorejskih kmetij z nekaj tisoc biki, podobno je s pridelavo zitaric.
Vso SLO kmetijstvo bi lahko dal v nekaj največjih EU kmetijskih firm. Nekaj je zgodovinska razdrobljenost, v glavnem pa neprimerne razmere za veliko industrijsko kmetovanje.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fikus_ ()
gozdar1 ::
Malo daljši članek na temo nemške afd.
https://news.yahoo.com/rise-germany-far...
Research from October 2022 showed that Germans in the former Soviet-occupied East are more likely to believe Russian propaganda than in the former West. AfD voters are more likely than any other voting group to believe pro-Russian propaganda.
In August 2023, a joint investigation between Russian investigative outlet The Insider and Der Spiegel revealed how an aide to an AfD MP lobbied for pro-Russian initiatives and triggered "a lawsuit against his own government aimed at halting or slowing German weapons transfers to Ukraine."
https://news.yahoo.com/rise-germany-far...
Research from October 2022 showed that Germans in the former Soviet-occupied East are more likely to believe Russian propaganda than in the former West. AfD voters are more likely than any other voting group to believe pro-Russian propaganda.
In August 2023, a joint investigation between Russian investigative outlet The Insider and Der Spiegel revealed how an aide to an AfD MP lobbied for pro-Russian initiatives and triggered "a lawsuit against his own government aimed at halting or slowing German weapons transfers to Ukraine."
Dobro, samo to je spet samo nadaljevanje vrtenja v krogu. Kaj splo je TOČNO Rooska propaganda (tm)? Recimo skoraj prepričan sem, da če nekdo napiše, da Zelenko kdaj potegne črtico belega, da to spada v to kategorijo... Samo a je ne? Ziher?
Dobro, samo to je spet samo nadaljevanje vrtenja v krogu. Kaj splo je TOČNO Rooska propaganda (tm)? Recimo skoraj prepričan sem, da če nekdo napiše, da Zelenko kdaj potegne črtico belega, da to spada v to kategorijo... Samo a je ne? Ziher?
Morda.
Ampak ce isto recemo za Putina, bos se vedno takega mnenja?
Kdo??
A un žid.
Ne pa saj fora je.. da saj ni nič takega, če kdaj potegne - kdo pa ne, cel Bruselj recimo šnofa. Nič narobe, če še on. Fora je bolj, da imamo kar naenkrat spet nove tabu teme, ki so izključene iz obravnave. Ker je tega tako manjkalo ... NOT!
Mogoče boljši primer - recimo če bo kdo med 2024 kampanjo rekel, da ne vem, se mu zdijo une milijarde ukrajinske pomoči malo preveč zaokrožene ... bzzzzt!!! Rooska propaganda, prepovedano. Takoj se ga diskreditera, pa je čisto legit debata.
Skratka stvar je treba gledati bolj splošno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Miki N ()
Lušt dokazuje nasprotno.
Lušt dokazuje nasprotno. Pač lotili so se problema na način, ki deluje. Lahko zaradi mene celotna kmetijska zbornica joče ob tem, kako se ne da, ne gre, prevelika vlaganja itd. Pač kmetje bojo morali začeti vlagati še v kaj drugega kot trakotorje, sicer bo vlagal kapital... in jih zgazil, oz. jih je na področju zelenjave že. Pa ne zato, ker se ne da ampak ker pač kmetje nočejo prilagoditi folklornega načina pridelave zelenjave.
Zgodovina sprememb…
Pa si kdaj primerjal cene lusta in npr. spanskega paradižnika?
feryz ::
Seveda ni.
Ker misli da ni primerljivo. Da je eno več vredno kot drugo. Ovčje potrošništvo, pač.
Ker misli da ni primerljivo. Da je eno več vredno kot drugo. Ovčje potrošništvo, pač.
leeg ::
Pa si kdaj primerjal cene lusta in npr. spanskega paradižnika?
Seveda ni.
In spet edino, v katerem so slovenski kmetje res dobri - izgovori. Dejstvo je, da lušt deluje, celotna ostala pridelava zelenjave pa ne. Razen mogoče kisle repe in zelja.
Španci imajo tukaj edino prednost v imigrantski delovni sili, ampak tudi tukaj se pojavi hec - slovenski kmetje se je otepajo.
Alternativa je še višja stopnja avtomatizacije, ki je seveda možna, samo bo treba še malo več vlagati. Kar pa spet ne bi. Boh ne daj, da bi se jih več združilo, to bi bil pa kar konec sveta...
Zato raje goji koruzo za živino, njegovi otroci pa bojo jokali, ko bo poraba mesa padla zaradi splošne ozaveščenosti o zdravju ali pa pač tovarniške pridelave, kjer spet kapital vlaga, kmetje pa vztrajajo na folklori...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: leeg ()
feryz ::
Seveda lušt deluje. Zato ker je nizozemski, ne naš. Samo postavljen je pri nas, vse ostalo je njihovo.
Deluje tudi zato, ker imajo na voljo neomejene količine termalne vode.
Vedno mi je bilo zanimivo, da zdravilišča lahko termalno vodo uporabljajo za kopanje, tudi za zunanje bazene, kjer gre pozimi v luft neomejene količine toplote, ogrevali so pa na kurilno olje. Neka čudna birokratska logika.
Deluje tudi zato, ker imajo na voljo neomejene količine termalne vode.
Vedno mi je bilo zanimivo, da zdravilišča lahko termalno vodo uporabljajo za kopanje, tudi za zunanje bazene, kjer gre pozimi v luft neomejene količine toplote, ogrevali so pa na kurilno olje. Neka čudna birokratska logika.
Naj me koklja brcne, če defip in leeg ni kar gruntfurmich, ki ima travme, ko mu omeniš kmetijo/kmetijstvo,....
PS pridelava sadja in zelenjave je delovno intenzivna panoga, veliko ročnega dela (zato na J ESP in J IT izkoriščajo migrante kot poceni delovno silo). Obstajajo stroji za ta ročna dela, ampak npr. luštu se ne splača kupiti stroja za obiranje, ker je predrag za njihovo "butično" (v eu merilu) proizvodnjo.
Tako da, kakor kaže, bodo v eu preživele ogromne kmetijske firme, ki bodo zmožne kupovati kmetijske robote, ali pa bomo hrano uvažali z vseh vetrov.
PS pridelava sadja in zelenjave je delovno intenzivna panoga, veliko ročnega dela (zato na J ESP in J IT izkoriščajo migrante kot poceni delovno silo). Obstajajo stroji za ta ročna dela, ampak npr. luštu se ne splača kupiti stroja za obiranje, ker je predrag za njihovo "butično" (v eu merilu) proizvodnjo.
Tako da, kakor kaže, bodo v eu preživele ogromne kmetijske firme, ki bodo zmožne kupovati kmetijske robote, ali pa bomo hrano uvažali z vseh vetrov.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fikus_ ()
AgJ1 ::
Evo, Janša spet nekaj svira ku**u:
https://www.24ur.com/novice/slovenija/p...
SDS pa tudi redko zamudi priložnost, da ne bi naredil bedarijo. Loleki.
Poslanci SDS bodo morali podpisati zavezo, kako se bo odločil Logar?
Izvršilni odbor SDS je poslancem stranke predlagal podpis zaveze, da bodo do konca mandata delovali kot člani in poslanci SDS. "Ne vidim razloga, zakaj 27 poslancev, izvoljenih na listi SDS, ki so predstavljali njen program, zagovarjali njena stališča in načela, ne bi podpisali izjave, da bodo počeli točno to," meni poslanec SDS Žan Mahnič.
https://www.24ur.com/novice/slovenija/p...
SDS pa tudi redko zamudi priložnost, da ne bi naredil bedarijo. Loleki.
Kako realno komentirate evropsko listo od SDS-a? Močna imena?
https://twitter.com/RomanaTomc/status/1...
Prebilič za Vesno? IMHO lahko veliko poberre na levi sredini in ošibi Gibanje Svoboda in tudi SD? Se strinjate?
https://twitter.com/europeangreens/stat...
Prebilič za Vesno? IMHO lahko veliko poberre na levi sredini in ošibi Gibanje Svoboda in tudi SD? Se strinjate?
čigra ::
Malidelničar je izjavil:
Hojs in Grims -> marš v EU parlament
Malidelničar je izjavil:
Hojs in Grims -> marš v EU parlament
Zgodovina sprememb…
- spremenil: čigra ()
Naj me koklja brcne, če defip in leeg ni kar gruntfurmich, ki ima travme, ko mu omeniš kmetijo/kmetijstvo,....
Ali pa bomo uvažali črnce kot migrante za obiranje, kot to delajo italijani in španci!?
Samo pri nas ne bodo mogli prezimit v polivinilastih šotorih! Bodo zmrznl!
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
c3p0 ::
Kaj pa bodo obirali? Hmelj? Ostali del leta pa nas kulturno bogatili?
Že uvažajo v ta namen Romune, ki delajo za 2€/h.
Že uvažajo v ta namen Romune, ki delajo za 2€/h.
Menda pri nas čistilke zaslužijo po 20€/h!!?
Reveži so dohtarji, sekretarji strank in sekretarji na ministerstvih!!
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
Kdo menite, da bo imel boljšo pozicijo po evropskih, Melonijeva ali Le Penova?
Zato rabimo EU vojsko!
Pffft šala mala.
28 narodov pod isto streho.
Se bomo prej med sabo pobili, kot pa, da nas bodo Rusi presenetili.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Scaramouche3 ::
EU bo kmalu močno napedovala! Ko jo bo Tramp sunil RIT, se bo že morala postaviti na svoje lastne noge! Niso pa vsi začetki lahki!!!
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
Scaramouche3 je izjavil:
Zakaj se potem imenujemo unija?
Gre za gospodarsko unijo in prosti pretok blaga, ljudi, storitev in kapizala! Menda se bo pa tudi še kaj razširila!?
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
Scaramouche3 je izjavil:
Gre za gospodarsko unijo in prosti pretok blaga, ljudi, storitev in kapizala! Menda se bo pa tudi še kaj razširila!?
Sej to je poanta, ne moremo se imenovati kolektiv, potem pa nekdo napade manjšo članico, pa vsi samo protestne note pišemo!
Desni val v Evropi se nadaljuje:
Na Finskem zmagal konservativec Alexander Stubb proti kandidatu zelenih. Stubb je po 80 letih prvi Finec z švedščino kot maternim jezikom na predsedniškem mestu.
Vir: https://www.rtvslo.si/svet/evropa/novi-...
Na Finskem zmagal konservativec Alexander Stubb proti kandidatu zelenih. Stubb je po 80 letih prvi Finec z švedščino kot maternim jezikom na predsedniškem mestu.
Vir: https://www.rtvslo.si/svet/evropa/novi-...
Scaramouche3 je izjavil:
Scaramouche3 je izjavil:
Sej to je poanta, ne moremo se imenovati kolektiv, potem pa nekdo napade manjšo članico, pa vsi samo protestne note pišemo!
Gre za gospodarsko unijo
|HP EliteBook|R5 6650U|
Scaramouche3 je izjavil:
Scaramouche3 je izjavil:
Gre za gospodarsko unijo
Ne moreš imeti gospodarsko unijo, ko te napade kakšna država, večje pustijo da se ostali sami branijo.
To je žalitev za male države,ki bi se same primorale braniti, da so del te unije, medtem bi pa velike kot v starih časih pozivale da jim pomagajo ker so pač bolj pomembne!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Od kdaj Slovenija zastopa ruske interese? (pristranskost RTV / MMC) (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 14940 (10840) | tomlin |
⊘ | Imigrantski val 2.0 (strani: 1 2 3 4 … 44 45 46 47 )Oddelek: Problemi človeštva | 248541 (146745) | Slopek |
⊘ | Amerika bi lahko bila utopija (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 28744 (22224) | Zimonem |
» | John Deere lahko na daljavo onesposobi traktorje v Rusiji (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 30822 (14646) | 49106 |