» »

EU volitve 2024

EU volitve 2024

Temo vidijo: vsi
««
4 / 18
»»

gozdar1 ::

Poldi112 je izjavil:

Kolega, za ogromno večino vojn smo kar lepo zahodnjaki krivi, tako da prej ko ta zločinski imperij razpade, bolje bo za svet. Če bomo zaradi tega ob kak iphone/McFluffy, bo pa to nizka cena v primerjavi z miljoni smrti, ki jih povzročamo z sankcijami in bombardiranjem.

Zmanjševanje ameriškega vpliva je neizbežno kot gravitacija. Vprašanje je zgolj in samo, koliko vojn bodo še povzročili v obupnih poiskusih ohraniti svojo vojaško dominanco v svetu.

Pred Putinom se pa tresejo hlače zgolj potrošnikom svobodnih medijev. Večina sveta smatra USA za največjo grožnjo miru, za Ukrajino se jim pa jebe ravno ene toliko, kot se nam za Niger. Samo CNN vam tega ne pove.

Vojne so stare kot človeštvo, tvoja težava je da živiš v amero/zahodno centričnem svetu in misliš, da je ostli svet neka oaza miru(v siriji sta največ smrti civilov zakrivila asad skupaj z rusko vojsko..pa ne mi, da je vojno začel zahod , ker gre predvsem za spopad za prevlado med lokalci). Če misliš, da bo največ, kar boš izgubil iphone, si še bolj naiven, kot sem mislil.

Tudi razpad ruskega imperija je samo vprašanje gravitacije, pa je za svojo ohranitev samo v zadnjih 30 let začel kup krvavih vojn, vse od abhazije, prek dveh vojn v čečeniji in nazadnje že 10 letna vojna v ukrajini. Torej za mir v evropi pdpiramo razpad ruskega imperija se strinjaš?

Razloži to baltom, poljakom, romunom,..predvsem pa ukrajincem, katerih največji greh je da nočejo živeti pod ruskim škornjem. Vedno je zanimivo, ko ljudje , ki uživajo vse prednosti zahoda tlačijo ostale v neke povezave z njim ljubimi režimi, ki jim ponavadi prinašajo samo revščino in zatiranje.

Tudi tebi se j. za neko vojno nekje na drugem koncu sveta, ampak če se nimaš namena selit, se te ta vojna zna še kako dotaknit.

Lonsarg ::

Poldi112 je izjavil:

Potem nam je v interesu tudi amerika brez Texasa in Floride. Zakaj ne bi še v to smer delali. Možnosti za uspeh so približno enake.
Da dejansko nam je, ni pa na prioritetni listi, ker definitivno je za EU geostrateško bolje, da so države bolj nam podobne močnejše kot države manj nam podobne. Tudi US je hkrati v interesu manj združena EU in hkrati dovolj močna da imajo zaveznika, ravno prav močna po domače in tam nas hočejo obdržat. Popolnoma enako je v obratno smer. Skratka smo rivali ne pa sovražniki.

No če se že nikjer ne strinjava se vsaj na tam da nam je v interesu močnejša EU. Ampak živiš v zmoti če misliš da bi se bolj samostojna EU pogosto drugače kot US odločila glede svetovnih zadev, dejansko bi bile odločitve zgolj malo drugačne in ne veliko. EU elita glede tega kaj je za EU geostrateško pomembno razmišlja tako kot jaz in ne tako kot ti. Ta iste elita ki bi tudi bolj samostojno EU vodila, če boš pa menjal elito bomo pa taki kot jaz prišli na oblast pa bomo spet podobno delali. Govorim o generalni usmeritvi, ne o določenih odločitvah ki so bile kapitalno napačne kot je bila naprimer Francoska podpora US glede Afganistana naprimer, pa ne zato ker se ne bi splačalo Afganistana zahodizirat, definitivno se ga splača!, ampak zato ker bi morali biti toliko trezni da bi vedeli da ne moreš tega na silo narediti ampak je treba mehko moč uporabit postopoma skozi desetletja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Poldi112 ::

gozdar1 je izjavil:

Vojne so stare kot človeštvo, tvoja težava je da živiš v amero/zahodno centričnem svetu in misliš, da je ostli svet neka oaza miru

Grdo podtikanje.

gozdar1 je izjavil:

(v siriji sta največ smrti civilov zakrivila asad skupaj z rusko vojsko..pa ne mi, da je vojno začel zahod , ker gre predvsem za spopad za prevlado med lokalci).

Naša, turška, savdijska, ... podpora zmernim glavorezcem, sankcije, cia, ki širi "arabsko pomlad" skladno s politiko USA, da se razbije komplet bližnji vzhod, ... seveda niso imele nobenega vpliva. Kriv je izključno Assad.

gozdar1 je izjavil:

Torej za mir v evropi pdpiramo razpad ruskega imperija se strinjaš?

O čem ti sanjaš? SZ je razpadla že desetletja nazaj.

gozdar1 je izjavil:

Razloži to baltom, poljakom, romunom,..predvsem pa ukrajincem, katerih največji greh je da nočejo živeti pod ruskim škornjem.

Kaj točno naj jim razložim? Da svet ni pravljica, ki jo slika MSM? Ali da imajo srečo, da ne živijo zraven resnično genocidnih narodov kot indijanci, aborigini, palestinci, ...?

gozdar1 je izjavil:

Vedno je zanimivo, ko ljudje , ki uživajo vse prednosti zahoda tlačijo ostale v neke povezave z njim ljubimi režimi, ki jim ponavadi prinašajo samo revščino in zatiranje.
Tudi tebi se j. za neko vojno nekje na drugem koncu sveta, ampak če se nimaš namena selit, se te ta vojna zna še kako dotaknit.

Seveda se mi jebe za vojne na drugem koncu sveta. Moti me le, da jih večinoma izvajamo mi. Nisem pa keš pička, da bi zamenjal moralo za poceni iphone, zato sem pač proti brutaliziranju sveta. Oziroma širjenju demokracije, kot vi pravite bombardiranju suverenih držav.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Poldi112 ()

Lonsarg je izjavil:

Da dejansko nam je, ni pa na prioritetni listi, ker definitivno je za EU geostrateško bolje, da so države bolj nam podobne močnejše kot države manj nam podobne.

Od kje ta obsedenost vse države ustvariti po lastni podobi? Mar ni za človeštvo bolje, da vsak po svoje skuša optimizirati sistem in napredovati, da se bi lahko učili drug od drugega ter se fokusirali na reševanje skupnih problemov, namesto na zaviranje napredka ostalih v namenom ostati gospodar sveta?

Lonsarg je izjavil:

Ampak živiš v zmoti če misliš da bi se bolj samostojna EU pogosto drugače kot US odločila glede svetovnih zadev, dejansko bi bile odločitve zgolj malo drugačne in ne veliko.

Brez skrbi, glede na stoletja kolonizacije in rovarjenja UK in FR po Afriki in Aziji, ki se dogaja še dandanes, si ne delam utvar, da bi bilo sila drugače glede interesov. Je pa situacija danes drugačna in vedno več držav bo suverenih, s čimer se bo trda moč zahoda manjšala. Mehka moč zahoda je pa itak pretežno zgolj pravljica za domačo rajo.

Zgodovina sprememb…

arnecan1 ::

gozdar1 je izjavil:

da je ostli svet neka oaza miru(v siriji sta največ smrti civilov zakrivila asad skupaj z rusko vojsko..pa ne mi, da je vojno začel zahod , ker gre predvsem za spopad za prevlado med lokalci). Če misliš, da bo največ, kar boš izgubil iphone, si še bolj naiven, kot sem mislil.

Kristjani v Siriji se ne strinjajo s teboj.

Islamisti v Siriji se strinjajo s teboj.

Hm, na katero stran bi potegnil jaz?

arnecan1 je izjavil:

gozdar1 je izjavil:

da je ostli svet neka oaza miru(v siriji sta največ smrti civilov zakrivila asad skupaj z rusko vojsko..pa ne mi, da je vojno začel zahod , ker gre predvsem za spopad za prevlado med lokalci). Če misliš, da bo največ, kar boš izgubil iphone, si še bolj naiven, kot sem mislil.

Dovolj je, da se strinjajo statistike mednarodnih organizacij.

Tepih bombardiranje, civilov ponavadi rezultira v mnogo mrtvih civilih. Kaj misliš, kdo tam ima na voljo letalstvo in tone topništva.

Prašaj asada zakaj je podpiral islamiste v iraku.

Zato, da mu pomagajo pri boju zoper okupatorja v sosednji državi, ki želi zrušiti tudi njega.

Zakaj smo pa mi podpirali islamske skranježe? Ter zakaj še kar, proti volji suverenih držav, okupiramo Sirijo, Irak, ...

Ker nas skrbijo njihove človekove pravice, kot nas prepričujejo MSM, ali ker nam diši njihova nafta?

Poldi112 je izjavil:

Zato, da mu pomagajo pri boju zoper okupatorja v sosednji državi, ki želi zrušiti tudi njega.

Zakaj smo pa mi podpirali islamske skranježe? Ter zakaj še kar, proti volji suverenih držav, okupiramo Sirijo, Irak, ...

Ker nas skrbijo njihove človekove pravice, kot nas prepričujejo MSM, ali ker nam diši njihova nafta?

Evo lepo si opisal putinovo rusijo, pa v veliki meri tudi iran. Torej se strinjaš, da je podpora državam v borbi proti tema dvema legalna in potrebna.

Kolega, tiščanje glave v pesek realnosti pač ne bo spremenilo.

In dlje ko vztrajamo pri zgrešeni politiki, bolj bo bolelo.

arnecan1 ::

gozdar1 je izjavil:

arnecan1 je izjavil:

gozdar1 je izjavil:

Dovolj je, da se strinjajo statistike mednarodnih organizacij.

Tepih bombardiranje, civilov ponavadi rezultira v mnogo mrtvih civilih. Kaj misliš, kdo tam ima na voljo letalstvo in tone topništva.

Prašaj asada zakaj je podpiral islamiste v iraku.

Vprašam lahko samo kristjane v Siriji.

In oni so svoje povedali. Nobenega sobivanja z islamisti.

Poldi112 je izjavil:

Tudi putin in rusi bodo to slej ko prej dojeli. Nemci so sicer za to potrebovali 2 sv. vojni, upam da rusi le niso tako trdoglavi.

FrRoSt ::

gozdar1 je izjavil:

Poldi112 je izjavil:

Evo lepo si opisal putinovo rusijo, pa v veliki meri tudi iran. Torej se strinjaš, da je podpora državam v borbi proti tema dvema legalna in potrebna.

:)):)):)):)):)) VRHUNSKO!! :)):)):)):)):))

Komunajzarje in musliče je treba iztrebit!! 8-)

Kaj so tebe vzgajali in šolali volkovi v ukrajinski hosti!??? :)):)):)):)):))

gozdar1 je izjavil:

Poldi112 je izjavil:

Tudi putin in rusi bodo to slej ko prej dojeli. Nemci so sicer za to potrebovali 2 sv. vojni, upam da rusi le niso tako trdoglavi.

:)):)):)):)):)):)):)):)):))

Rusi lih niso! ;) Ti pa si, zato dvomim, da boš (kdaj) sploh razumel!? 8-O
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FrRoSt ()

Malidelničar ::

gozdar1 je izjavil:

Poldi112 je izjavil:

Zato bodo EU volitve pomembne in zato je potrebno dobiti bolj right-wing desnico na našo stran.
To pomeni, da se skensla gender ideologijo in zeleni prehod.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Anders ::

"Skrajna desnica" je dobra izbira, ampak žal omejena z ustavo in brezveznimi preživetimi deklaracijami. Trajne rešitve ne bo dokler ne spremenimo zakonov in odstranimo dober del notranjih izdajalcev+ uvoženih parazitov.

Notranji izdajalci= gnusobe ala T'oko/Ghrošlov Gogi/Bhorisov Vashlov/populisti skrajne levice/khurve 8.ga marca/démonstranti proti Rogu/itd

Ima, ima zalege

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anders ()

Malidelničar je izjavil:

gozdar1 je izjavil:

Poldi112 je izjavil:

Zato bodo EU volitve pomembne in zato je potrebno dobiti bolj right-wing desnico na našo stran.
To pomeni, da se skensla gender ideologijo in zeleni prehod.

:)):)):)):)):))

Zelenega prehoda ne moreš skenslati, ker je NUJNO ZLO! Drugače ne bomo preživeli. Kod družba zagotovo ne. Samo kot divjaki. To nekaterim še zdaj ni jasno. :))

EU volotve NE bodo rešile NIČ! 8-) A ma NIČ! :))

Ampak, če vam je lepo živeti v pravljicah, vas ne bom motil! :)):)):))

Nova realnost je amerikanizacija! Trampovstvo in Baideizem! :O
komu zvoni; zvoni tebi.

Anders je izjavil:

"Skrajna desnica" je dobra izbira, ampak žal omejena z ustavo in brezveznimi preživetimi deklaracijami. Trajne rešitve ne bo dokler ne spremenimo zakonov in odstranimo dober del notranjih izdajalcev+ uvoženih parazitov.

Notranji izdajalci= gnusobe ala T'oko/Ghrošlov Gogi/Bhorisov Vashlov/populisti skrajne levice/khurve 8.ga marca/démonstranti proti Rogu/itd

Ima, ima zalege

8-O8-O8-O

Malemudelničarju (in ostalim) sem že 100 × razložil, da brez preboja na zeleno energijo ME bo šlo! Temu se ne bo dalo izognit! Ker stvari nas bodo dohitele, so nas že dejansko! Zadeve se bodo samo še slabše, nismo še niti na maksimumu, ampak se samo veselo vzpenjamo navzgor. In prej ali slej nas bodo dohitele in se (zelenemu) preboju ne bomo mogli izognit!! Soočiti se bomo morali s tem, tako in drugače. In to ne samo na evropski, ampak na svetovni ravni! Če tukaj ne bomo uspeli, potem nam sledi družba kot iz filma Pobesneli Maks in njegove franšize! ;)
Verjetn tega ne razume ravno tudi sedaj in bo še naprej ponavljal, po domače mantral, kakor iz filma Sutjeska ali Neretva; TIfusari za mnom! Preko vode do svobode! :O

Zdaj se vrniva pa k tebi in tvojim probemom in zablodam! 8-O

V vzhodnjaški, beri indiji, obstaja izraz viveka! Ta izraz bi nakako prevedel in poslovenil v SPOZNANJE, ali morda celo RAZLIKOVANJE! Gre za veščino, da človek zna ločevati in se odločati, katera pot kam in kako pelje!

Seveda se teh tvojih parazitov nikoli povsem ne moreš znebiti. Vedno so bili in vedno tudi bodo. Taki in drugačni. Če bi se jih hotel dejansko znebiti, bi za to potreboval Hitlerjeve ali današnja Izraelske metode in pamet!

Namesto taga ti oz. vam VSEM svetujem, da začnete gojiti in razvijati spoznanje oz. razločevanje. Da slišite, razumete, prepoznate in podprete tiste ljudi, ki imajo realne in pamtne rešitve problmov, ki so realni in dosegljivi. Tudi s trdim delom in morda nekaj odrekanja. Takih, pametnih,realnih in izkusenih ljudi ni ravno veliko! So pa in z nekaj vaje, prakse, potrpežljivost in vsaj malo soli v glavi se tega lahko vsak nauči.
In ljudi, ki tega razločevanja očitno nezmorejo, ali pa imajo motnje pozornosti :)) je OGROMNO. ;)
komu zvoni; zvoni tebi.

pegasus ::

Good news: nemškim skrajnim desničarjem so odrezali finance.

pegasus je izjavil:

Good news: nemškim skrajnim desničarjem so odrezali finance.

Bo vlado vskočil.

Sparkxl ::

Ne vem če ste opazili, ampak zadnje dni se pojavljajo iz čisto vseh strani "opozorila", da bo pa zdaj res rusija nas napadla! Vsakemu imbecilu z 5g mozga v glavi bi moralo biti jasno, da je to samo odvračanje pozornosti, ker lepo vidimo, da še do Dnjepra niso sposobni priti, pot do Lizbone pa je dolga.

Ampak vojna je vedno rešitev za domače probleme. V nemčiji jim je dokončno poknilo, folk na cestah, 2 dni kasneje se najdejo neki top secret plani, kako bodo rusi nas napadli. In letos so EU in USA volitve in vsem tem režimom kaže zelo slabo. Vojna bi rešila vse njihove probleme. Isti scenarij gledamo v živo v izraelu in ukrajini. Bibi je bil tik pred tem da odleti, pa ga je hamas rešil. Diktator Zelenski je pod pretvezo vojne eliminiral opozicijo in kenslal volitve

FrRoSt je izjavil:

Anders je izjavil:

Ima, ima zalege

8-O8-O8-O

Malemudelničarju (in ostalim) sem že 100 × razložil, da brez preboja na zeleno energijo ME bo šlo! Temu se ne bo dalo izognit! Ker stvari nas bodo dohitele, so nas že dejansko!

aja 100x si mu razložil? In kaj zdaj? Kaj to pomeni da gre po logiki več krat poveš, bolj je res?
Kaj si ti to tudi razložil recimo komu v centralni ameriki, južni ameriji, afriki, bližnjemu vzhodu, skoraj celi aziji....torej od oke 90% ostalega prebivalstva izven zelene EU in parih priveskov?
Ker oni ne vedo nič o tem in še najmanj da bi delali kaj v smeri da se trenutno stanje spremeni. Ker vidim da se spoznaš, ti predlagam da se prijaviš kot govorec na naslednji COP in jim to razložiš

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Sparkxl ()

c3p0 ::

Če drugo ne učinkuje več, potem nič ne zedini naroda(-ov) kot en dober, old fashioned, false flag op.

Res je, ampak to se ne bo zgodilo. Zato pa lahko skozi te akutne grožnje iz rusije, ki nas bo vsak čas napadla, naredijo marsikaj drugega, v imenu nacionalne varnosti seveda. Kot prvo preusmerjanje pozornosti, omejevanje svobode govora pod pretvezo ruske propagande, razglasijo izredno stanje, prestavljanje volitev ker zdaj ne gre, ko smo tik pred vojno,...

To je pač propaganda ker je treba dobit podporo v javnosti za pomoč Ukrajini.

Pač lažje je neumni populaciji prodati "v nevarnosti smo" kot pa "geostrateško je pomembno da pomagamo Ukrajini". Ker pač običen folk nima pojma o tem kaj je geostrateško dobro.

Zgodovina sprememb…

Običajnemu folku je kristano jasno, da nam vojna z rusi, pa vojna v Iraku, pa vojna v Afganistanu, ... ni v interesu.

Samo mu to čisto nič ne pomaga, ker v demokraciji delamo tisto, kar nam povedo američani oziroma njihovi svobodni mediji.

Pametnim nam je povsem jasno da nam je bilo v interesu da ni vojne. Ampak nam je tudi hkrati jasno, da ko se je enkrat vojna žal začela (ker je bila EU prešibka da bi forcala Minsk), da nam je postalo v interesu da Rusi čim manj dobijo.

Zgodovina sprememb…

Če nam bi bilo res v interesu, da ni vojne, bi se pred njo pogajali - pa se nismo želeli, ker ima Ukrajina bojda neodtujljivo pravico do svobode.

In ko so rusi prestopili meje, smo aktivno torpedirali pogajanja. Posledica - Ukrajina je izgubila petino ozemlja.

Definitivno se strinjam, da nam je v interesu, da rusi dobijo čim manj, samo naša dejanja povzročajo, da dobivajo vedno več. In dlje ko vztrajamo pri tej zgrešeni politiki, slabše bo. Realne strategije, kako jedrsko silo poritini nazaj, pa od nikjer.

Zgodovina sprememb…

Invictus ::

Lonsarg je izjavil:

Pametnim nam je povsem jasno da nam je bilo v interesu da ni vojne. Ampak nam je tudi hkrati jasno, da ko se je enkrat vojna žal začela (ker je bila EU prešibka da bi forcala Minsk), da nam je postalo v interesu da Rusi čim manj dobijo.

Rusi bodo dobili tisto, kar so si zamislili. Na začetku so hoteli mejo na 4 vzhodnih provincah z večinskim ruskim prebivalstvom, kjer je bil izveden tudi referendum.

Danes najbrž hočejo mejo na Dnjepru, plus tisto zemljo okoli Černobila. Tam nekje bo 50km tampon cona, tako ne bo problem, saj so mesta in vasi zradirane do fundamenta. Kar je 100km od glavnega mesta, Kijeva. Kar nekako pomeni, da Kijev ne bo več glasvno mesto Ukrajine, sicer se pa že širijo govorice, da selijo celotno vlado v Lvov. Pa ne pozabit na Odesso... Kar bo Ukrajini preprečilo dostop do morja.

To je na vzhodnem delu, čaka se še plenjenje ukrajinske zemlje na zahodu. Tukaj čakajo na vrsto Poljska, Madžarska, Slovaška. Vsaka od držav bo izstavila račun Ukrajini, ki bo poplačan z novimi mejami. Mogoče jih bodo ZDA malo ustavile, ampak glede na stanje tam najbrž ne bodo jebali njihove mnenja.

Poljska bo dobila NAZAJ (vzeto po 2. svetovni vojni) 5 zahodnih provinc, Madžarska bo zatežila za Transkarpatijo, Slovaki imajo tudi tam neke težnje...

Ko bodo Rusi svojoSVO zaključili, Ukrajina efektivno ne bo več obstajala.

Mi je pa zanimivo kako Slovani podpirajo Ukrajino, kjer so sami nacisti. Naši dedki so se proti temu sranju borili, njihovi vnuki pa podpirajo to načistično/fašistično sranje.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

Malidelničar ::

Invictus: ja seveda v sistemu OZN se kar tako premika meje in radira države - malo morgen!
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Poldi112 je izjavil:

Če nam bi bilo res v interesu, da ni vojne, bi se pred njo pogajali - pa se nismo želeli, ker ima Ukrajina bojda neodtujljivo pravico do svobode.

In ko so rusi prestopili meje, smo aktivno torpedirali pogajanja. Posledica - Ukrajina je izgubila petino ozemlja.

Definitivno se strinjam, da nam je v interesu, da rusi dobijo čim manj, samo naša dejanja povzročajo, da dobivajo vedno več. In dlje ko vztrajamo pri tej zgrešeni politiki, slabše bo. Realne strategije, kako jedrsko silo poritini nazaj, pa od nikjer.

Ko govorimo o "nam" je fina malo bolj točna definicija. Nam osebno vojna ni v interesu. Nam politiki pa izjemno. Je kdo v 2 letih slučajno iz gobca bilokaterega politika slišal besede kot so premirje, humanitarna pauza, pogajanja? Nope, prej vse drugo...vedno več orožja in denarja

c3p0 ::

Sparkxl je izjavil:

Res je, ampak to se ne bo zgodilo. Zato pa lahko skozi te akutne grožnje iz rusije, ki nas bo vsak čas napadla, naredijo marsikaj drugega, v imenu nacionalne varnosti seveda. Kot prvo preusmerjanje pozornosti, omejevanje svobode govora pod pretvezo ruske propagande, razglasijo izredno stanje, prestavljanje volitev ker zdaj ne gre, ko smo tik pred vojno,...

Verjetno (upam) res ne, vsaj za zdaj. Sicer pa kak novičok uide nekemu ruskemu agentu, ki bo pozabil pasuš v taxiju in tragedija je tu.

> Invictus: ja seveda v sistemu OZN se kar tako premika meje in radira države - malo morgen!

Za Kosovo še nisi slišal?

Ter kako misliš obrniti situacijo? S totalno vojno z rusi? Naši aparatičiki lahko v nedogled ponavljajo te bučke za ameriškimi gospodarji, samo američanom kraj pameti ne pade, da bi se zapletali v dejansko vojno z rusi. Njih skrbijo kitajci, Ukrajina je le priročni kraj za hiranje rusov in EU - rusov da bodo težje pomagali kitajcem, EU pa, da se je onemogoči suverenost.

Zgodovina sprememb…

Poldi112 je izjavil:

Dokler se frontna linija premik pač tista stran ki pridobiva ni pripravljena na pogajanja, to so osnove Poldi.

Na začetku so pridobivali Rusi in oni niso hoteli sprejeti karkoli manj od tega kar so zavzeli (zahod je postopoma eskaliral pomoč Ukrajini in je pred vsako ekslacijo dal Rusom šanso da se malo umaknejo in premirje podpišejo pa niso hoteli, ker so pač upali da Kijev zavzamejo). Potem so pa konkretno pridobivali Ukrajinci in jasno da niso hoteli zamrzniti mej dokler so pridobivali.

Skratka čas za pogajanja je zgolj ko se frontna linija ne premika in to je šele zdaj. Sam ti nič ne pomaga da bi EU hotela mir in pogajanja, če pa Ukrajina nima podpore populacije za premirje. Taka je realnost. Problem je tudi da pravega premirja ne more biti po trenutni frontni liniji, lahko je le zmrznjen konflikt.

Zgodovina sprememb…

Invictus ::

Malidelničar je izjavil:

Invictus: ja seveda v sistemu OZN se kar tako premika meje in radira države - malo morgen!

OZN je že zdavnaj mimo organizacija, bi bil čas da se jo ukine.

Dobro plačane službice za nesposobne sinčke elite.

In če Rusi zasedejo vse tisto območje, lahko OZN dela kar hoče, pa ne bo nič. OZN je star, brezzobi tiger, s starimi uradniki, ki razmišljajo bolj o tem, da se ne poserjejo in poščijejo v hlače.

Svet je pač postal multipolaren, ZDA pač niso več merilo.

Prej se s tem sprijazniš, lažje ti bo.

Rusi so implementirali svoj SWIFT sistem in tuje banke se že vključujejo vanj. Ko Američani ne morejo kontrolirati toka denarja, zgubijo moč.

Poldi112 je izjavil:

rusov da bodo težje pomagali kitajcem, EU pa, da se je onemogoči suverenost.

Rusi bodo Kitajski pomagali z energenti, to je pa tudi vse kar rabijo. Folka za vojsko ima Kitajska dovolj, tehnično pa postajajo že močnejši od ZDA, celo pri mornarici.

ZDA imajo samo še več letalonosilk, ampak to so velike tarče, sicer ne lahko uničljive, sam saj je ni treba potopiti, en zadetek na palubo, pa jo bodo popravljali 3 leta.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

Lonsarg je izjavil:

Na začetku so pridobivali Rusi in oni niso hoteli sprejeti karkoli manj od tega kar so zavzeli (zahod je postopoma eskaliral pomoč Ukrajini in je pred vsako ekslacijo dal Rusom šanso da se malo umaknejo in premirje podpišejo pa niso hoteli, ker so pač upali da Kijev zavzamejo).

Kdaj se je zahod želel pogajati? Imaš kakšen relevanten vir? Ali to so pogajanja tipa - vrnite vse, spustite Ukrajino v NATO, plačajte reparacije, pa mogoče dvignemo sankcije?

Lonsarg je izjavil:

Skratka čas za pogajanja je zgolj ko se frontna linija ne premika in to je šele zdaj. Sam ti nič ne pomaga da bi EU hotela mir in pogajanja, če pa Ukrajina nima podpore populacije za premirje. Taka je realnost. Problem je tudi da pravega premirja ne more biti po trenutni frontni liniji, lahko je le zmrznjen konflikt.

Frontna linija se premika, samo MSM o tem ne poroča. Čas za pogajanja je pa kadarkoli - samo američani pravijo, da je to povesem stvar Ukrajine (smeh), Ukrajina pa se ne pogaja in po novem sanja celo ruske province...

Zanesljivih virov o tak kaki so bili pogoji ene in druge strani ne vem, vemo samo da pogajanja so bila, ker je precej info na internetu o tem kako so se US pogajalci dobivali z Rusi (še dodatno, poleg uradnih pogajanj ki so tu opisana: Peace negotiations in the Russian invasion of Ukraine) @ Wikipedia in kako je vojaška moč vedno eskalirala takoj po teh sestankih. Vemo tudi da Rusi niso hoteli popustiti pri zahtevi da se podpiše da Ukrajina nikoli ne gre v NATO in da se razoroži in povsem neumno s strani Ukrajincev bi bilo tako zahtevo sprejeti, ker je tak podpis pravzaprav vojaškla kapitulacija. Še Minsk dogovor ni imel tega notri!

Skratka ja, trenutno se Ukrajina ne pogaja da bi kako ozemlje dala. Je populacija preveč proti, da bi kaj takega požrla. Dejansko tudi če se Zelenski začne pogajat ga lastni ljudje vržejo iz oblasti in nazaj izvolijo enega ki se ne bo. Bo pa najbrž sčasoma v roku leta dveh dovolj motivacija padla ukrajincem da bodo na vsaj začasno premirje pripravljeni.

Sparkxl je izjavil:

aja 100x si mu razložil? In kaj zdaj?

NIČ! 8-) Še vedno bo trobezlal, da je potrebno zeleni prehod skenslati! :))

Verjetno moraš meti res BRUNO v očesu, ali pa TIFUS, da misliš, da se boš lahko izognil podnebnim spremembam in katastrofam! :)) Ampač, če to verjameš, potem bo gotovo res!?? 8-O
komu zvoni; zvoni tebi.

Ukrajina je že sprejela, da ne bo v NATO, rusi pa, da se ji ne bo potrebno razorožiti. Vir:

Kaj populacija Ukrajine želi je irelevantno, močno pa dvomim, da želijo izgubiti še Odeso. Ker to je realnost, s katero so soočeni danes.

fikus_ ::

Malidelničar je izjavil:

Ali ta isti OZN, ki ne more izglasovati ene konkretne resolucije zaradi veta enih ali drugih.
Skratka brezzobi tiger, črke na papirju, zardi katerih je škoda papirja, tudi svetovni policaj ga ne vpraša za mnenje, samo naredi svoje.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Invictus je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

Rusi bodo dobili tisto, kar so si zamislili. Na začetku so hoteli mejo na 4 vzhodnih provincah z večinskim ruskim prebivalstvom, kjer je bil izveden tudi referendum.

Danes najbrž hočejo mejo na Dnjepru, plus tisto zemljo okoli Černobila. Tam nekje bo 50km tampon cona, tako ne bo problem, saj so mesta in vasi zradirane do fundamenta. Kar je 100km od glavnega mesta, Kijeva. Kar nekako pomeni, da Kijev ne bo več glasvno mesto Ukrajine, sicer se pa že širijo govorice, da selijo celotno vlado v Lvov. Pa ne pozabit na Odesso... Kar bo Ukrajini preprečilo dostop do morja.

To je na vzhodnem delu, čaka se še plenjenje ukrajinske zemlje na zahodu. Tukaj čakajo na vrsto Poljska, Madžarska, Slovaška. Vsaka od držav bo izstavila račun Ukrajini, ki bo poplačan z novimi mejami. Mogoče jih bodo ZDA malo ustavile, ampak glede na stanje tam najbrž ne bodo jebali njihove mnenja.

Poljska bo dobila NAZAJ (vzeto po 2. svetovni vojni) 5 zahodnih provinc, Madžarska bo zatežila za Transkarpatijo, Slovaki imajo tudi tam neke težnje...

Ko bodo Rusi svojoSVO zaključili, Ukrajina efektivno ne bo več obstajala.

Mi je pa zanimivo kako Slovani podpirajo Ukrajino, kjer so sami nacisti. Naši dedki so se proti temu sranju borili, njihovi vnuki pa podpirajo to načistično/fašistično sranje.

Ne vem, kako bo na zahodnem delu, ker tukaj pa ima EU le neko pravo in svojo logiko!!? :)):)):))

Mi je pa zanimivo, kako EU, ki ima poven gobec in sapo enih ČLOVEKOVIH PRAVIC, še posebno, kar se Rusije tiče, čisto tiho, kakor miš, ko razne baltske republike izganjajo svoje prebivalce!?? :)) Kam je zdaj izginil in potonil ta SVET za Človekove pravice v EU!?? :)):)):)) Je to legalno in dopustno dejanje v Evropi!?? :)

AJA! Verjetno gre za teroriste!? :)):)):))
komu zvoni; zvoni tebi.

Sparkxl je izjavil:

Ko govorimo o "nam" je fina malo bolj točna definicija. Nam osebno vojna ni v interesu. Nam politiki pa izjemno. Je kdo v 2 letih slučajno iz gobca bilokaterega politika slišal besede kot so premirje, humanitarna pauza, pogajanja? Nope, prej vse drugo...vedno več orožja in denarja

Zadaj niso interesi malih ljudi, še posebej ne tistih, ki živijo sred vojnega območja, ampak interesi denarja, ki se ob tem pretaka iz žepov malih davkoplačevalcev v žepe orožarskega lobija, kar omogoča politika in politiki.

D3m ::

Mi je pa zanimivo, kako EU, ki ima poven gobec in sapo enih ČLOVEKOVIH PRAVIC, še posebno, kar se Rusije tiče, čisto tiho, kakor miš, ko razne baltske republike izganjajo svoje prebivalce!??

Za tole bi prišel še poračun kasneje.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Lonsarg je izjavil:

Na začetku so pridobivali Rusi in oni niso hoteli sprejeti karkoli manj od tega kar so zavzeli (zahod je postopoma eskaliral pomoč Ukrajini in je pred vsako ekslacijo dal Rusom šanso da se malo umaknejo in premirje podpišejo pa niso hoteli, ker so pač upali da Kijev zavzamejo). Potem so pa konkretno pridobivali Ukrajinci in jasno da niso hoteli zamrzniti mej dokler so pridobivali.

Boš moral malo nazaj pogledat medije (pa ne samo zahodne MSM propagande), boš videl, da so imeli pogajanja, papirje na mizi in se strinjali v marsičem. Potrebno bi se bilo samo še dogovoriti o časovnici umika RU vojske in dogovorjenih političnih ukrepih s strani UA.
Zahodu z usa na čelu to ni bilo v interesu, UA je bila ponujena vojaška pomoč za nadaljnjo obrambo. Realno stanje se vidi (pa ne v zahodnih MSM propagandnih medijih).

Lonsarg je izjavil:

Zanesljivih virov o tak kaki so bili pogoji ene in druge strani ne vem, vemo samo da pogajanja so bila, ker je precej info na internetu o tem kako so se US pogajalci dobivali z Rusi (še dodatno, poleg uradnih pogajanj ki so tu opisana: Peace negotiations in the Russian invasion of Ukraine) @ Wikipedia in kako je vojaška moč vedno eskalirala takoj po teh sestankih. Vemo tudi da Rusi niso hoteli popustiti pri zahtevi da se podpiše da Ukrajina nikoli ne gre v NATO in da se razoroži in povsem neumno s strani Ukrajincev bi bilo tako zahtevo sprejeti, ker je tak podpis pravzaprav vojaškla kapitulacija. Še Minsk dogovor ni imel tega notri!

Skratka ja, trenutno se Ukrajina ne pogaja da bi kako ozemlje dala. Je populacija preveč proti, da bi kaj takega požrla. Dejansko tudi če se Zelenski začne pogajat ga lastni ljudje vržejo iz oblasti in nazaj izvolijo enega ki se ne bo. Bo pa najbrž sčasoma v roku leta dveh dovolj motivacija padla ukrajincem da bodo na vsaj začasno premirje pripravljeni.

Wikipedija je postala propagandno trobilo. Poglej zgodovino popravkov.
Kaže da pojma nimaš, kaj je bilo v sporazumu, ki so ga pogajalci že dogovorili.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fikus_ ()

Ni, roko na srce, njegov link (ki sicer ne dela), vključuje tudi citat iz zgoraj nalimanega interview-a:
Peace negotiations in the Russian invasion of Ukraine @ Wikipedia

Bennett said in 2023 that both sides had wanted a ceasefire, the odds of the deal holding had been 50-50, and that the Western powers backing Ukraine had stopped the deal.

Ja saj moj point je bil da je veliko razlikujočih namigovanja in citatov iz ene in druge strani glede tega kaki dejanski deali so bli, pač lahko se približno izlušči v katero smer so šli pogoviri, ne pa kaj bolj točnega. Pa še deal ki ga dva pogajalca sprejmeta je zgolj osnutek, da potem obe vladi še to sprejmejo je še dolga.

Ampak dejstvo je, ne glede na detajle ponujenih dealov, da je med tem ko divja vojna in imaš fluidno fronto podpisat karkoli drugačnega od frontne linije vojaško ekstremno tvegano, in to je hud blocker in je povsem logično da niso prišli skupaj. Nobene realne šanse ni da bi Rusi v začetkih vojne, ko so bili vse do Kijeva (in še Kherson so zelo hitro in z malo izgubami zavzel) ponujali kake dobre deale Ukrajini. Je pa res da je na začetku slabo kazalo Ukrajini in bi brez zahodne vojaške pomoči sprejela tudi kak slab deal, tu ni debate. Ukrajinci so obupano čakali na potrditev zahoda za vojaško pomoč predno so zavrnili deale ki bi jim jih Rusija lahko vsilila brez zahodne pomoči.

Trenutna frontna linija v kombinaciji s tem da niso nič rabli podpisati glede tega da ne gredo v NATO je gotovo mnogo boljši deal za Ukrajince kot najboljši Ruski deal ki so ga kadarkoli ponudili. Skratka odločitev da se tiste slabše deale takrat, kakršnikoli so že bli, ni sprejelo se je geostrateško izkazala za zelo dobro. Pustmo detajle kot je število mrtvih ;)

To da ima Ukrajina vsaj dolgoročno čez desetletja možno pot v NATO je geostrateško za Ukrajino VITALNEGA pomena. Če na tej točki popustijo morajo res konkretno dobiti v zameno (cel teritorij z Krimom vred) da jim je vredno popustiti, ampak Putin jim Krima niti slučajno ne bi ponudil, ne takrat ne zdaj.

Zgodovina sprememb…

defip ::

Volil bom tistega, ki bo najbolj proti zaostrovanju situacije z Rusijo in idealno za odstranitev ukrepov proti Rusiji.

Pa ne toliko zaradi same Rusije ampak, če imajo američani Ukrajince za norce, ne rabijo imeti še nas in cele EU.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: defip ()

Hec je da bi ravno večja vojaška pomoč Ukrajini pomenila da lahko EU PREJ začne z Rusijo nazaj trgovat.

Namreč če bi bila pomoč dovolj velika da Ukrajina dobi vse z Krimom vred, potem ni več invazije Ukrajine in ko ni več invazije ni več vzroka za sankcije :)

Zgodovina sprememb…

Lonsarg je izjavil:

Hec je da bi ravno večja vojaška pomoč Ukrajini pomenila da lahko EU PREJ začne z Rusijo nazaj trgovat.

Namreč če bi bila pomoč dovolj velika da Ukrajina dobi vse z Krimom vred, potem ni več invazije Ukrajine in ko ni več invazije ni več vzroka za sankcije :)

Kot sem povedal, zanima me kandidat, ki bo pokazal ZDA največ sredinca. Dol mi visi za Ukrajino in Rusijo, na kurac mi pa gre, da ZDA sprovocira vojno in mi kot največji kreteni nasedemo na to. Takih politikov ne rabimo.

pangro ::

Lonsarg je izjavil:

To je pač propaganda ker je treba dobit podporo v javnosti za pomoč Ukrajini.

Pač lažje je neumni populaciji prodati "v nevarnosti smo" kot pa "geostrateško je pomembno da pomagamo Ukrajini". Ker pač običen folk nima pojma o tem kaj je geostrateško dobro.

Itak bolje nisi mogel povedati. Folk je glup sploh pa rusofilska raja se ne zaveda interesov. Ja to da mora jesti pa spat pa srat izven tega se mu pa jebe. Raja bi najraje prešaltala na plemensko ureditev kjer se vsak briga zase maga kult stil.

defip je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

Kot sem povedal, zanima me kandidat, ki bo pokazal ZDA največ sredinca. Dol mi visi za Ukrajino in Rusijo, na kurac mi pa gre, da ZDA sprovocira vojno in mi kot največji kreteni nasedemo na to. Takih politikov ne rabimo.

Kr lepo na voltive pa da vidimo koga boste izvolili da se vam lahko potem naslednjih x let spet smejimo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pangro ()

Scaramouche3 ::

defip je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

Da imaš danes še vedno ljudi, ki mislijo,da je Rusija napadla Ukrajino kar tako, ko je Merkel sama govorila,da bi raje ne vzela Ukrajino v NATO ker bi to za Ruse bila deklaracija vojne,je realno komično,da taki naivneži obstajajo!
Namesto da se zavzemamo, da EU naredi svojo vojsko, imajo Ameri samo več posla z nami in mi od njih samo več orožja kupujemo!
Follow the money pravijo...

pangro ::

Lonsarg je izjavil:

Ja saj moj point je bil da je veliko razlikujočih namigovanja in citatov iz ene in druge strani glede tega kaki dejanski deali so bli, pač lahko se približno izlušči v katero smer so šli pogoviri, ne pa kaj bolj točnega. Pa še deal ki ga dva pogajalca sprejmeta je zgolj osnutek, da potem obe vladi še to sprejmejo je še dolga.

Ampak dejstvo je, ne glede na detajle ponujenih dealov, da je med tem ko divja vojna in imaš fluidno fronto podpisat karkoli drugačnega od frontne linije vojaško ekstremno tvegano, in to je hud blocker in je povsem logično da niso prišli skupaj. Nobene realne šanse ni da bi Rusi v začetkih vojne, ko so bili vse do Kijeva (in še Kherson so zelo hitro in z malo izgubami zavzel) ponujali kake dobre deale Ukrajini. Je pa res da je na začetku slabo kazalo Ukrajini in bi brez zahodne vojaške pomoči sprejela tudi kak slab deal, tu ni debate. Ukrajinci so obupano čakali na potrditev zahoda za vojaško pomoč predno so zavrnili deale ki bi jim jih Rusija lahko vsilila brez zahodne pomoči.

Trenutna frontna linija v kombinaciji s tem da niso nič rabli podpisati glede tega da ne gredo v NATO je gotovo mnogo boljši deal za Ukrajince kot najboljši Ruski deal ki so ga kadarkoli ponudili. Skratka odločitev da se tiste slabše deale takrat, kakršnikoli so že bli, ni sprejelo se je geostrateško izkazala za zelo dobro. Pustmo detajle kot je število mrtvih ;)

To da ima Ukrajina vsaj dolgoročno čez desetletja možno pot v NATO je geostrateško za Ukrajino VITALNEGA pomena. Če na tej točki popustijo morajo res konkretno dobiti v zameno (cel teritorij z Krimom vred) da jim je vredno popustiti, ampak Putin jim Krima niti slučajno ne bi ponudil, ne takrat ne zdaj.

Jeba bodo garancije. Jedrski oborožitvi bodo ameri nasprotovali sploh maga kult. Rusi jih pa itak realno ne morejo dati.

Scaramouche3 je izjavil:

defip je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

Da imaš danes še vedno ljudi, ki mislijo,da je Rusija napadla Ukrajino kar tako, ko je Merkel sama govorila,da bi raje ne vzela Ukrajino v NATO ker bi to za Ruse bila deklaracija vojne,je realno komično,da taki naivneži obstajajo!
Namesto da se zavzemamo, da EU naredi svojo vojsko, imajo Ameri samo več posla z nami in mi od njih samo več orožja kupujemo!
Follow the money pravijo...

Jaz res ne razumem vas Mearsheimerovce da se ne morete sprijazniti z realnostjo situacije. Ja Ukrajina je pripravljena umirati za boljši jutri nekaj kar je Mearsheimer pozabil napovedati kao real politika my fucking ass. Isto "kaj bi moralo biti sranje". Po tej logiki bi se morali švicarji že zdavnaj predati saj so jih v zgodovini obkoljevali same velesile: Francija, Avstrija,nemške dežele itd. Realnost pobje ane?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pangro ()

x

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: defip ()
««
4 / 18
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Od kdaj Slovenija zastopa ruske interese? (pristranskost RTV / MMC) (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21914878 (10778) tomlin

Imigrantski val 2.0 (strani: 1 2 3 444 45 46 47 )

Oddelek: Problemi človeštva
2332247725 (145929) Slopek

Amerika bi lahko bila utopija (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21928698 (22178) Zimonem
»

John Deere lahko na daljavo onesposobi traktorje v Rusiji (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
16430806 (14630) 49106

Več podobnih tem