Forum » Loža » Kje kupujete pirotehniko in koliko zapravite?
Kje kupujete pirotehniko in koliko zapravite?
NuMaN ::
In kaj ima veze spuščanje raket z aktivno borbo proti zelenemu prehodu?
Nič. Le kramarji služijo in živalce trpijo.
Nič. Le kramarji služijo in živalce trpijo.
Comandante ::
Ma vraga zivali trpijo, nehajte nakladat. Ce imate nevzgojene pse, ki se bojijo pokanja, je to slaba vzgoja psa. Z svojim obnasanjem zivali psihirate, da postanejo dovzetne za poke. Nisem se videl vzgojenega lovskega psa, ki bi se bal pokanja. Tudi moj nesolan pudel se ni bal pokanja, ker smo vsi pokanje ignorirali, pa ga je se on.
Tudi divje zivali se ne bojijo, oziroma se navadijo na hrup. Kolikokrat streljam na streliscu, pa 50 metrov stran okoli tarc hodi divjad, ki jo pokanje pusk niti malo ne moti, pa je bistveno glasneje od petard. Veckrat prekinemo streljanje in jih moramo iti tja nagnati. Isto ptice, povsod okoli, vajene pokanja.
Ne bodite snezinke.
Tudi divje zivali se ne bojijo, oziroma se navadijo na hrup. Kolikokrat streljam na streliscu, pa 50 metrov stran okoli tarc hodi divjad, ki jo pokanje pusk niti malo ne moti, pa je bistveno glasneje od petard. Veckrat prekinemo streljanje in jih moramo iti tja nagnati. Isto ptice, povsod okoli, vajene pokanja.
Ne bodite snezinke.
Dri3r ::
Točno tako. Že četrti pes pri bajti pa noben se ni bal pokanja, ker smo poke in grmenje enostavno ignorirali. Pes dela izključno to kar se mu splača. Če ga ob vsakem poku petarde ali strele začnete stiskati in ujčkati potem ste ga sami naučili, da je to nekaj groznega in nevarnega.
dri3r
WizzardOfOZ ::
Sami pametni, ni kaj!
Pri nas je pes vzet iz zavetišča in se boji pokanja. In kaj lahko narediš v tem primeru?
Pri nas je pes vzet iz zavetišča in se boji pokanja. In kaj lahko narediš v tem primeru?
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
m0LN4r ::
Karkol samo pokanje ne, ze ene 5-6 let ne sodelujem pri tem.
Samo gledam. Imam sosede pod mano in desno od mene dve ulici, to je lep razgled.
Pa niti me ne fascinira vec, vsako leto isto. Navelicas se dokaj hitro.
Ajd ognjemet se nekako zastopim, je lepo za videt, sveti pa to, ampak petarde, to je pa totalno mimo. Celo pa na kaksnih prireditvah, kot v mestu na trgu, kjer cigani petarde med ljudi mecejo...
PS: Imamo doma jelene, pa se en kup domacih zivali, to jih tako sokira ko po vasi pokajo, da se s polno paro zaletavajo v ograjo. Ena srna je celo eno leto od poskodb drug dan poginla. Kak fuckd je to moglo bit.
Samo gledam. Imam sosede pod mano in desno od mene dve ulici, to je lep razgled.
Pa niti me ne fascinira vec, vsako leto isto. Navelicas se dokaj hitro.
Ajd ognjemet se nekako zastopim, je lepo za videt, sveti pa to, ampak petarde, to je pa totalno mimo. Celo pa na kaksnih prireditvah, kot v mestu na trgu, kjer cigani petarde med ljudi mecejo...
PS: Imamo doma jelene, pa se en kup domacih zivali, to jih tako sokira ko po vasi pokajo, da se s polno paro zaletavajo v ograjo. Ena srna je celo eno leto od poskodb drug dan poginla. Kak fuckd je to moglo bit.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
NuMaN ::
Večina živalc (in ljudi) pri pokanju trpi, ali pa je vsaj moteče, in to zelo.
Kakorkoli obračate, pa da vaši psi ne trpijo, ker ste jih super duper zdresirali, ne spremeni tega dejstva.
Edina stvar, na katero se lahko izgovarjate, je pač tradicija -pokalo se je od nekdaj (karbid).
Najraje bi vam še začel nakladati o karmičnem dolgu, pa še sam Jezus bi vam uničil vse petarde, podobno kot je kramarjem v templju prevrnil stojnice ...
Kakorkoli obračate, pa da vaši psi ne trpijo, ker ste jih super duper zdresirali, ne spremeni tega dejstva.
Edina stvar, na katero se lahko izgovarjate, je pač tradicija -pokalo se je od nekdaj (karbid).
Najraje bi vam še začel nakladati o karmičnem dolgu, pa še sam Jezus bi vam uničil vse petarde, podobno kot je kramarjem v templju prevrnil stojnice ...
Stikalo ::
Beseda v naslovu "zapravite" je malo subjektivno, to je investicija v hobi in zabavo. Torej v priotehniko letno investiram cca 100€.
Večinoma rakete in malo različnih metuljčkov in čebelic za otroke. Mene pirotehnika ne moti, tudi več lastnikov psov mi je reklo, da njihovih ljubljenčkov grmenje in pokanje pirotehnike ne moti. Če je pa lastnik živčen so pa ponavadi tudi psi. Bolj so mi problematični psi, jih je zelo veliko, v registru nevarnih psov je preko 2000 psov, s tem, da če pes ugrizne lastnika, to ne prijavijo. Kakor vem prakitčno vsak dan nekdo poišče zdravniško pomoč zaradi napada psa.
Res pa, da uporaba pirotehnike zamira, otroci visijo na telefonih in igrajo igrice. Meni je pirotehnika neke vrste umetnost, mora biti pa uporaba zelo odgovorna.
Večinoma rakete in malo različnih metuljčkov in čebelic za otroke. Mene pirotehnika ne moti, tudi več lastnikov psov mi je reklo, da njihovih ljubljenčkov grmenje in pokanje pirotehnike ne moti. Če je pa lastnik živčen so pa ponavadi tudi psi. Bolj so mi problematični psi, jih je zelo veliko, v registru nevarnih psov je preko 2000 psov, s tem, da če pes ugrizne lastnika, to ne prijavijo. Kakor vem prakitčno vsak dan nekdo poišče zdravniško pomoč zaradi napada psa.
Res pa, da uporaba pirotehnike zamira, otroci visijo na telefonih in igrajo igrice. Meni je pirotehnika neke vrste umetnost, mora biti pa uporaba zelo odgovorna.
nekikr ::
Večina živalc (in ljudi) pri pokanju trpi, ali pa je vsaj moteče, in to zelo.
Nisem prepričan v tvojo trditev. V našem naselju velika večina, razen ene stare mame, ki je že tako ali tako celo leto sitna, ne samo za novo leto, uživa v tem. Če sklepam na tem vzorcu plus prijatelji in znanci bi rekel, da je razmerje med tistimi, ki uživajo v tem in trpečimi, najmanj 1000:1. Tisti, ki jih to blazno moti, pa, kot rečeno, so celo leto težki in jih moti vse, samo izgovor rabijo.
feryz ::
Kaj pa zabrišeš drugega kot denar v peč?
Samo vprašanje je, kolikšen izkoristek imaš pri tem.
Samo vprašanje je, kolikšen izkoristek imaš pri tem.
Spremeniš vedenjski vzorec. Če tega ne znaš, ga raje odpelji nazaj v zavetišče.
Spet en najpametnejših.
Mogoče bi pomagalo, če bi bila mlada, ko sem jo vzel iz zavetišča. Če je pa starejši pes, mu pa vedenjskih vzorcev ne boš več prav dost spremijal.
In eni jemljemo pse iz zavetišč, da jih rešimo pred bumbarji, ki jih tja odpeljete, ko vidite, da vaši vedenjski vzorci niso kos vašim psom.
Dri3r ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Spet en najpametnejših.
Mogoče bi pomagalo, če bi bila mlada, ko sem jo vzel iz zavetišča. Če je pa starejši pes, mu pa vedenjskih vzorcev ne boš več prav dost spremijal.
In eni jemljemo pse iz zavetišč, da jih rešimo pred bumbarji, ki jih tja odpeljete, ko vidite, da vaši vedenjski vzorci niso kos vašim psom.
Glede na napisano dvomim da imaš psa ali pa nimaš pojma kako razmišlja in pri tebi trpi še bolj kot v zavetišču.
dri3r
starfotr ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Spet en najpametnejših.
Glede na napisano dvomim da imaš psa ali pa nimaš pojma kako razmišlja in pri tebi trpi še bolj kot v zavetišču.
Res je, nimam psa, samo trop haskijev imam doma.
Denarja ne smeš zažgat. Ravno tako kot zastave ne. Ampak verjamem, da to žal ne morejo vsi dojet da je temu tako in zakaj je temu tako.
HolyFuck1 ::
Resimeg ::
Meni se je že od nekdaj zdelo, da po navezanosti na avtomobile in petardah prepoznaš primitivca in ta tema to samo potrjuje... že vidim, ko bo za NY tule lepo mir, iz Fužin bo pa odmevalo pokanje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Resimeg ()
Denarja ne smeš zažgat. Ravno tako kot zastave ne. Ampak verjamem, da to žal ne morejo vsi dojet da je temu tako in zakaj je temu tako.
Od kje ti pa ta zamisel? Si gledal preveč ameriških serij in filmov? Zastav lahko zažgeš kolikor hočeš, izjema so javni kraji.
Daj sem lepo napisal, da ne boste vsi razumeli. Lepo, da si se javil.
Miki N ::
D3m ::
Sem.
Odgnali smo zle duhove in težake s pokom. :D
Srečno vsem v letu 2024.
Odgnali smo zle duhove in težake s pokom. :D
Srečno vsem v letu 2024.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Stikalo ::
Sosedi so na veliko iskali psa, češ da je pobegnil zaradi pirotehnike. Smo pokali na debelo. Povsod objave in cel halo. V resnici je pa ta pes 90% časa skozi celo leto odvezan. Nek mešanec med nemščim ovčarjem in neko drugo zverino, ko greš mimo njihove hiše priteče (seveda odvezan) in laja, da misliš, da te bo pri priči razmesaril. Če pa kaj rečeš, pa takoj, ja saj ne bo pes nič naredil. Seveda ne, samo v regustru je 2000 psov, ki je že dokumentirano napadlo človeka.
Pirotehnika je pa precej zapostavljena vsi nekaj vihajo nosove, v lokalni trgovini sprašujem, če imajo priotehniko in je že prodajalec vihal nos. Svet je čisto nor ratal. Ugrizneš v hamburger, te gledata postrani dva vegana, vržeš raketo polno pasjelastnikov skoči pokonci, policija sredi noči meri v redkoposeljenih omočjih. Ni da ni.
Pirotehnika je pa precej zapostavljena vsi nekaj vihajo nosove, v lokalni trgovini sprašujem, če imajo priotehniko in je že prodajalec vihal nos. Svet je čisto nor ratal. Ugrizneš v hamburger, te gledata postrani dva vegana, vržeš raketo polno pasjelastnikov skoči pokonci, policija sredi noči meri v redkoposeljenih omočjih. Ni da ni.
Medtem pa Brazilci na Dolenjskem s pirotehniko prestrelijo par avtomobilov za novo leto in nikome ništa.
Še dobro, da ni bil kakšen pes na poti med pirotehniko in avtomobili. Se vsaj ne bi več bal pokanja. Ker bi bil že v pasjih konzervah.
Še dobro, da ni bil kakšen pes na poti med pirotehniko in avtomobili. Se vsaj ne bi več bal pokanja. Ker bi bil že v pasjih konzervah.
Gagatronix ::
Sosedi so na veliko iskali psa, češ da je pobegnil zaradi pirotehnike. Smo pokali na debelo. Povsod objave in cel halo. V resnici je pa ta pes 90% časa skozi celo leto odvezan. Nek mešanec med nemščim ovčarjem in neko drugo zverino, ko greš mimo njihove hiše priteče (seveda odvezan) in laja, da misliš, da te bo pri priči razmesaril. Če pa kaj rečeš, pa takoj, ja saj ne bo pes nič naredil. Seveda ne, samo v regustru je 2000 psov, ki je že dokumentirano napadlo človeka.
Razen ce zivis pod skalo ze kako desetletje ... prodaja in uporaba pirotehnike je bila omejena ze leta 2008.
TheBlueOne ::
Ugrizneš v hamburger, te gledata postrani dva vegana, vržeš raketo polno pasjelastnikov skoči pokonci, policija sredi noči meri v redkoposeljenih omočjih. Ni da ni.
To je nek standup? Dobre dobre... Ali pa imate močno vegansko društvo, da v burger place in morda restavracije pošlje po dva vegana, da potem očitajoče gledata vse ostale.
Kar se tiče živali, ki pa te zgolj gledajo preplašeno, pa imajo za to dober razlog, ker to slišijo kakor, da jim bo eksplodiral svet. V stilu kakor, da ti nekdo trese hišo in ropota do take mere, da si 100% prepričan, da je tvojega življenja konec. Potem pa pride alien, ki reče "saj to delamo samo nekajkrat na leto kartako.", ko si ti na pol poti do psihiatrije + tvoja družina kjer je morda en od tvojih otrok zbežal pod vozeč vesoljski avto, mama pa ti je umrla od infarkta. Pa mimogrede niso samo psi, ki imajo problem, samo pri njih večina ljudi dejansko to vidi, ker jih imajo doma.
Eno je veganstvo, ki je bolj stvar osebne religije, drugo pa je pirotehnika, ki pa ni stvar odločitve živali in tako ali tako nima nobenega smisla za ljudi.
Edino kar je uporabno od pirotehnike je, da je hitri IQ test. Z redkimi izjemami lahko vidiš kako pametnejši del populacije skozi odraščanje odneha.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TheBlueOne ()
Toliko napisanega, da si napisal bistvo v predzadnjem stavku.
Pa še to si napisal površno. :)
Pa še to si napisal površno. :)
|HP EliteBook|R5 6650U|
TheBlueOne ::
Če me pa je v osnovi nasmejalo kako vegani gredo v burger place po strani gledati neke lokalne rednecke, ko jedo burger. To je material, da postaneš bogat z Youtube shortsi, samo snemaš umotvore od tukaj. Dej si predstavljaj, da se morda potem še zgražajo, morda en joče. Potem imajo smene, ker verjeno tam ne morejo naročiti niti krompirja, ker je verjetno kontaminiran. 8h pijejo kavo in se trudijo s pogledi jemati apetit.
Potem pa sem še dodal nekaj, da je ontopic, da tema ne zbeži.
Potem pa sem še dodal nekaj, da je ontopic, da tema ne zbeži.
Machete ::
Meni je 3/4 raket ostalo. Nobenemu se ni dalo tega sploh prižigat. Comet Blow za pištolco so mi pa težil, da preveč poči.
BTTW: premium signalni naboji se ne splačajo, oz. so dokaj scam. (tole npr: https://www.avantura.info/magic-five-(1...
Še enkrat ali dvakrat so dražji, razlikujejo se pa skoraj nič od običajnih 'super star'. Edino lepo so pakirani pa kvalitetno narejena zunanjost (like I care).
Če kdo ve za kake kul poceni 15mm signalne naboje naj jih linka.
BTTW: premium signalni naboji se ne splačajo, oz. so dokaj scam. (tole npr: https://www.avantura.info/magic-five-(1...
Še enkrat ali dvakrat so dražji, razlikujejo se pa skoraj nič od običajnih 'super star'. Edino lepo so pakirani pa kvalitetno narejena zunanjost (like I care).
Če kdo ve za kake kul poceni 15mm signalne naboje naj jih linka.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
DamijanD ::
Ni podrobnosti kaj točno je delal oz. šlo narobe, ampak je umrl zaradi poškodb:
https://www.rtvslo.si/crna-kronika/umrl...
https://www.rtvslo.si/crna-kronika/umrl...
Umrla*
Ženska je fasala "homing missile"
Ženska je fasala "homing missile"
Po do zdaj zbranih obvestilih je na dvorišču pri uporabi pirotehničnega izdelka izstreljena raketa poletela v zrak, nato pa spremenila smer in trčila v žensko, ki je stala v bližini.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Ko sem pisal, še ni bilo teh podrobnosti... Ampak kar bedna situacija ... Me zanima ali je odgovornost kaj večja, ker je bil incident izven dovoljenega termina.
Machete ::
Saj je vseeno, tip je ubil mamo (najverjetneje). Datum nima veze.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
Comandante ::
Ko sem pisal, še ni bilo teh podrobnosti... Ampak kar bedna situacija ... Me zanima ali je odgovornost kaj večja, ker je bil incident izven dovoljenega termina.
To kategorijo (rakete in baterije, kjer glavni efekt ni pok) se lahko uporablja celo leto, samo ne med 22h in 6h, kjer lahko komu kratis spanec.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Comandante ()
IL_DIAVOLO ::
Saj je vseeno, tip je ubil mamo (najverjetneje). Datum nima veze.
Naj bi bili moji odtujeni sorodniki. Pred dnevi pokopali oceta(rak na grlu), zdaj se pa ta tragedija.
Rip
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Horas ::
ja tk je. nekateri morjo občutit na svoji koži, da jih doleti nekaj takega. dejansko je ubil sorodnico z raketo. ne bi reku da bi ji roko utrgalo tk pa...
ampak ljudje vi kar kupujte ker je tako fajn ko poka pa bliska kenede
ampak ljudje vi kar kupujte ker je tako fajn ko poka pa bliska kenede
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Horas ()
Ampak koliko je kriv, če je res raketa v luftu spremenila smer? Nesrečni dogodek, prej kot pa uboj iz malomarnosti...
Mato989 ::
Ampak koliko je kriv, če je res raketa v luftu spremenila smer? Nesrečni dogodek, prej kot pa uboj iz malomarnosti...
Dejansko je za mene kriv izdelovalec in preslab QA... tu bi pač morala past odškodnina...
Seveda pa lahko vedno rečeva da gospa ni imela zadostne varnostne razdalje (če je seveda bila predpisana)
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
OZZY ::
Comandante je izjavil:
To kategorijo (rakete in baterije, kjer glavni efekt ni pok) se lahko uporablja celo leto, samo ne med 22h in 6h, kjer lahko komu kratis spanec.
po neki informaciji,ki sem joi zasledil naj bi šlo za signalno raketo, ki se izstreli iz s pomočjo posebne pištole. Spada pa taka zadeva tudi med pirotehniko. Koliko to drži pa ne vem.
Go with the flow.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: OZZY ()
PacificBlue ::
Comandante je izjavil:
po neki informaciji,ki sem joi zasledil naj bi šlo za signalno raketo, ki se izstreli iz s pomočjo posebne pištole. Spada pa taka zadeva tudi med pirotehniko. Koliko to drži pa ne vem.
S signalno pistolo sem streljal ko sm bil mulc. Sam to ne spremeni kar tako smeri. No enkrat je, ko sem zadel žleb of strehe iz balkona pa se je odbilo v ribnik pred bajto. Kake dve tri minute je vrelo v njem, pa penilo..barva pa živo zelena. Ne vidiš to vsak dan.
I’m out.
:3
:3
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako boste danes žurali? (Silvestrovo 2020) (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 11659 (4718) | WizzardOfOZ |
» | Uporabljate zabavno pirotehniko? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12464 (8830) | jest10 |