» »

Slovenski influencerji, youtuberji

Slovenski influencerji, youtuberji

Boomerang ::

Glede na objave, ki mi jih prikazujejo družbena omrežja, bi sklepal, da smo Slovenci narod influencerjev. Ogromno nekih profilov z oznakami: javna oseba, digitalni ustvarjalec, blogger, vlogger, youtuber itd. - za tričetrt njih pa sploh nikoli nisem slišal. Pa vseeno pogledam par naključnih videoposnetkov, ki mi jih prikazujejo omrežja - čista polomija, vsebina popolnoma neuporabna. Vsi doma za pisalno mizo pametujejo o tem in onem in prodajajo svoje mnenje, v resnici nimajo nič zanimivega za povedati, kaj šele pokazati.

Tu in tam pogledam kakšnega tujega influencerja oz. youtuberja. Tip se z nekaj malega denarja v žepu odpravi po svetu. V nahrbtniku nosi opremo za snemanje, kakšen lonček, jedilni pribor, gorilec in nekaj konzerv. Enkrat spi v šotoru, drugič nekje pod zapuščenim mostom, tretjič najde neko tretje prenočišče. Nima veze ali je zunaj 20 stopinj minusa ali pa neusmiljeno peče sonce. Večkrat ilegalno prečka meje, včasih se skrije na kak tovorni vlak in potuje na drugi konec Evrope ali še kam dlje. Včasih izlet rata brez težav, včasih ga lovi policija ali kakšna varnostna služba. Ne glede na okoliščine vsako potovanje dokumentira in zna povedati kaj zanimivega o krajih, skozi katere potuje. Prav zanimivo je gledati, ker vsakokrat izvem nekaj novega, nekaj zanimivega. Pri naših samooklicanih youtuberjih nisem zasledil, da bi imeli kaj uporabnega za predstaviti.

Mogoče pa se motim in mi omrežja predlagajo napačne ljudi? Kako se vam zdijo slovenski influencerji? Je kakšen, ki si zasluži spremljanje?

ChirkKarlie ::

Samo BAVDEK je ok.

LP

Miki N ::

Pusti YT, drži se ST, tukaj imaš skoraj vse kar rabiš. Ostalo je na OF in PH.

delavec44 ::

Meni so še bolj kot doma za mizo, smešni tisti, ki se snemajo kar v avtu. Po možnosti za volanom in med vožnjo.

BuDi79 ::

delavec44 je izjavil:

Po možnosti za volanom in med vožnjo.
A si spet Picija gledal?

Daniel ::

Boomerang je izjavil:

Glede na objave, ki mi jih prikazujejo družbena omrežja, bi sklepal, da smo Slovenci narod influencerjev. Ogromno nekih profilov z oznakami: javna oseba, digitalni ustvarjalec, blogger, vlogger, youtuber itd. - za tričetrt njih pa sploh nikoli nisem slišal. Pa vseeno pogledam par naključnih videoposnetkov, ki mi jih prikazujejo omrežja - čista polomija, vsebina popolnoma neuporabna. Vsi doma za pisalno mizo pametujejo o tem in onem in prodajajo svoje mnenje, v resnici nimajo nič zanimivega za povedati, kaj šele pokazati.

Tu in tam pogledam kakšnega tujega influencerja oz. youtuberja. Tip se z nekaj malega denarja v žepu odpravi po svetu. V nahrbtniku nosi opremo za snemanje, kakšen lonček, jedilni pribor, gorilec in nekaj konzerv. Enkrat spi v šotoru, drugič nekje pod zapuščenim mostom, tretjič najde neko tretje prenočišče. Nima veze ali je zunaj 20 stopinj minusa ali pa neusmiljeno peče sonce. Večkrat ilegalno prečka meje, včasih se skrije na kak tovorni vlak in potuje na drugi konec Evrope ali še kam dlje. Včasih izlet rata brez težav, včasih ga lovi policija ali kakšna varnostna služba. Ne glede na okoliščine vsako potovanje dokumentira in zna povedati kaj zanimivega o krajih, skozi katere potuje. Prav zanimivo je gledati, ker vsakokrat izvem nekaj novega, nekaj zanimivega. Pri naših samooklicanih youtuberjih nisem zasledil, da bi imeli kaj uporabnega za predstaviti.

Mogoče pa se motim in mi omrežja predlagajo napačne ljudi? Kako se vam zdijo slovenski influencerji? Je kakšen, ki si zasluži spremljanje?

A Shiey? On je zanimiv za pogledat. Zadnje čase sicer bolj malo nalaga.

z3ro ::

Meni je bil Bit Sever top dokler je delal vloge, zdaj itak ne objavlja nič več. Spremljam pa še Komotar minuto oziroma Atmosferce.

Legon ::

Predloge dobiš glede na svoj okus in to kaj gledaš. Glede na napisano, ti kar dobro svetuje.

pegasus ::

Ene par hribolazcev je kr ok za blaženje domotožja ;)

karafeka ::

z3ro je izjavil:

Meni je bil Bit Sever top dokler je delal vloge, zdaj itak ne objavlja nič več. Spremljam pa še Komotar minuto oziroma Atmosferce.

Haha, sem nekaj časa gledal Komotorja. O avtih sem zvedel, samo, kako je njemu oblika všeč. Zguba časa.

Še najboljši so kaki politični podkasti. Ne rabiš več tablet za spanje.

Boomerang ::

Daniel je izjavil:

Shiey (Litva), GifGas (Belgija), Aki (Avstrija), pa še kakšnega pogledam tu in tam (se ne spomnem vseh nickname-ov). Kolikor vem, je to neka skupina in se med seboj poznajo.
Pa tudi "čez lužo" se najde kak zanimiv. Pred kratkim sem naletel na nekega slepega američana, ki dela clipe samo na temo, kako slepi dojemajo svet, kakšna vprašanja jim postavljajo ljudje itd.

z3ro ::

karafeka je izjavil:

z3ro je izjavil:

Haha, sem nekaj časa gledal Komotorja. O avtih sem zvedel, samo, kako je njemu oblika všeč. Zguba časa.

Še najboljši so kaki politični podkasti. Ne rabiš več tablet za spanje.

Komotar je res šel malo po svoje, podcasti od Atmosfercev so mi pa kul, sploh če je kak dober gost.

Daniel ::

Boomerang je izjavil:

Daniel je izjavil:

Shiey (Litva), GifGas (Belgija), Aki (Avstrija), pa še kakšnega pogledam tu in tam (se ne spomnem vseh nickname-ov). Kolikor vem, je to neka skupina in se med seboj poznajo.
Pa tudi "čez lužo" se najde kak zanimiv. Pred kratkim sem naletel na nekega slepega američana, ki dela clipe samo na temo, kako slepi dojemajo svet, kakšna vprašanja jim postavljajo ljudje itd.

Ja, spremljam občasno vse te. GifGas mi sicer ni ravno najbolj od takrat ko je bil zraven pri uničevanju javne lastnine (pografitirali so cel vlak).

denabiker ::

Koliko je neumnosti na teh omrežjih, da bog pomagaj in to folk gleda. Ja, recimo Atmosferci s pametnim gostom in pametno temo, da še kaj izveš uporabnega in zanimivega pa še malo heca zraven je fajn za poslušat med vožnjo recimo. Vidim, da je tudi toliko AI predelanih videjev, da je že tudi ratalo čisto mimo....in tega je vedno več samo za klike...in kam to pelje? Tudi folk se bo enkrat naveličal teh fejk videjev gledat.

profii ::

ChirkKarlie je izjavil:

Samo BAVDEK je ok.

LP

Napiše se: SAMO pri BAVDKU je OK!!1! :D

HotBurek ::

Poleg zgoraj omenjenih za "potovanje" so še:

Vagran Holiday - (ta je zdej offline, pa ne da se več gledat, ker: "Sign in to confirm your age / This video may be inappropriate for some users.")
Kurt Caz - (zadnje čase obdeluje evropske meste in tusitično obogatitev)
Zazza el italiano - (rečmo temu raziskovalno novinarstvo)
Tommy G - (isto kot zgoraj)
Travel with Luke Damant - (recimo da je to raziskovalni turizem)
Will Lasry - (če te zanima raziskovanje tekstilne industrije)
Investigations - (crazy stuff raziskovalno novinarstvo)
BENDER - (Nizozemska)
TAKASHii - (Japonska)

Nogomet:

COPA90 - (Predstavitev klubov)

BONUS

gsuppanz - (Blast from the past: Celje. Za mal depresijo nafilat pa to...)
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: HotBurek ()

Netrunner ::

Influencerji so pastirčki ovc, katerih pa ni malo :)
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

Glugy ::

V bistvu sem na Youtubu že toliko časa, da takrat ko sem jaz začel spremljat Youtube nekih slovenskih mnenjskih vplivnežev še ni blo, pol pa tud kasnej nisem nikol razvil potrebe da bi šel raziskovat slovenski Youtube.

Drugač pa ker ste že omenil Gifgas naj omenim da ima on celo en video posnet v Sloveniji:

d4vid ::

V slovenijo je že vsak, ki ima ajfona in mikrofon, influenser. Podcasti rastejo kot gobe po dežju.

Ponavadi si na šihtu dam slušalke in kak podcast, sledim ene 5 podcastov na teme ki me zanimajo, noben slovenski.
Sem poslušal samo par izsekov določenih SLO podcastov. Dobro namesto donata.

DamijanD ::

Jaz sem samo za tega zvedel in pogledal na hitro en video: Vid Pintarič - je pa imel baje tudi event v nekem nakupovalnem središču, merch in podpisovanje...
https://www.youtube.com/@vidpintaric4594

Assass1n ::

Drey Day, če te zanima drift. Marko Ferlin, če te zanima M3 Bmw.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

bambam20 ::

Boomerang je izjavil:

Glede na objave, ki mi jih prikazujejo družbena omrežja, bi sklepal, da smo Slovenci narod influencerjev. Ogromno nekih profilov z oznakami: javna oseba, digitalni ustvarjalec, - za tričetrt njih pa sploh nikoli nisem slišal. Pa vseeno pogledam par naključnih videoposnetkov, ki mi jih prikazujejo omrežja - čista polomija, vsebina popolnoma neuporabna. Vsi doma za pisalno mizo pametujejo o tem in onem in prodajajo svoje mnenje, v resnici nimajo nič zanimivega za povedati, kaj šele pokazati.

Je kakšen, ki si zasluži spremljanje?

POglej in povej. Kar pošteno napiši kritiko. Profil je moj. :) lahko me skritiziraš. Ni problema.

https://www.deviantart.com/simonsodagos...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bambam20 ()

DamijanD ::

bambam20: wow. S čim to delaš/ustvarjaš? Mislim, so to 3d renderji ali gre dejansko za 2d risanje?

c3p0 ::

Na FB mi neke dečve prodajajo ponve. Dober influenser se vsaj trudi neko uporabno vsebino prikazat, ta pa očitno ponve še ni uporabljala, razen, ko jih ji je nekdo šenkal, da naredi bebav oglas. Porazno.

bambam20 ::

DamijanD je izjavil:

bambam20: wow. S čim to delaš/ustvarjaš? Mislim, so to 3d renderji ali gre dejansko za 2d risanje?

Z umetno inteligenco. Začel sem samo z ChatGPT oz. s SORO ( isto podjetje OPEN AI, smao da je SORA dejansko ustavarjena samo za slike, filmčke ), zadnjih 14 dni pa uporabljam kombinacijo ChatGPT/SORa, Gemini ( nano banana) in GrOk. Sedaj je AI že tako napredovala, da lahko določen del slike , recimo ozadje naredim v Gemini, prenesem v Chat GPT, kjer na isto sliko dodam osebe. To ni bilo možno nekaj časa nazaj. Tako,da veliko svežih slike ni narejenih več zgolj z enim AI programom. Moja je sicer iddeja, ampak promte mi načeloma zna zelo odlično spisat ChatGPT, večino slik je moja zamisel, določene so sicer poustvarjene po originalu, vendar teh je zelo malo. Seveda, pa vzamem tudi referenčne slike likov, čeprav GPT /sora dobro poznata like iz sveta Masters of the universe.

To počnem iz veselja, pa tudi, ker obljavljam v različnih FB masters of the universe skupinah, kjer pa sem od maja letos do tega trenutka prejel 6.781.286 ogledov slik. To nisej napisal v smislu, da se hvalim. Samo, te podatke vidim, ker imam vklopljeno profesionalno nadzorno ploščo.

Na Devina Artu imam pa 387.240 tisoč ogledov, kar se mi zdi precej, glede,da gre za recimo za bolj nišno področje.

https://www.deviantart.com/simonsodagos...

Če bo "bog2 dal, bom imel pa konec decembra 2026 na FB-ju v lastni skupini čez 60.000 članov.

Od tega nima centa. :)

Ne vsiljujem, ne pametujem. Ni mi pa nerodno pokazat.

Malo sem se razpisal. Se oproščam.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bambam20 ()

ššš ::

Peter Weixler, V naravo, je primer dobrega youtuberja. Realen, skromen in predvsem športnik od glave do peta.

Gagatronix ::

Tzv. "influencerji" so v 99.99% navadno govno zrelo za kakšno kazensko delovno taborišče.

bm1973 ::

Ti "influencerji" so v 99% ponavadi v osnovi polni keša, sinčki/hčerkice ljudi z dovolj kinte, pa se gredo malo kao socialna portovanje, ampak samo na kameri. V resnici so pa v čisto normalnih hotelih.

Tako kot papir prenese vse, enako velja za kamero...

Glede na kvaliteto posnetkov, že sama oprema precej stane...

gruntfürmich ::

žerjala občasno pogledam. ostali so izguba časa in bebanje.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

OutOfTheBox ::

žerjala občasno pogledam. ostali so izguba časa in bebanje.

To je sicer subjektivno, ker tudi žerjal ne verjamem da je popularen pri vseh skupinah (khm,.. feministke pa to). Sicer ga pa tudi sam včasih pogledam, v upanju da mu bo ratal naredit kakšen dober štos.

ripmork ::

Kar se Youtube-a tiče; za ljubitelje kvalitetnega house-a je tale kanal zakladnica (tisoči uploadanih komadov in tudi obilo posnetih set-ov). Finančni podcast Money-how (Marja Milič) se mi zdi kar informativen. Na misel mi pride še AIDEA podcast (Selakovič zna imet zanimive intervjuje). Od "influencerjev" ma pa Jernej Ogrin kar informativne pa zabavne post-e na temo kvalitetne / športne prehrane. To je to, kar se spomnim, da je vrednega omembe...

OutOfTheBox ::

Na misel mi pride še AIDEA

Drži. Če bi moral od vseh podcastov koga izbrat za poslušat je klemen. Brainrota vsekakor ne bi konzumiral in recimo da bi se nekaj naučil.

Zgodovina sprememb…

gruntfürmich ::

za monex how pravijo da je malo mimo, pa po mojem predolgo traja in govorijo bedarije.
bom pa pogledal zadnjo epizodo.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

ripmork ::

gruntfürmich je izjavil:

za monex how pravijo da je malo mimo, pa po mojem predolgo traja in govorijo bedarije.
bom pa pogledal zadnjo epizodo.
Tudi za moj okus pogosto mal predolge debate :) Mi je bil pa dober intervju s Turkovičem pred mesecem (tudi njegovo knjigo bral).

LynxEffect ::

Nekoč obraz na šolskih zvezkih, danes mladim promovira nelegalne kazinoje
https://svet24.si/novice/slovenija/chal...

Veliko slovenski influencerjev promovira ta gambling.

ChirkKarlie ::

LynxEffect je izjavil:

Kdo je ta Turek, prvič vidim?!? Bavdka se držte fantje..
https://www.facebook.com/share/v/1HevEX...

Zgodovina sprememb…

delavec44 ::

ChirkKarlie je izjavil:

LynxEffect je izjavil:

Kdo je ta Turek, prvič vidim?!? Bavdka se držte fantje..
https://www.facebook.com/share/v/1HevEX...

A si ti Žerjal?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kdo so digitalni nomadi? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
787402 (4875) Grizzly
»

Slovenska YouTube scena (od A do Ž)

265555 (4076) xseki
»

Among Us

Oddelek: Igre
313361 (1532) oo7
»

Koliko zaslužijo estradniki z reklamami? (strani: 1 2 )

8818612 (14137) stara mama
»

Slovenska Youtube scena (strani: 1 2 )

8116570 (13435) 2dark

Več podobnih tem