Forum » Pomoč in nasveti » Kako se lotite pritrjevanja tipkovnice v prenosniku
Kako se lotite pritrjevanja tipkovnice v prenosniku
mrTwelveTrees ::
Določeni prenosniki imajo tipkovnico v sendviču ohišja in kovinske ploščice pod tipkovnico.
Vmes so luknjice v katerih je plastika ki drži vse skupaj.
Nekateri to limajo z vročim lepilom (plastiko) eni z spajkalnikom pogrejejo.
Metoda ki najbolj to drži skupaj ?
Vmes so luknjice v katerih je plastika ki drži vse skupaj.
Nekateri to limajo z vročim lepilom (plastiko) eni z spajkalnikom pogrejejo.
Metoda ki najbolj to drži skupaj ?
Miha 333 ::
Tako rešitev imajo samo najcenejši consumer laptopi. Me je izučilo, da kupim laptop enega ranga višje, ki ima normalno zamenljivo tipkovnico. En normalen npr. Probook niti ni toliko dražji.
dela ::
Pri nekaterih starejših modelih višjega ranga je pa sama tipkovnica na tak način skupaj sestavljena, če jo hočeš narazen vzet, moraš plastiko enako potrgat/odrezat, edino zamenjaš jo lahko kot celoto brez teh korakov. Drugače vroče lepilo presenetljivo dobro drži, če je plastika, na katero limaš, tudi dobro segreta (recimo s pištolo na vroč zrak), tako da bi verjetno držalo oboje, če je pravilno izvedeno. Mi pa zgleda metoda s spajkalnikom, ki jo ženska demonstrira, res elegantna, po moje ali dodajaš vroče lepilo ali drugo plastiko, verjetno ni preveč pomembno, lepilo ima malo nižje tališče in se bolje utekočini, mogoče imaš potem malo več časa, da odložiš spajkalnik in stisneš z nečim in ne rabiš treh rok (oz. mogoče ne rabiš sploh stiskat, ker gravitacija več nardi).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dela ()
MIHAc27 ::
Tudi eni Delli imajo tako pritrjeno tipkovnico. Pri nam potem menjamo celi zgornji del, je pa dosti dražje saj ponavadi stane 150+ sama tipkovnica bi bila pa 70-80.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | popravilo razpoke na zadnji lučiOddelek: Loža | 1093 (866) | starfotr |
» | Fiksiranje USB podaljška na plastični modulčekOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2173 (1762) | Dzhimen |
» | Prenosnik - kako zalepiti tečaje od ekranaOddelek: Pomoč in nasveti | 1029 (855) | Invictus |
» | Snov za fizično utrjevanje kontaktovOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1713 (1550) | frenk |