» »

Snov za fizično utrjevanje kontaktov

Snov za fizično utrjevanje kontaktov

frenk ::

No ja naslov je mogoče mal čudn(ga lahko zamenjate z boljšim), ampak bom razložu:). Torej mam žičko prispajkano na čip in je stik dokaj šibek(žička se maje), pa me zanima s čim bi lahko to zalil...snov verjetno ne sme prevajati el. toka in ne sme shranjevati naboja:\

tx-z ::

s pištolo za plastiko..mislm tisto k jo uporabljajo vrtnarji :) sam je predebelo se mi zdi..
tx-z

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tx-z ()

frenk ::

ja verjetno je predebelo...naj povem, da sta to dva sosednja pina na tistem čipu, na katerem se dela vmod pri 8rda+

frenk ::

Slika pove vse:D



tole je voltmod na 8rda+...sicer je malo čuden ampak srugač ni šlo...s tistima dvema žičkama pa sta povezana odlomljena pina na neke druge točke v sistemu, ki pa imata isto funcijo, kot prvotni točki...problem pa je, ker je to zelo šibko in bi rabil stabilizirat:\

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Gandalfar ()

Azrael ::

Prej poglej ali so zacinjeni spoji v redu in da se vez ne drži zraven z zadnjo žičko, potem pa zalij s pištolo z vročim lepilom (hot glue gun) ali uporabi nevtralni silikonski kit. Pazi samo, da z lepilom ne polepiš kakšnega elementa, ki se hudo greje, ker je samo lepilo ali kit termični izolator (tista stvar se bo grela pod lepilom še bolj).
Bo pa v vsakem primeru packarija, zato prej malo vadi na kakšni fuč elektroniki, da dobiš občutek koliko lepila ali kita dodati.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

frenk ::

kva pa je razlika med "hot glue gun" in nevtralnim silikonskim kitom?...al je to tist, s čimer na ohišjih pritrjujejo razne ledice in stikala?...pa koliko prmbližno to stane?:\...pa kje se dobi seveda:)

Azrael ::

Vroče lepilo, je kot že ime pove, lepilo, ki je v tekočem stanju, no ni tekoče kot voda, ampak nekako tako kot med, ko je vroče, nanaša in greje se pa s posebno pištolo, ki jo priklopiš na elektriko. Lepilo je pred uporabo v palicah različne debeline, pač odvisno od tega katero pištolo imaš. Končni izdelek je podoben vosku, samo, da se bolje prime in je bolj odporno na vročino in mehanske vplive.

Nevtralni silikonski kit je v istih kartušah, kot običajni silikonski kit, ki se uporablja za tesnenje akvarijev, oken, v kopalnicah ali kjer je vlaga in podobno. Nevtralni mora biti zato, ker obstaja tudi kisli acetatni silionski kit in ta lahko škoduje elektroniki. Običajno so nevtralni silikonski kiti označeni s črko N.

Prednost prve rešitve je v tem, da palice lepila lahko čakajo, ni jih treba porabiti v določenem roku, da so še uporabne. Silikonski kit in pištolo zanj pa imaš mogoče že doma, saj praviš, da imaš vodno hlajenje v računalniku.

LP, Azrael

Red_Mamba ::

jaz bi tredlagal dvo komponento lepilo ala epoxy. Zmešaš skupaj trdilec in smolo, kolikor rabiš, potem pa samo premažeš pa bo utrdilo ko se posuši.
Tista pištola in vroče lepilo; ne vem jaz nebi grel čipovja z tistim lepilom. Lahko še kaj uničiš, ker se mi zdi da se lepilo pogreje na preko 100°C.
[st.slika https://img.shields.io/badge/Slo-Tech-green.svg test]
Linkedin >> http://goo.gl/839Aua
Mamba's Crypto & ICO's: https://t.me/joinchat/AAAAAExTkO4P4UDy0fIZdg

Pudding ::

Ahem...

Vzames spajkalnik in en kos kolofonije (smola za spajkat). Potisnes vroc spajkalnik v kos kolofonije, medtem ko vse to drzis nad doticnim mestom.

frenk ::

no hvala vsem...bom šu pomoje dons mal pogledat v hte:)

frenk ::

v hte nimajo nč:\...bom probal jutr v merkurju:)


p.s.: a bo tole vredu?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: frenk ()

Highlag ::

Za vroče lepjenje že, sam če imaš okolico vročo, bo tole lepilo precej slabo držalo, ker se mehča z višanjem temperature. Pa ne mislim 100 ali več stopinj ampak že kar pri 60oC. Tvoja povezava je v bližini napajalnega dela na matični plošči, ki sigurno ni hladna zato bi jaz raje premislil ok kakem epoksi lepilu ali pa o silikonu.

frenk ::

ne sej ni bliz napajalnega dela...to je nekje med rami in NB...pa ni preveč vroče...poleg tega more bit pa večinoma stabilno samo ob pošiljanju po pošti, potem bo pa že držalo, če se ne bo premikal...al pa bom mogoče kr kit nabavu:\


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

S čim zlimati tole...

Oddelek: Loža
202575 (2263) Brane22
»

Gorenje pralni stroj luknja na kadi

Oddelek: Loža
91656 (1019) OSA
»

Naj zahtevam garancijo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
584061 (2997) Pyr0Beast
»

S čim zlepit pleksi?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
275765 (5358) frenk
»

S čim prilepit rebra? (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
505543 (4670) sharp

Več podobnih tem