» »

Problem s pekačem - branje

Problem s pekačem - branje

aambro ::

Imam CDRW LiteOn 48x24x48 in WinXP. Mislim, da je problem v obubozanem bralnem laserju, nisem pa preprican, zato potrebujem se kak nasvet. Star je manj kot leto, vendar ni v garanciji, ker sem menjal LED diodo. Jebat ga, za lepoto je treba trpet :)

Narobe pa je naslednje: Ko vstavim poln CD, ki mi je vcasih normalno delal, potrebuje kako minuto, da ga zazna - torej prebere in izpise v Explorerju. Najbolj pa me moti, ko hocem zapect CD, preden zacne dejansko pisat gor (preden zasveti rdeca lucka), mi ga kakih 20x - 30x zaspina in ustavi. To traja 2 - 5 minut, nato zacne pect in ga
normalno pece do konca. Ko konca, spet potrebuje pol minute, da ga zazna, preden lahko CD vzamem ven.

Uporabljam zadnji Nero, poskuseno tudi z drugimi verzijami.
Preizkuseno na popolnoma drugem PCju.
Preizkuseno s praznimi mediji razlicnih proizvajalcev.
Leca izlgeda popolnoma cista, in tudi po rahlem brisanju s suho vatirano palcko ni na vati videt nobene temne lise.

Kak predloG? Ob tem se tole - a se kdo spozna toliko na to, da bi lahko zagotovo trdil, da LED dioda ni mogla vplivat na ta problem? Zamenjana je bila takoj po nakupu in je normalno delal pol leta. Meni se zdi nelogicno, da bi bile stvari vezane tako, da bi recimo crknjena ali zamenjana Led dioda vplivala na kakovost ostalega delovanja CDRWja.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Moj Kickstarter - PlantRay pametni opomnik za zalivanje rastlin

Oddelek: Znanost in tehnologija
426032 (4110) Stikalo
»

Termoregulator

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
105052 (5052) Azrael
»

24-palčni LCD-ji z LED osvetlitvijo iz Samsunga

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
205778 (4419) elvisc
»

LED dioda, ki stalno sveti

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
223912 (3630) Microsoft
»

led diode na charger

Oddelek: Strojna oprema
121554 (1367) blue96

Več podobnih tem