» »

Prenosnik ASUS K556UQ - težave z razširitvijo RAM-a.

Prenosnik ASUS K556UQ - težave z razširitvijo RAM-a.

Barbarpapa2 ::

Dober večer.

Prenosniku ASUS K556UQ bi rad razširil pomnilnik (ima 8 giga interno):Speccy prikaže naslednje:

Dokupil sem SODIMM DDR4 8GB 2400MHZ modul (Patriot) in ga vstavil v podnožje. Po tem se prenosnik ne zažene več, niti lučka za dostop do diska ne utripne. Ko ga iztaknem vse dela normalno... Kje ga serjem (če se ne motim, frekvenca lahko ge navzdol, gor je problem..)?

Lp

Jože

lucky13 ::

Imaš zadnjo verzijo BIOS-a?

Han ::

Kupil si nekompatibilen spomin. S Crucial načeloma ne moreš zgrešit, a tudi v tem primeru ni kar vsak DDR4 ok. Preveri na crucial.com. Kaj pravi CPU-Z (SPD zavihek) za obstoječ RAM?

zajtam123 ::

ali napačen ram ali poškodovan slot za ram.

Dober večer.

No, CPU-Z pravi tole:

Pravzaprav nič kaj več, kot je povedal speccy...

Moram še za BIOS preverit...

Lp

Jože

WizzardOfOZ ::

Ram ki si ga kupil je 1.2V ali 1.35V?
Preveri na netu za tvoj prenosnik, kakšen ram točno mora biti in ga potem kupi. Sama hitrost rama je bolj ko ne nepomembna (ker hitrost rama lahko prenosnik spusti), so druge stvari bolj.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

CPU-Z ti je razkril točen model, zato lahko poguglaš za specifikacije in poiščeš identičnega...

https://www.ebay.de/itm/285535725650

sbawe64 ::

Glede na Murphy-ja si kupil 1.35V rame (Patriot), medtem ko plata hoče 1.20V rame (vsaj take imaš sedaj, Samsung).
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

Dobro jutro.

Tokrat Murphy pri voltaži ni bil zraven, na kupljenem modulu jasno piše 1,2V... Moram še v BIOS-u pogledat, če je tam kakšna kleč...

Se bom malo igral zvečer...

Lp

Jože

crniangeo ::

Oj,
Po vgradnji rama prižgi laptop in ga pusti 'prizganega' 1 min . Imel enako težavo s HP jem. Po skoraj minuti so se prizgale lucke in je šlo dalje. To se zgodi samo prvič. Naslednjic normalno booota.

Sodelavec z enakim modela laptopa imel enako tezavo kot sem jo imel sam. Lagko da je neka nova finta s ploscami.

Slisi se cudno, ampak pri meni je delovalo.
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.

MIHAc27 ::

Pri HP smo že parkrat imeli probleme oz. rešitev, da je bilo zelo pomembno kje je kak ram. Torej probaj ram v drugem slotu. Pa samo z tem novim, če dvigne na katerem koli.
Če se ne prižge v nobene, verjetno res ni kompatibilen (bios update včasih to reši)

Pozdrav.

Sem ga pustil vklopljenega enih 5 minut, ker itak nima bliskovitega zagona. Sem parkrat ponovil, a brez uspeha. Sumljivo mi je bilo že to, da ledica za trdi disk (seveda ima SSD) ni niti utripnila :8)...

Zadeva ima samo en slot za dodatni pomnilnik.

Kot rečeno, šarjenje in morebitna nadgradnja BIOS-a bo na sporedu zvečer...

Lp

Jože

Dober večer.

Brskanje po BIOS-u ni prineslo ničesar novega, edino mislim, da je bios posodobljen na zadnjo verzijo. Sem še enkrat vtaknil RAM modul v računalnik, pa takrat nisem niti do BIOS-a prišel...

Res pa je tudi, da so podatki o maksimalno podprtem pomnilniku za ta prenosnik malo zmedeni. Eni podatki trdijo, da gre je max 16GB, drugi, da je 12GB (ASUS sam navaja tako konfiguracijo na svoji strani). Razmišljam o poskusu s 4GB RAM modulom...

Lepo se imejte še naprej...

Jože

V režo lahko zadegaš 8 GB modul, ki naj bo enak obstoječemu!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prvi računalniki v Sloveniji, 15a.del - omrežne povezave pred internetom

Oddelek: Novice / Računalniški muzej
63934 (2042) tony1
»

Ozemljitev, Električna povezava, 450C, 400VAC

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
352346 (1314) 2f4u
»