Forum » Loža » Gobe "posebne sorte" v naravi
Gobe "posebne sorte" v naravi
gobice33 ::
Lep pozdrav. Zanima me ce so sledece gobe vrste "psilolycbinove" ali so morda celo strupene?
Seveda me zanima le informativno, da izvem ce res vsebujejo psilocibin in jih v taksnem primeru ne poberem saj bi bilo to v navzkrizju z zakonom.
Zgledajo podobne Liberty Cap gobicam.
Je morda kdo ze nabiral to v naravi in ima kaksne izkusnje?
Prve 2 slike izgledajo kot liberty caps? Ostale verjetno niso..
Seveda me zanima le informativno, da izvem ce res vsebujejo psilocibin in jih v taksnem primeru ne poberem saj bi bilo to v navzkrizju z zakonom.
Yohan del Sud ::
šToRoVkE!
Yep. Slo-tech najbrž ni vedno niti najboljši naslov za popravljat računalnike, kamoli za se zadevat z gobami. Ali pač?
Yep. Slo-tech najbrž ni vedno niti najboljši naslov za popravljat računalnike, kamoli za se zadevat z gobami. Ali pač?
www.strancar.com
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Yohan del Sud ()
DamijanD ::
Lej naberi in pojdi v rožno v trojko. In vprašaj za mnenje Oz. če rabiš samo pojdi v trojko in vprašaj za dobavo
janezvalva ::
raje naberi zvrhan koš jurčkov in jih nesi v prvo gostilno prodat. boš mel več od tega.
IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?
gobice33 ::
Prodajat zagotovo ne nameravam. Problem je da se jih ne da vec zlahka kupiti. Vcasih si lahko preko spleta z bitcoini ali monerom in dobil dostavljeno preko drzavne poste na dom. Vsaj kolikor vem so vse te strani skenslali in to zal ni vec mogoce.
Sem sprobal test.
Saj mi ni toliko do tega, ampak ce pa narava ponuja mimogrede v gozdu... zakaj ne bi?
Sem sprobal test.
Saj mi ni toliko do tega, ampak ce pa narava ponuja mimogrede v gozdu... zakaj ne bi?
lynxslo5 ::
Ne hecajte se z norimi gobami. To so resne stvari. Jaz poznam primer enega mladega fanta iz Tržiča, ki je užival nore gobe, pa mu je pustilo take hude posledice, da je za dva meseca pristal v psihiatrični bolnici Begunje.
Machete ::
Pa ne zaradi gob. Mini zastrupitev pride in mine. Tovrstni ljudje, ki imajo psihične posledice (ljudsko: kadil je travo in se mu je zmešalo), imajo psihološko motnjo že v sebi. To, da jedo gobe in ostala mamila je zgolj naključje, in gotovo niso bili zdravi in 100% duševno stabilni ljudje. Samo pač je vse skupaj najlažje povezat in okrivit droge.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Miki N ::
Dejansko v kar nekaj državah poskusno uporabljajo psilocybin pri PTSDju in hudih depresijah. Načeloma imajo kar dobre obete. Torej ne z namenom, da se to redno jemlje. Ampak 1x, da se naredi reset in potem naj bi bilo bistveno bolje.
michael32 ::
Par mesec nazaj sem gledal en dober dokumentarec o Vikingih na Viasat History. Vikingški bojevniki so se zadevali z norimi gobami preden so šli v bitke. Zaradi norih gob niso čutili nobenega strahu in so bili še bolj okrutni do nasprotnikov.
blackbfm ::
Par mesec nazaj sem gledal en dober dokumentarec o Vikingih na Viasat History. Vikingški bojevniki so se zadevali z norimi gobami preden so šli v bitke. Zaradi norih gob niso čutili nobenega strahu in so bili še bolj okrutni do nasprotnikov.
mal čuden dokumentarec.. halucinogeni kvečjem potencirajo strah, spreminjajo dojemanje okolice.. da se boš nagobiran bolje boril je isto kot bi trdil da mrtvo pijan bolje voziš
neutronium ::
Nič od tega na sliki niso "nore gobe". Že rastišče ne ustreza. Sicer je iz slike težko identificirat vrsto, so pa podobne nekaterim čeladicam (Mycena). Med njimi so precej strupene vrste. V najboljšem primeru, ko niso strupene so neužitne. Jaz ne bi riskiral na tvojem mestu. Dobi raje koga, ki pozna rastišča in jih je tudi že kdaj nabiral. Preko slik zagotovo ne boš identificiral prave vrste. Če boš imel srečo boš imel samo prebavne motnje, lahko pa boš pristal v bolnici ali pa boš šel po gobe dobesedno
Kar se tiče pa vikinških bojevnikov, naj bi jedli rdeče mušnice, ki prav tako vsebuje določene snovi. Sicer mislim, da je to bolj mit, kar se tiče neobčutenja strahu. Ponekod v skandinaviji jih jedo kot pri nas jurčke
Kar se tiče pa vikinških bojevnikov, naj bi jedli rdeče mušnice, ki prav tako vsebuje določene snovi. Sicer mislim, da je to bolj mit, kar se tiče neobčutenja strahu. Ponekod v skandinaviji jih jedo kot pri nas jurčke
PacificBlue ::
Rdece musnice so vcasih namakali v mleko in z njim pobijali muhe.
Jaz bi tudi raje pustil te gobe na miru, je prevelil risk .
Ponavadi take gobe rade rastejo na posusenem kravjem dreku fyi.
Jaz bi tudi raje pustil te gobe na miru, je prevelil risk .
Ponavadi take gobe rade rastejo na posusenem kravjem dreku fyi.
I’m out.
:3
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PacificBlue ()
cias ::
Pa ne zaradi gob. Mini zastrupitev pride in mine. Tovrstni ljudje, ki imajo psihične posledice (ljudsko: kadil je travo in se mu je zmešalo), imajo psihološko motnjo že v sebi. To, da jedo gobe in ostala mamila je zgolj naključje, in gotovo niso bili zdravi in 100% duševno stabilni ljudje. Samo pač je vse skupaj najlažje povezat in okrivit droge.
Se zadrogiraš, pristaneš v umobolnici, coperji pa da si bil že prej prizadet.
PacificBlue ::
A tist model, ki je vceraj grizel mimoidoce v centru Lj je bil na gobah ali s psihicnimi tezavami?:>
I’m out.
gruntfürmich ::
ti kar pojej te gobe. osebkov s takšnimi retardiranimi vprašanji je preveč na tem svetu.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
PacificBlue je izjavil:
A tist model, ki je vceraj grizel mimoidoce v centru Lj je bil na gobah ali s psihicnimi tezavami?:>
Če oboje, je bil vrstni red:
psihične težave - jedel gobe - grizel
in NE
jedel gobe - psihične težave - grizel
cias ::
PacificBlue je izjavil:
in NE
S tem si povedal da psihiki žrejo gobe.
donvito ::
PacificBlue je izjavil:
Sem že misli, da se je shintaru čisto utrgalo.
__Devil__ ::
Če goba obarva modro, ko se je dotakneš pomeni, da vsebuje psilocibin, reakcija je takšna. Ampak na to se nebi preveč zanašal, je pa ena možnost več za prepoznavanje teh gob. V Sloveniji/Avstriji bi naj rastle 2-3 sorte psilocibin gob. Mogoče rastejo bolj na travnikih, kjer se krave pasejo.
PacificBlue je izjavil:
in NE
S tem si povedal da psihiki žrejo gobe.
Ja, pravila ni.
neutronium je izjavil:
Če se ne motim, je strupenost gob zelo odvisna od okolja/podlage/zemlje - ravno za mušnice sem slišal, da niso povsod strupene.
Yohan del Sud ::
Manj strupene so menda v Sibiriji, kjer jih koncentrirajo skozi urin, in šele takrat rdeče mušnice res zadanejo, Tukaj fyi wikilink.
www.strancar.com
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Yohan del Sud ()
Surstromming ::
Lep pozdrav. Zanima me ce so sledece gobe vrste "psilolycbinove" ali so morda celo strupene?
Poznam nahajalisce in tudi delujejo, vsaj 25 let nazaj so Zdaj pa sem proti unicevanju naravnega okolja za zadevanje mularije v mama hotelih. Spokaj delat.
Pojdite volit drugi krog volitev. Prepricujejo vas, da se ne
splaca, zato, da bi SDS (Logar) sploh imel moznost zmagati.
In v kolikor bo, bo to zato, ker se niste udelezili volitev.
splaca, zato, da bi SDS (Logar) sploh imel moznost zmagati.
In v kolikor bo, bo to zato, ker se niste udelezili volitev.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Disk pred odpovedjo - RMA? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 6144 (3275) | zajtam123 |
⊘ | Ukrajina part IX (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 6396 (5606) | Pac-Man |
» | Skupinski nakup generatorja naključnih števil ChaosKey (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 17925 (9451) | Red_Mamba |
» | Halucinogene gobe (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 33306 (16278) | Phantomeye |
» | Halucinogene droge (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16364 (14452) | gendale |