Forum » Operacijski sistemi » win 10 se veča, problem...
win 10 se veča, problem...
marshall ::
skratka, namestil Win10, posodobil, namestil ves SW nakar se pričnejo winsi večati na sistemski particiji. Ali je to normalni pojav, ter zakaj, kako bi obrisal mape ki se večajo, ter kje, bi bilo bolje na novo naložiti kajti zavozil sem že pri ˝install˝ zato imam še malo ˝Old˝ kako bi jo lahko obrisal, sedaj ne pusti?
d4vid ::
Zaženeš Disk cleanup oz. čiščenje diska, pa pobrišeš kar ne rabiš. Disk cleanup zaženi kot administrator.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
Runner71 ::
Full format in na novo, glede na to da nimaš gor nekih pomembnih podatkov....
skratka, namestil Win10, posodobil, namestil ves SW nakar se pričnejo winsi večati na sistemski particiji. Ali je to normalni pojav, ter zakaj, kako bi obrisal mape ki se večajo, ter kje, bi bilo bolje na novo naložiti kajti zavozil sem že pri ˝install˝ zato imam še malo ˝Old˝ kako bi jo lahko obrisal, sedaj ne pusti?
marshall ::
to z ˝Dcleanup˝ je jalovo početje, kajti povečalo se v mesecu dni iz 30Gb na 91Gb in še raste, SSD pa imam velik samo 128Gb. Usoda je tako hotela, format C:/
pa še nekaj, kot berem je klasika teh Winsow da rastejo, a obstaja kakšna trajna rešitev??
Zaženeš Disk cleanup oz. čiščenje diska, pa pobrišeš kar ne rabiš. Disk cleanup zaženi kot administrator.
pa še nekaj, kot berem je klasika teh Winsow da rastejo, a obstaja kakšna trajna rešitev??
Zgodovina sprememb…
- spremenila: marshall ()
DamijanD ::
Kaj se je povečalo iz 30 na 91 ?
Načeloma lahko pobrišeš mapo Installer (moja ima 51Gb )
Načeloma lahko pobrišeš mapo Installer (moja ima 51Gb )
_Denny_ ::
Izklopi system restore in hibernacijo, če še nisi. Za potrebe varnostnega kopiranja so samostojne backup rešitve in dnevni incremental backupi dosti boljša varianta od tega neuporabnega sranja, ki nam žre živce in prostor že od časov WinME; hibernacija je itak v časih ssd-ja neuporabna, torej cmd kot admin in "powercfg -h off" brez narekovajev in takoj pridobiš prazen prostor v velikosti rama. Lahko si še vklopiš CompactOS po teh navodilih, če že ni (pri sistemski particiji pod 128GB bi naj že bil); stvar NI isto kot NTFS kompresija in tudi ni nobene razlike v hitrosti delovanja.
Če zgornje ni dalo zadovoljivega rezultata, si namesti TreeSize Free in preveri kaj točno zaseda prostor.
Drugače pa - 6 let stara Win10 x64 Pro inštalacija oz. na celotnem C-ju je še vedno zasedenih 70-75GB od 120GB kot na začetku in čisto nič ne "raste". CompactOS je tudi vključen...sicer mi pri skupno 8TB SSD diskovja to ni potrebno, samo zakaj pa ne, če se da pridobiti nekaj GB zastonj.
Če zgornje ni dalo zadovoljivega rezultata, si namesti TreeSize Free in preveri kaj točno zaseda prostor.
Drugače pa - 6 let stara Win10 x64 Pro inštalacija oz. na celotnem C-ju je še vedno zasedenih 70-75GB od 120GB kot na začetku in čisto nič ne "raste". CompactOS je tudi vključen...sicer mi pri skupno 8TB SSD diskovja to ni potrebno, samo zakaj pa ne, če se da pridobiti nekaj GB zastonj.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400
MIHAc27 ::
Treba je ugotoviti, kaj točno povzroča povečanje.
Kak program v stilu Space snifferja, ki kaže velikost map, pa primerjaš vsake toliko.
Windows Store je imel en bug, kjer je vsakič, ko je imel kak program nadgradnjo le to potegnil. Pa programov in igric sploh nisi rabil imeti inštaliranih. Če je vsaka nadgradnja 50-100mb, pa 1x tedensko za 20 programov... se je nabralo zelo hitro.
Tudi druge posodobitve znajo kar zavzeti. Pa temp folderji.
Moja windows mapa je 35Gb pa imam inštaliran že nekaj let.
Kak program v stilu Space snifferja, ki kaže velikost map, pa primerjaš vsake toliko.
Windows Store je imel en bug, kjer je vsakič, ko je imel kak program nadgradnjo le to potegnil. Pa programov in igric sploh nisi rabil imeti inštaliranih. Če je vsaka nadgradnja 50-100mb, pa 1x tedensko za 20 programov... se je nabralo zelo hitro.
Tudi druge posodobitve znajo kar zavzeti. Pa temp folderji.
Moja windows mapa je 35Gb pa imam inštaliran že nekaj let.
Invictus ::
CCleaner
WiCleanup
Ta dva spucata marsikaj...
WiCleanup
Ta dva spucata marsikaj...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
darkolord ::
Za vizualizacijo je odličen WizTree, ker prebere direktno datotečno tabelo in rabi samo nekaj sekund za prikaz, pa osvežuje se v živo.
Če prostor hitro raste, potem zna biti problem v kakšnih log datotekah.
Če prostor hitro raste, potem zna biti problem v kakšnih log datotekah.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Miljoni datotek v košuOddelek: Pomoč in nasveti | 1395 (758) | solatko |
» | Kaj je varno pobrisati v Windows direktoriju?Oddelek: Pomoč in nasveti | 3417 (2545) | _Denny_ |
» | Windows 8.1 - katere direktorije zbrisatOddelek: Operacijski sistemi | 1685 (1465) | BorutK-73 |
» | winsxs težave...Oddelek: Operacijski sistemi | 1334 (1026) | GTX970 |
» | Windows problem (prostor na disku)Oddelek: Pomoč in nasveti | 989 (940) | Matev |