Forum » Pomoč in nasveti » Kaj je varno pobrisati v Windows direktoriju?
Kaj je varno pobrisati v Windows direktoriju?
d4vid ::
System32
Na tvojem mestu bi brisal s programorm Disk Cleanup, ki je ze na windowsih, mape v Windows direktoriju ne brisi. Bos vec sranja kot koristi mel, ce kaj napacnega izbrises.
Na tvojem mestu bi brisal s programorm Disk Cleanup, ki je ze na windowsih, mape v Windows direktoriju ne brisi. Bos vec sranja kot koristi mel, ce kaj napacnega izbrises.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
scipascapa ::
to sem že naredil...samo direktorij Installer je nenormalno velik, 38gb, to ni normalno no.
hojnikb ::
to so installerji/uninstallerji programov, ki jih maš gor. Pusti pri mir.
Če te pa moti, pa formatiraj in daj gor programe, ki jih dejansko rabiš in ne vsak drek, ki ga vidiš...
Če te pa moti, pa formatiraj in daj gor programe, ki jih dejansko rabiš in ne vsak drek, ki ga vidiš...
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
sajmonmofo ::
si zagnal disk cleanup kot admin? tam ti ponudi vec stvari za brisanje like stare obnovitvene tocke in arhivirane win updejte .
reeves ::
V Installer mapi je veliko neuporabnih stvari, nikakor pa ne vse.
Jaz uporabljam PatchCleaner za čiščenje Installer mape. Nisem imel problemov že par let, je pa res, da najdene datoteke prestavim na drug disk in ne izbrišem (ti ponudi opcijo).
Jaz uporabljam PatchCleaner za čiščenje Installer mape. Nisem imel problemov že par let, je pa res, da najdene datoteke prestavim na drug disk in ne izbrišem (ti ponudi opcijo).
scipascapa ::
sajmonmofo: kot navaden uporabnik, probam kot admin.
reever: ja sej, to bi odgovarjalo.
reever: ja sej, to bi odgovarjalo.
Potem pa kar. Jaz imam trenutno Installer mapo veliko 7,4gb. Velikost mape, kamor prestavljam nepotrebne datoteke je pa 30,5gb.
Načeloma lahko tudi izbrišeš najdene datoteke, ampak obstaja možnost, da jih bo win še kdaj rabil pa jih samo nazaj skopiraš. Imaš razloženo na zgornjem linku.
Načeloma lahko tudi izbrišeš najdene datoteke, ampak obstaja možnost, da jih bo win še kdaj rabil pa jih samo nazaj skopiraš. Imaš razloženo na zgornjem linku.
scipascapa je izjavil:
nepotrebne so orphaned me?
Ja. Zastarele v bistvu. Nadomestili so jih novejši installerji, ki tudi gredo v ta folder.
scipascapa je izjavil:
carsko, hvala za nasvet :)
Malenkost. Za čiščenje winsxs mape, obnovitvenih točk itd. pa uporabi Disk Cleanup orodje.
MIHAc27 ::
drugače pa vsebino Temp folderja lahko mirne duše pobrišeš.
Pa v profilu c:\users\ime_profila\appdata\temp tam notri tudi lahko vse pobrišeš. Drugo sam raje ne.
Pa v profilu c:\users\ime_profila\appdata\temp tam notri tudi lahko vse pobrišeš. Drugo sam raje ne.
MrStein ::
scipascapa je izjavil:
sajmonmofo: kot navaden uporabnik, probam kot admin.
Samo tule klikni:
(za naslednjič, če si vmes z onim drugim programom počistil)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
Invictus ::
WiCleanup...
Zna popucati kar ne naredi CCleaner...
Zna popucati kar ne naredi CCleaner...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
filip007 ::
Čuden program ta TreeSize meni je prikazal samo ob prvem zagonu potem pa ne več, sem moral ročno vstaviti disk preko mape.
Pri meni je c:\Windows samo okoli 20GB.
Trevor Philips Industries
Zgodovina sprememb…
- spremenil: filip007 ()
scipascapa je izjavil:
Tega gumba nimam, verjetno se ne pojavi vedno, ali pač?
Pojavi se, če trenutno ni zagnan kot administrator.
Sicer pa ga ni.
Čuden program ta TreeSize meni je prikazal samo ob prvem zagonu potem pa ne več, sem moral ročno vstaviti disk preko mape.
TreeSize Free verzija ne prikazuje pravilno teh fajlov, ker jih je nekaj hard linkov in tega ne podpira.
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
MadMax ::
WinDirStat je uporabnejši in manj muhast.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
_Denny_ ::
Stari driverji (še posebej od Nvidie) tudi zasedejo kar dosti prostora. S tem je možno izbrisati vse stare verzije in obdržati samo najnovejše:
https://www.ghacks.net/2018/01/31/drive...
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400
Stari driverji (še posebej od Nvidie) tudi zasedejo kar dosti prostora. S tem je možno izbrisati vse stare verzije in obdržati samo najnovejše:
Super, z dvemi kliki sem osvobodil 1,3 GB prostora na SSD!
Sicer mi je pustil dva driverja za nVidio, namesto enega, ampak ne bom dlakocepil.
A so fajli v C:\Program Files\NVIDIA Corporation ločeni od tega? Tam je tudi trenutno skupaj 2GB...
Motiti se je človeško.
_Denny_ ::
To briše samo iz Windows driver storage (C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository).
V "C:\Program Files\NVIDIA Corporation" lahko brez problema zbrišeš vsebino Installer2 mape; sem se shranjujejo driver updati, downloadani z Geforce Experiencom. Sam sem jo celo premaknil na hdd in potem naredil junction na prvotno lokacijo, da mi ne zaseda prostora na ssdju.
V "C:\Program Files\NVIDIA Corporation" lahko brez problema zbrišeš vsebino Installer2 mape; sem se shranjujejo driver updati, downloadani z Geforce Experiencom. Sam sem jo celo premaknil na hdd in potem naredil junction na prvotno lokacijo, da mi ne zaseda prostora na ssdju.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kako sprostiti sistemski disk,,ssd 120gigaOddelek: Pomoč in nasveti | 2313 (2051) | MrStein |
» | Zmanjkovanje prostora na diskuOddelek: Operacijski sistemi | 1363 (1085) | kljukusa |
» | izpis datotek na disku po velikostiOddelek: Pomoč in nasveti | 914 (791) | pegasus |
» | Problem trdi disk C - pomanjkanje prostoraOddelek: Strojna oprema | 1150 (1020) | TheRiddle |
» | C-disk se mi sam polni ???Oddelek: Pomoč in nasveti | 9846 (8941) | cookyx |