Forum » Loža » Nepopoln izdelek poslan, zdaj vlečejo "reklamacijo", izvajalca nimam več. Kaj lahko storim?
Nepopoln izdelek poslan, zdaj vlečejo "reklamacijo", izvajalca nimam več. Kaj lahko storim?

Twixz ::
Preko interneta sem naročil en pohištveni komplet za kopalnico.
Zadevo sem prej preveril, ker je bila res top in vizualno in kvaliteta materiala. Najbolj nesiguren sem bil, da komplet ne vsebuje umivalnika, kar sem preveril in dobil od zaposlenega preko uradnega maila trgovine odgovor, da je umivalnik vključen. Dobavni rok 10 delovnih dni.
Se dogovorim z inštalaterjem, da mi pride fino montažo (pipe, tuš, radiatorji) narediti čez 14 dni. Zadnji dan njegovega dela dobim še kopalniški komplet in se veselo vržem v sestavljanje omarice za umivalnik, da mi zmontira pipo in ga plačam in gre.
Pa ni bilo umivalnika. In kličem v trgovino in mi trdijo da ni sploh vključen. Okay, ker imam vse na mailu in tako dalje me prosijo da poslikam kaj sem dobil. Poslikam, pošljem, zdaj pa že 2 tedna ni ne duha ne sluha, inštalaterja ne morem več dobit in zdaj se naj je*em z tem umivalnikom? Ne, ne rabim komentarjev stila "sej pipo in umivalnika ni težko zmontirat", dejansko me zanima ali mi je trgovina dolžna, ko umivalnik prispe, kriti nastale stroške? In ali so tu še kakšni drugi "penali"?
Hvala za nasvete!
Zadevo sem prej preveril, ker je bila res top in vizualno in kvaliteta materiala. Najbolj nesiguren sem bil, da komplet ne vsebuje umivalnika, kar sem preveril in dobil od zaposlenega preko uradnega maila trgovine odgovor, da je umivalnik vključen. Dobavni rok 10 delovnih dni.
Se dogovorim z inštalaterjem, da mi pride fino montažo (pipe, tuš, radiatorji) narediti čez 14 dni. Zadnji dan njegovega dela dobim še kopalniški komplet in se veselo vržem v sestavljanje omarice za umivalnik, da mi zmontira pipo in ga plačam in gre.
Pa ni bilo umivalnika. In kličem v trgovino in mi trdijo da ni sploh vključen. Okay, ker imam vse na mailu in tako dalje me prosijo da poslikam kaj sem dobil. Poslikam, pošljem, zdaj pa že 2 tedna ni ne duha ne sluha, inštalaterja ne morem več dobit in zdaj se naj je*em z tem umivalnikom? Ne, ne rabim komentarjev stila "sej pipo in umivalnika ni težko zmontirat", dejansko me zanima ali mi je trgovina dolžna, ko umivalnik prispe, kriti nastale stroške? In ali so tu še kakšni drugi "penali"?
Hvala za nasvete!

- spremenil: Twixz ()

Tody ::
Ja pa se na večerjo te mora peljat! Pa tvojo ženo v lepotilni salon! Prodajalec je zajebu in ni preveril. Če je res umivalnik zdraven, kar sicer ni logično potem mores tezit da ga dobis. Če ni pa lahko kakih 100 eur izsilis kot kompenzacijo. Pravne podlage ravno nimas lahko jih prijavis inspektorju za zavajanje ampak to je to. Lahko jih gres tozit ampak...

delavec44 ::
Ne samo da ti ne bodo krili stroškov, še umivalnika ne boš dobil. Kakšen dobropis, če bo sreča.

Lonsarg ::
Obični nakupi nimajo nobenih odškodnin za faljene dobavne roke, ti dobavni roki so bolj ocena kot kaj drugega.
Kar se pa tiče tega da so ti po emailu napačno informacijo dali glede umivalnika pa so oni pokriti že če ti ponudijo možnost vrnitev izdelka, ampak če si ga odmontiral ti lahko po zakonu stroške zaradi odprtega izdelka računajo, tak da though luck.
Kar se pa tiče tega da so ti po emailu napačno informacijo dali glede umivalnika pa so oni pokriti že če ti ponudijo možnost vrnitev izdelka, ampak če si ga odmontiral ti lahko po zakonu stroške zaradi odprtega izdelka računajo, tak da though luck.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()

OutOfTheBox ::
Dvomim da boš dobil nekaj kar ne spada k paketu, tudi če so ti preko maila povedali drugače. Sem imel podoben primer izdelka, ki se je na spletni strani oglaševal (slika), z vsemi komponentami, dobil pa sem manjkajoč "dodaten" del (ki je sicer v ponudbi in je za doplačat).

Utk ::
Mislim, če so rekli v mailu, da je umivalnik zraven, ga pač morajo dat zraven, nekih "dodatnih stroškov" ti pa sigurno ne bojo krili zarad tega.

OutOfTheBox ::
To se ne bo zgodilo razen mogoče v pararelnem vesolju.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()

Lonsarg ::
Dovolj da pokrijejo svojo rit je da rešejo "pardon naša napaka, lahko vrnete in vrnemo denar". Ampak če si že odprl in montiral zadevo bo problem to vrnit.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prenova kopalniceOddelek: Loža | 7224 (904) | Jure14 |
» | Sanitus Elite pipa za umivalnik zelo slab pretokOddelek: Loža | 2206 (1517) | LeXani |
» | V pralnem stroju ne odteče vodaOddelek: Loža | 7305 (7170) | Mato989 |
» | Težave s tušemOddelek: Loža | 6583 (5851) | INSIDE |