Forum » Loža » Prenova kopalnice
Prenova kopalnice
Stellungnah ::
V stanovanju delam menjavo banje s tuš kabino ter ploščic in umivalnika, cevi ostajajo iste. Ker je budget dosti majhen me zanima, koliko čez palec pride to za kopalnico dobrih 4m2?
Ne bi dajal ravno najslabši material. Ne bo v lastni režiji ampak preko obrtnika.
Ne bi dajal ravno najslabši material. Ne bo v lastni režiji ampak preko obrtnika.
- spremenilo: Stellungnah ()
Gregor P ::
1500 evrov samo delo (brez ploščic in kabine).
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Anney ::
Menjaj še cevi, še najmanjši strošek, presenečen boš kakšne so ko jih vzameš ven. Grobo inštalacijo lahko narediš sam (štemanje).
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Anney ()
PacificBlue ::
Stellungnah je izjavil:
Cevi so stare 25 let. Res smiselno menjat?
Ja. Če ravno prenavljas je smiselno. 25let stare cevi so najbrz ze kar nacete.
I’m out.
:3
:3
Utk ::
Zakaj zaboga bi menjal ploščice v 4 m2 veliki kopalnici?
Tist meter cevi je čist vseeno če zamenjaš ali ne.
Tist meter cevi je čist vseeno če zamenjaš ali ne.
tony1 ::
Ker povsem nove niso več, obenem je pa za crknit smešno videti poklicno škrtobo lastnika, ko vidiš novo banjo, nov umivalnik, novo tuš kabino in pipe... in stare ploščice. Včasih celo zamenjajo stenske, talne pa pustijo stare . (Takšnih škrtuhov je sploh na najemnem trgu kolikor hočeš.)
Twixz ::
A je kdo montiral Voxort tuš dvodelna vrata? Zanima me koliko je višina odprtine, če je višina z vodili 190? Link do vrat
Joj, ta Gen Z generacija. To se vpraša proizvajalca, njegovo ime je direktno v linku, ki si ga prilepil.
Joj, ta Gen Z generacija. To se vpraša proizvajalca, njegovo ime je direktno v linku, ki si ga prilepil.
V petek sem klical smo se zmenili da mi do včeraj javijo, ker ne vejo in bodo izvedeli od monterja ali pa iz razstavnega salona.
Danes kličem, mi pa reče da imajo delovni čas od ponedeljka do petka od 8. do 16. ure in da naj pokličem v času delovnega časa. Jaz sem pa klical ob 10, 11, 12 in 13 danes.
Zato vprašam tukaj, ker v Merkurju imajo ista vrata ampak višino 185, višina odprtine je 179 in je zame, ki sem visok 182 malce prenizka oz. bi moral v kopalnici zmeraj se mal sklonit da grem v tuš. Ker so pa v Merkurju vrata Kolpa-san, je možno da je različna širina vodila. Zato vprašam, ker jutri jih bom naročal, pa da se je*em z reklamacijami potem...
darkolord ::
Stellungnah je izjavil:
V stanovanju delam menjavo banje s tuš kabino ter ploščic in umivalnika, cevi ostajajo iste. Ker je budget dosti majhen me zanima, koliko čez palec pride to za kopalnico dobrih 4m2?Če boš menjal še cevi, bo težko pod 5 tisoč. Ravnokar delam, pa so 3k ""prijateljska cena"" gradbena dela brez keramike (štemanje, odvoz, estrih, izolacija, filanje in ravnanje sten), 1k groba vodovodarska dela (cevi, odtoki, ventili ...), potem je pa tu še keramika + polaganje in vsa oprema, pa še fina vodovodarska dela (montaža/priključitev elementov).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
V petek sem klical smo se zmenili da mi do včeraj javijo, ker ne vejo in bodo izvedeli od monterja ali pa iz razstavnega salona.
Danes kličem, mi pa reče da imajo delovni čas od ponedeljka do petka od 8. do 16. ure in da naj pokličem v času delovnega časa. Jaz sem pa klical ob 10, 11, 12 in 13 danes.
Zato vprašam tukaj, ker v Merkurju imajo ista vrata ampak višino 185, višina odprtine je 179 in je zame, ki sem visok 182 malce prenizka oz. bi moral v kopalnici zmeraj se mal sklonit da grem v tuš. Ker so pa v Merkurju vrata Kolpa-san, je možno da je različna širina vodila. Zato vprašam, ker jutri jih bom naročal, pa da se je*em z reklamacijami potem...
Spletni trgovini poslji mail.
Spletni trgovini poslji mail.
Ye right, da bom dobil odgovor ko bom mel že vse parajt.
Še eno vprašanje, a nadzidni tuš sistem in tuš masažni panel gre vse križem na inštalacijo za pipo, ni treba spreminjat vodovoda?
Če je kabina, potem imaš na zidu samo izhodni cevi za mrzlo in toplo vodo in to potem priključiš na vodovodni sistem kabine. V nasprotnem primeru pa moraš to ustrezno podometno vgraditi v steno (tista šklatla z razdelilno pipo - ne vem, kako se ji pravilno reče?).
Če je kabina, potem imaš na zidu samo izhodni cevi za mrzlo in toplo vodo in to potem priključiš na vodovodni sistem kabine. V nasprotnem primeru pa moraš to ustrezno podometno vgraditi v steno (tista šklatla z razdelilno pipo - ne vem, kako se ji pravilno reče?).
Gre vse križem, edin pritisk bo problem ker pri teh masažnih panelih more bit nadstandarden
permit ::
Se opravičujem za nevednost, ampak zanima me, ali se pri prenovi kopalnice morebiti lahko dobi kakšna subvencija/pomoč (razen kredita na banki ali posojila od prijateljev/sorodnikov)?
Slišal, da so subvencije ekosklada, ampak me zanima ali obstaja kaj podobnega za kopalnice lahko tudi kje drugje?
Slišal, da so subvencije ekosklada, ampak me zanima ali obstaja kaj podobnega za kopalnice lahko tudi kje drugje?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: permit ()
Hvala za odgovor. Kaj pa morebiti za obnovo tal/polaganje novih talnih oblog?
Pri prenovi kopalnice je približno isto kot pri vseh ostalih stvareh. Ker že 3 leta delam na tem (no, naslednji mesec se selim), da adaptiram mansardo ti lahko dam par nasvetov glede prenove kopalnice:
Pri keramiki lahko prišparaš ogromno, če gledaš outlete/razprodaje ali (če ti je blizu) obiščeš kakšen salon keramike (jaz sem vzel v Šmartnem ob Paki - Gorenje Keramika).
Keramičarji so dragi, nisem dobil ponudbe pod 25€ po kvadratu. Beseda da besedo in mi pride en gospod v penziji naredit za 18€ po kvadratu. Je pa treba pazit, ko pride kak keramičar ga je fajn vprašat kje je delal (če je delal kje pri kakem znancu, še tam vprašaš kako je naredil).
Kar se tiče kopalniškega pohištva, velik dobiš na ceneje.si oz. spet, razprodaje. Stric google ve veliko o tem (namig: Novoterm, Mimovrste, etc.)
permit ::
Hvala za odgovor. Ali je običajno, da izvajalec za kopalnico pričakuje avans preden začne z delom? Ali naj raje poiščem drugega, ki bo račun izstavil, ko je delo končano?
To je vse stvar dogovora, lahko imaš 20 % avansa, lahko polovico na začetku in ostalo na koncu, ali pa tudi vse na koncu. Imel sem že vse opcije, nikoli pa, da kar vse plačam vnaprej (!); a če ni drugih želja, potem je čisto v redu dogovor nek mali delež plačila na začetku kot avans, ostalo pa na koncu. Vprašanje je tudi, ali ti kupuješ material oz. del materiala, ali vse priskrbi izvajalec itd. - torej a potrebuje izvajalec že vmes denar za nakup materiala.
fikus_ ::
Stvar dogovora, ponavadi za material vnaprej, delo po končanju, nikoli ne plačaš vsega vnaprej, ker je velika verjetnost, da boš odprl temo "izvajalcu plačal vse vnaprej, ni ga več blizu".
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Obnova bajte (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 6759 (3401) | PrimoZ_ |
» | Kopalnica bugOddelek: Loža | 3215 (2302) | mat xxl |
» | Cena nove kopalniceOddelek: Loža | 14681 (8359) | šernk |
» | Problem v kopalnici (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 28558 (25317) | Malajlo |