» »

Nakup preko Amazona

Nakup preko Amazona

GummyBear ::

Preko Amazona sem v preteklosti že kupoval in s plačili nisem imel težav.
Pred kratkim sem nekaj naročil iz Kitajske in takrat sem prvič naletel na težavo. Mislil sem si "Kinezerji komplicirajo" in ker se mi ni dalo čakati, sem naročilo preklical.
Danes sem ponovno probal srečo, in sicer sem naročil nekaj knjig (shipping from USA) in ponovno naletim na isto težavo s plačilom. Na mail sem dobil sledeče obvestilo:

We are having trouble authorizing your payment for the items below. Please verify or update your payment method. If your payment information is correct (such as expiry date and billing address), please contact your bank for more details.
Total Pending Payment: $XX.XX (tukaj je naveden znesek v USD)
Payment Method: Mastercard

Zraven imam gumb "Update your payment method", ki me postavi na pregled in urejanje kreditnih kartic. Tu je vse videti OK.
Bančni račun je od NLB. Kje je zdaj težava - sem kaj napačno nastavil ali banka blokira plačilo? Kako naj vem, kaj je narobe?

yayo ::

ni narobe v bistvu nič ampak amazon ima en neumen sistem, ki pri nakupu ponavadi ne aktivira Mastercard SecureCode. Tisto finto, ko moraš preko bančne aplikacije na telefončku potrditi, da res ti kupuješ s svojo kartico. Potem, ko sem od amazona dobil sporočilo, da je je plačilo odklonjeno sem iz svoje "my orders" strani še enkrat naročil isto zadevo in se je Mastercard SecureCode končno pojavil. Morda je potrebno malce prčak po možnostih plačila, se ne spomnem več, ker pri zadnjih naročilih tega problema nisem več imel.

Han ::

Kateri Amazon - DE, ES, FR, IT, UK? Občasno je kakšen, predvsem ES, na črnem seznamu banke, ali pa ne pošlje zahteve po verifikaciji plačila...

Jaz se trenutno ubadam z drugo težavo - zaradi interne napake na Amazon.de (sistem izpljune INTERNAL ERROR) ne morem vzpostavit dvostopenjske avtentikacije prek SMS. Na nemški Amazon se zadnja dva tedna nisem mogel logirat, dokler mi niso izklopili 2SV, medtem ko z ostalimi ni bilo težav. No, zdaj tudi na ostalih ne morem nazaj vzpostavit 2SV na SMS, deluje le z Authenticator aplikacijo. Zdajle sem pol ure visel na chatu z Indijcem, ki je na koncu obupal in predal zadevo naprej. Naj bi uredili v 72 urah.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

darkolord ::

GummyBear je izjavil:

Zraven imam gumb "Update your payment method", ki me postavi na pregled in urejanje kreditnih kartic. Tu je vse videti OK.
Na tem pogledu še enkrat potrdi plačilo z isto kartico in bo šlo skozi.

darkolord je izjavil:

GummyBear je izjavil:

Na tem pogledu še enkrat potrdi plačilo z isto kartico in bo šlo skozi.

Pri prejšnjem nakupu s Kitajske mi to ni ravno pomagalo. Najprej sem pomislil, da je kaj napačno vpisano in ker je bilo vse v redu, sem samo potrdil. Naslednji dan sem ponovno dobil isti mail, zato sem naročilo samo še preklical.

Zdaj sem probal enako narediti - bomo videli, saj morda bo pa zdaj šlo čez. Gre pa se za amazon.com.

Ne, ne dela. Do zdaj sem že 3x dobil isti mail.

Naročilo sem zdaj preklical in ponovno naročil. Potem lahko samo še deaktiviram amazon account in zančnem kupovati drugje.

refosk ::

Ali imaš težave od takrat naprej, ko si od banke dobil novo kartico? Jaz imam podobne probleme, ki so se pojavili, ko mi je banka zamenjala expired kartico. Zaenkrat rešujem problem tako, da plačujem z debetno kartico.

Jazon ::

Moje zadnje naročilo izpred 14 dni nazaj je šlo čez bp, edina razlika od prej - , Amazon.de je denar z računa pobral šele ob dostavi na naslov in ne ob naročilu.

Lahko gre za NLBpay omejitev spletnega nakupovanja. Poglej v appu. Ali pa si dobil novo kartico, ki ima drugo kodo in datum preteka.

_Denny_ ::

refosk je izjavil:

Ali imaš težave od takrat naprej, ko si od banke dobil novo kartico? Jaz imam podobne probleme, ki so se pojavili, ko mi je banka zamenjala expired kartico. Zaenkrat rešujem problem tako, da plačujem z debetno kartico.

Če imaš NLB kartico, jo bo pred prvo online uporabo treba aktivirati z nakupom v fizični trgovini (ne brezstično) ali preverjanjem stanja na bankomatu. To je obvezno odkar zraven nove kartice ne dobiš več novega pina.
Sam sem bil skoraj dva meseca brez dokler nisem tečnaril na helpdesk in dobil ta navodila...5min kasneje po nakupu žvečilnih na najbližjem Petrolu je zadeva končno začela delati tudi online.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

refosk ::

Seveda sem jo aktiviral, plačujem lahko povsod le aliexpress in conrad jo zavrneta.

refosk je izjavil:

Kartico imam že kakšni 2 leti in še 3 leta je veljavna. Z njo sem že kupoval na Amazonu in je šlo brez problema čez. Problem se je pojavil naenkrat.
Znotraj NLB Klika in NLB Paya nisem našel nobenih obvestil, da bi karkoli bilo treba potrditi ali da bi bila kakšna transakcija blokirana.

Nikonja ::

Meni je totalno brainfuck da spol vporabljate "kreditne" kartice za spletne nakupe. Dejte si go npr Revolut, nakažite denar (v parih urah gor) in lepo in varno plačujte po spletu z virtualnimi MC ker vam ne morejo potegnit več kot imate na računu, za razliko od kreditne vaše SLO banke.

leeon ::

z uporabo topup, je denar na revolut racunu v sekundi

Tiger ::

@Nikonja: ti očitno mešaš kreditne in debetne kartice.
Debetna kartica je direktno vezana na tvoj TRR račun in je omejena samo s stanjem na tvojem računu (plus še nekaj 100 EUR dovoljenega minusa).
Kreditna kartica pa je ločena, ima ločen limit (ponavadi v višini 1 mesečnega priliva). Banka transakcije na njej upošteva do 17. v mesecu in ti potem bremeni TRR za vse transakcije okrog 28. v mesecu. Torej pri kreditni kartici gre zate za plačevanje z zamikom, kar je v primeru spletnih plačil zelo pomembno (da lahko pravočasno urgiraš/prekliče kartico/čudno transakcijo).

Pithlit ::

Nikonja samo pravi da se naj za spletne nakupe uporablja virtualno kartico. Ki je veljavna točno enkrat. Torej je zloraba praktično nemogoča.
Life is as complicated as we make it...

uomostolto ::

Slabo za preglednost. Kako točno pa vam zlorabijo kartice, da ti problem reši nek tretji račun z manj kritja? Kaj nimate dodatne odobritve preko telefona, informacije o transakciji preko smsa ali kaj podobega?

Sploh pa tu govorimo o amazonu, ki tako ali tako vedno reši te reklamacije v prid kupca. Bi moralo biti dolgo neopaženo, da odteka denar.

uomostolto je izjavil:

Slabo za preglednost. Kako točno pa vam zlorabijo kartice, da ti problem reši nek tretji račun z manj kritja? Kaj nimate dodatne odobritve preko telefona, informacije o transakciji preko smsa ali kaj podobega?

Sploh pa tu govorimo o amazonu, ki tako ali tako vedno reši te reklamacije v prid kupca. Bi moralo biti dolgo neopaženo, da odteka denar.

Zakaj bi pa bilo slabo za preglednost? Je vse lepo napisano in celo kategorizirano. Vse transakcije gredo iz istega računa. Sam namesto da uporabiš ta pravo kartico, si enostavno zgeneriraš cifro za enkratno uporabo.

Na amazonu sicer načeloma tega ni treba početi ampak za kake malo bolj shady trgovine pa, better safe than sorry.

Jaz recimo imam fizično kartico, eno virtualno linkano na gpay, kadar nisem ziher v trgovino (razne kitajske scene) pa uporabim to foro z enkratno kartico. Preglednost trpi točno 0.

Vse to omenjam zgolj zato da razjasnimo to gluposti okoli "ne ločiš debetne od kreditne", ker očitno nekdo ne ve niti kaj je virtualna.

Slabo pregledno, ker imaš več računov za brezveze. In še vedno ne vidim kaj pridobiš, ker si plačal v vsakem primeru. Limite načeloma lahko določis povsod?

Na amazonu sicer imaš shady trgovine ampak gre vse skozi amazon pay. Samo ne smeš biti prebutast in slediti kakšnim bizarnim linkom in vpisovati podatke kartice še ne vem kam, kar pa se meni še niti približno ni zgodilo. Omenjam samo kot teoretično možnost.

Tako, da še vedno ne vidim neke prednosti. Razen, če boli manj, 1000EUR minusa na Revolutu kot pa 1000EUR minusa pri recimo NLB. To pa je prilično subjektivno. Lahko pa morda primerjamo razlike v zavarovanju? Je Revolut morda tu dosti boljši?

Zgodovina sprememb…

uomostolto je izjavil:

Slabo pregledno, ker imaš več računov za brezveze.

Sem ti explicitno napisala da gre za en in isti račun. Ne bluzi.

Kje to generiraš? Tega še nisem zasledil pri svojem računu. Kaj to je neka nova splošna opcija?

uomostolto je izjavil:

Kje to generiraš? Tega še nisem zasledil pri svojem računu. Kaj to je neka nova splošna opcija?

Saj so ti napisali. Revolut. Pa še marsikdo. Slo banke so, kot ponavadi, mal zadaj.

fikus_ ::

Če imaš pri kakšni SLO banki račun, nekatere banke tudi omogočajo virtualno/fizično predplačniško kartico vezano na osnovni račun. Pred nakupom nakažeš denar na to kartico (kolikor ga potrebuješ), če ima banka "urejeno" prenakazilo, je lahko denar v nekaj minutah na tej kartici in s te potem plačaš. Če ni denarja na kartici, plačilo ne gre skozi.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

fikus_ je izjavil:

Če imaš pri kakšni SLO banki račun, nekatere banke tudi omogočajo virtualno/fizično predplačniško kartico vezano na osnovni račun. Pred nakupom nakažeš denar na to kartico (kolikor ga potrebuješ), če ima banka "urejeno" prenakazilo, je lahko denar v nekaj minutah na tej kartici in s te potem plačaš. Če ni denarja na kartici, plačilo ne gre skozi.

Ja sam to je en dodatni korak ki ga pri virtualnih karticah za enkratno uporabo ni. Ti pač ni treba denarja nikamor nakazovat. Z enim klikom generiraš kartico, z drugim pa copy/paste do trgovca.

Sej bodo počasi tudi pri nas to omogočili.

Pithlit je izjavil:

uomostolto je izjavil:

Saj so ti napisali. Revolut. Pa še marsikdo. Slo banke so, kot ponavadi, mal zadaj.

Si še vedno mislim, da nima smisla. Drugače imam račun tudi izven Slovenije, pa te funkcije menda nimam nikjer.

Torej pri paranoikih je tako, da namesto, da imaš vneseno pri Amazonu in samo klikneš kupi moraš iti v svoje bančništvo, narediti virtualno kartico, prenesti nanjo sredstva, potem vnesti kartico pri Amazonu, kjer je, če se prav spomnem še kratka verifikacija, potem pa plačaš.

Če bi jaz imel tako paranojo bi raje spreminjal limito na osnovni kartici, ni tako smešno veliko dela za nekaj banalnega in nepotrebnega. In še vse lepo pregledno visi na eni kartici in nimam morja notranjih nakazil.

Je pa ta plačilna paranoja bolj slovenska posebnost, kot pa neka splošna realnost.

Kako pa je z zavarovanjem pri teh virtualnih? Se vežejo na osnovno kartico? Ga morda sploh nimajo in dejansko ne dobiš nazaj nič, če jo zlorabijo?

Zgodovina sprememb…

uomostolto je izjavil:

Torej pri paranoikih je tako, da namesto, da imaš vneseno pri Amazonu in samo klikneš kupi moraš iti v svoje bančništvo, narediti virtualno kartico, prenesti nanjo sredstva, potem vnesti kartico pri Amazonu, kjer je, če se prav spomnem še kratka verifikacija, potem pa plačaš.

Si pri unih mal bolj počasnih pa ti je bralno razumevanje izziv? Al hočeš samo po vsej sili imet prav?

Torej, še enkrat. Genetiranje in uporaba virtualne kartice za enkratno uporabo je stvar dveh klikov. To je ena stvar ki sem ti jo že povedala.

Še enkrat. Na virtualno kartico za enkratno uporabo ni treba prenašat nobenih sredstev. To ni predplačniško kartica. Virtualna kartica je vezana na tvoj trr tako kot običajna. To je druga stvar ki sem ti jo povedala.

Tretja stvar ki sem ti jo povedala, torej spet... Še enkrat: na amazonu nam tega ni treba početi ker je znana in varna trgovina. To počnemo pri kakih drugih, mal bolj shady trgovinah. Kak Temu, recimo.

Četrta stvar, ki ti je nisem povedala... Jaz že en cajt nisem dobila nobene verifikacije od Amazona.

uomostolto je izjavil:

In še vse lepo pregledno visi na eni kartici in nimam morja notranjih nakazil.

Peta stvar. In to sem ti povedala... Torej: ni nobenih notranjih nakazil. Virtualna kartica je vezana direktno na tvoj trr. Tko kot vsaka druga običajna kartica. (si ziher da nisi mal bl počasne sorte?).

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

uomostolto je izjavil:

Kako pa je z zavarovanjem pri teh virtualnih? Se vežejo na osnovno kartico? Ga morda sploh nimajo in dejansko ne dobiš nazaj nič, če jo zlorabijo?

Že ene tretjič ali četrtič v tem postu: virtualna kartica za enkratno uporabo se obnaša in je tretirana tako kot vsaka druga običajna kartica. Edina razlika je v tem da jo lahko uporabiš točno enkrat. Ja, vezana je direktno na trr. Ja, zavarovana je povsem enako... čeprav mi lahko sedaj ti razložiš po kakšnem scenariju se lahko kartico za enkratno uporabo, ki jo moraš ti osebno zgenerirat pred uporabo (in se po uporabi takoj uniči) - zlorabi? Resno me zanima.

In jaz ti naj verjamem, kar pišeš?
Imaš kakšen vir za te trditve?

fikus_ je izjavil:

In jaz ti naj verjamem, kar pišeš?
Imaš kakšen vir za te trditve?

Preveri na Revolut/N26/whatever. Jaz ti ne bom screenshotov mojih financ delala.

Lahko pa, seveda, bedaka špilaš.

Sorry, ti nekaj trdiš, torej ....

fikus_ je izjavil:

Kaj točno te zanima. Ker pavšalno ti ne bom odgovarjala. To sem že, pa še kar bedaka špilaš.

Pithlit je izjavil:

Že ene tretjič ali četrtič v tem postu: virtualna kartica za enkratno uporabo se obnaša in je tretirana tako kot vsaka druga običajna kartica. Edina razlika je v tem da jo lahko uporabiš točno enkrat. Ja, vezana je direktno na trr. Ja, zavarovana je povsem enako... čeprav mi lahko sedaj ti razložiš po kakšnem scenariju se lahko kartico za enkratno uporabo, ki jo moraš ti osebno zgenerirat pred uporabo (in se po uporabi takoj uniči) - zlorabi? Resno me zanima.

Zanimivo, ker jaz imam zavarovanje vezano točno na dotično kartico, zato menda tudi nekaj stane kvazi "naročnina". Koliko potem plačaš vedno za zavarovanje v primeru nevšečnosti? Ali je potem zavarovanje za te kartice gratis? Potem me zanima kaj je zavarovano, recimo pri meni ni zavarovano malomarnost (je kar drago) in če bi kradel sam. Torej, če bi me zlorabil nek amazon prodajalec in amazon tega ne bi priznal, kar bi bilo novo čudo sveta, mi odliv krije zavarovalnica oziroma ponudnik kartice, ki nudi zavarovanje.

Logika, da jo lahko zlorabiš enako kot običajno je v smislu, da je verjetno zlorabljena samo takrat, ko si odobril? In tisti trenutek ti denar odteče iz enega ali drugega računa. Meni je bolj vprašanje kje lahko dobiš denar nazaj. Kako pa ti po transakciji naprej zlorabljajo kartico pa mi ni jasno. Morda, ker imaš vse zastonj in ti manjka večina varovalk?

Ti se norčuješ iz klasičnih bank, pa vendar imam vedno, ko jo kje na novo vnesem odobritev v aplikacije, če je karkoli čudno, recimo večja vsota, tujina, takoj odobritev v aplikaciji. Vsaka transakcija se mi nemudoma pokaže kot sporočilo na telefonu in je menda (nisem 100%, ker nisem testiral) neko okno za preklic itn. Ko nakazujem večje vsote, recimo 10.000EUR+ me pred dejanskim nakazilom pokliče iz banke moj agent.

V glavnem je velika verjetnost, da tudi če me okradejo, bom dobil vse skupaj povrnjeno. To se tudi plača. Kaj ti vseeno sklepaš, da je v končni fazi boljše pri zastonjkarju, kjer si lahko zastonj generiraš x kartic?

Zgodovina sprememb…

uomostolto je izjavil:

Zanimivo, ker jaz imam zavarovanje vezano točno na dotično kartico, zato menda tudi nekaj stane kvazi "naročnina". Koliko potem plačaš vedno za zavarovanje v primeru nevšečnosti? Ali je potem zavarovanje za te kartice gratis? Potem me zanima kaj je zavarovano, recimo pri meni ni zavarovano malomarnost (je kar drago) in če bi kradel sam. Torej, če bi me zlorabil nek amazon prodajalec in amazon tega ne bi priznal, kar bi bilo novo čudo sveta, mi odliv krije zavarovalnica oziroma ponudnik kartice, ki nudi zavarovanje.

O kakšnem zavarovanju _točno_ ti tu govoriš? Zavarovalnica? Banka? Ker se zdaj zukaj spuščamo v hude detajle.

uomostolto je izjavil:

Logika, da jo lahko zlorabiš enako kot običajno je v smislu, da je verjetno zlorabljena samo takrat, ko si odobril? In tisti trenutek ti denar odteče iz enega ali drugega računa. Meni je bolj vprašanje kje lahko dobiš denar nazaj. Kako pa ti po transakciji naprej zlorabljajo kartico pa mi ni jasno. Morda, ker imaš vse zastonj in ti manjka večina varovalk?

Dej mi razloži kako točno ti lahko nekdo zlorabi kartico ki jo lahko uporabiš samo enkrat. Edino kar mi pride na pamet je da sam daš nekomu vse podatke. Ampak tolk neumen verjetno nisi, ali pač?

Slopek je izjavil:

Ti se norčuješ iz klasičnih bank

Kje? A ko rečem da so naše banke malo zadaj? To je zate norčevanje?

Slopek je izjavil:

a vendar imam vedno, ko jo kje na novo vnesem odobritev v aplikacije, če je karkoli čudno, recimo večja vsota, tujina, takoj odobritev v aplikaciji. Vsaka transakcija se mi nemudoma pokaže kot sporočilo na telefonu in je menda (nisem 100%, ker nisem testiral) neko okno za preklic itn.

Hvala za pojasnilo. Revolut dela povsem enako. Mogoče sicer ne boš verjel... za vsako transakcijo dobim mail in notification. Vsakič ko kartico uporabim v novi trgovini pride tudi avtorizacija. A sem mogoče kaj drugače rekla? Te moti to da od Amazon ne dobivam teh zahtevkov? Si zmožen povezat s to izjavo tudi ono o tem da za Amazon ne uporabljamo enkratnih virtualk? Ali je treba narisat?

Slopek je izjavil:

Ko nakazujem večje vsote, recimo 10.000EUR+ me pred dejanskim nakazilom pokliče iz banke moj agent.

Opa. Težkokategornik! Oprosti, jaz sem revež. Tko da ti pri teh astronomski vsotah ne morem pomagat. Ampak glede na to da je Revolut kar lepo klasična banka, mislim da imajo rešeno. Lahko pa moj nasvet upoštevaš pa njih pobaraš o tem kako se s takimi zneski ubadajo.

Slopek je izjavil:

V glavnem je velika verjetnost, da tudi če me okradejo, bom dobil vse skupaj povrnjeno. To se tudi plača. Kaj ti vseeno sklepaš, da je v končni fazi boljše pri zastonjkarju, kjer si lahko zastonj generiraš x kartic?

Ne vem od kje tebi ideja da je Revolut zastonj. Mislim, ja, tudi ta opcija je. Seveda. Kar je za mnogo ljudi dovolj. Zame, kljub temu da sem revež... pač ne. Ampak ja, ni problem, dej še mal nabijaj. Revolut gre do 55€/mesec. Bo dovolj drago zate, oh mister big shot?

Če se že kdo norčuje v tej temi si to ti. Nihče drug. Vsem je popolnoma vseeno katero banko uporabljaš. Tudi zakaj, in kolk keša z lopato okol mečeš. Vedi pa da precej bluziš če ne veš o čem govoriš.

Jaz sem tukaj izpostavila samo to da obstajajo kartice za enkratno uporabo... Iz česar si ti lastnoročno naredil celo dramo samo zato ker pojma nimaš o čem govoriš.

P.S. Revolut ti zavaruje do 10k, v roku enega leta od transakcije. Sej te je to zanimalo, ane?

Zgodovina sprememb…

V državi kjer jo imam in kjer je račun skozi katerega plačujem pravijo nekako tako:

Im Grundsatz haftet stets die Bank, die Ihre Kreditkarte ausgegeben hat. Sie als Karteninhaber müssen nur selten für den Schaden aufkommen, der durch den Betrug entstanden ist. Die sogenannte Teilhaftung kommt vor allem unter den folgenden drei Voraussetzungen eventuell infrage: Kreditkarte wurde gestohlen.

Glede na to, da jaz to razumem in sem butast, ti pa pameten ti nemščina ne bo delala težav, če pa pa translate.google.

Kartico, ki jo imaš samo za enkratno uporabo ti lahko b.p. zlorabijo takrat ko odobriš dotično transakcijo. In če ni nobenih varovalk je denar pač šel. Torej, če je slab produkt, kar brezplačni pravilo so, si mislim, da je bolj verjetno, da ne boš dobil dosti nazaj. Kaj pri tvojih karticah gre v smislu, da če jaz vidim tvojo kartico lahko plačujem večno in povsod brez tvoje vednosti? Kakor je morda bilo pred ca. 30 leti, ko se je vse skupaj začenjalo in si dobil sezname kartic preko IRCa?

Pač jaz še vedno ne vidim prednosti, če imaš neko polspodobno bančništvo napram enkratni zastonj kartici. Kar si odobril je šlo, verjetno pa ne boš odobril, ko dobiš sporočila, da odobriš nadaljne transakcije? Kaj res nič ne preberete? Pride sporočilo "Vaša kartica je bila vnešena v "U ken definatly trust us shop"", ti pa klikneš OK. "Tenk ju and please confirm 10.000EUR tu king of tANZANIJA". Klikneš OK, daš še prst na telefon, da te definitivno lahko lovijo za malomarnost. V tem primeru, če delate tako, pa morda res ima smisel to s temi karticami.

Počasi me ne čudi, da v Sloveniji vedno ponujajo plačilo po povzetju.

Zgodovina sprememb…

Pithlit je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Kaj točno te zanima. Ker pavšalno ti ne bom odgovarjala. To sem že, pa še kar bedaka špilaš.

Daj povezavo do pogojev uporabe, varnost, ki jo ta virtualna kartica zagotavlja,... , ker stvari kot kaže kakor pišeš dobro poznaš!

Ali pišeš kar tako nekaj na pamet.

fikus_ je izjavil:

Pithlit je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Daj povezavo do pogojev uporabe, varnost, ki jo ta virtualna kartica zagotavlja,... , ker stvari kot kaže kakor pišeš dobro poznaš!

Ali pišeš kar tako nekaj na pamet.

https://www.revolut.com/ izvoli. Knock yourself out.

uomostolto je izjavil:

V državi kjer jo imam in kjer je račun skozi katerega plačujem pravijo nekako tako:

Im Grundsatz haftet stets die Bank, die Ihre Kreditkarte ausgegeben hat. Sie als Karteninhaber müssen nur selten für den Schaden aufkommen, der durch den Betrug entstanden ist. Die sogenannte Teilhaftung kommt vor allem unter den folgenden drei Voraussetzungen eventuell infrage: Kreditkarte wurde gestohlen.

Glede na to, da jaz to razumem in sem butast, ti pa pameten ti nemščina ne bo delala težav, če pa pa translate.google.

Kartico, ki jo imaš samo za enkratno uporabo ti lahko b.p. zlorabijo takrat ko odobriš dotično transakcijo. In če ni nobenih varovalk je denar pač šel. Torej, če je slab produkt, kar brezplačni pravilo so, si mislim, da je bolj verjetno, da ne boš dobil dosti nazaj. Kaj pri tvojih karticah gre v smislu, da če jaz vidim tvojo kartico lahko plačujem večno in povsod brez tvoje vednosti? Kakor je morda bilo pred ca. 30 leti, ko se je vse skupaj začenjalo in si dobil sezname kartic preko IRCa?

Pač jaz še vedno ne vidim prednosti, če imaš neko polspodobno bančništvo napram enkratni zastonj kartici. Kar si odobril je šlo, verjetno pa ne boš odobril, ko dobiš sporočila, da odobriš nadaljne transakcije? Kaj res nič ne preberete? Pride sporočilo "Vaša kartica je bila vnešena v "U ken definatly trust us shop"", ti pa klikneš OK. "Tenk ju and please confirm 10.000EUR tu king of tANZANIJA". Klikneš OK, daš še prst na telefon, da te definitivno lahko lovijo za malomarnost. V tem primeru, če delate tako, pa morda res ima smisel to s temi karticami.

Počasi me ne čudi, da v Sloveniji vedno ponujajo plačilo po povzetju.

Draga moja, vse sem ti povedala ampak ti še kar po svoje glumiš. Ni problem lej, mi postaja jasno da enostavno nočeš. Če hočeš biti glupa pa pač bodi. Jaz te ne bom prepričevala ker se sama nočeš prepričat.

Zgodovina sprememb…

leeon ::

a se lahko dobi en tip in tole pithlit konkretno pof***, ker je več kot očitno nataknjena čez dan, ker ni ponoči

Pithlit je izjavil:

Draga moja, vse sem ti povedala ampak ti še kar po svoje glumiš. Ni problem lej, mi postaja jasno da enostavno nočeš. Če hočeš biti glupa pa pač bodi. Jaz te ne bom prepričevala ker se sama nočeš prepričat.

Jaz si mislim, da je moja boljša, ker za Revolut vidim takole:

Is Revolut card insured?
Our Policy is not a warranty, guarantee or insurance. It is just a mechanism by which we ask Merchants to agree to refund you in certain circumstances, if we decide that those circumstances are met.

Kaj je to tale kartica? Če je je jaz ne bi priporočal brez slabe vesti.

Pa pardon za missgender, na prvi pogled deluje moško.

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vivid Money (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
529100419 (5351) Recordman
»

Nakup z mastercard brez ccv in potrditve.. (strani: 1 2 )

507160 (4503) energetik
»

VALÚ vs. Mbills

Oddelek: Mobilne tehnologije
225526 (2058) Badwolff
»

Visa debetna- spletni nakupi

414441 (3605) Egidij88

Več podobnih tem