Forum » Pomoč in nasveti » RAID sistem (NAS, DAS, RAID kartica)
RAID sistem (NAS, DAS, RAID kartica)
stroj66684 ::
Postavil bi RAID sistem. Nas je predrag, če bi vzel za 8 bay. Moj cilj je 8 diskov za 4TB. Če bi vzel NAS recimo tale QNAP TR-004 4 Bay, ali je mogoče dva skupaj povezati kot en disk.
Potem je možnost FANTEC Qb-X8US3, vendar nima RAID sistem. Ali je potem mogoče pogramsko urediti v RAID sistem? Program, ki ga imam v mislih je Magic RAID Recovery od podjetja East Empairial Soft.
Tretja možnost pa je RAID Controller, ki podpira raid. Obstaja tudi kartice ki pa ne podpira raid in potem s programom urediš RAID sistem.
Če je že tema kje odprta, pa preusmerite.
Potem je možnost FANTEC Qb-X8US3, vendar nima RAID sistem. Ali je potem mogoče pogramsko urediti v RAID sistem? Program, ki ga imam v mislih je Magic RAID Recovery od podjetja East Empairial Soft.
Tretja možnost pa je RAID Controller, ki podpira raid. Obstaja tudi kartice ki pa ne podpira raid in potem s programom urediš RAID sistem.
Če je že tema kje odprta, pa preusmerite.
sogan ::
NAS je samo računalnik. Sestavi si ga, asrock ima čuda nekih majhnih motherboardov z veliko sata porti, razen tega imaš še razširitvene kartice za pci express. Namesto "magic" stvari pa uporabi ZFS, battle proven (in, ko ti začne nekdo pametovati o ECC memoriji, mu daj tale link: https://jrs-s.net/2015/02/03/will-zfs-a... )
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sogan ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Fizicni vs. software Raid (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 10692 (7866) | MrStein |
» | PDM: server, priporočila in nasvetiOddelek: Strojna oprema | 3079 (2492) | archer |
» | NAS(raid 5)+diskiOddelek: Kaj kupiti | 4141 (3591) | antonija |
» | RAID1, bistvena vprasanjaOddelek: Strojna oprema | 3662 (2421) | element |
» | Ali DA ali NE SATA RAIDOddelek: Strojna oprema | 1432 (1182) | fitipalDDi |