» »

tablicni racunalnik s tipkovnico in pisalom

tablicni racunalnik s tipkovnico in pisalom

user9087 ::

Pozdravljeni,

zanimam se za nakup tablicnega racunalnika za potrebe študija. Med predavanji je najlažje dopisovati na prej prejete powerpointe, zato se mi zdi najbolj smiseln nakup tablice. Zanima me katero tablico bi priporočali, da je dovolj zmogljiva za potrebe študija in da se lahko dokupita še tipkovnica in pisalo.

Hvala za vsak odgovor.

hojnikb ::

ipad...
#brezpodpisa

Moe_Lester ::

iPad 9. generacije. 64gb je načeloma dovolj, če nimaš specifičnih potreb. Hardware je še vedno hiter kljub starosti. Podpora bo še lep čas, aplikacij ogromno. 350EUR na Amazonu

Logitech Touch Combo ovitek s tipkovnico. Ni poceni, ampak je osvetljena, super zaščita, enostavno zlaganje, res dober filing pri tipkanu. Cca. 120EUR na Amazonu

No name kitajski stylus. Dela super. Cca. 20EUR na Amazonu

Zgodovina sprememb…

Ganon ::

Zimonem ::

ipad pa powerpoint ne gresta vkup

zee ::

Čisto lepo gresta skupaj.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

naredi še kakšno reklamo za apple, potem pa pobriši vse kar ti ne paše...

Kaj ne gre skupaj? V kakšnem smislu?

Če delaš zapiske na obstoječe powerpointe tako ali tako shraniš v PDF. Sicer imaš pa Powerpoint v app storu, dela super na iPadu, neprimerno hitreje kot na prenosniku istega cenovnega razreda.

kako že izgleda video v pdf sem pozabil. spčph pa ko kaj markiraš.

zee ::

Zimonem je izjavil:

kako že izgleda video v pdf sem pozabil. spčph pa ko kaj markiraš.

Aja, ti trolaš. [>:D] PDF z videom bi na iPadu zgledal enako kot na računalniku - butasto. [:))]

Sam bi OPju predlagal katerikoli rabljen iPad z USB-C izhodom. iPad Pro je overkill.

Uporabnika @Zimonem pa pozivam, da predlaga kaj drugega, kar bo ustrezalo zahtevam OP-ja.

to je ženšče ki isšče računalo za študij psihologije ako sem prav zamerkal. ipad zna biti celo tam nekoliko neroden.

Ni neroden, samo ti kompliciraš z nekimi čudnimi scenariji.

Za dopisovanje na razne dokumente je iPad super. Powerpoint aplikaciji nič ne manjka, google slides tudi ne.

yayo ::

WizzardOfOZ ::

yoga je čisto dovolj za take zadeve.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Pithlit ::

Apple Ipad 9
Samsung Galaxy s7
Huawei tab 11
Xiaomi mi pad 5

Če maš applov fon pol je pač ipad edina smiselna izbira.

Še se ubadaš z risanjem isto (procreate je pač procreate).

Če imaš raje android pa enega od ostalih treh. Jaz sem Huawei-a vzela izključno zato ker sem ga dobila smešno poceni. Iz izkušenj povem da hudo peša kar se multimedije tiče (zvok je tolk u kurcu da se ne da filmov normalno gledat), razen tega je pa kr kul.

WizzardOfOZ je izjavil:

yoga je čisto dovolj za take zadeve.

Yoga ma digitizer za pen?
Life is as complicated as we make it...

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

Anney ::

Nova dimenzija, stremimo k 4k oz 8k, gledamo pa filme na fonu. OK. Drugače pa z Jabolkom neboš ka falil, poglej pa še Surface.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Pithlit ::

Anney je izjavil:

Nova dimenzija, stremimo k 4k oz 8k, gledamo pa filme na fonu. OK. Drugače pa z Jabolkom neboš ka falil, poglej pa še Surface.

Žal nimam tega luksuza da televizor s sabo naokoli vlačim. Povedala sem kje Huawei opazno šepa, v kolikor komu to kaj pomeni.

Op bi lahko tudi kak budget omenil/a. Bi blo mal lažje pomagat... Ker tu imamo trenutno v grobem price range od nekih 350€ do 1500€.
Life is as complicated as we make it...

Kripto mesi ::

Ce res hoces vzami ipada, drugace pa nek laptop s touchscreenom. Ceprav v praksi si itak nihce na predavanjih ne zapisuje, tablico/laptop imajo pa tam za distrakcijo.

Sicer pa baba je ze 3 enake teme odprla, odpisuje pa itak ne. Ne dvomim, da bo odprla se cetrto.

NuMaN ::

Sam imam občutek, da take teme odpira moška oseba.
Pa ne samo to, izobraževalna nota je samo krinka.
Verjetno gre bolj za raziskovanje trga in navad potrošnikov.

psychoshorty ::

Sam za business uporabljam Fujitsu Q5010. Je windows based tabletop z vsemi modernimi porti kaj jih potrebujes, stylusom v ohisju in trpeznim ohisjem.

Kripto mesi je izjavil:

Ce res hoces vzami ipada, drugace pa nek laptop s touchscreenom. Ceprav v praksi si itak nihce na predavanjih ne zapisuje, tablico/laptop imajo pa tam za distrakcijo.

Sicer pa baba je ze 3 enake teme odprla, odpisuje pa itak ne. Ne dvomim, da bo odprla se cetrto.

Zanimivo, jaz sem imel star prenosnik (lenovo), kateremu si zavrtel ekran in si dobil tablico. Vzel sem PDF-je od predmetov in vsaki strani iz pdf-ja dodal še vsaj en prazen list in si zapisoval s pisalom v te pdfje, tako da sem imel na eni strani zapise prfoksa, na drugi pa svoje. Na koncu sem ga shranil in imel v enem pdf-ju vse kar sem rabil za izpite na faksu.

Zato pa predlagam yogo, ker ima pisalo zraven in se da normalno delat take stvari.

Zgodovina sprememb…

residual ::

za osnovno delo je to best price/performance študentska tablica za tako ceno... z win in ne ios , android vprašaje je kakšna je kot demo razstavni model. imaš pa tipkovnico poleg.

Kripto mesi ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Kripto mesi je izjavil:

Zanimivo, jaz sem imel star prenosnik (lenovo), kateremu si zavrtel ekran in si dobil tablico. Vzel sem PDF-je od predmetov in vsaki strani iz pdf-ja dodal še vsaj en prazen list in si zapisoval s pisalom v te pdfje, tako da sem imel na eni strani zapise prfoksa, na drugi pa svoje. Na koncu sem ga shranil in imel v enem pdf-ju vse kar sem rabil za izpite na faksu.

Zato pa predlagam yogo, ker ima pisalo zraven in se da normalno delat take stvari.

Ko si bil ti na faksu si mogoce delal zapiske na glineno tablico :))

Kot vedno se motiš, faks sem delal ob delu, leta 2008 do 2012 (Feri Maribor, Logika in sistemi).

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Digitalna beležnica

Oddelek: Kaj kupiti
152251 (1382) Banza
»

Zapiski na faksu (papir ali tablica?)

Oddelek: Pomoč in nasveti
205321 (4161) krava69
»

Nihče ne mara za tablice, prodaja že štiri leta pada (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
8822562 (17920) kanarin
»

tablet PC ali netbook?

243158 (2987) SLO_Matej
»

APad in razni iPad kloni - ima kdo?

428465 (6769) Limit-sky

Več podobnih tem