Forum » Loža » Kupoprodajna pogodba - kraja in problemi s policijo?
Kupoprodajna pogodba - kraja in problemi s policijo?
Ucper ::
Zanima me kakšna so tveganja, da imam probleme s kakšno policijo, če kupim telefon od 2. osebe, ki pravi, da ga je kupila od ene 1. osebe. Na koncu pa je problem, ker je 1. oseba prijavila krajo s katero nimam jaz nobene veze niti kupoprodajne pogodbe.
Naj poudarim, da je zraven original embalaža na kateri se IMEI ujema z mojim na telefonu, dodan je tudi original račun ter narejena kupoprodajna pogodba med mano in 2. osebo. Koga bodo terjali? Mene ali tega, ki je mene napizdil.
Ampak, če jaz dobim original embalažo ter original račun pomoje nebi smel imet problemov, razen, če je ta 2. oseba vrdla nekomu v dom ter mu ukradla telefon, škatlo in račun, kar je bol tako tako. Ali pa če 1. in 2. oseba želita napizditi nekoga na takšen način da prodata in potem javita kot ukradeno?
Naj poudarim, da je zraven original embalaža na kateri se IMEI ujema z mojim na telefonu, dodan je tudi original račun ter narejena kupoprodajna pogodba med mano in 2. osebo. Koga bodo terjali? Mene ali tega, ki je mene napizdil.
Ampak, če jaz dobim original embalažo ter original račun pomoje nebi smel imet problemov, razen, če je ta 2. oseba vrdla nekomu v dom ter mu ukradla telefon, škatlo in račun, kar je bol tako tako. Ali pa če 1. in 2. oseba želita napizditi nekoga na takšen način da prodata in potem javita kot ukradeno?
- premaknil iz Pomoč in nasveti: bluefish ()
darkolord ::
Če je telefon ukraden, potem ni tvoj (še vedno je od prvotnega lastnika), in ti ga zasežejo.
Ti pa lahko potem zahtevaš vračilo kupnine od prodajalca. Seveda v primeru, da si ga kupil v dobri veri, da ni ukraden.
Ti pa lahko potem zahtevaš vračilo kupnine od prodajalca. Seveda v primeru, da si ga kupil v dobri veri, da ni ukraden.
Assass1n ::
Če veš, da je telefon ukraden ga ne kupi tudi, če je "ugoden" .
Če sprašuješ v teoriji, ker te je strah kupiti telefon preko bolhe je verjetno odveč.
Sem kupil že preko 10 telefonov zase in nikoli težav. Niti nisem pisal nobenih pogodb, ponavadi si naredim le screenshot oglasa, če bi kdaj rabil...
Največ kar je da ostaneš brez in kakšen obisk sodišča/policije :) .
Če sprašuješ v teoriji, ker te je strah kupiti telefon preko bolhe je verjetno odveč.
Sem kupil že preko 10 telefonov zase in nikoli težav. Niti nisem pisal nobenih pogodb, ponavadi si naredim le screenshot oglasa, če bi kdaj rabil...
Največ kar je da ostaneš brez in kakšen obisk sodišča/policije :) .
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne
svecka ::
moj primer iz prve roke. PRed 10 leti sme kupil od prijatelja (bivšega zdaj) telefon. Plačal pošteno, naredila prodajni list in vse sem dobil zraven, celo škatlo in račun za garancijo. Pride policija čez pol leta in tebi, meni nič reče za telefon, mi pokaže nalog in da je telefon ukraden. Preverijo cifre, če se ujema in ga vzamejo. Vsaj spominsko kartico sem lahko ven vzel. Pa še izjavo dal.
Ugtovil sem da je "prijatelj", ukradel kup telefonov in jih preprodal. Račune in škatlo pa je imel, ker je imel tudi sam takega doma, ker on je pa sklepal kup naročnin na tuje osebe in ponarejal podpise, da je dobil telefone prek operaterjev še.
Tako da po telefon bomo policaji enkrat prišli, nič bat.
Ugtovil sem da je "prijatelj", ukradel kup telefonov in jih preprodal. Račune in škatlo pa je imel, ker je imel tudi sam takega doma, ker on je pa sklepal kup naročnin na tuje osebe in ponarejal podpise, da je dobil telefone prek operaterjev še.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: svecka ()
janKotnik ::
moj primer iz prve roke. PRed 10 leti sme kupil od prijatelja (bivšega zdaj) telefon. Plačal pošteno, naredila prodajni list in vse sem dobil zraven, celo škatlo in račun za garancijo. Pride policija čez pol leta in tebi, meni nič reče za telefon, mi pokaže nalog in da je telefon ukraden. Preverijo cifre, če se ujema in ga vzamejo. Vsaj spominsko kartico sem lahko ven vzel. Pa še izjavo dal.
Ta tvoja zgodba je bolj tako. Na računu se mora videti IMEI od telefona, prav tako piše na škatli IMEI.
residual ::
a ni tako da če je lastnik prijavi krajo telefona na policijo, ga lahko potem operaterji v SLO nekaj mesecev sledijo, če se kje pojavi na njihovem omrežju in ga blokirajo, tako da če je ukraden je možnost da ga v Sloveniji ne boš mogel uporabljati, običajno pa gredo takšni telefoni na balkan na druga omrežja..
nekikr ::
c23po ::
Je tako, pa se s tem nihče ne ukvarja. Bagatelna vrednost. (Če telefon ni okrašen z diamanti, seveda.)
Nikonja ::
Iskreno mi spolh ni jasno kaj danes lahko narediš z ukradenim mobijem ker operater blokira IMEI in se telefon sploh ne more več prijavit v omrežje z katerkoli sim kartico. Pri Samsungu je tko da je telefon vezan na user-ja in dokler ga ta user ne "odjavi" ga ta drugi sploh ne more koristit (pri jabolki mislim da je podobno).
Ja, IMEI se da zamenjat ampak je daleč od tega da je enostavno, plus to lahko rootaš telefon in naložiš AOSP ampak veeeeeeelika večina se ne bo jeb...a s tem.
Ja, IMEI se da zamenjat ampak je daleč od tega da je enostavno, plus to lahko rootaš telefon in naložiš AOSP ampak veeeeeeelika večina se ne bo jeb...a s tem.
Ta tvoja zgodba je bolj tako. Na računu se mora videti IMEI od telefona, prav tako piše na škatli IMEI.
Ja saj, takrat nisem pogledal, če se ujemajo, ker sem zaupal "prijatelju", so mi pa policaji lepo razložili kasneje.
Zgodovina sprememb…
Iskreno mi spolh ni jasno kaj danes lahko narediš z ukradenim mobijem ker operater blokira IMEI in se telefon sploh ne more več prijavit v omrežje z katerkoli sim kartico. Pri Samsungu je tko da je telefon vezan na user-ja in dokler ga ta user ne "odjavi" ga ta drugi sploh ne more koristit (pri jabolki mislim da je podobno).
Dajte nehajte s takimi. Normalno je da ima telefon varnostno funkcijo za zaklep saj drugače to nebi bila "varnostna" funkcija. Telefon ko se kupi se kupi z odjavljenim uporabnikom in povrnitev na tovarniške nastavitve, to je menda ja vsem jasno?
Model sprašuje o nakupu telefona ne da ga ukrado. Zakaj na tem slotechu zmeraj zaidete iz vsebine?
Operater pa kar ne bo zaklepal nekega telefona z dotičnim IMEIom, saj IMEI ni težko pridobit. Pa tudi brez policije ti ga ne zaklenejo kar tako predvidevam, saj pa se ve, da se telefoni prodajajo in da ne morejo kar tako vseplpvprek zaklepat, razen če policija ugotovi da gre dejansko za ukraden telefon
Vprašanje tu je, kaj narediti v primeru prijave "ukradenega" telefona pa čeprav ima kupec original račun ter embalažo. Je pa ime na tem računu res od osebe ki ga je dejansko kupila ter prijavila. Tu kolikor zastopim gre še za posrednika tako da kupec nima kupoprodajne pogodbe s 1. Osebo.
Pa še to, telefon lahko policija locira se strinjam, ampak tok natančno da ti pride pred blok iskat pa pozvobit na tvoje stanovanje pa ne verjamem
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: janKotnik ()
Ne se ti zglasi na domu in ti vzame telefon na podlagi prijave, ki je bila podana na pocilijo zaradi kraje telefona. Originalni lastnik pa izkazuje z računom in IME, ki ga nato policija poda zahtevek za lociranje telefona operaterju. Tako so k meni prišli na moj dom po pol leta ko sem kupil telefon od "prijatelja". Nisem ne dobil nazaj denarja, ne nič, razen spominsko kartico sem lahko ven vzerl. Bi moral v civilno tožbo jit, kar pa se za 300 eur ni splačalo.
Zgodovina sprememb…
Ne se ti zglasi na domu in ti vzame telefon na podlagi prijave, ki je bila podana na pocilijo zaradi kraje telefona. Originalni lastnik pa izkazuje z računom in IME, ki ga nato policija poda zahtevek za lociranje telefona operaterju. Tako so k meni prišli na moj dom po pol leta ko sem kupil telefon od "prijatelja". Nisem ne dobil nazaj denarja, ne nič, razen spominsko kartico sem lahko ven vzerl. Bi moral v civilno tožbo jit, kar pa se za 300 eur ni splačalo.
Dej mi povej kak te bodo našli policaji ko si nastanjen v bloku, kjer na par 10 kvadratih živi recimo 100 ljudi?
Drugač pa čemu služi potem kupoprodajna pogodba če se nič ne da iztržit pa se ne splača. Ti če se izkaže da nisi kriv, torej da je neka kupoprodajna pogodba lahko iztržiš odškodnino in stroške postopka sodne obravnave od prodajalca kteri te je vede ali nevede nategnil, če se on od 1. Lastnika ni zavaroval je pa njegov problem. Verjamem pa da ti vzamejo telefon, če ga najdejo saj lastnik ne sme biti oškodovan. Tu so same frke ker se gre za neke posrednike
Zgodovina sprememb…
Telefonska številka je vezana na ime pri operaterju. Tvoje ime je pa vezano a stalno ali začasno prebivališče. Poleg tega pa so v Srbiji posiljevalca in morilca mladoletnice našli na podlagi premikanja mobitela. Tako da tvoj telefon je tracking device, tudi na 113 te takoj locirajo na meter natančno ko pokličeš. Pa to je bilo 10 let nazaj, danes je sigurno natančno napredovala.
Poleg tega pa če se ti hočeš zajebavat 2, 3 leta na sodiščih in plačevati 1500€ sodnih stroškov, na koncu pa izvisiš, ker lopov preprosto pravi da nima denarja in se ti reži v obraz s socialno na računu (ki mu ne smejo vzeti), potem pa kar izvoli. Pravice ni na sodiščih.
Poleg tega pa če se ti hočeš zajebavat 2, 3 leta na sodiščih in plačevati 1500€ sodnih stroškov, na koncu pa izvisiš, ker lopov preprosto pravi da nima denarja in se ti reži v obraz s socialno na računu (ki mu ne smejo vzeti), potem pa kar izvoli. Pravice ni na sodiščih.
Telefonska številka je vezana na ime pri operaterju. Tvoje ime je pa vezano a stalno ali začasno prebivališče. Poleg tega pa so v Srbiji posiljevalca in morilca mladoletnice našli na podlagi premikanja mobitela. Tako da tvoj telefon je tracking device, tudi na 113 te takoj locirajo na meter natančno ko pokličeš. Pa to je bilo 10 let nazaj, danes je sigurno natančno napredovala.
Poleg tega pa če se ti hočeš zajebavat 2, 3 leta na sodiščih in plačevati 1500EUR sodnih stroškov, na koncu pa izvisiš, ker lopov preprosto pravi da nima denarja in se ti reži v obraz s socialno na računu (ki mu ne smejo vzeti), potem pa kar izvoli. Pravice ni na sodiščih.
Zdaj si pa že zamešal. Ce je tako kot ti praviš, prek številke shra jenega naslova,... Zakaj potem sploh govorimo o trackingu na meter natančnosti. Potem je ta metoda čisto odveč
Kaj pa če prodajalec prijavi krajo telefona tebi ga je pa prodal? Kdo ima tu kakšne pravice
Zgodovina sprememb…
primoz4p ::
Dodajam link, do enega izmed člankov, ko se lopov smeji v obraz oškodovancu
Pojedel pico, spil pivo in ušel s cigareti na motorju. Kaznovan pa ne bo!
Poleg tega pa če se ti hočeš zajebavat 2, 3 leta na sodiščih in plačevati 1500EUR sodnih stroškov, na koncu pa izvisiš, ker lopov preprosto pravi da nima denarja in se ti reži v obraz s socialno na računu (ki mu ne smejo vzeti), potem pa kar izvoli. Pravice ni na sodiščih.
Zdaj si pa že zamešal. Ce je tako kot ti praviš, prek številke shra jenega naslova,... Zakaj potem sploh govorimo o trackingu na meter natančnosti. Potem je ta metoda čisto odveč
Kaj pa če prodajalec prijavi krajo telefona tebi ga je pa prodal? Kdo ima tu kakšne pravice
pozabljaš, da mora bit za vsako stvar zakonska podlaga. Vpraš na policijo, pa ti bodo razložili postopek.
Zgodovina sprememb…
zobnik ::
Tak je mene en hotu v Ljublajni okol prnest, sam telefon, zaklene, brez ostalega...pol sem drugje kupil s škatlo in potrjeno garancijo. In pol še en telefon isto s škatlo.
Zdej pa ne bom več gledal, kar mi da telefon pa adijo....itak so tiste škatle za prah nabirat in tud kabli so že vsi tam tam
Zdej pa ne bom več gledal, kar mi da telefon pa adijo....itak so tiste škatle za prah nabirat in tud kabli so že vsi tam tam
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zobnik ()
mirator ::
Zanima me kakšna so tveganja, da imam probleme s kakšno policijo, če kupim telefon od 2. osebe, ki pravi, da ga je kupila od ene 1. osebe. Na koncu pa je problem, ker je 1. oseba prijavila krajo s katero nimam jaz nobene veze niti kupoprodajne pogodbe.
Enako, kot če se ugotovi, da voziš ukradeni avto. Nima veze, da je pred tabo bilo že več lastnikov, če je avto ukraden je last prvega lastnika. Tebi preostane samo tožba do tvojega prodajalca.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako zafrkniti tistega,ki ti je ukradel mobitel (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 27734 (9647) | nergac |
» | Nakup novega telefona od fizične osebe in pravne poslediceOddelek: Mobilne tehnologije | 4012 (3391) | Pesimist |
» | Na kaj "paziti" pri nakupu telefona preko Bolhe?Oddelek: Loža | 14369 (12530) | poweroff |
» | Kako izsledit Android telefon (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 30870 (29144) | St235 |
» | izgubili telelfon (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 10596 (8291) | mazid |