» »

EnaA.com in MimoVrste.domenca.com - Čisti nateg

EnaA.com in MimoVrste.domenca.com - Čisti nateg

undefined ::

Če ste si kdaj ogledovali njihove cenike, veste o čem govorim. O prečrtanih cenah namreč, in naprej od njih napisanih dosti nižjih, ki naj bi dotično trgovino postavile v sam vrh najcenejših prodajalcev. Zdaj se sprašujem, a ti prodajalci resno mislijo, da je folk tolk glup? Kje pri nas stane ATI Radeon 128MB (čisto navadna verzija) 92k SIT? Kje stane ATI Radeon 9600 Pro 128MB 55k SIT? Kje stane P4 3GHz 512kB Box 90k SIT? To so cene, ki so z rdečo prečrtane in namigujejo na to, da ostali prodajalci prodajajo omenjene produkte po teh cenah. Pa to sploh niso edini produkti s takšno cvetko, ne, prav vsak produkt ima poleg čisto običajne cene, uveljavljene v vseh splošnih računalniških trgovinah (razne Big Bang variante izključene), napisano vrtoglavo visoko ceno in to prečrtano.

Nasvet obem mladim voditeljem dotičnih trgovin: Get REAL! Folk ni glup, kot si vi mislite, da je. Nas je pa kar dosti, ki iz principa ne bomo kupovali po takšnih prodajalnah, kjer se prodajalci obnašajo tako ignorantno in naravnost stupidno. :\

bosstjann ::

To legalno ni nateg!

To je marketinški trik s psihološkimi učinki. (ala 999)

Lep pozdrav!

Boštjan

Double_J ::

Tolk je pri njih stalo. Pa so pocenili.

Thrivial ::

Ponavadi so to priporocene cene uvoznika. Kaksne trgovine z oblacili in sportno opremo to se bolj mnozicno prakticirajo.

lp
:: Member of Eror Team ::

... and Eror Team is gone...

[SkA] ::

Točno to, to ni nateg in je povsem legalno. "Oni so imeli prej takšno ceno, zdaj pa so jo znižali na super nižjo ceno."
To je pribljižno tako kot če jaz pod male oglase napišem, da prodam Athlona 1400 namesto za 20000 SIT za neverjetnih 15000 SIT... ali se bo tebi ta cena zdela neverjetna ali ne je pa tvoja stvar.

In ne boš verjel, na žalost ljudje padajo na take zadeve, vsaj glede na to kar mi je razlagala mama moje tamale, ki dela v eni izmed "avdio/video/comp supermarketov" v Lj. Samo da je znižanje, ne glede na to ali je cena še vse eno višja kot kjerkoli drugje, pa so sposobni tudi pokupiti, češ "Dejmo hit, zdele se splača".

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: [SkA] ()

sketch ::

AFAIK je to legalno - ti lahko izdelek prodajaš po kolikor hočeš, in nato na njega daš popust kolikor hočeš.

Enako je povsod - npr. "Samo ta mesec 300.000 SIT popusta pri nakupu dizelskega motorja!!!" Nihče pa ne omenja, da je cena avta 400.000 SIT nad dejansko ter da ga s popustom v bistvu preplačaš, pa še sam sebi se fin zdiš (= nategnejo te, ti se jim pa zahvaljuješ).

Ali pa "Če pokličete v naslednjig 5 min...!". Tam ni nikogar, ki bi gledal reklame in štel minute... to je pavšalna ponudba, samo prisiliti te hočejo, da dvigneš telefon.

Priporočam branje Naomi Klein: NoLogo in Frederic Beigbeder: 2999 SIT. So kar lepo razjasnjene umazane finte marketinga.

lp
s.
Adapt and overcome.

undefined ::

> Kaksne trgovine z oblacili in sportno opremo to se bolj mnozicno prakticirajo.

Res je, vendar sem se po ostalih trgovinah tega že navadil. Nisem pa nikoli pričakoval, da bom kaj takega videl še pri računalniških komponentah. Saj je res oboje isti absurd, vendar mi je šele tukaj stvar začela it na bruhanje. :|

undefined ::

No, skratka, kot ste lahko ugotovili iz moje pisarije, nisem Top-Shop fan. To je vse. Za drugo me ne briga. :)

Dr_M ::

se ponavad trgovci to delajo...najprej stvari podrazijo, potem pa ponujajo yx% popust.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

attackiko ::

Čudno da si sploh ugotovil, da so pretirane cene.. jaz prečrtanih cen še opazim ne.. itak sklepam da so samo kot propaganda tam

Avenger ::

Nay, malo se motite...

Kolikor vem so pravilniki tuki kar strogi, če piše da je popust -40%, je MORALA prej veljati tista višja cena - koliko časa je morala biti taka, pa ne vem. Predvidevam, da se pravilo podobno aplicira na tista črtanja bizarnih cen, sicer bi šlo dejansko za zavajanje.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

DSmidgy ::

A je kdo recimo primerjal cene monitorjev, tiskalnikov, digitalnik fotoaparatov, skenerjev, ... Kot sem jest vidu je že pri Mlacomu dražje, kaj šele pri kakšnem Big-bangu. Cen komponent pa raj ne gledam več - ker majo pomoje samo staro zalogo.

Jest sem skerner pri Enaa kupu - en čas nazaj. Sem klical veliko štacun in je bla cena med 29 in 32 tisoč sit (za isti model). Na Enaa je bil pa 26 tisoč sit. Noter je bil garancijski list od Avtere (zgleda od njih kopujejo) - pri njih je pa ta tiskalnik koštal 32 tisoč sit. A pol se ne splača?

Vikking ::

kar se tiče mimovrste majo določene stvari ceneje, določene cene so pa iste kot drugod, vendar kar se tiče nakupovanja z večjimi vsotami raje kupim pri trgovini ki je blizu mene zaradi lažjega uveljavljanja garancije, čeprav bi me prišlo če bi kupu mimovrste 10k manj.

tko da se prvo prepričaj pa pol govor nateg, ne moreš pogledat ene cene pa pol govorit da je dražje, sicer če pa bolj redno spremljaš cene pri mimovrste boš vidu da popust korži (5% nadlednji dan 10% naslednji dan 15%, naslednji dan spet samo 5%), to da je recimo procesro 2500+barton box, bil enkrat 30.000k drugič za 4 k cenejši... in pač kupiš takrat ko je največji popust.

Magic1 ::

Ja mal je treba pogledat kje, kej, kolk stane. Sem naročil pri mimovrste router(12700) in USB Bluetooth adapter(7990), ker je bilo najcenej. Samo pogledat je treba cene okoli, kaj te briga če je prečrtan.

Wox ::

Smisel življenja je v nategovanju. Tak da ne se sekirat.

Phoebus ::

V bistvu se ne gre za nobeno nategovanje in zavajanje. Precrtane cene so "priporocene cene od distributerja". Tako kot vidite na hp.com, ibm.com, sony.com in drugje "sugested price".
Seveda grejo potem vsi tako nizko kot grejo lahko. Zato so redko stvari po priporocenih cenah- ker jih konkurenca prisili v to. Tako da enaa in mimovrste precrtata cisto "pravo" ceno, ki ima upostevane (vecje) marze- kot jih je predvidel distributer.

TylerDurden ::

Če koga zanima resnost trgovin, v mimovrste čakam od 4.11.2003 na izdelek, ki naj bi bil na zalogi. V enaA sem ga dobil domov v roku 2 dni. Samo za info.
Let\'s make some soap ...

Boeing ::

Precrtane cene so "priporocene cene od distributerja". Tako kot vidite na hp.com, ibm.com, sony.com in drugje "sugested price".

Ponavadi so malo višje... vsaj po mojih opažanjih in preračunavanjih usd-sit...

Seveda grejo potem vsi tako nizko kot grejo lahko.

Glih kontra! Kar poglej primer z grafičnimi... priporočena cena npr enega geforca 300USD, pri nas je kolko... 100 jurjev ? Po aktualnem tečaju, ko je dolar med 200 in 205 sitnih, bi morala taka grafa stati cca 70-75 jurjev po priporočenih cenah... vedeti je tud treba, da "priporočene cene" že vsebujejo določen (kar velik) procent, ki je že rezerviran za to, da ga pokasira končni prodajalec... naši dilerji pa seveda "Janez, Krajnski Janez, no ne bodi len!" pokasirajo že predvideni procent, pol pa še cene nabijejo... ne pravim, da so Avstrijci ali pa Italjani ali pa kdorkoli drug kaj boljši, ker niso, vsi razmišljajo približno isto in te nategnejo, kolikor te lahko...

Me pa sveta jeza prime, ko pridem z denarjem v trgovino, kupim (ponavadi) za kar precejšnje vsote, potem pa gospodje: ja veš, ne morem več kot 3% spustit, od nečesa moram pa jaz tudi živet... to je že res, da ti moraš živet, samo ne na moj račun...

Logično in popolnoma normalno je, da če ti nekdo nekaj proda, da mora ob tem tudi zase nekaj pokasirat, sej konec koncev je to finta vsega... da se pa reveže delajo, zadaj pa parkirane avte da te kap sune, se mi pa gabi...

;((


In na koncu ugotoviš, da so vsi isti, da te hočjo vsi nategnt okol in oko in se sprijazniš in rečeš jebiga bluz in pač kupuješ tolko in tolko % dražje kot bi moral...

Kak bi rekli na RGL-u ? Eno veliko grenivko za naše trgovce ali nekaj takega, se mi zdi...

LP J
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

TylerDurden ::

Od koga bodo pa trgovci živeli kot od tebe? Ne na moj račun... Dej malo premisli ko kaj napišeš.
Let\'s make some soap ...

Boeing ::

Sej ni problem v tem, da on živi na moj račun.. valjda da mora nekaj obdržat za sebe, vsak človek ma pač svoje potrebe...

"... ampak ne na moj račun" je bilo mišljeno kot: trgovec služi z provizijami, ki mu jo plačam jaz. Prevelikih provizij mu pa NE BOM plačeval!

LP

:\
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

boom-bar ::

Ti morš h unim 300 USD dodat še prevoz (ki sicer ni tako drag) in carino. Carina je pasja in ti lahko nabije gor pr taki ceni ene 5-10k
Legalizirajte mehke droge!!!

Brane2 ::

AFAIK carine na računalniške komponente NI.

Če je to zate pasje, kaj je fair deal ? Da ti na zadeve, ki jih uvoziš, cesar še kaj plača ? :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cena spletnega gostovanja

Oddelek: Pomoč in nasveti
6956 (660) neoserv
»

Amazon kaznovan zaradi zavajanja potrošnikov

Oddelek: Novice / Tožbe
259005 (6763) nekikr
»

original? ure

Oddelek: Loža
273652 (2995) Bizkit45
»

Hitachijevi novi trdi diski z novo generacijo magnetnih plošč

Oddelek: Novice / Diski
236117 (5164) MrStein

Več podobnih tem