» »

še ena na dano temo

še ena na dano temo

berni ::

v w2k sem od začetka logiran kot administrator in imam tudi vse programe inštalirane pod tem accountom. ker pa sem z uporabo izvedel, da ni preveč varno biti zmeraj admin, sem naredil še account z pravicami userja oz. power userja. sedaj bi rad bil vedno logiran kot user, vendar ne morem uporabljati nekaterih programov, ki sem jih inštaliral kot admin, pa tudi v outlooku ne morem do mojih stvari (če seveda ne vsega kopiram). administrator built-in accounta se ne da spremeniti v npr.userja, čeprav sem ustvaril še en admin account za vsak slučaj. je kak način, da v user acc. uporabljam moje programe in podatke ne da bi jih še enkrat dal gor oz.kopiral? rad bi si ohranil tudi vse nastavitve v npr. start menuju in programih...ja,vem, pogledal sem v help, pa nisem našel.
thnx

andrej ::

veliko stvari lahko dobis tako, da skopiras administratorjev profil. My Computer, right click Properties, advanced pa user profiles pa tam skopiras.
za programe je tezko rect, ker je to odvisno od samih programov. Vecina programov bi morala delat. Edino ce uporabljas NTFS bi lahko blo malo vec dela...

berni ::

imam ntfs

admin acc je ~1gb, kaj to zajema samo dokumente in nastavitve ali tudi kaj takega, kar ne bi bilo treba kopirat? aja, pa še to: ali kopiram direktno v mapo novega userja?
ali lahko po kopiranju pobrišem my documents v adminu, da ne bo podvojeno?

Mr.B ::

V teh 1 GB je tudi internetni cach , torej ti ga ni treba koperati , ozeroma vse kar je pod local settings direktorijem .Prav tako ne kopiraj karkoli , ki se začne z ntuser.* , ker se potem ne boš mogel logerati kot user , na novem profilu.
Lahko pa si vse skoperaš v profil defoult userja , pa ko boš kreirar novega userja , se bo kreirar s tvojimi nastavitvami.
Za outlook ter podobno si moraš kreirati na novo , lahko pa importeraš.

ME pa zanima zakaj rabiš to. Čeimaš to slučajno doma , si naredi user profil za svojo sestro , če kakšni programi ne delajo pod user profilom , potem bo moral prestaviti njen account v power userja.

Drugače pa za domačo uporabo , nardiš naslednje :
Štopiraš server service ( ta ti omogoča da drugi dostopajo do tvoje mašine preko mreže ) , in jih nastaviš na manula startap.To pomeni da se ti nebo štartala ob zagonu računalnika.
Prav tako pa še štoperaj na isti način še : computer browser , print spooler ( če nimaš printerjev) , malo še po ekperimenteraj. V večini primerov sedaj ne bo nihče mogel priti na tvojo mašino.

Žal pa ti virusi pridijo gor če si ali pa če nisi administrator.Uporabi norton antivirus , za zaščito pred virusi za outlook express.

;)
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

berni ::

ma saj ni fora v virusih, ampak bi rad imel identično stanje kot dosedaj, samo z userskimi pravicami. (pre)večkrat kaj experimentiram z vsem mogočim in btw tudi kaj pokvarim.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows logon ne sprejme več gesla - kaj sedaj?

Oddelek: Pomoč in nasveti
275529 (4920) orllachieh
»

Prve ranljivosti v Visti (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
669142 (6370) borchi
»

Varnostne luknje v IE6/SP2 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
538390 (6996) medjugorje-si
»

Kako varen je Microsoftov požarni zid? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
535673 (5673) gumby
»

Guest v w2k

Oddelek: Operacijski sistemi
221260 (1091) ABX

Več podobnih tem