» »

Uveljavljanje garancije - MediaMarkt

Uveljavljanje garancije - MediaMarkt

mateus92 ::

Prvič se soočam s takšno situacijo, tako da ne vem kako postopati dalje.
Situacija je taka, novembra 2019 sem tam kupil televizijo in še dokupil garancijo 5 let. Junija se je televizija pokvarila (pokvaril se je display) in sem tv odpeljal nazaj v MediaMarkt, kjer so ga pogledali in poslali na popravilo. Konec julija me kličejo (potem ko sem jim pisal maile in jih klical, zakaj traja tako dolgo) in rečejo da dobijo 4 avgusta nek del za tv, da lahko do konca popravijo. Včeraj pa dobim mail, od druge firme, kjer verjetno popravljajo tv (schaden@aqilo.com | www.aqilo.com) "Popravilo vaše naprave je na splošno dogovorjeno v vaši pogodbi. Zaradi tehničnih razlogov to žal ni več mogoče" (prevedeno iz nemščine) in so mi ponudili akontacijo v višini cca 480€ (nov tv je bil 800€ + 110€ 5 let garancije).
Naj vzamem teh 480€ in pozabim na to televizijo ali postopam kak dalje?
LP

Thomxy ::

Ne vem kaj piše v drobnem tisku dodatne garancije, ki si kupil... To načeloma ni "navadna" garancija, ampak neka pogodba med njimi in tabo... Zato velja preveriti kaj si si kupil za teh 110€. Ampak, če neka "garancija" je, ne vem zakaj bi sprejel to vsoto. Naj popravijo ali zamenjajo.

darkolord ::

Mislim, da nimaš kaj dosti drugih možnosti.

Kot vidim v splošnih pogojih, so tvoj TV ocenili kot "totalko" in ti v takem primeru izplačajo 60% kupnine:

pero50 ::

dodatne garancije so v večini nateg. Oziroma nategneš se sam, ker ne pogledaš kaj piše.

darkolord ::

Doplačal je 110 €, dobil bo 480 €. Brez tega dodatnega jamstva ne bi dobil nič.

val46 ::

Točno to. Tako kot kasko pri avtu. Itak dobiš pri totalki izplačan del vrednosti novega avta, ne pa dejansko toliko, kot je nov avto. Bolj se pozanimaj, če dobiš tv nazaj. Če ja, ga morda daš tle pri nas potem kakemu lokalnemu majstru in če ni neka huda okvara, ti jo morda za kakih 100, 150€ celo popravi. Pa če magari s kosi iz druge roke. Tistih 480€ pa kar vzami. Več kot tolk itak ne boš dobil. Vsaj po tisti razpredelnici, ki jo je darklord podal ne.

mateus92 ::

val46 je izjavil:

Točno to. Tako kot kasko pri avtu. Itak dobiš pri totalki izplačan del vrednosti novega avta, ne pa dejansko toliko, kot je nov avto. Bolj se pozanimaj, če dobiš tv nazaj. Če ja, ga morda daš tle pri nas potem kakemu lokalnemu majstru in če ni neka huda okvara, ti jo morda za kakih 100, 150€ celo popravi. Pa če magari s kosi iz druge roke. Tistih 480€ pa kar vzami. Več kot tolk itak ne boš dobil. Vsaj po tisti razpredelnici, ki jo je darklord podal ne.

Napisali so tudi:
Mit Auszahlung des angebotenen Restwertes geht das versicherte Gerät in das Eigentum des Versicherers über und besteht kein Anspruch auf Rückausfolgung.
(When the residual value offered is paid out, the insured device becomes the property of the insurer and there is no right to return it.)

torej ne morem dobiti nazaj tv-ja

hvala za nasvete

starfotr ::

Bolje bi bilo, da bi imel zavarovanje za strojelom ali pa indirektni udar strele in uveljavljanje tega pri naših zavarovalnicah.

Zavarovanja pri trgovcih - kar ponujajo kot neko jamstvo ali garancijo je večinoma nateg.

val46 ::

mateus92 je izjavil:

val46 je izjavil:

Napisali so tudi:
Mit Auszahlung des angebotenen Restwertes geht das versicherte Gerät in das Eigentum des Versicherers über und besteht kein Anspruch auf Rückausfolgung.
(When the residual value offered is paid out, the insured device becomes the property of the insurer and there is no right to return it.)

torej ne morem dobiti nazaj tv-ja

hvala za nasvete

Škoda. Ampak ok. za skoraj 4 leta staro tv, ki že v štartu(800€) ni bila neki višek ponudbe, je teh 480€ kompenzacije najbrž zadovoljivih. Za naprej pa se prvo fajn pozanimaj, kaj kakšna podaljšana garancija velja. In ja, še vedno lahko uveljavljaš pri naših zavarovalnicah kak strelolom ali kaj podobnega, sam tam bi najbrž za tako tv dobil še manj kot je to. Jaz sem pred leti dobil od zavarovalnice 170€...za 5 let staro tv, ki je bila nova ob nakupu 1300€. Šlo se je pa za indirektni udarec strele. Je pa res da sem s tem denarjem jo popravil pri enem privat serviserju.

starfotr ::

Zavarovanje na novo vrednost je ključna zadeva pri teh zavarovanjih.

c23po ::

Mogoče tak pogled na svet: za dodatnih 320 € boš kupil novi TV vreden 800 €. Dodal boš še "5 letno garancijo" za 110 €. Imaš preverjeno shemo za naslednjih 5 let. 88 € letno. Če bo trajal dlje, bo letni znesek nižji.

tony1 ::

" Naj vzamem teh 480€ in pozabim na to televizijo ali postopam kak dalje?"

Vzemi ponujeno.

m0LN4r ::

Avstrija ali Nemcija?
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

kajtimara ::

Koliko je tak (ali podoben TV) danes?

m0LN4r ::

https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

TOP ::

Ma dobro kaj eni tukaj bluzite,če ne bi imel podalšane garancije,nebi dobil nič,kaj vam ni jasno.Če je šel displaj,ga ni majstra ki ti ga popravi,ker rabiš dobit točno od takega modela dispej,kar po 4 letih misija ne možno.Vzemi kar ti ponujajo,ker ti dajajo lep znesek glede na 4 leta star TV.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zaradi podnebnih sprememb največja zavarovalnica v Kaliforniji ne nudi več zavarovanj (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
889895 (6446) cronos1234
»

Totalna ekonomska škoda

Oddelek: Na cesti
91813 (1144) Go-ahead
»

Seat ibiza 2004 totalka

222003 (1055) wcpapir
»

KASKO

184820 (4094) 2dark
»

Še kasko zavarovanje ali ne? (strani: 1 2 3 )

10632667 (30687) D3m

Več podobnih tem