» »

Miza iz reciklirane plastike

Miza iz reciklirane plastike

RobertDev ::

A je to res

https://www.zurnal24.si/amp/slovenija/k...

A to se toliko segreje zarad stekla al kaj je problem?
To je verjetno tale
https://www.harveynorman.si/vrtna-miza-... ker nikjer ne piše, da se steklenih kozarcev ne sme gor postavljat ?

starfotr ::

Možno je. Danes je kakovost izdelkov itak zelo slaba, saj vsi varčujejo na materialih, na delovni sili, na dizajnu. Ne bi bilo nemogoče.

IL_DIAVOLO ::

Froc jim je naredil poškodbo, zdaj se pa lazejo da je to od sonca lol.

Takšnih poškodb, ki jih vidimo na sliki, pac ne povzroči kozarec.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

fulk ::

Masiven les ftw.

Daniel ::

In kako naj bi kozarec povzročil tako poškodbo? A je špičast? Ta zgodba ne pije vode.

fulk ::

Kozarec deluje kot leča in lahko stopi drekasto plastiko.

FrRoSt ::

RobertDev je izjavil:

A je to res

https://www.zurnal24.si/amp/slovenija/k...

A to se toliko segreje zarad stekla al kaj je problem?

:))

Zaradi stekla se ne more segret! ;)

Se pa lahko kozarec segreje od sonca, morda na dovolj visoko temperaturo, da se poškoduje reciklirana plastika v mizi. Ali pa se kozarec prilepi na mizo!? :)) Če ga čez dan na vročini in soncu pustiš na mizi.
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

Kurzweil ::

Şicer bi lahko kozarec deloval kot povečevalno steklo, ampak ko gledam te poškodbe na mizi, bi si upal trdit, da tole ni od kozarca.

Največji absurd pa je cena te miza... 480€ za tale plastičen crap?! :))

Gagatronix ::

A ste vi vsi spal v soli, ko se je pri fiziki predelovalo optiko ?

Kozarec, sploh ce je v njem tekocina, deluje kot leca. Iz istega razloga opozarjajo, da ne smes v avtomobilu puscat plastenk vode. Ker potem lahko kaj hitro prides nazaj k pogoriscu, namesto k avtu.

Vzami kos plastike, gor položi kozarec s tekočino in pusti zadevo na soncu. Koliko je možnosti, da se bo plastika pod kozarcem stopila?

Direktno pod kozarcem malo verjetno, ampak ce sonce sije od strani pa dosti bolj verjetno. Saj ves, goriscna razdalja pa te zadeve.

Ni to prva plastična miza, na kateri so odloženi kozarci. Kot pravim, meni se zdi zgodba za lase privlečena.

Reciklirana plastika ima nizjo temperaturo pri kateri se topi.

redtech ::

Kurzweil je izjavil:

Največji absurd pa je cena te miza... 480€ za tale plastičen crap?! :))

Ja, drugo leto bo pa 599, ker folk to plača.

stara mama ::

Nekomu se zdi neumno, da je plačal za to plastiko 480€, pa hoče denar nazaj (neuspešno) in zdaj zganja medijski cirkus.

Daniel je izjavil:

Ni to prva plastična miza, na kateri so odloženi kozarci. Kot pravim, meni se zdi zgodba za lase privlečena.

Ne vem, če je za lase privlečena, je pa v njej čudno skoraj vse. :))

Že začne se tako: kupiš mizo iz reciklirane plastike, za katero kasneje izveš, da je ne smeš izposzavljati soncu in na njej puščati steklenih kozarcev.... ;)

Verjetno kupci niso prebrali drobnega tiska pred nakupom!?? :))
komu zvoni; zvoni tebi.

val46 ::

Ja, sam če se gre za konkretno enako mizo kot piše na reklami od harvey norman-a, nikjer na njen ni drobnega tiska, da se na njo ne sme polagat steklenih kozarcev. In vsak dokaj razumen in razgledan človek kupuje mizo ravno za to...da na njo odloži kozarec ali skodelico ali krožnik s hrano. Ne vem, ti kupuješ mizo za kaj? Za jo gledat, ali za jo uporabljat? Je pa v tej zgodbi en kup enih čudnosti ja...največja in najbolj banalna je pa ravno cena. Da dam 480€ za en plastik fantastik od mize za na vrt? Morš res med denarja da ne veš kam z njim...ker ni ne lepa, ne nekaj posebnega in za tak denar dobiš precej lepše, uporabnejše in predvsem boljše mize od tega.

Machete ::

Če kupijo smeti, naj se ne čudijo. Še 500 bi dali zraven in bi dobili masivno mizo za 100 let.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

stara mama ::

V osnovi je že napačna izbira trgovine. Tam me ne vidijo več, enkrat kupoval od njih pohištvo, še danes mi je žal.
Da tečnih trgovcev niti ne omenjam, cene pa itak.....

Magic1 ::

Sem ravno v soboto malo gledal in dobiš masivo 7-8cm za 600€, noge so kovinske. Luštne mize.
Magic

bemfa ::

Kaj za prt še noben ni slišal?

Magic1 ::

Pol pa sploh ni treba mize kupit. Pustiš 50 let staro mizo in daš prt gor:))
Magic

rusija-kaput ::

bemfa je izjavil:

Kaj za prt še noben ni slišal?

A maš ti slučajno bmw compact 1.6?

val46 je izjavil:

Ja, sam če se gre za konkretno enako mizo kot piše na reklami od harvey norman-a, nikjer na njen ni drobnega tiska, da se na njo ne sme polagat steklenih kozarcev. In vsak dokaj razumen in razgledan človek kupuje mizo ravno za to...da na njo odloži kozarec ali skodelico ali krožnik s hrano. Ne vem, ti kupuješ mizo za kaj? Za jo gledat, ali za jo uporabljat? Je pa v tej zgodbi en kup enih čudnosti ja...največja in najbolj banalna je pa ravno cena. Da dam 480€ za en plastik fantastik od mize za na vrt? Morš res med denarja da ne veš kam z njim...ker ni ne lepa, ne nekaj posebnega in za tak denar dobiš precej lepše, uporabnejše in predvsem boljše mize od tega.

Jaz sem gledal prvi link! Tam drugače piše. Ne vem pa, ali je to iz harvy normana!?

Meni se zdi normalno! Zakaj jih pa prodajalec na to ni opomnil, je pa drugo vprasanje!?? Da ne sme niti na soncu in da se ne sme polagati nanjo steklenih kozarcov, če sije direktno sonce!?? Očitno v navodilih drobnega tiska tako piše!!? Izvefeli so šele kasneje!? Preberi si prvo povezavo.

Machete je izjavil:

Če kupijo smeti, naj se ne čudijo. Še 500 bi dali zraven in bi dobili masivno mizo za 100 let.

Gre pač za reciklažni materjal in trajnostno delovanje. To morda ni slabo. Samo naj odkrito povedo, kaj lahko in kaj ne.
komu zvoni; zvoni tebi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FrRoSt ()

val46 ::

FrRoSt je izjavil:

val46 je izjavil:

Jaz sem gledal prvi link! Tam drugače piše. Ne vem pa, ali je to iz harvy normana!?

Meni se zdi normalno! Zakaj jih pa prodajalec na to ni opomnil, je pa drugo vprasanje!?? Da ne sme niti na soncu in da se ne sme polagati nanjo steklenih kozarcov, če sije direktno sonce!?? Očitno v navodilih drobnega tiska tako piše!!? Izvefeli so šele kasneje!? Preberi si prvo povezavo.

Machete je izjavil:

Gre pač za reciklažni materjal in trajnostno delovanje. To morda ni slabo. Samo naj odkrito povedo, kaj lahko in kaj ne.

Preberi si raje ti še enkrat. Kak drobni tisk? Kaka navodila za uporabo? Vse kar piše, piše le to, da naj bi bila nalepka na embalaži, ki kao prepoveduje uporabo na soncu in postavljanje steklenih kozarcev na mizo. Priznam, da bi tudi jaz "popizdil" v takem primeru...pa nima veze ali je nalepka res bila na embalaži ali ne. Sej ti ko kupuješ embalaže ne vidiš, vse dokler ti ne izstavijo izdelka iz skladišča. Takrat pa po večini samo gledaš kako boš stvari naložil v avto, ne pa da gledaš oznake na škatli. No, morda če kupuješ kaj lomljivega, tekočega itd...za pohištvo pa najbrž res ne gledaš. Tako da, če drugega ne, bi moral trgovec opozorit na to pred nakupom. Zdej ali je ali ne, pa težko dokažeš. Bolj je problem, ker v teh trgovinah dela povečini folk, k dejansko niti ne ve kaj prodaja. Kar je po svoje razumljivo, pri taki količini artiklov v teh trgovinah, ki se menjujejo na dnevnem redu. In kot pravim, če bi jaz bil prodajalec(ali kupec), verjetno da tudi jaz sam ne bi pomislil na to, da lahko steklen kozarec in sonce povzroči neko škodo na mizi...se pravi na izdelku, ki je namenjen ravno temu. Isto kot da bi prodajali avto, ki se ga v dežju ne sme vozit! Tako jaz gledam na te zadeve.

cvalsr ::

Torej - vrtna miza, ki ne sme biti na soncu? Kateri proizvajalec je sposoben 'skup spraviti' tako bebavost? Al' naj bo v kleti? Na vrt pa naj postavim kopalno kad ali pa mogoče nočno omarico?
Re pa bi rad videl, kako kozarec 'scvre' tako poškodbo. Grem stavit, da je bilo nekaj drugega.

val46 je izjavil:

FrRoSt je izjavil:

val46 je izjavil:

Machete je izjavil:

Preberi si raje ti še enkrat. Kak drobni tisk? Kaka navodila za uporabo? Vse kar piše, piše le to, da naj bi bila nalepka na embalaži, ki kao prepoveduje uporabo na soncu in postavljanje steklenih kozarcev na mizo. Priznam, da bi tudi jaz "popizdil" v takem primeru...pa nima veze ali je nalepka res bila na embalaži ali ne. Sej ti ko kupuješ embalaže ne vidiš, vse dokler ti ne izstavijo izdelka iz skladišča. Takrat pa po večini samo gledaš kako boš stvari naložil v avto, ne pa da gledaš oznake na škatli. No, morda če kupuješ kaj lomljivega, tekočega itd...za pohištvo pa najbrž res ne gledaš. Tako da, če drugega ne, bi moral trgovec opozorit na to pred nakupom. Zdej ali je ali ne, pa težko dokažeš. Bolj je problem, ker v teh trgovinah dela povečini folk, k dejansko niti ne ve kaj prodaja. Kar je po svoje razumljivo, pri taki količini artiklov v teh trgovinah, ki se menjujejo na dnevnem redu. In kot pravim, če bi jaz bil prodajalec(ali kupec), verjetno da tudi jaz sam ne bi pomislil na to, da lahko steklen kozarec in sonce povzroči neko škodo na mizi...se pravi na izdelku, ki je namenjen ravno temu. Isto kot da bi prodajali avto, ki se ga v dežju ne sme vozit! Tako jaz gledam na te zadeve.

Se strinjam! Ocitno je novi trik. Vcasih so imeli izdelki vsaj notri liszek z navodili, sedaj pa je vse to očitno že kar na embalaži sami!? In seveda ti na razstavnem eksponatu tega ne vidiš. Naj vprašajo na zvezo potrošnikov in tržni inšpektorat, ali je to dovoljeno in dopustno!?? Verjetno ti izdajo robo, ko je že plačana.

Potrebno se bo počasi "navaditi" na spremembe, biti bolj pozoren in predvsem izbirčen! In obveščati tudi druge, da bodo pripravljeni. Pa me zanima, ali si bodo take stvari trgovci še lahko privoščili!?
komu zvoni; zvoni tebi.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Teflon škodljiv? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9026641 (23798) ...:TOMI:...
»

Ločevanje odpadkov - odstranjevanje ostankov hrane in ostalih stvari iz embalaže

Oddelek: Problemi človeštva
365620 (4749) fosil
»

Pomoč pri besedilni nalogi, nujno!

Oddelek: Šola
181928 (1543) šernk
»

Varnejši kozarci za Britance

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
4814488 (12918) poweroff

Več podobnih tem