» »

LEGO kocke - akcije, popusti itd.

LEGO kocke - akcije, popusti itd.

1 2
3
4

opeter ::

jonystar je izjavil:

Ko sem bil majhen sem imel nekaj setov Indijancev in Kavbojcev, med leti 1996-1998. Potem sem pa zrastel in so doma te kocke šenkali naprej. Sem še dons jezen in jim to kar povem :) Zato iščem, če bi jih kje dobil za normalen denar ampak zaenkrat še nisem imel sreče.

Lepo! Res je škoda, da nimaš več teh kock. :)
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

matobeli ::

Sej se vse dobi. Ampak $$$ https://www.bricklink.com/catalogList.a...

Shkorc ::

Spar Online mi je skenslal naročilo za Concorda... 2x fak off

d0rK ::

OMG, meni tudi. Klošarji!

nejc_nejc ::

Mal butaso vprasanje.
Kako je s strupenostjo china kock:|.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nejc_nejc ()

Ales78 ::

nejc_nejc je izjavil:

Mal butaso vprasanje.
Kako je s strupenostjo china kock:|.

Vse, ki niso najbolj v kurcu kopije (vse 1:1 kompatibilne z Lego), uporabljajo ABS plastiko, tako kot Lego (če bi kaj vedel o plastiki, bi vedel, da je to tudi edina primerna plastika) in vsa je narejena na kitajskem, ne glede kje Lego dejansko dela kocke.

Boljše vprašanje, ali si tako nor, da boš lego kocke kupoval otroku, ki jih bo po ustih vlačil? In ali je branded duda, narejena na kitajskem, dovolj dobra zate.

Sicer, ko bos enkrat nasel žensko, ki te bo prenašala in bo tvoj sperm count dovolj velik, priporocam, da mu pri 1 letu, za prvo igraco das Lego, pa ne duplo, kar standard size, pa veliko zabave želim.

Darwin dela.
SDS in ne-voljenje: https://slo-tech.com/forum/t835230/p8641476#p8641476
"Levi fašist" je skovanka ljudi brez izobrazbe, ki ne vedo kaj fašizem sploh
pomeni, uporablja pa se za poizkus relativiziranja/prikrivanja pravega fašizma.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: FireSnake ()

Ales78 ::

kriptobog je izjavil:

Jz kupim kar mi je vsec in to sestavim in dam v vitrino.

Ja, uporabljas kocke na najmanj kreativen način, ki je praktično pljunek v obraz vsej didaktičnosti Lego kock. In jim nabijaš ceno, zato, da se ti lahko igraš (pardon, sestavljaš) z njimi, namesto otroci.

Pa še enega sem videl tukaj, ki se je zgražal nad tem, da otroci, grozno, uporabljajo kocke za to, da sestavijo nekaj po svoje, upam, da jih je še napizdil zaradi tega.

Kot otrok sem za vse RD in Dedke Mraze, "naročal" Lego kocke izključno po kriteriju, katere nove komponente bom dobil in sanjaril, kaj bom lahko sestavil iz njih in noben model ni bil sestavljen več kot teden. V idiokraciji očitno, to ne gre več. Predlagam Legu, da že kar vnaprej sestavi model in prodaja take, itak so namenjeni samo za poziranje v vitrini, ker je to, da danes sestaviš model po načrtu, vrlina. Neverjeten izkaz motoričnih sposobnosti in intelekta brati navodila.

https://www.youtube.com/shorts/UvIb99-g...

SDS in ne-voljenje: https://slo-tech.com/forum/t835230/p8641476#p8641476
"Levi fašist" je skovanka ljudi brez izobrazbe, ki ne vedo kaj fašizem sploh
pomeni, uporablja pa se za poizkus relativiziranja/prikrivanja pravega fašizma.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: FireSnake ()

WizzardOfOZ ::

Ales78 je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Ja, uporabljas kocke na najmanj kreativen način, ki je praktično pljunek v obraz vsej didaktičnosti Lego kock. In jim nabijaš ceno, zato, da se ti lahko igraš (pardon, sestavljaš) z njimi, namesto otroci.

Krohotamo se, po tleh padamo od smeha, umiramo od smeha, ... nad novodobno uporabo lego kock. :)):)):))

Še 3D printer se je pri nas kupil v osnovi zato, da lahko lego kocke printamo. Ko kakšna zmanjka al pa bi radi kako novo kocko izumili, se jo nariše in sprinta. Ampak to mora otrok sam zrisat in sprintat, da se nauči tudi s tem delat.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

gruntfürmich ::

evo, novo v zbirki:

10497

10497

trenutno me morda samo še mika tale komplet, potem pa praktično čisto nič več.

21344

21344

"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

kriptobog ::

Ales78 je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Pa še enega sem videl tukaj, ki se je zgražal nad tem, da otroci, grozno, uporabljajo kocke za to, da sestavijo nekaj po svoje, upam, da jih je še napizdil zaradi tega.

Kot otrok sem za vse RD in Dedke Mraze, "naročal" Lego kocke izključno po kriteriju, katere nove komponente bom dobil in sanjaril, kaj bom lahko sestavil iz njih in noben model ni bil sestavljen več kot teden. V idiokraciji očitno, to ne gre več. Predlagam Legu, da že kar vnaprej sestavi model in prodaja take, itak so namenjeni samo za poziranje v vitrini, ker je to, da danes sestaviš model po načrtu, vrlina. Neverjeten izkaz motoričnih sposobnosti in intelekta brati navodila.

https://www.youtube.com/shorts/UvIb99-g...

Nekaj so zbirateljski seti, nekaj je pa za igranje. Mulc jih ima na kile in sestavlja kar mu srce poželi. Zbirateljski seti so pa v vitrini. Recimo celotna Disney100 kolekcija. To je v vitrini. Mulo ima en kup city setov in sem mu naredil platformo, da ima postavljeno celo mesto, motorizirano železnico itd. Ampak to se non stop razsuva in dela po svoje, kot želi. Poleg tega ima še duplo sete, ki jih kombinira z magneticsi. Jap, magnetics se lepo zatakne v duplo ploščo :))

mr_chai ::

Jah otroci ne cenijo lego kock tolk kot jih nekateri odrasli. Jaz sem bil kar presenečen ko sem videl da obstaja slovenska FB grupa z odraslimi fotri, ki se navdušujejo nad legicam. Meni je to full bizarno, ker so me legice minile ko sem bil star 10 let, ampak ok, naj ima vsak svoj veselje.

Jst sm se odloču da mulčku ne bom več legic kupoval, ker se vsi deli na koncu valjajo po različnih škatlah v različnih nadstropjih hiše in ni šans da nabereš set spet skupaj. Legice so predrage, ker se z njimi igrajo 50-letni fotri.

Zato sem se odloču da bo letos dedek mraz prnesu nekaj bolj poučnega. A kateri od vas pozna kakšen dobr otroški set za sestavljanje elektronskih vezij na katere se obesi potem stikala, lučke, motorčke..itd ? Nekje sem videl nekaj magnetnega, pa se ne spomnim imena izdelkov. Če kdo ve, se priporočam.

mr_chai ::

Teli kompleti imajo kratko življensko sobo ker se jih otroci hitro naveličajo.

https://circuitcubes.com/collections/sh...

Je nekaj dražje ampak tudi bolj fun.

Gregor P ::

Star Trek set naročen, tudi pri nas dodajo kot darilo ob nakupu Type-15 Shuttlepod poleg (do 1. 12.) in pa poštnina je brezplačna.

The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

mr_chai je izjavil:

Jah otroci ne cenijo lego kock tolk kot jih nekateri odrasli. Jaz sem bil kar presenečen ko sem videl da obstaja slovenska FB grupa z odraslimi fotri, ki se navdušujejo nad legicam. Meni je to full bizarno, ker so me legice minile ko sem bil star 10 let, ampak ok, naj ima vsak svoj veselje.

hobi zbirateljstva ti je bizaren? pač zbirajo legokocke in ne orožja, znamk ipd. ne sestavljajo pa vsi razne MOC variante. dosti jih ima sestavljene legokocke samo v vitrini in za preprodajo.
ne bi si mislil koliko je tega, takšni kupujejo po 5-10 škatel in jih naprej prodajajo z namenom dobička. to je že praktično obrt.

Zgodovina sprememb…

PujsekPepe ::

mr_chai je izjavil:

Jst sm se odloču da mulčku ne bom več legic kupoval, ker se vsi deli na koncu valjajo po različnih škatlah v različnih nadstropjih hiše in ni šans da nabereš set spet skupaj. Legice so predrage, ker se z njimi igrajo 50-letni fotri.

Zato sem se odloču da bo letos dedek mraz prnesu nekaj bolj poučnega. A kateri od vas pozna kakšen dobr otroški set za sestavljanje elektronskih vezij na katere se obesi potem stikala, lučke, motorčke..itd ? Nekje sem videl nekaj magnetnega, pa se ne spomnim imena izdelkov. Če kdo ve, se priporočam.

Mogoce zacni z ardunom? Js pojma nimam o programiranju pa mam namen to mabavt za froca

Fora je da froca cim dlje obdrzis od ekrana, retardiranih risank in igric. Naj bodo to legice al arduno vse je bols kot ekran

Zgodovina sprememb…

bm1973 ::

Obstaja elektro kiti za mulce, kjer se malo elektronike nauči.

Kot tole...

https://www.amazon.de/-/en/Electronic-B...

Tuikaj je celo Arduino zraven

Irbis ::

Ali pa npr. https://www.adeept.com/
Ko sem pred par leti tukaj kupoval, je bila dostava zelo hitra, ker so imeli skladišče na Hrvaškem.

klinker ::

mr_chai je izjavil:

Otrok pac ne more cenit nekaj kar on uporablja za igro. To je zanj igraca in to je to.
Sele ko si starejsi zacnes razumet in cenit stvari, ki so posebne in izstopajo od ostale ropotije. Lego je star preko 75let in se danes kultna zadeva in ne vem zakaj se cudis da so tudi odrasli ful v tem. Lego je bil vedno igraca za otroke in odrasle, oz. pri marsikomu zazivel kot hobi. Nenazadnje so lih taki, ki izumljajo nove in nove sestave, imas tudi slovenca, ki je sestavu kr nekaj stvari ki so sedaj v prodaji.

Kaj naprednejsega za tamale imas tudi tu....

https://www.amazon.de/-/en/stores/Makeb...

Na bricklinku imaš že par sezon izbiranja kreacij uporabnikov, ki jih potem izdajo kot semi uradno verzijo lega.
In te komplete potem večinoma kupijo zbiratelji. Tudi jaz imam enega.

nejc_nejc ::

No sedaj drzim v rokah nek nadomestek, Bausteinset.
Na prvo žogo ok, v nadaljevanju, koleščki se ne vrtijo.....

Skoda denarja.

Zgodovina sprememb…

avani12 ::

Od ne lego imam tega Porscheja in je res top model. Zelo zanimiv za sestavit, dobre funkcije.

Po moje je zelo odvisno od modela do modela.

https://bausteinblog.de/reviews/cada-po...

d0rK ::

Shkorc,interspar vic ima concorda. Se 2 sta.

142 in kupon je danes 25%.

Ni prijel kupon.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: d0rK ()

evo, zaenkrat zbirka končana:

21344

21344

zdaj pa upam da je to-to. razen če bo še prišlo kaj zares zanimivega.

Zgodovina sprememb…

Čestitke :)

David Mayer ::

Kaj narediti s tem po kakšnih 5-10 letih, ko se otroci nehajo igrati z legicami in se teh popisanih kompletov nabere kar nekaj? Najbrž še vsaj kakšne 5-10 let verjetno ne bo interesa za nove igralce. Če se že, se to proda po kosih, teži, paketih - original škatel ni, navodila so pa tako na spletu. Tega ni malo, 2012 je bil seznam 63 zadnjič dopolnjen, verjetno so še kakšne malenkosti sledile - od nekih speedboatov, avionov, spaceshutltov, ninjago, predmestnih hiš, hero, technic, nekih večjih motorjev, bagerjev, kamionov, avtov, ladij, helikopterjev, piramid - žal nič kaj izjemnega. Pa še neki svetilniki, vlaki. Najboljše bi bilo, da kar prilepim seznam, ne?

Zgodovina sprememb…

opeter ::

Prilepi seznam, mogoče bo koga zanimalo ...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Mato989 ::

David Mayer je izjavil:

Kaj narediti s tem po kakšnih 5-10 letih, ko se otroci nehajo igrati z legicami in se teh popisanih kompletov nabere kar nekaj? Najbrž še vsaj kakšne 5-10 let verjetno ne bo interesa za nove igralce. Če se že, se to proda po kosih, teži, paketih - original škatel ni, navodila so pa tako na spletu. Tega ni malo, 2012 je bil seznam 63 zadnjič dopolnjen, verjetno so še kakšne malenkosti sledile - od nekih speedboatov, avionov, spaceshutltov, ninjago, predmestnih hiš, hero, technic, nekih večjih motorjev, bagerjev, kamionov, avtov, ladij, helikopterjev, piramid - žal nič kaj izjemnega. Pa še neki svetilniki, vlaki. Najboljše bi bilo, da kar prilepim seznam, ne?

Najbolje je si vzet par vikendov probat izpopolnit sete in jih shranit za 10 let pol pa prodat
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

... lahko jih tudi shraniš za prihodnje rodove; moji otroci recimo najbolj cenijo moje stare Lego kocke, ki sicer niso nič posebnega. Ko se naveličajo, jih skrbno pospravimo in zapakiramo (preverimo za vsako kocko, da je v škatli), lahko ob priložnosti tudi podarimo sorodnikom. In ko bodo oni imeli otroke se krog ponovi :)

Saj to JE hranjeno za prihodnje rodove, samo ne vem, če se bodo zares igrali s tem kot to pač, da se bodo nasmehnili, kot bi kosti v zrak metali - vse je hranjeno, zaprto, pomito in to... Za pokušino lahko dam en majhen del, večina zadnjih/technic (hotrod, chopper, vespa - valji, volanski drogovi, itd.) tak ni videti vpisano :-/ Pač, da ne zabijem - link je na navodila, če ni navodil, pa pogoglajte:
1682 Space Shuttle, 20002 Fire Truck, Evo 2.0, Nex 2.0, Surge 2.0, Breez 2.0, Skull Truck, Ninja Training Outpost

David Mayer je izjavil:

Če se že, se to proda po kosih, teži, paketih - original škatel ni, navodila so pa tako na spletu.

če želiš prodati, potem moraš vse pregledat da ne manjka kakšna kocka. ker če tega ne boš naredil, je bolje da kar prodaš po kilah.
potem to lepo zloži po kompletih in jih daj na bolho; ali pa na bricklink.

potem pa upaj da bo kdo to kupil. čeprav menim, da ne bo praktično nobenega interesa, razen za največje komplete če so res privlačni in je cena dobra.

če kocke niso original zapakirane in komplet zares zaželjen, škoda računat na kakšno prodajo po ''tržni'' ceni.

Zgodovina sprememb…

Gregor P je izjavil:

Čestitke :)

hvala. sem kolebal med tem vlakom in Harry Potter Hogwarts Express Collectors' Edition, pa sem raje vzel tega. tisti mi je bil predrag (611€, ta pa 320€), pa tudi že imam grad od harry potterja in nisem želel že enega itema od njega.

Če bo kdo kupoval kitajske kopije:
https://mouldkingcorp.com/

Robert ::

Mene pa zanima ali obstoji kje kakšen forum za zbiratelje Lego kock in izdelkov za izmenjavo mnenj, izkušenj. Pred nedavnim sem si kupil Ferrari-ja SF-24 (77242) pa imam malo težav s sestavljenjem (ustavilo se mi je na strani 44). Ne vem kam dodati (vpeti) spodnji spojler, ki sem ga predhodno sestavil. Če je imel kdo mogoče isto težavo, bi prosil za nasvet kako je zadevo rešil.

Ideja ni slaba in zagotovo kaj obstaja.

Čeprav, posneta navodila ne pomagajo (30MB)? Mogoče se kak forumaš pridruži iz radovednosti.

Robert je izjavil:

Ne vem kam dodati (vpeti) spodnji spojler,

Reč kotnik ima hollow stud ki gre na siv nipel (stran 3)

Robert ::

matobeli je izjavil:

Robert je izjavil:

Ne vem kam dodati (vpeti) spodnji spojler,

Reč kotnik ima hollow stud ki gre na siv nipel (stran 3)

Hvala za odgovor, drži imate prav, sem probal še enkrat in mi je uspelo.

jonystar ::

LEGO ima tudi App(LEGO Builder), ki te vodi pri sestavljanju.

Bici ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Kako se obnesejo v praksi?

Pred leti sem kupil na aliju neke kitajske legice, ki so imele dobre ocene in večinoma pozitivne komentarje, pa niso bile kaj prida.

Robert je izjavil:

Mene pa zanima ali obstoji kje kakšen forum za zbiratelje Lego kock in izdelkov za izmenjavo mnenj, izkušenj. Pred nedavnim sem si kupil Ferrari-ja SF-24 (77242) pa imam malo težav s sestavljenjem (ustavilo se mi je na strani 44). Ne vem kam dodati (vpeti) spodnji spojler, ki sem ga predhodno sestavil. Če je imel kdo mogoče isto težavo, bi prosil za nasvet kako je zadevo rešil.

Tudi slovdnski forum imamo, malo poišči

brett ::

Jaz pa že par let občasno razmišljam o konceptu izposojevalnice LEGO setov (ne da bi jaz to imel, seveda)... Kako to, da tega ni "na trgu"? Recimo jaz, žena, hči bi zelo radi sestavljali tavelike sete.
Kupoval jih ne bi, ker so predragi, bi si pa jih: sposodil, sestavil, vrnil. In plačal izposojo, članarino...
Zavedam se, da je glavna "finta" v tem, da nekdo vrne komplete z vsemi koščki. Zamudno je to preverjati.
Poškodbo, izgubo bi morala stranka kriti iz svojega žepa: cena "nove" kocke na trgu (Bricklink) + operativni stroški + provizija. Da pa se izposojevalec zavaruje bi bilo smotrno, da bi morala stranka kriti set ob izposoji z nekim avansom (kot npr. pri izposoji vozila), ki se sprosti, ko se preveri, da je set vrnjen tip top.

Kocke so verjetno prepoceni za kaj takega

Glede izvedljivosti preverjanja se dajmo slišati čez kakšne 10 dni, ko se bo nekaj stvari lahko preverilo 'na terenu' :D

BladE_ ::

Bici je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Kako se obnesejo v praksi?

Pred leti sem kupil na aliju neke kitajske legice, ki so imele dobre ocene in večinoma pozitivne komentarje, pa niso bile kaj prida.

Na Aliju sem vzel ene par teh cheap in so vrhunske. Za 17EUR sem recimo vzel set technics z motorjem + 8EUR daljinec in sprejemik, lahko sestaviš nekih 5-10 različnih zadev, top. Zanimivi so razni modeli avtov in figur/karakterjev(recimo). Lahko za froce ali pa za na polico...

Aja... imamo več teh orginal, ravno danes sem dva sestavil, kupujemo v raznih akcijah 10,20,30EUR, isti shit...
Akcija - Reakcija

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BladE_ ()

brett je izjavil:

Jaz pa že par let občasno razmišljam o konceptu izposojevalnice LEGO setov (ne da bi jaz to imel, seveda)... Kako to, da tega ni "na trgu"? Recimo jaz, žena, hči bi zelo radi sestavljali tavelike sete.
Kupoval jih ne bi, ker so predragi, bi si pa jih: sposodil, sestavil, vrnil. In plačal izposojo, članarino...
Zavedam se, da je glavna "finta" v tem, da nekdo vrne komplete z vsemi koščki. Zamudno je to preverjati.
Poškodbo, izgubo bi morala stranka kriti iz svojega žepa: cena "nove" kocke na trgu (Bricklink) + operativni stroški + provizija. Da pa se izposojevalec zavaruje bi bilo smotrno, da bi morala stranka kriti set ob izposoji z nekim avansom (kot npr. pri izposoji vozila), ki se sprosti, ko se preveri, da je set vrnjen tip top.

Jah tezava je ker to pomeni da bi ti moral plačat cel set plus izposojo pol pa ko bi vrnil bi nekdo moral spet sestavit da preveri

brett ::

Točno to je glavna ovira!
Moral bi se najti nekdo, nek štručko, ki bi iznašel način kako zreducirati to preverjanje kompleta. Npr. izumiti napravo v katero bi dal kocke in bi jih presortiral oz. preštel. Kot obstaja npr. za denar.
Ali pa naprava, ki bi "skenirala" in z vizualizacijo ugotovila, da vse štima.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: brett ()

jonystar ::

En način bi bil, da kocke vržeš na vago, more bit pa res profi vaga, npr. taka, ki jo imajo v laboratorijih. Ampak na žalost s tem ne rešiš problema, ali je kakšna kocka poškodovana in katera kocka manja, če nazaj dobiš set, kjer kaj manjka.

jonystar je izjavil:

En način bi bil, da kocke vržeš na vago, more bit pa res profi vaga, npr. taka, ki jo imajo v laboratorijih. Ampak na žalost s tem ne rešiš problema, ali je kakšna kocka poškodovana in katera kocka manja, če nazaj dobiš set, kjer kaj manjka.

Niti ne dobis podatka ce so kocke prave kot morajo bit ne zamenjane

neki podobnega kot tisti sortirni aparati za kovance, samo da bi kocke sortirali in šteli. V mašino bi dal številko načrta, za to se ve katere kocke so notri in ti aparat prešteje vse skupaj pa še posortira?

Ashrack ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Cene so pa kar tam mam Lego. Ce gledas vozila so cene 150+. A ni potem ze boljse Lego vzet?
....
1 2
3
4

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lego kocke (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16934746 (6920) garrv
»

Izposoja zbirke lego setov

223707 (2482) matobeli
»

Stvari, ki jih pri nas ni (strani: 1 2 3 )

11032527 (27845) [D]emon

Več podobnih tem