» »

Lego kocke

Lego kocke

1 2 3
4
»

opeter ::

PrihajaNodi je izjavil:

Hocem povedat da je boring as fuck...kje so gradovi, vitezi...majo pa kitajci ww2 dobro temo. mas panzer tanke:) sam je kvaliteta slaba


Odvisno. Kitajski proizvajalci se iz leta v leto izboljšujejo, recimo Gobricks, Reobrix, Enlighten/Qman, LeLe Brothers itn.
Nemški Bluebrixx za svoje izdelke uporablja pretežno tri ali štiri kitajske proizvajalce kock, med njimi je tudi Gobricks.

Drugi proizvajalci, recimo Lepin, Sluban, Ausini ipd. so za igro načeloma okej, čeprav še zdaleč ne dosežejo LEGO kvalitete.

Kanadski Megabrands/MEGA Bloks/MEGA Construx od Mattela je tudi v redu in imajo določene specialne elemente, ki jih ne boš našel pri danskem proizvajalcu.
Če ste odrasli v 80-ih letih, ima samo MEGA Construx uradno linijo Masters of the Universe (Gospodarjev vesolja), Barbie, Pokemon itn.

https://www.megabrands.com/en-gb/mega-c...

Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

gruntfürmich ::

lego pač gre s korakom v čas. se mi zdi da gradov in piratov danes ne bi toliko prodali kot Harry Potterja in podobnih motivov.
čeprav se tudi meni zdi da so se preveč skomercializirali in da to njihove teme totalni ološ.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

nejc_nejc ::

Za deco sem vedno kupoval škatle v katerih, so bili "posebni" kosi.

Hitro so ugotovili, ko so vse skup zmešane, tema nima več veze, temveč je fora v številu različnih kock.

GrimReaper3 ::

No poleg vsega drugega sem se spravil še v LEGO, čeprav si po ene 12 letih nisem mislil da se bom še kdaj. In sicer tako, da sem 27.5. začel gledati na AliExpress kaj imajo gor pametnega. Modele za sestaviti in barvati sem takoj črtal, ker to pa terja res preveč volje in časa. V otroštvu se spomnim da sem sestavil eno maketo letala ter je nisem nič barval, pa mislim da kasneje še ene 4, to je bilo pa to. Sicer se pa tudi za LEGO spomnim samo ene ladje, verjetno še stara iz 80-ih in ne 90-ih ter enega Technic avtomobila ter vsaj ene 5 tistih najmanjših setov, ki si jih dobil na blagajni trgovine, ampak se ne spomnim nič kaj naj bi bilo noter poleg minifigur, tudi na Brickset tako majhnih setov ne najdem. No zdaj po 30 letih imam denarja na voljo precej več.
Med iskanjem tukaj sem našel ta post in bolje ne bi mogel napisati sam:
https://slo-tech.com/forum/t551170/p386...
Edino lahko bi se tega lotil že 10-15 let nazaj.

Za začetek imam tega:
https://www.aliexpress.com/item/1005005...

Ampak bolj slabo stoji skupaj, sploh povsem proti koncu sem to ugotovil. In sicer streha in stranski okni, sem jih komaj montiral, ker hitro začnejo razpadati, ker jih drži samo 4x4 plošča, ploščic na strehi je pa 6x6, tako da samo te držijo okni.
Potem kolesa, prednji padata dol, eno zadnje se slabo vrti. Ampak peljal ga itak ne bom naprej in nazaj tako da bi se dalo rešiti z lepilom.
Pa tudi drugače sem moral enkrat prav vzeti v roke šubler in zamenjati en kos debel 5,1 mm z enakim samo da debelim 4,8 mm, ker sta morali okrogli izboklini nasedati na drugo ploščato kocko, z višjo je bila pa potem vmes špranja. Tako da tolerance so sigurno slabe.
Kosi so bili vsi, čeprav sem se že na strani 14 ustrašil da enega nimam, so pa le v manualu narisali temno siv kos namesto črnega. Sem moral potem čez cel manual, če se kdaj rabi črnega, pa se ga ne. Še ostali so mi štirje kosi, dva manjša 1x1 kar prav da sta bila, dva 1x8 pa ne vem zakaj sta bila, res da sta precej kritična za izdelavo, ampak to je še precej drugih kosov, pa izgubiti jih ne bi mogel.
Pa tudi kasneje sem se še vsaj ene petkrat ustrašil da nimam kosov, to je največja bojazen kitajskih setov. Problem je da je 10 vrečk, niso pa označene s številkami. Tudi ni bilo nič preveč smotrno urejeno po vrečkah, da bi šel recimo eno vrečko po vrsti, sem moral praktično vseh 10 odpreti takoj, edino kar je bilo za kolesa in blatnike je bilo vse v isti vrečki.

No kar sem hotel vprašati, so tudi LEGO seti kot je npr. Mustang tako krhki, da jih ne smeš niti pogledati? Drugače se najbolj zanimam za avtomobile. Mogoče tudi kakšno piratsko ladjo kot je Imperial Flagship #10210, Queen Anne's Revenge #4195 ter Reobrix The Sun Royal Fleet Ship (3162 kosov, LEGO nima tako velike).

S kitajskimi seti mislim da sem kar počasi zaključil, edino če se bo izkazalo da bodo vsi neproblematični. Imam na poti 9 kopij LEGO. Ne zastonj kopij, ker so 2-4x cenejši, pa 3 seti so že izven izdelave. Potem imam pa naročene še 4 sete proizvajalcev Sembo, Reobrix in HUIQIBAO. Zadnji je sicer 4/5 velikost proti LEGO, ampak je bil zelo poceni (LEGO set je že kopija 2,5x dražji, original 13x tako nov kot rabljen). V bistvu zna biti 4/5 za večje sete še bolje, da ne zaseda toliko prostora.
Nimam pa pojma kako kupovat kopije po firmah kot je bil prej Lepin in zdaj KING. Zdaj bom pač dobil vse žive sorte. Sem pa vsaj gledal število že kupljenih ter št. followerjev prodajalca ter koliko let je na AE.

No zdaj gledam originale na BrickLink, ker so na LEGO Store in v Big Bang dražji. Pač ker me že kar malo zanima kakšna naj bi bila kvaliteta originalov. Ne mislim pa preveč zapravljati, za začetek ene 4 sete, drugače bom pomoje ostal pri AliExpress kopijah.

Ferrari Daytona SP3 in Bugatti Chiron s 3600+ kosi morata vzeti kar nekaj 10 ur, če sem že za tega MOC BMW-ja s 455 kosi včeraj porabil 5 ur. Ali pa gre precej hitreje, ker ni toliko problemov in so vrečke označene s številkami.

Zgodovina sprememb…

111111111111 ::

Po mojih izkušnjah niso vsi kitajci zanič. Ampak pri velikih kompletih se pozna zanič izdelava. Lego se lepše in lažje sestavlja in načrti so bolj razumljivi. Pri nas se špara samo še za lego kocke. Drugega ne kupujemo več.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Cveto ::

Res dobri seti so CaDa. Imam recimo tole in je ok:

https://decadastore.com/products/italia...

Tukaj je bil zraven tudi originalni avtor seta in se pozna.

Imam sicer vse te velike tehnic sete in so dobra zadeva, dobijo se tudi poceni, recimo v avstriji, ponavadi je cena okoli 260-280 eur (Daytona, ki je trenutni set je recimo trenutno dobrih 300).

Creator Expert so pa res tako krhki, ja. Imam vse in so meni vrhunske gradnje, sploh kak F40, Mini in Mustang.

GrimReaper3 ::

Za MOC sem našel tukaj naštete slabosti, ni čudno da sem se tako matral pri sestavljanju in da tako slabo stoji skupaj, MOC pač ni enako kvaliteten dizajn kot ga imajo LEGO dizajnerji:
https://rebrickable.com/mocs/MOC-26778/...
- The assembly is likely to take quite a bit of your time. It might be the reason for exasperation and nervous breakdowns, can cause unpleasant sensations in the fingers.
- The model is very fragile and is intended to be admired from its spot on a shelf, it is not suitable for active games.

BorutO ::

kriptobog ::

Je kaksen Disney navdusenec tukaj? Ravnokar sestavik ikone zla, zdaj pa sestavljam Disney castle z nove Disney100 serije. V omari caka pa se Titanic :))

BorutO ::

Jaz sem nekdaj, ko sem delal v angliji, stanoval v eni starejši hiši, kjer je bila dobesedno ena cela soba ogromnih škatel samih lego kock. Če bi to vrgel skupaj, bi po mojem bilo ene 2 velika 200L soda samih kock, če ne še več + ostalih igrač. Tega nisem še nikoli nikjer videl toliko kock na kupu. Sem pa že študiral, da bi kontaktiral nekoga od tam, samo ne poznam kdo je to bil pa kako bi prišel v stik do te osebe, da bi mi to prodala za otroke. Vem pa točen naslov kje sem stanoval. Se pa spomnim, da sem notri v škatlah videl tudi zastavice, špice od gradov ipd ...

styrian ::

Jaz sem pred nekaj časa kupil rabljeni Technic Super Car 8880, ki sem ga imel v otroštvu, vendar še nisem našel časa, da bi ga razstavil in poiskal manjkajoče dela na Bricklink.

matobeli ::

Jaz ga imam še od otroštva in ga sestavim vsakih par let. Sem kar ponosen nase da mi ni uspelo nič zgubit in relativno dobro ohranit načrte in škatlo.

Imam pa še 8485 ki sem ga na bolhi našel za male pare, v nekompletnem stanju, ampak na srečo z vsemi bistvenimi. Manjka še ene 50 kock pa bo ready. Trenutno sicer čaka ker so drugi projekti, ampak me vsak dan gleda in bo prišel na vrsto asap.

GrimReaper3 ::

Jaz se pa ne spomnim katerega točno sem imel, 8880 sigurno ne, ker sem ga dobil za darilo od tete, to je pa 130EUR krepko preveč, pa tudi ni bil tako velik.

Tako da je moral biti ta ali en podoben (ker se ne spomnim da bi se sestavil v 2 različna), čeprav ne najdem podobnega, skoraj sigurno letnik 1993-1995 in cca. 100 kosov, ker vem da sem ga sestavil v eni uri:
https://brickset.com/sets/8818-1/Dune-B...
V glavnem, nič posebnega.


Ladjo sem pa imel kar veliko, ampak to je bila še tista povsem klasična, zunaj kockasta in ne zaobljena. To pa ne najdem nič na Brickset, ampak LEGO bi skoraj moral biti (ne vem če so bile takrat popularne kopije) ter glede na kockasto obliko nekje iz 80-ih let, mogoče celo 70-ih. Nekaj takega, tovorna ladja, ampak res samo iz velikih kock, nič zaobljenih kosov in nekih manjših kosov:
https://brickset.com/sets/4030-1/Cargo-...

En sošolec se pa spomnim, da mi je pokazal piratsko ladjo z morskim psom. To je pa izgleda da samo Skull's Eye Schooner:
https://brickset.com/sets/6286-1/Skull-...
912 kosov, za današnje čase nič posebnega.

Zgodovina sprememb…

gruntfürmich ::

GrimReaper3 je izjavil:

En sošolec se pa spomnim, da mi je pokazal piratsko ladjo z morskim psom. To je pa izgleda da samo Skull's Eye Schooner:
https://brickset.com/sets/6286-1/Skull-...
912 kosov, za današnje čase nič posebnega.

je kar posebna. mislim da je to zadnja največja ladja od piratov.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

tony1 ::

"Kanadski Megabrands/MEGA Bloks/MEGA Construx od Mattela je tudi v redu in imajo določene specialne elemente, ki jih ne boš našel pri danskem proizvajalcu.
Če ste odrasli v 80-ih letih, ima samo MEGA Construx uradno linijo Masters of the Universe (Gospodarjev vesolja), Barbie, Pokemon itn."

HE-MAN... in Gospodarji vesolja 8-)8-)8-) Še dobr, da niso originalne, bi bilo predrago :))

WizzardOfOZ ::

Tistih, specialnih, ki jih ne najdeš ali jih nimajo, jih pa naprintaš.
Sploh za železnico se da naprintat marsikaj.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Banza ::

Mene pa zanima kam date pol kocke? Ko sestavite pol mate to nekaj casa razstavljeno pol pa pospravite?
Danes sem v šparu vzela komplet za 2 evra(lego dots)
1 2 3
4
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kje kupiti posamezne Lego kocke?

Oddelek: Sedem umetnosti
85485 (5029) Jerry000
»

Lego technic - manjakjoči kosi

Oddelek: Loža
62105 (1870) opeter
»

Stvari, ki jih pri nas ni (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11025497 (20815) [D]emon
»

Prodaja lego kock in drugih igrač :) mnenje

Oddelek: Loža
246587 (5323) opeter

Več podobnih tem