» »

Mikrofon (odhodni IN dohodni zvok) + kamera za Spletne konference (Zoom, Teams, Skype klici...)

Mikrofon (odhodni IN dohodni zvok) + kamera za Spletne konference (Zoom, Teams, Skype klici...)

Sosed0 ::

Pozdravljeni,

Jaz bi pa prosil za nasvet oziroma pomoč pri izbiri proizvoda. Trenuten mikrofon za spletne konference, bodisi na laptopu bodisi na desktop pc, je hibrid s slušalkami (naglavni) torej je tako za odhodni zvok oziroma moj govor (mikrofon) kot za dohodni zvok (slušalke). S tem imam tri glavne probleme in sicer:

Problem1: Je na WIFI in pogosto se zgodi, da se signal izgublja kar pomeni, glede na to da ni kabla, da moram USB WIFI priključek neprestano odstranjevat in ponovno vstavljat.
Problem2: Pogosto se zgodi, da je moj govor sogovorniku oziroma sogovorcem popačen. Veliko hrupa in sliši se kot da bi bil preveč oddaljen od mikrofona.
Problem3: Ker ogromno kličem preko plačane Skype naročnine za tuje klice v omejeno število držav, imam od prekomerne uporabe že konkretne glavobole ker moram imeti slušalke nonstop na glavi.

Iščem pa neko dobro alternativo in bi prosil, če mi lahko kdo svetuje kaj kupiti, da bodo naslednja moja pričakovanja, želje in zahteve kar se le da v celoti izpolnjene. Odločitev a so pričakovanja realna ali ne, bi prepustil vam. Rad bi pa imel sledeče koristi v tem kar iščem pa čeprav realno gledano vse v enem najbrž ne bom mogel dobiti, upam pa da:

1. Obvezno tako za dohodni kot odhodni zvok torej da slišim govor drugih in da slišijo drugi mene. To sem moral najprej omeniti da ne bi bile kakšne slušalke (Dj) ki so za poslušanje glasbe torej za dohodni zvok.
2. Nekaj kar po možnosti ni treba dati na glavo ker me res glava konkretno boli zaradi tega. Torej da bi lahko postavil na mizo...
3. Na USB kabel da se izognem skrbi o izgubljanju WIFI signalov.
4. Super bi bilo, da bi bila še video integracija torej kamera plus dohodni+odhodni zvok v enem.
5. Čim bolj portable možnost: torej nekaj malega po dimenzijah da lahko imam tudi zunaj na poti, po hotelih, restavracijah,...
6. Najbrž najbolj kompleksna želja, ampak vseeno...: Stanujem v stanovanjskem bloku kjer so stene zelo tanke in se vse sliši. Če bi imel postavljeno na mizi, bi se dohodni zvok precej slišal v druga stanovanja tudi če je glasnost manjša. Rad bi vseeno imel neko izbiro glede dohodnega zvoka (govora drugih oseb na spletnih sestankih) in sicer včasih, ko situacija dopušča, bi dal stvar na mizo, včasih, ko pa moram biti čim bolj tih, pa najraje preko enega earphone-a (recimo v eno uho) da se izgobnem imeti tisti del med slušalkami ki bi naj prišel na glavo. Torej iščem neko rešitev kjer bi si lahko sam izbiral a naj imam na mizi ali kot earphone.

Zraven bi pa rad imel iz druge naprave, recimo sekundarni računalnik ali mobilni telefon, drug dohodni zvok v drugo uho bodisi sočasno z dohodnim zvokom iz rešitve, po kateri sprašujem, postavljene na mizi ali v kontra ušesu. Namen tega drugega zvoka pa je vnaprej posneta govorna predstavitev, da bi si lahko nek govor vnaprej zvočno pripravil. Nekaj podobnega teleprompter-ju ampak v audio verziji. Torej tisto kar imajo TV novinarji pred seboj ko berejo tekst iz ekrana s perfektno izmerjeno širino teksta da ni viden premik oči da berejo. Nekaj podobnega bi jaz rad imel za audio način: vnaprej sestavljen tekst govora, da ga lahko na sestanku samo naprej govorim kar v eno uho dobivam. Seveda zaradi očitnega razloga mora biti to sekundarni earphone kožne barve čim manjši. Ta sekundarni zvok pa bi rad sočasno uporabljal z rešitvijo, skladno s šestimi navedenimi pričakovanji, po kateri sprašujem. Problem pa je še ta, da če bi šlo za dva različna earphone-a, bi morali biti barvi enaki, ker če ne, se to vidi na kameri. Različnost barve vodi v ugotovitev da uporabljam še en earphone torej nek drug vir zvoka kar pa seveda moram prekriti...

A mi lahko prosim kdo svetuje kaj kupiti? Za osebno uporabo. Precej sem gledal na Amazon-u ampak zgleda da je najvećji problem v rešitvi ki jo iščem v dejstvu da bi rad sam izbiral ali imam na mizi (če/ko si lahko privoščim višjo glasnost dohodnega zvoka) ali preko earphone-a. Kar sem videl je eno ali drugo. Jaz bi pa imel oboje v enem.

Vnaprej najlepša hvala za nasvet kaj kupiti.
  • spremenilo: Sosed0 ()

Uh saj bi bil en odgovor dovolj, ne bi blo treba toliko s takšnim navalom. Bom primerjal vse te nasvete pa upam da kaj ustreznega najdem ker potrebujem rešitev v konkretni napravi in ne preko opravilne vrstice v Windowsih (10) in desni klik na zvočnik.

Hvala za vse odgovore, mi bo prav prišlo. Ful velik koristnih informacij.

vratmatra ::

Pomoje je razlog za tak naval pač hudo skomplicirana zahteva, tak izdelek ne obstaja niti si ne predstavljam kako bi izgledal če bi (slušalke z dvema različnima vhodoma, pa vseeno žične, in ki jih daš lahko na mizo in so zvočnik in v vsem vgrajen še mikrofon z kamero)

Jaz bi rekel da iščeš vsaj 3 izdelke, prvi bi bil nekaj takega: Logitech ConferenceCam Connect ki ti reši vse zgoraj opisano razen takrat ko želiš imeti slušalke oz. poslušati drug vhod med klicom.
Za ta namen pa še 2 identicne slušalke, ene ko nočeš zvoka preko zgornje naprave in druge ki bodo identicne da skrijes zakaj jih uporabljas (vhod iz druge naprave). Če mikrofon ne rabiš ker je že v zgornji napravi je praktično vseeno kakšne slušalke so.

Lonsarg ::

Klikanju v Windows nastavitvah za zvok se izognes tako da imas nekje na dosegu roke 3.5mm izhod za slusalke in potem z fizicnim vklapljanjem/izklapljanjem slusalk switchas iz zvocnikov na slusalke in nazaj.

No, lahko so to tudi USB-C slusalke namesto 3.5mm. Zna socer preklop v primeru USB trajat nekaj sekind, medtem ko je preklop preko 3.5mm ponavadi instanten.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Se zahvaljujem za komentarja.

Brez videa bi mogoče še preživel, pač bi imel ob sebi dodatno kamero če gre za desktop pc ali pa kasneje, kupil laptop, ki ima v ohišju integrirano kamero. Kar pa ne morem preživet pa je imeti dohodni zvok samo na trdi površini v napravi v integriranem zvočniku. Problem je v tem da če moram glasnost dati na minimum (oziroma v celoti omejiti na glasnost mojega govora torej odhodni zvok), bi rad imel v earphone-u dohodni zvok, da ga slišim samo jaz. V nasprotnem primeru ''gre'' dohodni zvok, katerega vir je zvočnik naprave ki je postavljena pred mano, v celoten prostor in to je kar me najbolj skrbi. Stene v bloku so tanke in se vse sliši.

A je vsaj brez videa (raje bi z) kaj takega pa da je portable in na USB kabel?

Vratmatra: Napisal si sledeče:

" in druge ki bodo identicne da skrijes zakaj jih uporabljas (vhod iz druge naprave)"

Ne razumeva se. Naprava po kateri sprašujem nima nič s sekundarnim zvokom (le-ta je dohodni). Tako da pri rešitvi, ki jo iščem, lahko izključim željo, da bi naj en vir zvoka (vnaprej sestavljen govor, recimo neka prezentacija proizvoda za prodajne klice). To bom jaz rešil bodisi preko laptopa bodisi preko mobilnega telefona. Če uporabljam laptop kot edini računalnik, bom seveda prisiljen v hkratno uporabo mobilnega telefona ker pač dva laptopa ne potrebujem. Seveda bom tudi sam poskrbel (dovolj tiho) da se ta sekundarni zvok v earphone-u (iz druge naprave) ne sliši v napravo, ki bi jo naj imel postavljeno pred seboj - v ta zvočnik.

Glavna rešitev ki jo še vedno iščem je da lahko izbiram PRIMAREN dohodni zvok te naprave (USB kabel) ki jo iščem: ali na mizo (zvočnik v napravi) ali preko earphone-a. Za odhoden zvok pa tako ni problema ker bo vsaka takšna naprava za spletne konference imela mikrofon. Seveda pa bi rad videl da je kakovost precej dobra, da zreducira (filtrira) hrup v ozadju in da se dobro sliši tudi majhna jakost odhodnega zvoka (primaren zvok) ker bolj tiho govorim...

Lonsarg:

Naprava po kateri sprašujem bi jasno da morala imeti priključek (izhod), ki si ga omenil, ker če ne, ne bi mogel earphone-ov gor priključit.

Na Amazonu je precej proizvodov za te VOIP telefonske klice in spletne konference, a kaj ko nikjer ne vidim da bi bil primaren dohodni zvok lahko možnost uporabe kot hibrid po katerem sprašujem pa da bi si lahko izbiral kar želim: na mizo ali v earphone.

V prvem postu sm te razumel da hočeš da je earphone in desktop videokonferenčna naprava v enem da kar celo na uho daš hehe :)

Če pa te zdaj prav razumem pa bi samo rad da ima ta naprava passthrough za zvok in mikrofon, tisti logitech nima, bo treba vse kataloge pobrskat če bi se kaka našla, ampak zna biti velika in draga...

Veliko lažje boš zadevo rešil če si urediš da imaš 3.5mm audio izhod direktno iz PCja nekje blizu pri roki in earphone vtikaš in iztikaš direktno v PC namesto v to napravo -> windows bo v tem primeru lepo preklopil sredi Teams klica na earphone če ustrezno nastaviš v Teams (default namesto hardcoded naprava).

Zgodovina sprememb…

Kar se priključkov/izhodov/portov tiče, imam na desktop pc nekako takole:

prikljucki

prikljucki

Ampak tole mi čist nič ne bo pomagalo ker jaz sprašujem po rešitvi proizvoda (naprave) ki bi ponujal to kar navajam. Po možnosti z video integracijo torej s kamero. Ne iščem nekih pomožnih dodatnih rešitev v desktop pc-ju. Ponavljam, da tudi če lahko priključke na sliki kakorkoli uporabim, to ni to ker mora imeti te možnosti naprava za spletno konferenco oziroma VOIP telefonske klice.

Video bi bilo super imeti v tej napravi ampak če res ne gre, lahko preživim tudi brez tega in imam pač kamero posebej.

Torej, ne bom omenjal sekundarni zvok iz druge naprave ki nima nič s napravo po kateri sprašujem. Na kratko pa še enkrat opisujem kaj konkretno porebujem:

Portable napravo na USB kabel z mikrofonom (odhodni zvok), zvočnikom (dohodni zvok) in earphone-om (dohodni zvok), po možnosti s kamero. Bistvo naprave ki jo iščem je v tem da bi rad izbiral ali jo imam na trdi podlagi pred seboj (npr. na mizi) kjer nimam nič na glavi oziroma v ušesu in na ta način poslušam druge v zvočniku ki je v napravi medtem ko je ta postavljena pred menoj (OPCIJA1) ali pa je ta dohodni zvok, namesto preko zvočnika, prihaja v "earphone" (ki mora biti seveda preko kabla vezan na napravo ali pa prostoročno ampak brez problematičnih WIFI signalov ki se izgubljajo) direktno v uho kjer je odhodni (moj govor) zvok seveda še vedno na mizi (mikrofon) (OPCIJA2). To je vse kar iščem. Samo izbiral bi rad ta dva načina dohodnega zvoka.

Potem če prav razumem kaj takega Yealink VP59 bi imelo vse?
Mislim da omogocajo tudi brezzicno slusalko ali in-ear slusalko, glede na to da v Kranju to zastopajo verjamem da so tudi pripravljeni svetovati kateri dodatki so možni

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: vratmatra ()

bemfa ::

Poglej si Jabra slušalke, so profi roba za klicne centre, različni modeli imajo različne shortcut tipke za razne aplikacije (skype, teams,...), so lahke, dobijo se tudi v mono izvedbi (ena slušalka), ... Bluetooth ne prekinja, sam se med sestanki sprehajam po celem stanovanju (perem, kuham, ...), mikrofon pa odlično filtrira hrup iz okolice. Pa en običn web cam pa si rešen.

Po dimenziji in obliki točno to kar iščem ampak je več problemov: Ni kamere (video integracija) v isti napravi. Poleg tega je, sodeč po tretji sliki, priložen ''6.5 ft'' kabel in po opisu sodeč na isti sliki, naprava sploh nima mikrofona kar pa je v nasprotju z naslovom naprave. Na sliki piše da je preba pozicionirat mikrofon in ne napravo (z integriranim mikrofonom) kar pomeni, da je dodaten mikrofon treba od nekod dobit. Ponavljam pa, da ni kamere. Priložen video pa nakazuje izhod (vhod?) za slušalke kamor bi lahko dal earphone in delno dosegel kar želim ampak tega earphone-a ni v paketu. Poleg tega bi pa moral še takšnega najt in seveda kupit, da bi ustrezal priključku na priloženem predstavitvenem videu. Jaz iščem bolj vse v enem varjanto... To je tudi glavni problem zakaj sem to temo šel odpirat. Na desetine takšnih proizvodov sem pregledal tako na Amazon kot Ebay, delno tudi Mimovrste ampak ne vidim nikjer tako USB kabla (kot je na izdelku na linku čigar komentiram) kot earphone-a. Poleg tega je pa spet vprašanje kam prihaja tisti dohodni zvok če bi rad imel možnost uporabe brez earphone-a - nanašam se predvsem na skrb če je zvočnik dovolj močen kar se jakosti tiče: glasnost bi pa potem že uravnaval v opravilni vrstici Windowsov. Seveda mora biti v napravi oboje: zvočnik (dohodni zvok) in mikrofon (odhodni zvok). Jaz tega iz opisov proizvodov, sploh pa ne po slikah, ne vidim.

https://www.amazon.com/Conference-Micro...

Tole vredu zgleda ampak spet brez kamere in nimam pojma kako je z earphone-om. Seveda je treba tudi vedet na kak način bi naj ta earphone uporabil. A je to preko kabla (možnost1) kjer bi imel 100% garantirano da se ne izgublja zvok kot bi se pri WIFI manjkajočih (pokvarjenih) signalih, ampak kot slabost se ne bi mogel vztajat od stola stran - spletne konference pa znajo biti včasih tudi precej dolgi, ali pa je to prostoročno (možnost2) kjer pa bi bilo tveganje da izgubim dohodni zvok torej govor drugih. Če bi moral neprestano spraševat soudelečence za ponovitev prejšnjega stavka pa spet ni ok. Ampak tale naprava po izgledu je super. Izgled pa seveda ni vse.

Dobro pa je da na slikah nekaterih izdelkov (žal ne vseh) jasno piše da ni zvočnika oziroma da je samo mikrofon (odhodni zvok) torej lahko te izdelke avtomatično ignoriram.

Še ena možnost:

https://www.amazon.com/Conference-Micro...

Torej tile trije izdelki ki sem jih tu link-al dajajo vedeti da takšna oblika, ki je meni najboljša, naprave pač ne bo imela kamere.

Nekaj čist drugega je tole:

https://www.amazon.com/Webcam-Streaming...

Tu pa zgleda da zvočnika ni tako da lahko na pripadajoč v paketu earphone tudi kar pozabim.

Podobno velja za:

https://www.amazon.com/Emonoo-Microphon...

Tu je pa cena že sumljivo nizka. Res pa je da ne celjam na brand ampak na funkcionalnost ampak tu se bo kamera ali mikfrofon slej kot prej pokvaril. Neuporabna stvar. Ni za dohodni zvok.

Tole:

https://www.amazon.com/Speakers-Microph...

je nekako najboljše kar sem do zdaj našel. Predvidevam da je zvočnik, mikrofon (možnost ''lovljenja'' tudi tišjega govora) in kamera kakovostna. Skoraj vse v enem, razen najpomembnejšega: earphone možnost kot alternative zvočniku/oma ki sta že v napravi. Tole bi bilo vredno se pozanimat če je možno dodatni zraven earphone in če je kak priključek kot občasna, po potrebi, alternative zvočniku. Saj nekaj ful glasnega zvočnika niti ne potrebujem ker ne iščem naprave za žure temveč za poslovne namene (sestanke) ampak brez earphone-a pač ne bo šlo ker so time zone-i drugi, stene so tanke in Azijske države ter Avstralija / NZ imajo pozno jutro, medtem ko je v Slo sredi noči. Nekaj tudi z njimi komuniciram in sosedje seveda v tem času spijo...

Mislim da se bos moral kar lepo sprijaznit da bo earphone posebaj.

Tudi ne vidim razlike v tem ce earphone vtaknes v to napravo al pa direkt v PC al pa v USB HUB ki gre iz PC-ja. In ravno zato ker ni razlike kot kaze ni povpraševanja, da bi kak proizvajalec sploh naredil napravo, ki je hkrati video konference in passthrough za dodatni earphone.

Pravzaprav lahko en mini USB Hub in eno tako kamero zlepis skupi s salotejpom da dobis oboje hkrati. Torej tisto najbolse kar si nasel plus USB Hub z audio izhodom (na katerega priklopis hkrati to kamero in hkrati earphone, od HUBa do PCja pa torej gre zgolj en kabel).

Zgodovina sprememb…

Ok torej je dovolj da je samo video, zvočnik in mikrofon, potem je tisti logitech conferencecam kar soliden izdlek, je sicer drazji od tvojih linkov, ampak sigurno kvalitetnejsi.
Earphone je res lahko loceno ce uporabljas stvar z racunalnikom, ni nobenega razloga da bi moral biti prikljucen na napravo. Lahko potem vzameš žičnega ali brezžičnega po želji (nevem zakaj bi signal zgubljal samo earphone kot pravis, veliko brezžičnih je tudi BT in ne wifi, pa tudi wifi ni problem ker nima veze z internetno povezavo ampak domacim omrezjem)

Če pa stvar želiš mimo računalnika, kot čisto standalone napravo, ima pa tisti Yeolink ki sem ga linkal vse, zaslon, kamero, slušalko, zvočnik in svoj android sistem za VOIP, teams, zoom, skype,...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: vratmatra ()

Tale ne zgleda da bi imel, poleg kamere in mikrofona (odhodni zvok), še zvočnik (dohodni zvok):

https://www.amazon.com/Webcam-Streaming...

Pa še približevat ali oddaljevat videa ne morem kot je prikazano na predstavitvenem videu ''Great budget webcam with one drawback'' kar pa ubistvu ne vidim nekega velikega problema v tem. Je pa problem da je ne morem glih postavit na podlago (recimo na mizo) kar je pa ''a must'' Je bolj za ogrodje ekrana. Brezveze.

Medtem ko tale pa ima zvočnik, a je precej dražji (plus strošek pošiljanja):

https://www.amazon.com/Speakers-Microph...

Sicer piše da je za laptop ampak zagotovo tudi za desktop pc.

Tole je enako kot zgornjo, na srečo z zvočnikom (bog ve kakšne jakosti) pa mal ceneje (ocena izdelka samo 3.8):

https://www.amazon.com/Microphone-Compu...

Pravita da je lahko earphone ločen od naprave in ga uporabim ko pač dohodnega zvoka ne želim v zvočniku ki bi naj bil v napravi ki jo iščem. Ja res je to - res je lahko ločeno ampak je treba znati preusmerit zvok namesto v zvočnik v earphone. To pa ni tako lahko, ali pač? Najbrž je treba kabel priključit z desktop pc ampak je treba vedet kateri earphone kupit in ga bo uporaben tudi na laptopu. Earphone na kabel ki ga imam za mobilni telefon ne šteje ker je priključek kabla čist drugi. Jaz imam sledečo situacijo na desktop pc kot sem jo že prej omenil:

https://ibb.co/0q1MsBg

Najbrž je znanost da v tist krožni priključek dam notri earphone. Ta priključek je prost kar je dobro ampak na isti desktop pc zadaj na ''kišti'' menjam za poslušanje glasbe še Dj slušalke (seveda samo dohodni zvok) in kabel od klasičnih zvočnikov pa ne bi rad da bi kaj tukaj motlo da ne bi pol ugotovil da moram vedno izključit kabel bodisi od zvočnikov za glasbo (nima nič veze z zvočniki v napravi po kateri sprašujem) bodisi od Dj slušalk.

Se bom še moral pozanimat koliko tiho lahko govorim da se odhodni zvok (moj govor) še lahko sliši v mikrofon in seveda prenaša bodisi preko spletne konference bodisi VOIP klica ker samo en centimeter stran od mikrofona tudi ne morem bit.

Zakomplicirano je tole. Pomoje bom kar tega B09C1DT94N kupil pa še earphone s pravim kablom (nimam pojma kaj je ''pravo'' najbrž krožen) posebej. Nekako bom moral pogruntat kako dohodni zvok iz zvočnika (seveda nanašam se na ta zvočnik integriran v napravo) dam v earphone. Čeprav je oblika katastrofa ker potrebujem nekaj konkretnega za postavit na trdo podlago in ne položit na ekran (monitor).

Zgodovina sprememb…

Na računalniku imaš ločena priključka za zvok/mikrofon, da boš lahko priklopil earphone z zvokom in mikrofonom pa rabiš združenega.

To lahko dosežeš z USB hubom, ki ima pravi audio izhod za earphone, naprimer: https://www.amazon.de/-/en/CAMPEXON-Mul...
V njega lahko nato poljubni 3.5mm earphone potem vklopiš: https://www.amazon.de/s?k=earphone+3.5m...

Vsakič ko bi hotel mikrofon in zvok preusmerit iz tiste kamere v earphone bi lahko brez nastavljanja v Windows preprosto vštekal ta kabel notri v HUB in bo avtomatsko preklopilo (no prvič boš moral ročno da windowsu poveš da je earphone glavni, nato bo delalo avtomatsko, ko boš izklopil earphone bo zvok in mikrofon šel nazaj na kamero).

Zgodovina sprememb…

Saj v earphone-u potrebujem ''le'' dohodni zvok kot alternativna možnost uporabe zvočnika integriranega v napravi po kateri sprašujem, ki pa je na USB kabel. To pomeni da v earphone-u ne rabi bit odhodni zvok, temveč samo za poslušanje drugih ljudi na klicu oziroma konferenci če ne želim da ''gre'' dohodni zvok po prostoru preko zvočnika v napravi.

USB Hub ki ga imam je tale:

https://ibb.co/KK49j8D

Ampak to je najbrž nekaj povsem drugega...

Ne vidim smisla v preusmerjanju odhodnega govora (mikrofon) iz naprave v earphone ker moj govor bo v vsakem primeru, pa čeprav tiho, moral biti prisoten. Drugi me morajo slišati - seveda da ne bo pomote: nanašam se na soudeležence konference ali pač tiste ki bi odgovorili na VOIP telefonski klic. Torej je, ob predpostavki da je naprava z dovolj kakovostnim mikrofonom da lahko vredu ujame tudi tih govor, povsem nerelevantno kje je ta mikrofon.

Zgodovina sprememb…

Tisti USB Hub iz slike je pomoje priključek za napajanje, vsekakor ni to audio izhod.

Če nočeš preusmerjati mikrofona iz tiste glavne naprava na earphone boš moral malo bolj pazit, ampak se da v Windows nastavitvah nastavit da je za mikrofon glavna tista druga naprava, za odhodni zvok pa da je glavni earphone, tako da vse se da (brez klikanja vsakič sproti).

Če rabiš samo zvočnik preusmerit lahko rešiš tudi brez USB Huba, ker tvoj PC že ima ločeni izhod ki je output only in bi moralo delat če tja earphone vklopiš.

Zgodovina sprememb…

Ok, bom raziskal:

https://www.amazon.com/Microphone-Compu...

Če se da to tudi kam na mizo pred mano dati ker nisem glih najbolj navdušen nad imetjem naprave na ekranu računalnika. Te kamere se dajejo vedno na ekran in to ni ok.

Earphone kabel pač posebi - seveda v odpredju kište ker zadaj kjer so Dj slušalke priključene ne mislim lazit.

Zvočnik v napravi za dohodni zvok bo najbrž vredu kar se glasnosti tiče. Glede mikrofona (odhodni zvok) pa lahko le upam da bo dovolj kakovosten da bo vredu ujel tudi tišji govor (moj odhodni zvok).

Se zahvaljujem obema za komentarje.

Zgodovina sprememb…

espacious ::

LP, espacious

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Solidne slušalke

Oddelek: Kaj kupiti
212634 (591) petron

Banggood nasveti, kuponi in čas pošiljanja (strani: 1 2 3 418 19 20 21 )

Oddelek: Kaj kupiti
1010107560 (57690) bluefish
»

Siri prihaja na Mac OS X (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
5616557 (14296) poweroff
»

Je ta telefon vreden 193 € ?

Oddelek: Mobilne tehnologije
133090 (2584) francek1
»

Pust in "ekstremni kostum" :)