Forum » Pomoč in nasveti » Pekač problem
Pekač problem
_juMek ::
Evo težava je nasledja;zmeri ko pečem cd se računalnik zelo upočasni,kr use šteka pa brejka;ram skos skače(buffering)tko da učasih tega problema nikol ni blo_zdej pa kr od enkrat vse čudn.Pa še vprašu bi kera opcija je v nerotu 6 pred peko najbolša;track at once;disk at once ali disk_at_once/96__sej drgač za tole sploh nevem kaj pomen!!!no upam da boste vi vedl :) LP.
Jumek_rola
Hm,ja mal sm gledu po nerotu,pa sploh nism nikjer najdu kakšne funkcije ultra_dma!!!zdej nevem al jea nero nima,al je pa neki druzga??continue>_>_later
Jumek_rola
Imam xp-je.Vem da je nekje pod opravitelju naprav samo ne vem kje tocno ga odkljukat.LP.
Jumek_rola
boštjan ::
v upravitelju naprav greš pod IDE ATA/ATAPI controlers in izbereš primarni al pa sekundarni kanal,odvisno na kerem je pekač
S-Master ::
točno enako napako imam jaz
ravno pred pol ure sem napisal temo o tem
čakte malo - kako zdaj rešim problem?
ravno pred pol ure sem napisal temo o tem
čakte malo - kako zdaj rešim problem?
aja, jaz uporabljam Nero 5.9....
UltraDMA je vedno uklopljen bil in še vedno je
to težavo pa imam še niti en teden
kaj je narobe???
zakaj ima on tudi te probleme??
UltraDMA je vedno uklopljen bil in še vedno je
to težavo pa imam še niti en teden
kaj je narobe???
zakaj ima on tudi te probleme??
kaj je narobe,zakaj mam take probleme?
prvo napiši tvoj system,pa bomo dalje vidli.vem da se da v registru nekaj spremenit,samo ne vem točno kaj.meni je pomagalo da sem odstarno IDE driver in sistem resetiral,tako so XP spet najdli novo napravo in dali takoj na ultra DMA
prvo napiši tvoj system,pa bomo dalje vidli.vem da se da v registru nekaj spremenit,samo ne vem točno kaj.meni je pomagalo da sem odstarno IDE driver in sistem resetiral,tako so XP spet najdli novo napravo in dali takoj na ultra DMA
LG CD-RW 32x10x40x
DVD-rom Pioneer
WD 40GB, 7.200rpm
Celeron 1300
QDI Advance 10T
512MB sdram
DVD-rom Pioneer
WD 40GB, 7.200rpm
Celeron 1300
QDI Advance 10T
512MB sdram
jezn ni treba bit,ker si pač moral še nekaj stvari dopisat
mogoče te nero jebe,kar tudi ni razvidno kero revizijo uporabljaš.mislim 5.9...,kaj pa dalje.jaz uporabljam 5.5.10.35 in ta verzija naj bi bla brez napak,vsaj pri meni.lahko pa poskusiš s nerom 6 al pa kerim drugim programom za peko.predvidevam da maš disk na ULTRA DMA5,rajt.
probaj tudi odstranit IDE driver in zaženi mašino znova,da bojo XP najdli IDE napravo.
mogoče te nero jebe,kar tudi ni razvidno kero revizijo uporabljaš.mislim 5.9...,kaj pa dalje.jaz uporabljam 5.5.10.35 in ta verzija naj bi bla brez napak,vsaj pri meni.lahko pa poskusiš s nerom 6 al pa kerim drugim programom za peko.predvidevam da maš disk na ULTRA DMA5,rajt.
probaj tudi odstranit IDE driver in zaženi mašino znova,da bojo XP najdli IDE napravo.
Nero ni problem, to vem zagotovo
opazil pa sem da je CD-RW kar naekrat nastavljen na PIO mode
čeprav je DMA if available označen
opazil pa sem da je CD-RW kar naekrat nastavljen na PIO mode
čeprav je DMA if available označen
odinštaliraj ide driver in ponovno zaženi,meni je 1x pomagalo,ko se mi je kar naenkrat na PIO premaknilo.
U neverjetno_jest sm zrihtu.Veste kaj sm naredu?evo mam pač to plato nforce rda8+ no pa sm reinstaleru te driverje,k so za cev sistem(komplet vse sam nardi)no tko de je zdej dost bol::)buffer vse mal skače-sam je dost bol........thx for.all ...LP
Jumek_rola
kdaj bomo pa mojo zadevo popravli?
misliš kdaj si jo boš sam.a si nardil to kar sem ti napisal?
bosstjann ::
klikneš nanjega in stisneš del tipko potrdiš svojo namero z ok in ponovno zaženeš računalnik
Hvala vsem boštjanom !
sedaj imam na multi-word DMA ...
in dela spet normalno!
Omojbogkakosemvesel.Sedajmipapovejtekakovklopimtipkopresledniconatipkovnici?prosim?
sedaj imam na multi-word DMA ...
in dela spet normalno!
Omojbogkakosemvesel.Sedajmipapovejtekakovklopimtipkopresledniconatipkovnici?prosim?
točno tako !
pekač na 2
HDD na 5
a je to slabo ali dobro??
ziher je dobro, ker je boljše kot prej
pekač na 2
HDD na 5
a je to slabo ali dobro??
ziher je dobro, ker je boljše kot prej
pazi da ne boš jutri ustvaro nove teme v oddelku,ki ga moderiram z naslovom:keri pekač kupiti,ker stari je včeraj še zadnji CD zapeko
Zgodovina sprememb…
- spremenil: boštjan ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ultra DMAOddelek: Strojna oprema | 2280 (1685) | amigo_no1 |
» | Enkrat pocasnejsi disk na novi plosci (ABIT IC7)Oddelek: Strojna oprema | 933 (774) | boštjan |
» | Ultra DMA mode 2 VS Multiword DMA mode 2 (33Mb/s VS 16 Mb/s)Oddelek: Strojna oprema | 1649 (1435) | Hux |
» | Pekač in UDMA2Oddelek: Strojna oprema | 1194 (1071) | soko |
» | Windows XP in (Ultra)DMAOddelek: Pomoč in nasveti | 1145 (1026) | bf4ed |