» »

Nov način obračunavanja omrežnine

Nov način obračunavanja omrežnine

««
186 / 186
»
»»

Grimnir3 ::

delavec44 je izjavil:

Mi ti pa šenkamo baterijo. Saj veš, da so dražje od 300EUR?

Drugače te pa noben ne sili, da kaj šenkavaš. Lahko tudi izklopiš SE. Mene pa silijo, da plačujem neumne prispevke.

Dajem ti zastonj štrom. Kaj bi še rad?
Hkrati pa ga iz omrežja potegnem maj kot bi ga sicer, kar pomeni manj skurjenega premoga in manj stroškov z zgubarsko TE in CO2 kuponi.

telexdell ::

delavec44 je izjavil:

Si ga dobil s subvencijo, pa ko so ti trafo menjali. Ali praviš da plačujemo nekaj kar nihče ne dobi in nekdo ukrade?

Sedaj tako, prej pa:

Če ceno ignoriramo, vam plačamo vsaj OVE prispevek.

Deluješ malce zmedeno. Eno je enkraten pretekli dogodek, drugo pa je kontinuirano stanje.
Pa- pri nas so trafo postavili pred cca 50 leti. Takrat še nihče ni niti sanjal, da bo kdaj imel SE na svoji strehi. Pa, četudi bi ga menjali, ga ne bi le zame ampak za cca 140 gospodinjstev. Mislim, da bi mi bili vsi hvaležni, če bi sam imel tak vpliv.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

miko22 ::

delavec44 je izjavil:

Mi ti pa šenkamo baterijo. Saj veš, da so dražje od 300EUR?

Drugače te pa noben ne sili, da kaj šenkavaš. Lahko tudi izklopiš SE. Mene pa silijo, da plačujem neumne prispevke.

mene tudi silijo, da plačujem neumne prispevke, kot so trošarine, davki, zavarovanja, ki jih nikoli ne potrebujem. Kaj naj naredim, da se rešim teh neumnih prispevkov?

deco16 ::

Postaviš SE, kupiš EV in TČ.

Pa se dokaj izogneš trošarinam :D

Bizkit45 ::

Šparali bomo, pa naj stane kolikor pač more :)

delavec44 ::

feryz je izjavil:

Lahko vržeš varovalke dol in ti ne treba plačevati neumnih prispevkov.

Ne morem. OVE je vezan na minimalno oz. dogovorjeno moč. Tudi če nič ne porabim.

hruske ::

Tehnično ni ovir. Postaviš sončno elektrarno in par kubikov baterij, pa se odklopiš od omrežja.

feryz ::

delavec44 je izjavil:

feryz je izjavil:

Lahko vržeš varovalke dol in ti ne treba plačevati neumnih prispevkov.

Ne morem. OVE je vezan na minimalno oz. dogovorjeno moč. Tudi če nič ne porabim.
Saj se hkrati odjaviš od štroma in ni treba nič plačevati.

Potem se še odselim iz Slovenije, če že.

Zakaj ste pa vi še na omrežju, samooskrbni? Če ga ne rabite.

Zgodovina sprememb…

vke4XC ::

Zato - samo sledimo mainstream terminologiji, verjetno bi moral reči PROPAGANDI. Ampak, če drugih ne moti, ko vsak dan govno goltajo, zakaj bi nas? :D
Subvencije za samooskrbne sončne elektrarne

Utk ::

Jaz plačam zdaj več elektrike kot prej ko nisem bil na elektriki, panelih, toplotni črpalki in vsem tem. Vseeno pa tudi elektrarna naredi v denarju bistveno več kot je prej stala komplet elektrika. Tako da ne vem zakaj bi bli zarad mene na strašni izgubi. Niso pa na takem profitu kot če bi plačal še 2 jurja več na leto.

DamijanD ::

Če se ne motim, mora Slovenija imeti določen delež OVE. Da je to lažje dosegla, se je ponudilo fizičnim osebam da "pomagajo". Ne vem kakšni so penali, če ne bi imeli SE na privat hišah, ampak verjetno bi OVE prispevek bil vseeno - ampak bi ga zbirali za poplačilo penalov.

Lahko da imaš prav, ker smo pač hlapci EU in moramo vedno ubogati. Enako mislim za CO kupone.

Zgodovina sprememb…

feryz ::

delavec44 je izjavil:

Zato ker omrežje rabi nas, ne mi njega. Nisem še slišal da bi vlekli žice in postavljali elektrarne tam, kjer ni ljudi.

miko22 ::

feryz je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Zato ker omrežje rabi nas, ne mi njega. Nisem še slišal da bi vlekli žice in postavljali elektrarne tam, kjer ni ljudi.

Dejansko imaš prav.
Sem že 1x pisal, da nam bodo čez leta ponujali brezplačno, da se povežemo na omrežje. Enako se bo zgodilo kot s stacionarnimi telefoni. Kar dajo ti ga, samo da se povežeš. Zdaj še pač molzejo, dokler ne bodo vsi "samozadostni".
««
186 / 186
»
»»