» »

Nov način obračunavanja omrežnine

Nov način obračunavanja omrežnine

««
141 / 141
»
»»

jabe ::

Slopek je izjavil:

joez7 je izjavil:

Še zanimivost. Ponudnik mi po novem kaže dnevno porabo in konice.
Kaže pa samo import, ne pa neto dnevno vrednost - se pravi moj export lepo prezre.
Je to pravilno ali ne?
Na primer mam, dnevna poraba 32kwh, import 22kWh, export 17kwh, production 27kWh.
Prikaže mi porabo 22kWh, če bi pomoje pravilno prikazoval neto porabo, bi to blo 5kWh. Kako bo to v poletnih mesecih?
Ali pa se bo export poračunal samo na letnem nivoju?

Jaz letno "pridelam" 15mWh, porabim jih od 7, do 8, pa se mi je položnica zvišala iz 18EUR, na 47EUR. Tudi mene zanima, kako lahko sploh porabim kar pridelam, brez, da plačam penale? Saj mi je bilo jasno, da me bodo obrali, ampak sem upal, da ne tako očitno.

Najprej si si nepotrebnen strošek delal z nabavo prevelike SE (in samo tu so te obrali), zdaj pa vsaka rešitev, da ne bi preveč "šenkal", te bo stala dodatno. Pustis kot je in naslednjo rundo, ko bos kurilnico menjal, daš TČ. Pa ko bos naslednjic avto menjal, pogledaš če se ti EV obrne... Ostalo pač pustiš in pozabiš. Ali si pripravljen zabijati dodaten denar in čas, zato da ne bos šenkal, pa čeprav bos pod črto na slabšem?

joez7 ::

Mam že TČ in dodatne grelce - pa to ni blo vprašanje.
Vprašanje je blo Neto poraba, napram importu. In asimetrični razsmernik.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: joez7 ()

Za asimetrični razsmernik boš moral počakati na kvalificirane - so pa prazniki pred nami. Neto poraba se ti pač izračunava, če imaš kakšen merilec, recimo tisti inepro-meter. V mojelektro.si pač pogledaš obdobno razliko A+ in A- en dan nazaj, se edina zares upošteva.

Neto mi štima na HA, InMetru in na MojElerto, ne štima pa mi v grafu ponudnika.
Me pa moti, da mi moj ponudnik elektrike prikazuje samo moj Import, export pa gladko prezre. Se pa zna zgodit, da še rabijo čas. Še vedno (ponudnik) niso uspeli prepisati vrednosti dogovorjene moči - v grafu majo še vedno obračunsko moč.

socialec ::

Ja ne vem, osebno bi to tja poklical in začel brutalizirat tam vse po spisku, to mora prikazovati z dnevom aktivacije.

socialec je izjavil:

Ja ne vem, osebno bi to tja poklical in začel brutalizirat tam vse po spisku, to mora prikazovati z dnevom aktivacije.

Lepše je zaželeti prijetne praznike in maolo počakat.
Morda pa bo naslednje leto vse drugač.
Gre se samo za prikaz, oškodovan pa nisem.

Slopek ::

jabe je izjavil:

Slopek je izjavil:

joez7 je izjavil:

Še zanimivost. Ponudnik mi po novem kaže dnevno porabo in konice.
Kaže pa samo import, ne pa neto dnevno vrednost - se pravi moj export lepo prezre.
Je to pravilno ali ne?
Na primer mam, dnevna poraba 32kwh, import 22kWh, export 17kwh, production 27kWh.
Prikaže mi porabo 22kWh, če bi pomoje pravilno prikazoval neto porabo, bi to blo 5kWh. Kako bo to v poletnih mesecih?
Ali pa se bo export poračunal samo na letnem nivoju?

Jaz letno "pridelam" 15mWh, porabim jih od 7, do 8, pa se mi je položnica zvišala iz 18EUR, na 47EUR. Tudi mene zanima, kako lahko sploh porabim kar pridelam, brez, da plačam penale? Saj mi je bilo jasno, da me bodo obrali, ampak sem upal, da ne tako očitno.

Najprej si si nepotrebnen strošek delal z nabavo prevelike SE (in samo tu so te obrali), zdaj pa vsaka rešitev, da ne bi preveč "šenkal", te bo stala dodatno. Pustis kot je in naslednjo rundo, ko bos kurilnico menjal, daš TČ. Pa ko bos naslednjic avto menjal, pogledaš če se ti EV obrne... Ostalo pač pustiš in pozabiš. Ali si pripravljen zabijati dodaten denar in čas, zato da ne bos šenkal, pa čeprav bos pod črto na slabšem?

Sori, pozabil napisat, da imam TČ 8kW, SE je pa 11,3kW.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Slopek ()

Telbanc ::

Kolega ma staro hišo. Noben ne živi not, je reku da je dobu račun kr konkreten za štrom. Za omrežje. Vikendaši si lah obetajo dost več na mesec.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

delavec44 ::

Saj tebi je kul ne. Še davek na nepremičnine jim privoščiš.

jabe ::

Slopek je izjavil:

Sori, pozabil napisat, da imam TČ 8kW, SE je pa 11,3kW.

Še tok hujš...
««
141 / 141
»
»»