» »

IP kamera (kabel) za zunaj

IP kamera (kabel) za zunaj

Klemenn ::

Iščem zunanjo kamero. Postravljena na streho, na hrvaški obali, tako da vremenskih ekstremov v minus ni, toplina pa seveda je.

Recimo geovision ima profi kamere, z ohišjem, vendar je cena temu primerna.

Ima kdo kak konkreten predlog za kako zunanjo IP kamero (kabel, lahko poe) ki ni ultra draga pa vseeno nekako ok?

starfotr ::

Vsaka ne najcenejša bo dobra. Samo izberi si ali hočeš fiksno ali rotirajočo.

Pa neko streho ji uredi. To bo mnogo bolje kot, če je na prostem.

cronos1234 ::

Digitklik Trzin, Dahua kamere (outdoor modeli) že nekaj let zunaj delujejo b.p. So pa pod streho, to vsekako zelo pomaga.

Karen ::

Jaz sem ene 3 tedne nazaj naročil 2 različni kitajski PTZ kameri, ena 4, ena 8mpix (vse vzel z rezervo, ločljivost je 4k). Dobil v 14 dnevih (ena je mislim da firma Besder ali nekaj takega, druga je noname). Ena je bila 30, ena pa 40 EUR. Tista 40 je polna PTZ, pa svoj napajalnik ima (okrogel), tapoceni je PTZ čuden, ne pokrije vsega območja, ker ne rotira dome-a tako kot prva, ampak jo imam itak za vhod, pa na usb-c power se priključi - pri obeh je napajalni kabel manj kot 1m dol, tako da če rabiš več bo potreben podaljšek. Pazi na to da je po ONVIF standardu, da lahko zapisuješ npr. na NAS, vsaj jaz snemam na Synology-ja (tist WS potem najde standardno onvif ptz kamero). Obe imata možnost UTP-ja (nista POE), ampak ju imam zaenkrat na wifi-ju in zadeva deluje. Na smart kartico ne snemam. Slika se ne razlikuje od kamer doma, ki so po skoraj 200 za kos. Ponoči imata obe IR in navadne ledice, tako da če hočeš prižgeš navadne pa ti ponoči osvetljuje prostor, recimo vhod, pa slika je potem barvna - lahko pa nastaviš da ti na gibanje šele prižge. Zaenkrat služi namenu tudi za to ceno (pač sosedje nimajo kamer, je bolj simpl it tja za lopova).
Aja, druga tapoceni zgleda snema samo h.265 (pa rabiš potem plugine da vidiš hevc kodek), prva zna tudi h.264 snemat. Hkrati lahko rukneš na iCsee aplikacijo če hočeš tudi s telefonom gledat, dela vzporedno vse. Upam, da ti kaj pomaga tole, napisal sem pač pluse in minuse (pri drugi nisem bil pozoren pa napaja preko usb-c, samo h.265, pa PTZ je drugačna izvedba in pri stenski montaži levo-desno obrača sliko, tadraga pa ne). Ampak za točno tja kjer sem ju rabil delata tako kot rabim.

Daniel ::

Poglej si tudi Reolink, jih imam že leta, delajo brez problema.

Klemenn ::

Kaj izkušenj z kaj takega?

https://a.aliexpress.com/_msJ1iFC

Karen ::

Praktično identično brez POE dobiš za 35-40 EUR... ne vem če je vredno razlike v ceni. Samo glej da je novif, ker potem jo lahko mirno daš snemat na Synology ali Qnap NAS. Jaz sem pred kratkim naročil eno z identično funkcionalnostjo (vsi napišejo 8k, potem je pa to hardwersko manj) pa okroglim namenskim polnilcem, eno pa 4k (na koncu sta enake ločljivosti, ampak pustimo to) ki je imela usb-c napajanje. Obe sem dal na NAS snemat, delata bp, gledam preko telefona ipd. Imata barvno nočno ter IR, slednje je čb slika, za barvno nočno pa ima bele ledice ki delujejo kot luč in osvetljujejo prostor - če ti je to ok za recimo kako teraso da ti sveti potem ok, sicer pač izključiš. Delata obe preko wifi (2,4GHz pas, ne 5GHZ, kot pač vse iot naprave), notri lahko daš microsd za snemanje, pa na UTP ju lahko daš, samo nista POE (če je POE nujen potem moraš pač to vzet).
Ti še link nalimam da ne iščeš (prišli sta ful hitro obe, manj kot 14 dni):
https://vi.aliexpress.com/item/10050051...
https://vi.aliexpress.com/item/10050053...
Če mene vprašaš je isti čip notri, ne glede ali vzameš 4k ali 8k, samo ceno nabijejo... NAS mi itak native ločljivost pokaže, ta je pa nekih 2400x1800 (od prilike), vse ostalo je po mojem interpolacija. Tako da če bi še enkrat naročal bi kar 3k izbral po ceni, po mojem je identična sicer, ampak ne garantiram. Vidi se itak isto... vsaj meni.
Upam da ti pomaga kako ta opis.

Klemenn ::

Z 30x optičnim zoomom?

Daniel ::

Klemenn je izjavil:

Z 30x optičnim zoomom?


Na papirju.

Klemenn ::

Zato pa sprašujem tu :)

Karen ::

Bi rekel da je z optičnim zoomom enako kot z ločljivostjo čipa. Tako na prvo žogo jaz nikoli ne bi noname-a kupil za tak denar.

_marc_ ::

Ima kdo instaliran iCSee program na računalniku? Preko appa mi dela bp, računalnika pa mi nikakor ne uspe povezati s kamero.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri PowerBank?! (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8314245 (3136) MisterR
»

Nočna lučka (senzor gibanja, senzor svetlobe)

Oddelek: Loža
9980 (490) Klemenn
»

Ojačevalec Ethernet signala - dolžine ethernet kabla nad 100m

Oddelek: Omrežja in internet
332458 (1242) Vanadium
»

grafična in ventilatorji

Oddelek: Pomoč in nasveti
10734 (627) DarwiN
»

Izkušnje: koliko dolgi max utp/ftp kabel za POE kamere

Oddelek: Omrežja in internet
151535 (1028) s1m0n

Več podobnih tem