Forum » Operacijski sistemi » Windows 11 se noče instalirati na GPT ampak samo na MBR,potem pa konvert nazaj v GPT
Windows 11 se noče instalirati na GPT ampak samo na MBR,potem pa konvert nazaj v GPT
WinXP ::
Pozdravljeni,imam problem ko hočem NA NOVO naložiti Windows 11 na particijo ki je GPT. Windows 11 z UEFI Biosem mi ponuja samo instaliranje na MBR particijo ! To se pravi da bi mogel GPT spremeniti v MBR,ko se instalacija konča,pa spremeniti MBR nazaj v GPT
(da bo Windows UEFI,če ne piše da je Legacy) A je kakšna DRUGA OPCIJA,da lahko Windows 11 instaliram direktno na particijo ki je GPT,da mi jo ni treba spreminjati v MBR,potem pa nazaj v GPT...
Gledal sem malo na YouTubu pa ne najdem za to rešitve... Bi kdo znal rešitev za to,tudi če je treba v regeditu spremeniti kaj,napišite kako in kaj...
Hvala vnaprej !
Prilagam sliko. (poglejte)
(da bo Windows UEFI,če ne piše da je Legacy) A je kakšna DRUGA OPCIJA,da lahko Windows 11 instaliram direktno na particijo ki je GPT,da mi jo ni treba spreminjati v MBR,potem pa nazaj v GPT...
Gledal sem malo na YouTubu pa ne najdem za to rešitve... Bi kdo znal rešitev za to,tudi če je treba v regeditu spremeniti kaj,napišite kako in kaj...
Hvala vnaprej !
Prilagam sliko. (poglejte)
Vuli ::
Poglej pod Part 2.
https://www.easeus.com/partition-master...
https://www.easeus.com/partition-master...
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|
hojnikb ::
odpri konzolo v windows instalaciji, zazeni diskpart in z clean komando znotraj tega pobrisi disk. Potem bos lahko bp namestil ali v mbr ali v gpt...
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
WinXP ::
Vuli,link ki si ga dal ne dela. Če z Command Promptom zaženem diskpart in pobrišem disk moram ustvariti NOVO particijo. Katero pa? GPT bi mogla biti,ne MBR,vendar se Windows 11 hoče nameščati samo na MBR... (in potem nazaj konvert v GPT,da bo Bios UEFI)
U Sloveniji više ne živim,ali jezik u kome pričam još zaboravio nisam...
Wrong? No,no... Thats it... Pozz
Wrong? No,no... Thats it... Pozz
Zgodovina sprememb…
- spremenil: WinXP ()
solatko ::
WinXP - Če imaš z windows tool narejen ključek, moraš na disku 1 zbrisat obe pariticiji in ustvarit nove, ki ti jih ustvari namestitveno orodje. V bios-u moraš ugasnit legacy in potem ti bo namestitev sama naredila dve ali tri particije v GPT načinu, za inštaliranje uporabiš največjo, velikost lahko tudi določiš med instalacijo, ko ti formira particije, tako, da naknadno urediš prazen prostor z eno ali več particijami. Na kakor koli prej pripravljene particije, ti windows ne bo inštaliralo, razen v načinu legacy in mbr.
Delo krepa človeka
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows in particije (problem)Oddelek: Pomoč in nasveti | 712 (537) | MrStein |
» | Konvert diska v GPT ker novi PC tako zahteva za nalaganje WindovsevOddelek: Strojna oprema | 873 (625) | mihagr |
» | MBR GPT,... (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 7245 (3823) | mailer |
» | Windows 10 setup ne zazna SSDOddelek: Pomoč in nasveti | 5612 (2183) | jahidtech |
» | težave pri nameščanju windows 10 na ASUS-a (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 12377 (10904) | solatko |