» »

Hibernation faild 0xc000007f.

Hibernation faild 0xc000007f.

1
2
3

Gagatronix ::

ziggy42 je izjavil:

Pri meni je gumb na ohisju racunalnika ze nekoliko nezanesljiv in pride prav moznost bujenja preko tipkovnice ali miske, zakar pa je potreben ali nacin spanja ali hibernacija.

Ga pa pac menjaj, to je simpl zadeva stane cca 50 centov.

k4vz0024 ::

Ali obstaja pdf reader, ki si zapomni, kje si nazadnje bral tekst?

mihagr ::

Seveda, če bi uporabljal neokrnjeno verzijo windowsew - z edge brskalnikom in kliknil po katerikoli pdf dadoteki bi ti jo odprl edge in ko bi nehal čitati zapreš brskalnik in kasneje zopet odpreš ta pdf in čitaš naprej od tam kjer si nehal.

mihagr je izjavil:

Seveda, če bi uporabljal neokrnjeno verzijo windowsew - z edge brskalnikom in kliknil po katerikoli pdf dadoteki bi ti jo odprl edge in ko bi nehal čitati zapreš brskalnik in kasneje zopet odpreš ta pdf in čitaš naprej od tam kjer si nehal.

Alternativa?

mihagr je izjavil:

Kdo pri zdravi pameti uporablja Edge ?

WizzardOfOZ ::

Kar večina. Itak je ista osnova kot chrome.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Jah, vse podatke pošilja M$.

Zanima me alternativa za Adobe reader, ki si zapomni, kje si nazadnje ostal?

WizzardOfOZ je izjavil:

Ne poznam cloveka, ki bi uporabljal Edge. Ali Chrome.

Kurzweil ::

Gagatronix je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Ne poznam cloveka, ki bi uporabljal Edge. Ali Chrome.

Ne poznaš človeka, ki bi uporabljal Chrome? Seriously? Maš kakšnega frenda?

Ja, ne bos verjel. Vsi smo na Firefoxu oziroma enem od OSS buildov le-tega. Chrome ljubitelji boste sploh uzivali ker bodo zaceli disejblati adblockerje. :)

Eni smo na Brave.

V primeru, da upadjetam Win 10 na zadnjo verzijo, kako se znebiti MS telemetrije in spyware navlake?

Računalnik je nov 1TB disk prepoznal. Iz rezervne kopije Acronis True image se je sistem prenesel. Vendar se sistem ne boota.

Potem sem vstavil stari SSD v računalnik in se sedaj niti iz tega ne boota.

Orodja za coold boot vidijo vse datoteke na novem in starem SSD.

Kaj storiti?

Bezukhoff ::

Naredi bootable USB z Windows inštalacijo, začni postopek namestitve in tekom postopka izberi možnost repair.

Če imaš uefi
bcdboot C:\Windows /f UEFI /s C:

za vse
bcdboot.exe C:\Windows /f ALL /s C:

Zgodovina sprememb…

Na novo sem inštaliral Win 10. Vendar je v opravilni vrstici polje za iskanje zaklenjeno. V polje z Lupo ne morem ničesar vtipkati. Kako polje odkleniti?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: k4vz0024 ()

Jarno ::

Si inštalacijski medij naredil z MS orodjem ali je zadeva custom?
#65W!

Custom.

Gumba za hibernacijo v Start menu ni. Vendar sem nastavil, da ko zaprem pokrov gre v hibernacijo. Kako aktivirati gum z Start meniju -> Napajanje?

Search sem rešil s posodobitvijo.

Han ::

Trenutno nisem na SLO polknih, na ANG je tukaj:

Control Panel\Hardware and Sound\Power Options\System Settings

Han, hvala. Sem rešil. sedaj se ubadam, ker večina starih programov, ki so tekli na prvih Win 10, sedaj na zadnji najnovejši verziji ne delajo. Ima kdo kakšen predlog za ne prav veliko virtualko za Win 7? Nekaj podobnega kot je imela Win 7 pro za XP?

Z desnim klikom na exe file lahko v Lastnostih (Properties) nastavis kompatibilnostni nacin.

Če ne bo delovala kompatibilnost, narediš virtualko z 32 bitnim Windows 7. Manj zasede "Tiny 7".

Han je izjavil:

Če ne bo delovala kompatibilnost, narediš virtualko z 32 bitnim Windows 7. Manj zasede "Tiny 7".

Hvala.

Pri nastavitvi kompatibilnosti je bug. Če označim npr. kompatibilnost s 7 in hkrati prilagoditev za visoko ločljivost in se program ne zažene, tudi ko odkljukam prej navedeno, se program noče zagnati. Rešitev je, kopija programa, ki potem dela, a je slika neostra!

Problem je verjetno sistemski scaling. Če ni 100%, so stari programi megleni. To lahko delno popraviš s klikom na lastnosti zagonske datoteke, zavihek kompatibilnost, gumb za DPI nastavitve. Tu potem preveri, katera nastavitev najbolje deluje za dotičen program.

To že. Vendar, ko odkljukam dpi in kompatibilnost, se program, ki je prej delal megleno noče več zagnati. Če pa prej naredim njegovo kopijo in jo zaženem vsaj dela. Je pa res, da je okno megleno. Ampak vsaj dela!

Najnovejši Win 10 dajejo sumljive programe v karanteno. Ampak, kje se nahaja mapa, kamor shranjujejo sumljive programe (kje karantenski folder)?

k4vz0024 je izjavil:

Najnovejši Win 10 dajejo sumljive programe v karanteno. Ampak, kje se nahaja mapa, kamor shranjujejo sumljive programe (kje karantenski folder)?

To moras pogledat skozi security center, ki ga najdes v control panelu.

Sem vse pregledal. Normalni antivirusni programi imajo karateno jasno označeno in lahko pogledaš kaj ti je zbrisal. V najnovejših winsih 10 pa te opcije ni! Še huje, tudi če ga izklopiš, ti briše!

Security Center ikona ali pa Windows Defender ikona.

Kje hudiča pa je ikona Defender?

solatko ::

k4vz0024 - Če sistem nadgrajuješ, ti delajo vse naprave in vsi programi od Windows xp naprej, če pa na novi disk naložiš sistem čisto na novo pa znaš imeti težave z večino starimi programi, se zgodi, da celo ne delajo. Sem imel probleme pri davčnih blagajnah, oziroma njihovih problemih na novih računalnikih. Rešitev je bila instalacija Viste in potem nadgradnja na w7, w8,1 in w10, potem so vsi programi, ki so delali na xp in Visti, delali in še delajo b.p.

Ravno tako za kakšne stare printerje, kamere, krmilnike,....
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

• spremenil: solatko ()

Jah, sem kloniral stari M.2 na novega. Na klonu se sistem ni zagnal. Vstavim starega nazaj in spet se ne zažene. Preostalo je le še clean.

Se pa novi disk zelo greje. tja do 58 stopinj, kljub hladilni podlagi.

Pri starih Win 10 sem imel nek program, s katerim sem lahko spreminjal barvo oken. Npr. Explorer je bil rahlo moder. Prav tako list od Worda, Excela in vsi programi. Seveda, to ni vplivalo na tisk z barvnim tiskalnikom. Kljub modremu listu v Wordu, Adobe Readerju je bil tisk črno-bel oz. brez odtenkov barve nastavljene v sistemu. Lahko si nastavljal barve vseh elementov Win 10 (okvirje...). Tako kot nekoč v XP. Za ta program se ne spomnim kako se imenuje. Ali kdo ve ali kaj podobnega še obstaja?

Kako trajno izklopiti proti virusno zaščito v Win10? Ta se kljub izklopu po zagonu vedno aktivira! Imam raje svoje protivirusne programe.

strom_15 ::

k4vz0024 je izjavil:

Kako trajno izklopiti proti virusno zaščito v Win10? Ta se kljub izklopu po zagonu vedno aktivira! Imam raje svoje protivirusne programe.

Saj če imaš antivirus tretjih oseb se Microsoft Defender sam izklopi.

Kaj predlagaš?

Po možnosti for free?

Zgodovina sprememb…

darkolord ::

Imaš raje "svoje", ne veš pa, katere?

Imam Comodo ali Total Av?

strom_15 je izjavil:

k4vz0024 je izjavil:

Comodo prevzame upravljanje. Ko najde sumljiv program ga takoj pošlje v karanteno. Stari Comodo je vprašal kaj naj stori. Zadnja verzija pa smo vrže v karanteno. Vendar Windows sprotna zaščita še vedno ostaja.>:D

Kateri firewall predlagate za bolj zahtevne uporabnike?

HolyFuck1 ::

Ti nisi bolj zahteven uporabnik. Ti si WinXP, samo za Windows 10...

solatko ::

k4vz0024 - Noben free AV ni boljši od WD! Spoh noben free ni vreden, da se ga namesti za zaščito Windows sistema!
Delo krepa človeka

sbawe64 ::

k4vz0024 je izjavil:

strom_15 je izjavil:

k4vz0024 je izjavil:

Comodo prevzame upravljanje. Ko najde sumljiv program ga takoj pošlje v karanteno. Stari Comodo je vprašal kaj naj stori. Zadnja verzija pa smo vrže v karanteno. Vendar Windows sprotna zaščita še vedno ostaja.>:D

Bootaj windows v safe mode, nato uporabi 'autoruns' in disablaj Windows defender servise.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

Po inštalaciji Comodo sem opazil, da se obnovitvene točke ne obnovijo in sistem javi napako. Je možno do ustvarjenih restore point iz safe moda zagnati, ne da bi se te zbrisale? Pri Win 7 so se izbrisale, ko si zagnal restore point. Kako je v Win 10?

HolyFuck1 je izjavil:

Ti nisi bolj zahteven uporabnik. Ti si WinXP, samo za Windows 10...

A si kdaj slišal za Outpost firewll, ki ga ne delajo več?

To je bil izredno sofisticiran FW!

Zgodovina sprememb…

Zakaj Windowsi po 10 urah kopiranja postanejo slabše odzivni, čeprav zaprem vse programe?

darkolord ::

Verjetno si namestil kakšne smeti gor.

Izklopiš tudi sprotno protivirusno zaščito? Takrat začne kopirat s svetlobno hitrostjo. :D

Ali obstaja kakšen programček za poljubno nastavljene velikost ikon na namizju? Tiste opcije, ki jih ponujajo Windows mi ne ustrezajo.

Zakaj ikone postanejo bele, kljub temu, da je program na disku? Tudi, če v lastnostih izbereš slikco ikone ostane bela!
1
2
3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hibernate ali sleep mode

Oddelek: Pomoč in nasveti
152888 (2583) Lonsarg
»

Win 7 - rabim prostor na SSD