Forum » Loža » Kaj je s tem vremenom?
Kaj je s tem vremenom?
Temo vidijo: vsi
Hangman ::
Po vsem videnem (ne samo pri nas, ampak tudi sosednje države) se sprašujem, ZAKAJ NE UKREPAMO???
Namesto, da si postavljamo neke cilje za leto 2050, bi spremembe morali izvajati že takoj jutri. Leta 2050 bomo ob takšnem stopnjevanju vremenskih razmer lahko že zbrisani iz obličja Zemlje, danes pa še lahko ukrepamo. Zakaj stojimo križemrok?
Namesto, da si postavljamo neke cilje za leto 2050, bi spremembe morali izvajati že takoj jutri. Leta 2050 bomo ob takšnem stopnjevanju vremenskih razmer lahko že zbrisani iz obličja Zemlje, danes pa še lahko ukrepamo. Zakaj stojimo križemrok?
PrimoZ_ ::
PersonaRuda je izjavil:
Več energije pomeni bolj nestabilen sistem
večja možnost, da bo neurje
in potencialno so neurja lahko močnejša, ker pač več energije
In kje je garancija, da se človek ne poigrava z geoinžineringom in umetno ustvarja takšna neurja s tem, ko preko močnih magnetov/trkalnikov/cevi... spušča/koncentrira ogromne količine energije na enem mestu, da potem pride do reakcije v obliki neurij, močnih sunkov vetrov, rekordne toče? In vse to z namenom, da s prstom pokaže na nas in da se zaradi krivde odpovemo dopustom in potovanjem z letali, ter smo posledično več časa zaprti za 4-stenami.
Da.
Zadnjih cc 200 let v zrak pumpamo ogljik, ki je bil prej miljone let ujet pod zemljo. Precej dolgo se gremo geoinžiniring.
The existence of the greenhouse effect, while not named as such, was proposed as early as 1824 by Joseph Fourier.[12] The argument and the evidence were further strengthened by Claude Pouillet in 1827 and 1838. In 1856 Eunice Newton Foote demonstrated that the warming effect of the sun is greater for air with water vapour than for dry air, and the effect is even greater with carbon dioxide. She concluded that "An atmosphere of that gas would give to our earth a high temperature..."
Evo praktično bo 200 let od časov ko so prvič o tem razpravljali in to pokazali. Danes pa raje damo roke na ušesa in vpijemo lalalalalala, kot kak trmast triletnik.
John Tyndall was the first to measure the infrared absorption and emission of various gases and vapors. From 1859 onwards, he showed that the effect was due to a very small proportion of the atmosphere, with the main gases having no effect, and was largely due to water vapor, though small percentages of hydrocarbons and carbon dioxide had a significant effect. The effect was more fully quantified by Svante Arrhenius in 1896, who made the first quantitative prediction of global warming due to a hypothetical doubling of atmospheric carbon dioxide. The term greenhouse was first applied to this phenomenon by Nils Gustaf Ekholm in 1901.
strawman ::
Po vsem videnem (ne samo pri nas, ampak tudi sosednje države) se sprašujem, ZAKAJ NE UKREPAMO???
Ker imamo v družbi preveč "tapravih decov", ki si mnenje o klimatskih spremembah osnujejo na osnovi senzacionalnih naslovnic, pri branju znanstvene študije obupajo po prvih dveh stavkih povzetka in vse jemljejo kot osebni napad stricev iz ozadja nase, da ne bodo mogli več jesti zrezka.
Šalo na stran - izumrli ne bomo, bomo pa precej več plačevali za hrano ter sanacije naravnih nesreč.
bciciban_ ::
Zakaj ne ukrepamo ?
Zakaj pa nismo že 90ih? Ali pa še prej v 80ih ? Veš kako malo bi bilo treba spremeniti 40 let nazaj, pa bi se do danes ogrmno poznalo, pa se ni ukrepalo.
Zakaj ne ukrepamo ?
Zakaj pa nismo že 90ih? Ali pa še prej v 80ih ? Veš kako malo bi bilo treba spremeniti 40 let nazaj, pa bi se do danes ogrmno poznalo, pa se ni ukrepalo.
Se strinjam. Ampak danes nam zvoni zadnji "dremež", mi pa ga lepo ignoriramo.
pegasus ::
Sploh pa kdo naj bi to ukrepal ? Povprečni janez ? Ti imamo sicer vpliv na izpuste ampak glavnino izpustov naredijo velike megakorporacije, ki jim je glavno in edino vodilo dobiček.
Glavni kapitalisti so v povprečju precej stari, njih boli K* za 10 ali 20 let bo že zdržalo dokler ne gredo 6 čevljev pod zemljo.
Potem neki drugi kapitalisti planirajo da bodo pobegnili na mars, ali pa vsaj v orbito (Elizej prihajamo) pa jih spet boli K* za izpuste...
Tretji enostavno razmišljajo da bodo imeli dovolj bogastva da bodo zase že kupili posestvo nekje kjer bodo razmere znosne in se bodo izognili posledicam...
Torej kdo bo zares nekaj ukrenil ?
Glavni kapitalisti so v povprečju precej stari, njih boli K* za 10 ali 20 let bo že zdržalo dokler ne gredo 6 čevljev pod zemljo.
Potem neki drugi kapitalisti planirajo da bodo pobegnili na mars, ali pa vsaj v orbito (Elizej prihajamo) pa jih spet boli K* za izpuste...
Tretji enostavno razmišljajo da bodo imeli dovolj bogastva da bodo zase že kupili posestvo nekje kjer bodo razmere znosne in se bodo izognili posledicam...
starfotr ::
Začni pri sebi. Odklop od elektrike, odklop od nafte, prenehaj kupovat razno razne zadeve itd.
PersonaRuda ::
Začni pri sebi. Odklop od elektrike, odklop od nafte, prenehaj kupovat razno razne zadeve itd.
+1 Perfect!
sci3nc3 ::
Treba se je najprej zavedati, da lahko kot posamenik vplivaš na okolje. Čeprav bo učinek samo 1:1.000.000, je to boljše kot nič.
Jaz sem na primer drastično zmanjšal uporabo avtomobila - nadomestil sem ga s kolesom, uporabo javnega prometa in kdaj kakšen opravek naredim tudi peš. Podobno bi lahko naredil vsak posameznik. Pa kaj pol, če boš z busom potoval 1 uro dlje... naredil boš nekaj dobrega za okolje in nenazadnje tudi zase (ker boš lahko bival v bolj ugodnih razmerah). Če bi tako razmišljal vsak Zemljan, bi bile spremembe kmalu vidne. Ampak lažje je razmišljati: "Kaj pa lahko naredim?"
floyd1 ::
Neurja bodo naša stalnica. Treba se bo pripraviti na sistemski ravni.
Neurja so od nekdaj bila stalnica. Sedaj je razlika samo to, da ko v Postojni pade prva toča se slika iz 5 kotov in potem se jo 5x objavi na fb, twiter in še kaj. Potem pa se to deli deli in deli.
Včasih je stolklo pol Mežice in vse okoliške vasi, a v Mariboru pojma niso imeli o tem.
Toča je vedno padala, ampak definitivno ni bila tako pogosta. Glede fotoaparatov in fb se sicer strinjam, vse ostalo pa ... Jaz se npr. 80-ih še prekleto dobro spomnim in točo sem kot mulc videl kvečjemu enkrat na nekaj let. Danes je bila v MB kar 2x v roku treh ur. Je kar fajn razlika.
Treba se je najprej zavedati, da lahko kot posamenik vplivaš na okolje. Čeprav bo učinek samo 1:1.000.000, je to boljše kot nič.
Jaz sem na primer drastično zmanjšal uporabo avtomobila - nadomestil sem ga s kolesom, uporabo javnega prometa in kdaj kakšen opravek naredim tudi peš. Podobno bi lahko naredil vsak posameznik. Pa kaj pol, če boš z busom potoval 1 uro dlje... naredil boš nekaj dobrega za okolje in nenazadnje tudi zase (ker boš lahko bival v bolj ugodnih razmerah). Če bi tako razmišljal vsak Zemljan, bi bile spremembe kmalu vidne. Ampak lažje je razmišljati: "Kaj pa lahko naredim?"
Jaz žal mislim da smo za to prepozni. Pa ne spodbujam tega da gre zdaj vsak maksimalno svijat "ker je itak vse brezveze". Samo pač mislim da bi bilo treba problem za neko resno učinkovitost reševat tudi na strai največjih onasneževalcev.
Sploh pa kdo naj bi to ukrepal ? Povprečni janez ? Ti imamo sicer vpliv na izpuste ampak glavnino izpustov naredijo velike megakorporacije, ki jim je glavno in edino vodilo dobiček.
Neurja so od nekdaj bila stalnica. Sedaj je razlika samo to, da ko v Postojni pade prva toča se slika iz 5 kotov in potem se jo 5x objavi na fb, twiter in še kaj. Potem pa se to deli deli in deli.
Včasih je stolklo pol Mežice in vse okoliške vasi, a v Mariboru pojma niso imeli o tem.
Domačini, 70-, 80-letniki z vseh koncev ti pravijo, da takšne toče ne pomnijo, ti pa nikomur ne verjameš? Čestitam, res si debil!
Zaradi takšnih kot si ti, nekdo na tem svetu prav zdaj razmišlja, kako bi naredil dežnik odporen na točo, namesto da bi razmišljal, kako si povrniti vreme, kot smo ga imeli nekoč.
wcpapir ::
V resnici si debil ti ker imas stare casopise ki pravijo da je bila toca. Ce jo Micka iz Negove ne pomni to ne pomeni, da toce v Dupleku ni bilo, pomeni le da ni imela interneta.
In ne zeli si vremena izpred 60 let nazaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: wcpapir ()
starfotr ::
Človek, ~70 let nazaj je bilo leto 1950.
Danes se zdi vse pogosto, ker vsak papak objavi slike toče iz vsakega pajzla.
Danes imamo mnogo več avtov in nepremičnin in je škoda na enoto površine večja.
70 let še 100 let ni. Ko govorimo o "stoletnih" pojavih, to pomeni da jih mnogi nikoli ne doživijo.
Kolektivni spomin je pa stvar na katero se ne gre zanašat.
Danes se zdi vse pogosto, ker vsak papak objavi slike toče iz vsakega pajzla.
Danes imamo mnogo več avtov in nepremičnin in je škoda na enoto površine večja.
70 let še 100 let ni. Ko govorimo o "stoletnih" pojavih, to pomeni da jih mnogi nikoli ne doživijo.
Kolektivni spomin je pa stvar na katero se ne gre zanašat.
V resnici si debil ti ker imas stare casopise ki pravijo da je bila toca. Ce jo Micka iz Negove ne pomni to ne pomeni, da toce v Dupleku ni bilo, pomeni le da ni imela interneta.
Nihče ne pravi, da toče ni bilo - govora je o tem, da nikoli ni bila tako uničujoča.
Par minut na nazaj sem gledal poročila, kjer so Italijani predstavili 19-centimetrsko točo - rekorderko v Evropi. Ne domačini, niti vremenoslovci takšne še niso videli. Ali so 30 let imeli fotoaparate je irelevantno. Imeli so meter in svinčnik, da so jo lahko izmerili in podatek nekam zapisali.
1. Ministrstvo - s sprejetjem zakona, ki spremembe podpira (na primer: zelena mobilnost) in jih na nek način nagrajuje.
2. Delodajalci - z izvajanjem zakona (nagrajevanje svojih zaposlenih), ki ga je predpisalo ministrstvo.
3. Jaz in ti - z izvajanjem ukrepov, ki pozitivno vplivajo na okolje.
Kako to zgleda v praksi: Ministrstvo odobri XYZ milijonov evrov za izvedbo zakona. Delodajalec ti reče: "Če se v službo pripelješ z javnim prevozom in mi pokažeš vozovnice, ti strošek povrnem in te še dodatno nagradim." Lahko imamo tudi bolj agresivno obliko: "Če boš parkiral na parkirišču firme, se bo negativno poznalo pri tvoji plači." Midva pa sva tista, ki bova razmislila vsak pri sebi in se predloga držala (in bila nagrajena) ali pa ga ignorirala (in se nama bo poznalo pri plači).
Po 2 letih prakticiranja pa bi se miselnost že spremenila. Črne ovce bi bili tisti, ki se tega ne bi držali.
l0g1t3ch ::
Na papirju gut.
V praksi pa bo folku dopizdilo ko bo gledu premožne kurce na privatnih letalih in jahtah.
Zato nihče resno ne jemlje teh podnebnih konferenc, ker vsi kljukci tja pridejo v privatnih letalih in potem folku solijo pamet da mora porabit manj bencina.
V praksi pa bo folku dopizdilo ko bo gledu premožne kurce na privatnih letalih in jahtah.
Zato nihče resno ne jemlje teh podnebnih konferenc, ker vsi kljukci tja pridejo v privatnih letalih in potem folku solijo pamet da mora porabit manj bencina.
Na papirju gut.
+1
To je to. Kratko in jedernato. Bravo!
l0g1t3ch ::
PersonaRuda je izjavil:
Na papirju gut.
+1
To je to. Kratko in jedernato. Bravo!
Zate še vedno mislim da si papak, ker ti težave dela razumevanje osnovnih konceptov in potem zanikaš osnovna fizikalna dejstva in ven vlečeš teorije zarot.
Tvoje strinjanje je zato irelevantno.
gruntfürmich ::
In za vse 'zemlja je stara 4 milijarde let'...na začetku je bila zemlja ognjena krogla, vas damo v najbližji vulkan pa povejte, kolk je kaj primerno za življenje.a zato ker pa je sedaj primerna za življenje, pa če ni idealno vreme da ima butast slovenski kmet najdebelejši krompir, je vsako neurje posledica človeka ?
daj prenehaj...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Uvedemo davek na luksuz (kamor spadajo zasebna letala, helikopterji, jahte, križarke ipd.).
Vsako leto boš plačal 20% vrednosti tvojega luksuza.
Če nam že ne uspe uveljaviti neke prakse za preprečevanje negativnih vplivov, zberemo vsaj denar za sanacijo škode. Par premožnih k*rcev pa bo denarja dovolj.
Pa to jaz že dlje časa počnem in ne obešam na veliki zvon. Nazadnje sem šel peš do Debele Berte (Maribor - Spielfeld) cca. 25 km v eno smer. Kupil nekaj špecerije in gajbo pira, katero sem si na hrbet vrgel. Vse skupaj je trajalo dobrih 10 ur hoje. Na poti nazaj sem pol gajbe pira spil, se 3x pohcal in enkrat orng posral v grmovje ob cesti. Je pa na koncu dneva bil manjši ogljični odtis kot če bi to pot prevozil z avtom.
GummyBear ::
PersonaRuda je izjavil:
Pa to jaz že dlje časa počnem in ne obešam na veliki zvon. Nazadnje sem šel peš do Debele Berte (Maribor - Spielfeld) cca. 25 km v eno smer. Kupil nekaj špecerije in gajbo pira, katero sem si na hrbet vrgel. Vse skupaj je trajalo dobrih 10 ur hoje. Na poti nazaj sem pol gajbe pira spil, se 3x pohcal in enkrat orng posral v grmovje ob cesti. Je pa na koncu dneva bil manjši ogljični odtis kot če bi to pot prevozil z avtom.
Pohvalno! Izgubil si 10 ur prostega časa, ampak če bi vsi tako delali, bi pridobili desetletje ugodnejših vremenskih razmer. Kaj pa je 10 ur v primerjavi z 10 let?
Uvedemo davek na luksuz (kamor spadajo zasebna letala, helikopterji, jahte, križarke ipd.).
Vsako leto boš plačal 20% vrednosti tvojega luksuza.
Če nam že ne uspe uveljaviti neke prakse za preprečevanje negativnih vplivov, zberemo vsaj denar za sanacijo škode. Par premožnih k*rcev pa bo denarja dovolj.
To pa ne bo šlo. Ker politiki sprejemajo zakone, katere pišejo ravno ti bogataši, katere bi ti obdavčil. Si prešprical zadnje mesece, da mislijo uvesti za potniške letalske lete ogljične kupone, a so hkrati povedali, da te iste kupone ne mislijo uvesti za privatne lete. Kaj ti to pove? Ravno to, kar sem ti malo prej omenil. In ti samo sanjaj, da bo kakšen novi davek prišel, ki bi udaril bogataše konkretno po žepu. Ne bo! Oni še bodo vedno letteli s privatni letali in na jahti jedli slastne zrezke. Mi vsi ostali pa na kolo, doma pa na krožniku nič mesa, ker bo prepovedano oz. namesto mesa bomo jedli ščurke.
kriptobog ::
Še nekaj glede ukrepov in zakaj vedno bolj drastični.
S temi ukrepi je podobno kot z (ne)učenjem v šoli.
- imaš 14 dni do izpita -> lahko se učiš vsak dan po 2 uri in nadoknadiš semester zabušavanja
- imaš samo še 1 teden do izpita -> zdej rabiš 4 ure na dan za učenje
- imaš samo še 3 dni do izpita -> rabiš 10 ur na dan
- imaš samo še 1 dan do izpita -> lahko se učiš od jutra do večera pa bo rezultat še vedno samo bolj za silo
V 90ih smo bili 1 teden do izpita...
Sedaj smo pa nekje tam med 1 in 3 dni... Mal postaja panika, tuhtamo čemu vse se bo treba odpovedat da bomo strpali v urnik dovolj časa za učenje, tuhtamo da bo dovolj že 6 sam to naredimo, ...
To si z riti potegnil?
Jaz se nisem ucil pa sem imel povprecje 5 v osnovni, 4 v srednji, faks pa zakljucil s povprecjem 9.2.
Nihče ne pravi, da toče ni bilo - govora je o tem, da nikoli ni bila tako uničujoča.
Par minut na nazaj sem gledal poročila, kjer so Italijani predstavili 19-centimetrsko točo - rekorderko v Evropi. Ne domačini, niti vremenoslovci takšne še niso videli. Ali so 30 let imeli fotoaparate je irelevantno. Imeli so meter in svinčnik, da so jo lahko izmerili in podatek nekam zapisali.
A je vec slik tiste 19cm toče kje ali je samo tista zraven čistila? Malce vseeno dvomim v avtentičnost tistega skropucala.
Mato989 ::
Domačini, 70-, 80-letniki z vseh koncev ti pravijo, da takšne toče ne pomnijo, ti pa nikomur ne verjameš? Čestitam, res si debil!
Zaradi takšnih kot si ti, nekdo na tem svetu prav zdaj razmišlja, kako bi naredil dežnik odporen na točo, namesto da bi razmišljal, kako si povrniti vreme, kot smo ga imeli nekoč.
Oni ne pomnijo ker romantizirajo nekoc
Kot jla majstri ki so bili elitna vojska sveta kao
Realnost pa je drugacna
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
kow ::
Oni romantizirajo, ti pa ves, a ne? Ker ti bolje pomnis, ceprav se takrat sploh se nisi rodil
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
sbawe64 ::
P.P.S.
CO2 ne povzroča neviht kar takoj direktno. Ni to čudežni plin, ki ga spustiš v zrak in nastane nevihta, potem pa ga veter pihne drugam pa nastane nevihta tam.
CO2 ima samo to lastnost, da preprečuje energiji odbiti od zemljske površine, da bi se prosto izsevala nazaj v vesolje.
Ozračje postane toplejše -> toplota pa je energija.
Bolj kot je ozračje toplo več energije je v njem.
Več energije bolj nestabilno vreme in močnejši vetrovi, viharji,...
Tvoja 'teorija' ima eno majhno pomanjkljivost: najprej so se v zgodovini Zemlje dvignile temperature, šele nato se je povišal delež CO2.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
Btw
Lani cel julij in avgust en vikend dežja ... poslušam, kriv človek, navadite se na sušo, če se ne boste spremenili
Letos cel julij dež in nevihte ... poslušam, kriv človek, navadite se na dež in nevihte ...
Naslednje leto bo kaj ?
Lani cel julij in avgust en vikend dežja ... poslušam, kriv človek, navadite se na sušo, če se ne boste spremenili
Letos cel julij dež in nevihte ... poslušam, kriv človek, navadite se na dež in nevihte ...
Naslednje leto bo kaj ?
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Rias Gremory ::
Nay-sayers used CONFUSE.
It's super effective!
Torej zgodovina merjenja:
A: je kredibilna
B: ni kredibilna
Ker zdaj ne vem a so si cifre izmišljeval, al so mel takrat vsi pokvarjene termometre al mi samo slotek laže.
It's super effective!
Torej zgodovina merjenja:
A: je kredibilna
B: ni kredibilna
Ker zdaj ne vem a so si cifre izmišljeval, al so mel takrat vsi pokvarjene termometre al mi samo slotek laže.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
Za vse CO2 Mao Cetunge:
Kdo bo tisti, ki bo 90% ljudem tega sveta rekel, da ne smejo povzročati izpustov CO2, kar pomeni, da morajo ostati revni (večina lačnih in bosih), ker smo se mi s polnimi ritmi vsega, po stoletju svinjanja (tudi pri njih) odločili, da bomo sedaj "čuvali" planet ?
Devil's advocate:
V primeru da vložimo razpoložljiva sredstva v zmanjšanje CO2, nam to uspe, svet se pa kljub temu segreva naprej. Kaj je scenarij v tem primeru ? Kdo se pripravlja na to možnost ?
Kdo bo tisti, ki bo 90% ljudem tega sveta rekel, da ne smejo povzročati izpustov CO2, kar pomeni, da morajo ostati revni (večina lačnih in bosih), ker smo se mi s polnimi ritmi vsega, po stoletju svinjanja (tudi pri njih) odločili, da bomo sedaj "čuvali" planet ?
Devil's advocate:
V primeru da vložimo razpoložljiva sredstva v zmanjšanje CO2, nam to uspe, svet se pa kljub temu segreva naprej. Kaj je scenarij v tem primeru ? Kdo se pripravlja na to možnost ?
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
PacificBlue ::
https://www.rtvslo.si/zabava-in-slog/tu...
I’m out.
:3
IL_DIAVOLO ::
Medtem najsmrtonosneša toča je padala v Indiji 1888 leta. Ubila je 246 ljudi.
22.april.1888 -najsmrtonosnejša Indija
3. junij.1959 Kansasu. Prekritih 140km2 z 45cm toče (jbg imeli so metre in izmerli ter zapisali).
Pa se drone so imeli izgleda glej sliko:
1958-Strasbourg Francija toca 0,97kg
Vzgi tv in preberi intervjuje malo starejših od tebe. Vsi pravijo, takšne moci narave noben ne pomni oz. se danes so imeli polne hlače.
Samo poglej Italijo, kaj je delalo.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Ce bi ti ugasnil tv ne bi vedel za te posameznike, v preteklosti pa tvja niso imeli samo to je razlika.
Priporocam ti kake stare casopise pa manj tv.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: wcpapir ()
Rias Gremory ::
Devil's advocate:
Simple, we blame the jews.
Sam zdej se bo bosta samo fulk pa kamikaza strinjala, jst bom pa anti-semit. Cjao.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
kriptobog ::
Skrbi jih, da se bo zalivski tok ustavil zaradi prekomernih co2 izpustov. V clanku pa pise tudi, da se je v preteklosti ze ustavljal. In to celo ko se ni bilo avtov in industrije. Torej je cisto normalen naraven pojav, da se tok ustavi. Zakaj jih potem skrbi, da se bo ustavil?
https://www.zurnal24.si/svet/zalivski-t...
Skrbi jih, da se bo zalivski tok ustavil zaradi prekomernih co2 izpustov. V clanku pa pise tudi, da se je v preteklosti ze ustavljal. In to celo ko se ni bilo avtov in industrije. Torej je cisto normalen naraven pojav, da se tok ustavi. Zakaj jih potem skrbi, da se bo ustavil?
Skrbi jih da bi se ustavil, ker bi prehitro prisla ledena doba in bi postali tepci zagovorniki globlanega segrevanja.
A ker je človek v zadnjem stoletju in polv industrijski dobi torej, tako močno povečal količino toplogrednih plinov in drugih izpustov v okolje in atmosfero, ne bi bilo nemogoče, če bi ledena doba prišla veliko prej, kot jo statistično pričakujemo.
Vir: ciklon.si
V bistvu se z zmanjsanjem izpustov ogljikovega dioksida borimo proti prehitri ledeni dobi.
Ce bi ti ugasnil tv ne bi vedel za te posameznike, v preteklosti pa tvja niso imeli samo to je razlika.
Nekaterim gre zarukana doba prejšnjega stoletja lepo na roko za umotvore.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Samo bluzis ne das pa nobenih linkov itd. Jaz ti jih skozi dajem pa se slike. Baba čula baba rekla je mimo.
darksamurai ::
Kakšne cilje? Še več sončnic, propelerjev ali jedrske? Samo zadnji vir je rešitev.
Ali si se v poletni vročini dotaknil solarnega panela? Svetujem ti, da ne, ker boš dobil opekline. Bela streha je v poletni vročini relativno hladna (rahlo vroča in se jo lahko dotakneš). Solarni paneli pa so v poletni vročini vroči ko pes. Sončnice dejansko segrevajo zemljo. Več kot jih bo, večji bo efekt.
Zdaj mas strokovnjaka Sestana v studiu, da tako mocnega vetra pri nas ni bilo. Ja in veter je povzročil večino skode. Ne toca in ne dez.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
PacificBlue ::
Če vam je znano, CO2 segreva troposfero in povrsje Zemlje,ker se molekule zaletavajo s kisikom in je posledica sevanje toplote, vendar po drugi strani pa ohlaja stratosfero in mezosfero, ker na visini od 50km je gostota CO2 pasovno veliko manjsa in in se toplota izgubi v vesolje.
Ta efekt ima posledicno tudi slabost za upravljanje satelitov..manjsi atmosferski povlek.
Tudi soncevi izbruhi vplivajo na povlek satelitov, ker segrevajo atmosfero in povecujejo povlek oz drag satelitov. Eden izmed verjetnih razlogov zakaj je strmoglavil Skylab.
Naceloma sateliti vzdrzujejo svoje tirnice z obcasnimi vzigi motorjev, zna pa redukcija zemeljskega(atmosferskega)povleka satelitov vplivat na povecanje vesoljskih smeti okoli Zemlje.
Ta efekt ima posledicno tudi slabost za upravljanje satelitov..manjsi atmosferski povlek.
Tudi soncevi izbruhi vplivajo na povlek satelitov, ker segrevajo atmosfero in povecujejo povlek oz drag satelitov. Eden izmed verjetnih razlogov zakaj je strmoglavil Skylab.
Naceloma sateliti vzdrzujejo svoje tirnice z obcasnimi vzigi motorjev, zna pa redukcija zemeljskega(atmosferskega)povleka satelitov vplivat na povecanje vesoljskih smeti okoli Zemlje.
I’m out.
cvalsr ::
Sončnice dejansko segrevajo zemljo.
Bedarija.
Zemljo greje sončno sevanje. (Nekaj malega tudi nuklearne reakcije v sami Zemlji, zelo malo.) Ali se to sevanje spremeni v akumulirano toplotno energijo vročih sončnih celic ali izhlapevanje vodnih površin in rastlin ali nekaj tretjega, je nepomembno.
Povečana količina CO2 je problem, ker deluje kot odebeljena odeja in preprečuje, da bi se enaka količina energije tudi izsevala z Zemlje v vesolje, da bi temperatura ostala enaka...
... pa kaj se trudim, ko niti tako preproste razlage obupno nerazgledani troli tule ne bodo razumeli.
cvalsr ::
zemeljskega(atmosferskega)povleka satelitov
Jasno mi je, da (redki) ostanki plinov zavirajo satelite, izraz "povlek" pa slišim prvič. Lahko malo razložiš ta "povlek"?
Je pa možno, da imaš prav - če dolgovalovno terestično sevanje bolj obreva stratosfero kot solarno, je to to. Kar pa nam tu spodaj "pod kovtrom CO2" nič ne pomaga.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: cvalsr ()
darksamurai ::
Sončnice dejansko segrevajo zemljo.
Bedarija.
Zemljo greje sončno sevanje. (Nekaj malega tudi nuklearne reakcije v sami Zemlji, zelo malo.) Ali se to sevanje spremeni v akumulirano toplotno energijo vročih sončnih celic ali izhlapevanje vodnih površin in rastlin ali nekaj tretjega, je nepomembno.
Povečana količina CO2 je problem, ker deluje kot odebeljena odeja in preprečuje, da bi se enaka količina energije tudi izsevala z Zemlje v vesolje, da bi temperatura ostala enaka...
... pa kaj se trudim, ko niti tako preproste razlage obupno nerazgledani troli tule ne bodo razumeli.
Bedarija je tvoja indoktrinacija. Če ti sončne celice vpijejo 90% svetlobe in direktno odbijejo 10% in koeficient emisivnost je okoli 0.75, na koncu pomeni, da bo šlo +600W/m2 direktno v toploto. Bela streha pa vpije okoli 25%, ostalo odbije, faktor emisivnosti pa je 0.85... na koncu pomeni, da gre 250W/m2 direkt v toploto, kar je veliko manj kot pri sončnicah. CO2 pa zadrži delež izsevane toplote v obliki IR. Kakorkoli gledaš, sončnice 2-3x bolj segrevajo strehe, kot če bi jih prebarvali na belo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Junij tudi uradno najtoplejši junij, odkar merimoOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 6357 (3572) | HotBurek |
» | Vremenski ekstremi (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 12334 (7716) | WizzardOfOZ |
» | Udarec za podnebne alarmiste? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 33484 (17359) | zmaugy |
⊘ | Milo Poletje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 5650 (3028) | BigWhale |
» | Leto 2010 najtoplejše leto v zadnjih sto letih (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 33804 (28506) | NSA Agent |