» »

Laptop in 2x monitor HDMI

Laptop in 2x monitor HDMI

bigbada ::

Rad bi imel 2 monitorja priklopljena na moj prenosnik, ki pa ima samo 1 HDMI port... Kako lahko to naredim? Sedaj imam 1 monitor, rad pa bi dodal še enega...

Ales ::

Kateri model prenosnika imaš? Katere ločljivosti potrebuješ na monitorjih? Osveževanje 50Hz ali več?

Prenosnik je nek 5 let star medion... ločljivost, resolucija nima veze niti... fullhd so monitorji pa laptop.. osveževanje nima veze.

ViperR ::

Dock?

Pa bo dock deloval za to kar mislim, ker bi rad imel na obeh monitorjih "extended" desktop.. torej da lahko imam 3 različne zadeve odprte.

Ker splitter kolikor vem preslika glavno sliko samo na drugi monitor, ne moreš imeti kot "extended" ?

ViperR ::

Jaz imam laptop+3monitorje na docku. Četrti pa ne dela več. Tako da to definitivno deluje, je pa mogoče odvisno od tudi od grafične kartice, koliko monitorjev podpira.

Kateri dock priporočaš? Imaš kaki link?

srus ::

bigbada je izjavil:

Rad bi imel 2 monitorja priklopljena na moj prenosnik, ki pa ima samo 1 HDMI port... Kako lahko to naredim? Sedaj imam 1 monitor, rad pa bi dodal še enega...

Tako, da monitorja povežeš preko DP daisy chain.

Monitorja nimata displayport.

RedDrake ::

Model laptopa je zelo pomemben podatek.
"Dock", ki ti ga je nekdo predlagal, je tipično USB-C, če tega nimaš, ne bo nič.
Obstaja astronomsko majhna možnost tudi pravega Dock konektorja (tipično večja reč na dnu ali pri strani z veliiiiko kontakti), ampak spet, brez modela smo v temi.

Še ena opcija je "pure" USB 3.0 monitor, ampak jaz poznam samo 15,6" velikosti.
Tole je en primer: AOC I1659FWUX. Dobavljivo v tujini jasno, pri nas tako nišnih stvari tipično nimajo ...

EDIT: USB 3.0 -> HDMI adapter bi tudi moral delovati (efektivno ista stvar kot v monitorju zgoraj).
Tule je seznamček na geizhalsu.

EDIT2: Evo nek random kitajc Orico UTH USB HDMI na mimovrste. Dobavljivo danes.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: RedDrake ()

gaoZjQP ::

vsaj nekateri taksni usb-hdmi adapter preverjeno delajo, se precej segrejejo (ne vem, koliko oC) - to verjetno ni poseben problem? podobno je pri hdmi-vga in dp-hdmi.

zajtam123 ::

Ali ti bo to delovalo je predvsem odvisno od prenosnika ali podpira to.
Tako, da model prenosnika bi bil dobrodošel.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

USB C docking station

Oddelek: Kaj kupiti
314430 (1446) Morison
»

Tretji monitor, problem s priklopom

Oddelek: Kaj kupiti
291579 (1130) DePalmo
»