Slo-Tech - Že zadnjih nekaj let Partis ni bil več, kakršnega smo poznali iz zlatih časov brezmejnih travnikov, sedaj pa je dokončno odšel. Upravljavci strani so sporočili, da je minuli teden umrl lastnik domene, prvi uporabnik in glavni programer, ki smo ga poznali pod vzdevkom antiloop. Ob tej prelomnici so se odločili, da zgodbe ne bodo nadaljevali, zato so spletno stran ugasnili. Domena partis.si še vedno deluje, naloži se tudi spletna stran, a je brez vsebine - prazna.
Partis je zadnji resni pretres doživel marca 2021, ko je zagorelo v podatkovnem centru v Franciji. Požar v prostorih podjetja OVHCloud je prizadel vse najemnike kolokacije, med katerimi je bil tudi Partis. Tedaj so strankam svetovali, naj podatke obnovijo iz varnostnih kopij za katastrofalne primere, ki pa jih Partis očitno ni imel. Ker je le dan pred tem potekla domena partis.si, ki so jo pozabili podaljšati, je to povzročilo precej začudenih pogledov. Partis se je tri mesece pozneje vrnil, a stran ni nikoli več doživela stare slave. Čeprav so uporabniki množično pomagali z nalaganjem torrentov in tudi s finančnimi donacijami, strani ni ne oblikovalsko ne vsebinsko dohitela stare strani, kaj šele modernih standardov.
Ekipa ostaja aktivna na Discordu, kjer obljubljajo nadaljevanje poti P2P, in na straneh za podnapise (podnapisi.net, titlovi.com, opensubtitles.org).
Glede na to, da ga zadnja leta skoraj nisem uporabljal, ni slabo. Niti kakih drugih trackerjev ne.
Malo ga bom le pogrešal, ker so bile gor tudi slovenske stvari, sinhronizacije. To bo sedaj veliko težje najti. Mojblink ima se mi zdi veliko manj zadev.
Mi pa tebe ne. Sorry, ampak s takšnim komentarjem si drugega tudi ne zaslužiš...
Mi pa tebe ne! RIP antiloop Hvala k da je Partis že enkrat šel. Itak nikoli ni bil ne vem kaj. Kdo pa danes še "uporablja" torrente. Prežvet projekt že par let. Za vse otroke pa veliko vsebine kje drugje kot pa na torrentih.
Ne misli, da si dober, če si najboljši med najslabšimi.
Mi pa tebe ne. Sorry, ampak s takšnim komentarjem si drugega tudi ne zaslužiš...
Mi pa tebe ne! RIP antiloop Hvala k da je Partis že enkrat šel. Itak nikoli ni bil ne vem kaj. Kdo pa danes še "uporablja" torrente. Prežvet projekt že par let. Za vse otroke pa veliko vsebine kje drugje kot pa na torrentih.
Eh, nikoli bil uporabnik Partisa, celo torentov na splošno ne kaj dosti - filmi so meni ena taka velika kopica sena z malo šivankami ... nekateri pravijo, da to danes sploh niti seno ni več ampak... kakorkoli - Partisa mi je pa vseeno žal, ker je bil del slovenske kulturne krajine! Ni ok, da je guznil.
Jaz mam HBO Max, Netflix, skyshowtime, Spotify in to je to.
Je premalo, ker rabiš potem dodatno najmanj še Amazon Prime in Apple TV.
Zadnjič sem si hotel ogledati vse MI-je; rabiš vsaj tri različne pretočne storitve, da si lahko ogledaš vse dele (razen seveda zadnjega v kinu sedaj)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
ze dolga leta je bila ta stran res, ampak res slaba v vsem kar se tice UX. skoda, da se ne spravi nekdo drug postavit nek drug projekt.
nisem web developer, ampak kako tezko mora bit postavit neko osnovno avtentikacijo in poizvedbe nad torrenti (katerih skupna masa ni prav velika), z omejeno, a delujoco funkcionalnostjo?
in koliko bi to kostalo, da se laufa, ce se izkoristi obstojece poceni hosting ponudnike? taki stvari bi se kdo doniral v zameno za neke bomboncke.
na skropucalu od partisa niti cutting edge funkctionalnost tipa iskanje ni delovalo
Če si kolikor tolikor finančnoi priskrbljen in imaš dostop do 2-3 streaming servisov
Ker se je trg zaradi požrešnosti v preteklih letih preveč razdrobil in je pretočnih storitev občutno preveč. Devet mi jih zdaj takoj pade na pamet, pa to še zdaleč ni vse. In potem so tu še filmi, dokumentarci itd. Vsebin je ogromno. Blu-ray kvaliteta, ne zmazki. Saj vem, opisuješ nezahtevne uporabnike, ki jim je že Netflix dovolj, samo da se nekaj predvaja na televizorju, medtem ko gledajo smešnice na TikToku.
Zato so in tudi bodo torrenti še naprej izredno popularni.
Če si kolikor tolikor finančnoi priskrbljen in imaš dostop do 2-3 streaming servisov
Ker se je trg zaradi požrešnosti v preteklih letih preveč razdrobil in je pretočnih storitev občutno preveč. Devet mi jih zdaj takoj pade na pamet, pa to še zdaleč ni vse. In potem so tu še filmi, dokumentarci itd. Vsebin je ogromno. Blu-ray kvaliteta, ne zmazki. Saj vem, opisuješ nezahtevne uporabnike, ki jim je že Netflix dovolj, samo da se nekaj predvaja na televizorju, medtem ko gledajo smešnice na TikToku.
Zato so in tudi bodo torrenti še naprej izredno popularni.