» »

star android - ni povezave na internet

star android - ni povezave na internet

Jasnaaaa ::

ima android sony experia Z5 compact (7.1.1.), ga rabim, vendar redko.

v zadnjih dneh se ne morem več povezati na internet: več stvari je lahko:

star android 7.1.1., ki ga sedaj brez interneta ne morem nadgradit in tudi ga ne bi znala

notri je bila stara sim kartica predplačniška (grčija), nazadnje polnjena cca 15 mes nazaj, ampak lahko sem se normalno priklopila na domski internet, ko sem rabila telefon, ....mogoče je ta teden kartica ravno bila deaktivirana?

sedaj sem vstavila novo sim kartico slovensko in stare APN zbrisala in naložila nov APN novega operaterja za internet - na sim imam podatke, na telefonu je aktiviran prenos podatkov, vendar še vedno ne morem se povezati na internet

nasvet, se da rešit?
ali je neizogibno nov telefon?

Ales ::

Loči med wi-fi in mobilnim internetom.

Ne dela ti torej mobilni internet?

Ti preko wi-fi povezave dela?

vse tri variante sem sprovala, ne dela

imam aktiven samo domski wi-fi (poleg označen x)
imam aktivno samo prenos podatkov iz kartice
imam aktivno oboje

Ales ::

Iz zgoraj napisanega ne vidim razloga, da vsaj wi-fi ne bi delal. Moral bi.

Pravzaprav bi oboje moralo delovati, wi-fi in mobilno omrežje.

Ti klici delajo? Lahko kličeš in prejemaš klice?

Opcija je, da greš v kako manjšo poslovalnico ponudnika, katerega SIM imaš zdaj, ter jih prosiš, da ti nastavijo telefon za uporabo mobilnega interneta.

Potem še povprašaj, če lahko preverijo ali se jim poveže na wi-fi. Morda naletiš na koga dovolj prijaznega, ki bo imel tudi dovolj časa, da pogleda še to.

Technics111 ::

Jasnaaaa je izjavil:

vse tri variante sem sprovala, ne dela

imam aktiven samo domski wi-fi (poleg označen x)
imam aktivno samo prenos podatkov iz kartice
imam aktivno oboje

Ponastavitev telefona na tovarniške nastavitve, v kolikor se vedno ne deluje wifi je problem v čipu na matični plošči.

bom poskušala še ponastavitev na tov. nastavitve,
s pomočjo google support "Ponastavitev naprave Android na tovarniške nastavitve"

zanima me, ali je sploh mogoče povezati android telefon na nek wi-fi (dom, kafič) brez da imaš notri sim kartico

operater mi je razložil, da ne, ker rabim APN za internet in ta je vezan na sim kartico?

hojnikb ::

seveda se da, wifi nima nobene veze z 4g povezavo
#brezpodpisa

Invictus ::

Pri Googlu nikoli ne veš.

Ugotovi, da je prestar telefon, preko povezave na internet, pa ti zaradi starosti blokira vse skupaj...

Drugo opcija je zanič hardware...

Samo teoretično pač Wi-Fi nima veze z ničemer. Implementacija je pa druga stvar...

Drugače imaš pa že zadnjo verzijo Androida, novejše ni...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

GupeM ::

Jasnaaaa je izjavil:

zanima me, ali je sploh mogoče povezati android telefon na nek wi-fi (dom, kafič) brez da imaš notri sim kartico

operater mi je razložil, da ne, ker rabim APN za internet in ta je vezan na sim kartico?

Normalno, da je možno. Imam doma par telefonov, ki so povezani na WiFi, pa noben nima SIM kartice notri.

APN je pa za internet pomemben samo, če se povezuješ prek podatkovnega prenosa. WiFi nima s tem nobene zveze.

Invictus je izjavil:

Ugotovi, da je prestar telefon, preko povezave na internet, pa ti zaradi starosti blokira vse skupaj...

NE.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

krneki007 ::

Ura in datum sta pravilna?

lp

V-i-p ::

krneki007 je izjavil:

Ura in datum sta pravilna?

lp

Tole prvo, ja. Drugače pa flešnat s čim bolj novim Androidom, pa je.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

_Denny_ ::

Invictus je izjavil:

Sony Xperia X10i, Android 2.3, 2010 - web browsing dela, dokler ne poskusiš dostopati do https strani, potem tečnari o neveljavnih certifikatih
Huawei P8lite, Android 6.0, 2015 - dela čisto vse normalno, le po polžje počasi

Lahko je marsikaj narobe, a Android 7.1.1 iz 2016, ki je mimogrede novejši od vsega kar imam doma, to ni.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

rešeno,

začela sem brisat razne aplikacije, upala sem da je krivo zasičenost prostora, ko sem prišla do aplikacije "AVG Antivirus" sem odprla in kar pritisnila naprej, naprej, kot po navadi, po pravici sploh nisem brala, ...

in potem je telefon se povezal na domski internet,

in dejansko notri neka stara neaktivna predplačniška kartica iz tujine, ki torej nima vpliva

krneki 007, šele sedaj videla tvoj odgovor, imaš prav, ura in datum po spominu nista bila prava,... lahko jih je antivurus popravil, nisem bila pozorna kaj je najdu narobe

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bob (nova ponudba Simobila) (strani: 1 2 3 4109 110 111 112 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
55671363218 (6958) starfotr
»

"Group messaging" opcija v Android Messages

71137 (1011) dprc
»

Tpad C450 (strani: 1 2 )

5423729 (11047) k4vz0024
»

Napotek za telebana-instant net na hrvaškem