» »

"Group messaging" opcija v Android Messages

"Group messaging" opcija v Android Messages

MxxW5 ::

V Googlovem appu Android Messages (https://play.google.com/store/apps/deta... )bi morala biti pod Settings->Advanced opcija "Group messaging".
Tu lahko nastaviš, da se sporočilo večim naslovnikom pošlje kot MMS.

Jaz te opcije na svojem telefonu (Moto Z Play) nimam več. Nekako se mi dozdeva, da je izginila s prehodom na Nougat. Sem mislil, da je morebiti kriv moj operater, pa sem probal z drugo SIM kartico, ampak opcije še vedno ni. Kolega, ki ima Galaxy A5 (in Android 6.0) to opcijo v Android Messages ima.

Skratka, če se komu da in uporablja Android Messages, naj mi pove, ali ima to nastavitev ali ne. Pa katero verzijo Androida uporablja. Hvala.

mitkos ::

Imam. Android 6.0.1.

MxxW5 ::

Hvala lepa!

Še kdo? Po možnosti z Nougatom?

flyby ::

Imam. Android 7.1.1, Moto G Falcon.

MxxW5 ::

Evo, če izklopim SIM kartica (ali pa če jo vzamem iz telefona), pride opcija nazaj (seveda pa takrat itak ni mogoče pošiljati ne SMSov, ne MMSov)! Je morebiti kaj narobe z nastavitvami za MMS?

Mavrik ::

A ti morda manjkajo APN nastavitve za MMS? Pa se telefon odloči da ti MMS ne dela?
The truth is rarely pure and never simple.

MxxW5 ::

Evo, vdam se. Ne gre. Po parih urah prečesavanja interneta, klicanja na Telemach (njihova tehnična pomoč je uporabna ene toliko kot voda v kolenu), žongliranja s SIM karticami.... rešitve ni.

Ko sem ugotovil, da se opcija "Group messaging" pokaže, če odstraniš/ugasneš SIM kartico, sem sklepal, da bo nekaj v zvezi s tem. Stokrat sem preveril APN nastavitve. Probal z drugo (in tretjo) SIM kartico.

Našel sem tole: https://forums.lenovo.com/t5/MOTO-X-1st... . Bil sem prepričan, da je tukaj rešitev, zato sem prečesal cel internet, da bi ugotovil, kako se spravi lastno tel. številko na SIM kartico (Settings->About phone->Status->SIM status je pod "My phone number" kazalo "Unknown", kar naj bi bil vzrok težave), na koncu pa ugotovil, da je Telemachova kartica write-protected in da se številke nanjo zapisati ne da. Probal sem z drugo (bobovo), nanjo zapisal lastno številko, vendar to ni rešilo problema. Veliko dela za nič učinka, skratka.

Dal sem drugo kartico (izimobil) v svoj telefon in svojo v drug telefon, v katerem se group messaging opcija prikaže (aja, APN nastavitve se prenesejo/nastavijo za vsako SIM kartico posebej, tako da to ne more biti problem). V mojem telefonu se opcija z drugo SIM ni pokazala, v drugem telefonu z mojo SIM pa opcija normalno dela. Enako je s tretjo (bobovo) SIM.

Poskusil sem s SIM kartico v drugem SIM utoru. Poskusil sem dati dve SIM kartice v telefon..... Nič.

Formatiral sem telefon (Recovery mode->Erase all data). Nič.


Bottom line: če je v mojem telefonu (in aktivna) SIM kartica se v Android messages appu opcija "Group messaging" izklopi. Pika. Malo sem preveril po forumih, pa so mi ljudje z enakim telefonom in enako verzijo Androida povedali, da se to njim ne dogaja. Noro in nerazumljivo.

Tam nekje ob polnoči sem se vdal in naložil Textro. Potem sem šel spat.

dprc ::

Android 7.1.1, mam to opcijo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bob (nova ponudba Simobila) (strani: 1 2 3 4107 108 109 110 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
54661274305 (5683) MrStein
»

Težava s signalom (razpisujem simbolično nagrado! :) (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
549826 (4686) Ahim
»

MMS problem (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
6215753 (11842) mojsterleo
»

Bob - data roaming ne deluje

Oddelek: Mobilne tehnologije
186456 (6047) MrStein

Več podobnih tem