Forum » Na cesti » Prodaja avta na mobile.de - riziko?
Prodaja avta na mobile.de - riziko?
bastadu ::
Torej ker prodajam moj avto, ki je za povprečnega Slovenca bolj specifika, sem se odločil dati oglas na mobile.de. Kaj hitro po objavi sta mi pisala 2 interesenta, oba se kao strinjata z mojo 'zadnjo' ceno in sedaj želita moj naslov in ostale podatke, da lahko določita stroške prevzema in nakažeta denar. Ker mi tole vse skupaj malce smrdi me zanima, ali je že kdo prodal avto preko mobile.de in kakšne izkušnje ima? Ker ne bi rad pošiljal mojih podatkov nekomu, katerega imam edino email naslov ... Najraje bi kar rekel personal pickup only ...
kriptobog ::
Saj bo personal pickup. Pooblastil bo spediterja, ki bo prisel po avto. Sklenes pogodbo, ko je denar pritebi pridejo po avto.
Ko kupujes iz Nemcije je enako. Sem pogledal slike, videje, se dogovoril, nakazal, pooblastil spediterja in mi je sel po avto.
Ko kupujes iz Nemcije je enako. Sem pogledal slike, videje, se dogovoril, nakazal, pooblastil spediterja in mi je sel po avto.
Če pošljem kr enmu (ki je lahko tudi kriminalec, ki se ukvarja s krajami) svoj domači naslov, na katerem imam tudi prodajan avto, me skrbi, da bom en dan ostal brez avta ...
Kako bi se najbolje prepričal, da gre za resnega interesenta in ne kakšnega nepridiprava?
Kako bi se najbolje prepričal, da gre za resnega interesenta in ne kakšnega nepridiprava?
fikus_ ::
Ne rabiš dati celega naslova, samo kraj, da bo približno vedel, kje si oz. kako daleč je.
Glede denarja, je najbolj zanesljiva zadeva "pare ne sunce", prešteješ, potipaš bankovce.
Glede denarja, je najbolj zanesljiva zadeva "pare ne sunce", prešteješ, potipaš bankovce.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
Še to: na mejl sem dobil sporočilo obeh interesentov iz mobile.de, oba interesenta sta mi napisala na kater email jih naj kontaktiram.
Kako to da v mojem profilu na mobile.de pod Messages ni nobenega tega sporočila, da bi lahko komuniciral samo preko mobile.de? Tisto mi bi bilo bolj thrustworthy kot preko mejla ...
Kako to da v mojem profilu na mobile.de pod Messages ni nobenega tega sporočila, da bi lahko komuniciral samo preko mobile.de? Tisto mi bi bilo bolj thrustworthy kot preko mejla ...
Mato989 ::
Če pošljem kr enmu (ki je lahko tudi kriminalec, ki se ukvarja s krajami) svoj domači naslov, na katerem imam tudi prodajan avto, me skrbi, da bom en dan ostal brez avta ...
Kaj je tako težko dat drug naslov v tisti ulici? Nimaš google maps?
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
kixs ::
Za dolocitev stroskov prevoza je cisto dovolj samo mesto. Tudi za nakazilo ne potrebujejo drugega kot ime priimek in IBAN.
tony1 ::
Še to: na mejl sem dobil sporočilo obeh interesentov iz mobile.de, oba interesenta sta mi napisala na kater email jih naj kontaktiram.
Na mobile.de se ne spoznam, kar se tiče pa internetne varnosti imaš pa prav: napiši mu nazaj, naj te kontaktira prek spletne strani mobile.de.
Poleg tega je vsaj neskladno s poslovnimi običaji, da naj ti kupca kontaktiraj na nek tretji naslov. On je kupec in se naj kar sam potrudi tebe kontaktirati.
Še to: kje je pa tip sploh dobil tvoj e-mail? Če si ga objavil v besedilo oglasa, ga odstrani. Normalno se kupca kontaktira na telefon ali po mobile.de mesidžu na spletni strani.
Emaila nisem objavil v oglasu, dobil sem email od mobile.de v katerim je bilo njegovo sporočilo, ampak res mi je čudno da tega istega sporočila ni potem v profilu mobile.de, da bi lahko komunicirala preko tega ...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bastadu ()
Megleno se spomnim, da so bila vsa sporočila od Švabov vedno v spletni strani... Nekaj časa je že minilo :-).
chucki ::
Naj te poklice po telefonu pa bos po naglasu vedel ali je kljukec
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
miha98 ::
Kaj je tako težko dat drug naslov v tisti ulici? Nimaš google maps?
Eh Mato moj someščan pusti ga saj vidiš, da ko se neki povprečni ljudje lotijo česa (kar je povezano z malo več novci :D) nastane nevem koliko problemov kar strah nastane .... Kot da imajo sploh kaj za pokazat... :0
PersonaRuda ::
OP - če bi se sam znašel v tej tvoji situaciji bi si najprej tole prebral (sedaj si nisem, ker ne prodajam avtomobila):
Previdno pri nakupu rabljenih vozil prek interneta
https://www.policija.si/svetujemo-ozave...
LAŽNI TRGOVCI Z RABLJENIMI AVTOMOBILI
https://www.varninainternetu.si/lazni-t...
Težave pri nakupu rabljenega avtomobila
https://www.informiran.si/portal.aspx?c...
Previdno pri nakupu rabljenih vozil prek interneta
https://www.policija.si/svetujemo-ozave...
LAŽNI TRGOVCI Z RABLJENIMI AVTOMOBILI
https://www.varninainternetu.si/lazni-t...
Težave pri nakupu rabljenega avtomobila
https://www.informiran.si/portal.aspx?c...
krnekaj ::
To kar si dobil maile, je klasičen nateg. Ti jim boš sporočil podatke, potem boš dobil kao potrdilo, da je denar nakazan in da čaka na banki, ampak da se denar sprosti, moraš ti špediterski del denarja nakazat njemu na račun....
Imel izkušnjo, ko sem prodajal na mobile.de; praktično isti izgovori. Pa da ne morejo priti, da imajo omejene klice, da živijo na ladji, v internatu,.....
jaz sem jim poslal podatke od revoluta, in samo mail, ko bo denar na računa postopek dalje, prej pa adijo...
ko sem jim rekel, da "nimam" denarja za plačilo špediterja (ponavadi 1500EUR) in da naj oni meni nakažejo ta denar direktno, ni blo več mailov; ko se nekaj časa z njimi pogovarjaš, ugotoviš, da tudi tvoje ime zamenjanjo (saj se hkrati pogovarjajo z večimi žrtvami,... )....
Imel izkušnjo, ko sem prodajal na mobile.de; praktično isti izgovori. Pa da ne morejo priti, da imajo omejene klice, da živijo na ladji, v internatu,.....
jaz sem jim poslal podatke od revoluta, in samo mail, ko bo denar na računa postopek dalje, prej pa adijo...
ko sem jim rekel, da "nimam" denarja za plačilo špediterja (ponavadi 1500EUR) in da naj oni meni nakažejo ta denar direktno, ni blo več mailov; ko se nekaj časa z njimi pogovarjaš, ugotoviš, da tudi tvoje ime zamenjanjo (saj se hkrati pogovarjajo z večimi žrtvami,... )....
Zgodovina sprememb…
- spremenil: krnekaj ()
To kar si dobil maile, je klasičen nateg. Ti jim boš sporočil podatke, potem boš dobil kao potrdilo, da je denar nakazan in da čaka na banki, ampak da se denar sprosti, moraš ti špediterski del denarja nakazat njemu na račun....
Ja ravno to, jaz bi se red rad izognil pošiljanja domačega naslova ali skena osebne izkaznice dokler ne vidim, če je to vse skupaj resno ali samo poskus scama ...
Btw: eden od kupcev je pravkar napisal da bo nakazal kao 500€ več za špediterja, da mu bom kar jaz plačal, že potem zelo sumim, da iz vsega tega nič ne bo, mi je pa jasno da dokler denar ni na računu, da nobenemu ne dam nič ... med tem ko je drugi kupec rekel, da danes popoldne nakaže, me res zanima ...
Takih se raje izogni:
"Ja ravno to, jaz bi se red rad izognil pošiljanja domačega naslova ali skena osebne izkaznice dokler ne vidim, če je to vse skupaj resno ali samo poskus scama ..."
Takih pa tudi. Kar direktno mu nazaj napiši, če je debilen, da ne more sam plačati distributerju... No, poročaj, kaj bo odgovoril
"Btw: eden od kupcev je pravkar napisal da bo nakazal kao 500€ več za špediterja, da mu bom kar jaz plačal,"
"Ja ravno to, jaz bi se red rad izognil pošiljanja domačega naslova ali skena osebne izkaznice dokler ne vidim, če je to vse skupaj resno ali samo poskus scama ..."
Takih pa tudi. Kar direktno mu nazaj napiši, če je debilen, da ne more sam plačati distributerju... No, poročaj, kaj bo odgovoril
"Btw: eden od kupcev je pravkar napisal da bo nakazal kao 500€ več za špediterja, da mu bom kar jaz plačal,"
MIHAc27 ::
Kaj hitro po objavi so samo dilerčki z boti ali razni skemerji. To, da ponuja več kot je cena (da kao daš špediterju) je pa tudi že stara fora.
Jaz nazadnje ko sem avto prodajal (na avto.net) me je en model klical še predno sem dodal slike in zaključil oglas.
Jaz nazadnje ko sem avto prodajal (na avto.net) me je en model klical še predno sem dodal slike in zaključil oglas.
wcpapir ::
Ne rabiš dati celega naslova, samo kraj, da bo približno vedel, kje si oz. kako daleč je.
Ne ga srat no. Sem prav pogledal če je to kaka tema iz 90 let potem pa sem se spomnil, da takrat še ni bilo ST. Bančno nakazilo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Določitev cene vozila ?!Oddelek: Na cesti | 2802 (1481) | feryz |
» | Uvoz avtomobila iz tujineOddelek: Na cesti | 25135 (5206) | benjaminp |
» | Nakup rabljenega avtomobila iz Nemčije.Oddelek: Na cesti | 19229 (16416) | pr2501 |
» | Uvoz rabljenega avtomobila iz EUOddelek: Na cesti | 8148 (4258) | Vikking |
» | Kupovanje avtomobila iz PoljskeOddelek: Na cesti | 7980 (6883) | krucymucy |