» »

Določitev cene vozila ?!

Določitev cene vozila ?!

Heisenberg ::

V firmi očetu ponujajo vozilo, ki ga je vozil od prvega dne 2018.
Pa me zanima koliko je vredno oz. koliko ponuditi?
(žal nisem našel nič primerljivega na netu s toliko KM da bi lahko določil ceno...)

Renault Grand Scenic 1/2018
1,6 Diesel
118kw / 160hp
Avtomatic, leder,...max oprema...
Servisiran redno na uradnem servisu...

350.000 kilometrov prevoženih !

Za koliko bi ga VI odkupili od firme?

hojnikb ::

poglej se cene na mobile.de

Sicer pa lowball opcija, v naslabsem primeru recejo ne.
#brezpodpisa

sem gledal mobile.de, največ je 160km prevoženih....

ceno mora on predlagati...

kje začeti?

najdes primerljivga na mobile.de in das nwm -30%. To ti je lahko izhodisce. S taksno kilometrino tako kaj vec niti ni za pricakovat, če si firma.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

kixs ::

To se je nekdo zmotil. Renault nikoli ne zdrzi vec kot 150000km :lol:

Verjetno pricakujejo okoli 10k€. Zacne lahko pri 7k€... ce ga je vozil, tako ve v kaksnem stanju je.

Je pa zanimiva kilometrina. To je skoraj 100kkm/leto.
#brezpodpisa

;-) ::

Sem v podobni dilemi.

A4 B8,5 2014 tdi 177hp

300.000

Lahko ga dobim 3000€ ceneje kot je najcenejsi na avtonet.

Po drugi strani pa je lahko marsikaj narobe za tole razliko. Multitronic in visokotlacna ki crkujejo po tekocem, na tem se ni nic.

pomoje bo tvoja e60 zdrzala dalj kot tale audi .)
#brezpodpisa

To itak bo.

Ce bi clovek vsaj motor za b8 dobil za jurja pa menjalnik za jurja bi si kupo avto pa se vozo dokler ne rikne, tak pa so v delih vredni zlata...

prednost vozila z 350k km je pač ta da ga je vozil 95% samo on.
Stalna linija avtoceste Avstrija - Nemčija - Slo.
Dosti je bilo že menjano na njem in popravljeno...

Gre v penzijo in bi ga pač obdržal zase...

Se vam zdi 5000€ fer ali premalo?

hej, ce ga dobi za 5k, je zmagu. Sj mnogo vec z taksnimi kilometri pa firma tko nebo dobila ce ga da v avtohiso. Kilometri pac delajo svoje
#brezpodpisa

nejc_nejc ::

Heisenberg je izjavil:

V firmi očetu ponujajo vozilo, ki ga je vozil od prvega dne 2018.
Pa me zanima koliko je vredno oz. koliko ponuditi?
(žal nisem našel nič primerljivega na netu s toliko KM da bi lahko določil ceno...)

Renault Grand Scenic 1/2018
1,6 Diesel
118kw / 160hp
Avtomatic, leder,...max oprema...
Servisiran redno na uradnem servisu...

350.000 kilometrov prevoženih !

Za koliko bi ga VI odkupili od firme?

naj ga odpelje ocenit k enmu dilerju in to je to, če mu pa ceno da za evrotax bo pa še bolj "uradno"

Ales ::

Heisenberg je izjavil:

kje začeti?

Točno tu, kjer si že začel, na mobile.de. In potem tu (cena za odkup, ne za prodajo!):

nejc_nejc je izjavil:

naj ga odpelje ocenit k enmu dilerju in to je to, če mu pa ceno da za evrotax bo pa še bolj "uradno"

Potem pa razmislite ali vam ta rang cene ustreza ali ne in pri firmi potipajte, ali bi se dalo še malo manj, pa je.

Zelo dvomim, da mora dati ponudbo in samo čakati na da/ne, tako da se lahko malo pogovori in zmeni, pa bo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ales ()

Blinder ::

Se še vedno da prodajat avte z zbitimi kilometri? Če je odgovor ja, potem so za ta avto dilerčki pripravljeni plačat dobro, ker ga bodo potem dobro prodali dalje.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

nejc_nejc ::

za dilerje sem mislil uradni servis s trgovino ne nekih majstrov, prvim se ne da zajebavat.
greš pa k trem ali petim, big dil vsakič 5 min

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nejc_nejc ()

Baja ::

Heisenberg je izjavil:

kje začeti?

naj predlaga da ga vzame zastonj.

kot je videti sta si oba penzijo zasluzla.

pi pawr ::

Baja je izjavil:

Heisenberg je izjavil:

kje začeti?

naj predlaga da ga vzame zastonj.

kot je videti sta si oba penzijo zasluzla.

Jp, penzijo :)

Uh, 350k km in avto mlajši od štirih let, torej brez tehničnega pregleda in vpisa v bazo, iz kjer bere npr. Avtolog. Bi bilo škoda, če bi ga kak diler dobil v roke in spustil km na "magično številko".:|
Je pa lepo vzdrževan.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pi pawr ()

mikhaair ::

5kEur - vztrajnik, sklopka - šobe - kompresor klime npr. = +/- 2000 €

Pa se cp4 pumpa 700€ plus menjava... 3500 jaz recem

3500 kaj?

pesotov.
#brezpodpisa

feryz ::

pi pawr je izjavil:

Uh, 350k km in avto mlajši od štirih let, torej brez tehničnega pregleda in vpisa v bazo, iz kjer bere npr. Avtolog. Bi bilo škoda, če bi ga kak diler dobil v roke in spustil km na "magično številko".:|
Je pa lepo vzdrževan.
Aha, na 50kkm.
Malo čudno bi bilo, da je delal servis na 5kkm ali manj, ampak ok, to je že dlakocepljenje.
Za 5 jurjev sem jaz prodal s firme 3 leta starega megana s 100 tisoč km. Samo da ga ne vidim več.

stara mama ::

Heisenberg je izjavil:

kje začeti?

Eurotax

Utk ::

Če vozijo še ne pomeni, da niso za na odpad.

Valvoline ::

Taksni avti so zelo priljubljeni med uvoznikom/svercarjem iz tujine, sploh ce je prava cena. Taxi vozila (razne mece in podobno) se v nemciji prodajajo kot vroce zemljice, sposoben sverko na takem avtu zasluzi 2-5x nakupne cene. Ko sem pred johoho let prodajal ex audi 80 z 400kkm so se bolgari kar stepli zanj, ne glede na kilometre, itak potem vse zbijejo na za kupce sprejemljivih km. Kupis cimceneje, potem takoj na avtonet prodas bolgarom za cimvec, z izkupickom pa nabavis nekaj normalnega.
:D

Zgodovina sprememb…

Valvoline ::

Jeba je ker ima avtomatski menjalnik, ce bi bil z rocnim bi se na avtonetu verjetno takoj prodal za 10k za izvoz.

Ima kake kriticne tezave tvoj volvo 1.9 TD? Slaba kompresija? Pije olje?

zobnik ::

Te ga švercarji kupjo in pol prodajajo naprej spoliranga, pošminkanega in s kao odličnem stanju, tanki i vozi.:D ne morejo pa vrtet kilometre, ker je sedaj avtolog, tehnični kilometre vpisujejo od nekje 2014

Baja ::

avto še ni bil na tehničnem, tako da lahko vrtijo kolko jim paše.

Halooooo. Servisi vpisujejo kilometre. Že leta.

Jebeš tehnični. Tehnični so zato, da se evrov rešiš za podkupnino, nič drugega. Če ne gre gladko skozi.

Btw, pri kombiju je števec kilometrov omagal pri 400 kkm, kaže samo še črtice.
Od takrat se vsako leto skupaj nekaj zlažemo na tehničnem. Malo čez prst in on to vpiše. Mislim, da smo trenutno pri 500 kkm.

KTr1sk ::

Blinder je izjavil:

Ima kake kriticne tezave tvoj volvo 1.9 TD? Slaba kompresija? Pije olje?

ne jaz sem samo pokazal na avto.netu avto s takšnim motorjem, jaz imam točno takšen motor Fordov 2.0 136hp
https://mlfree.com/en/2-0-tdci-engine-f...
vse zadeve so enake kot na Volvu

pri meni nič ne pije olja...zaenkrat ;)
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q

Zgodovina sprememb…

• spremenil: KTr1sk ()

MIHAc27 ::

feryz je izjavil:

Jebeš tehnični. Tehnični so zato, da se evrov rešiš za podkupnino, nič drugega. Če ne gre gladko skozi.

Od takrat se vsako leto skupaj nekaj zlažemo na tehničnem. Malo čez prst in on to vpiše. Mislim, da smo trenutno pri 500 kkm.

Jaz sem od uradnega servisa (kjer se je serviral preden sem ga kupil) enkrat probal dobiti podatke za MOJ avto. Zanimalo me je samo, kaj je bilo nazadnje kaj menjano, da bi vedel, a delam mali ali večji servis. Po kupu klicev, že tudi obljubi, da mi bodo povedal... ni bilo nič.
Pa to še 10+let nazaj, ko ni bilo kakega GDPR-ja.
Si predstavljam, da je sedaj še težje pridi do teh informacij. Razen mogoče, če ga še naprej tam servisiraš.

Ti dam prav. Uradni zastopnik!? za Audi v Sloveniji je navaden bukselj.
Sramota za Audi, da si ne najdejo ljudi ali podjetja, ki vedo kaj delajo. Ampak ta velikih pač ne moreš stresti s prestola. Tako je na tem svetu.

stara mama ::

Ti nič ne pomaga vpisovanje kilometrov kjerkoli, če je avto razbit američan iz litve. Sicer pa načeloma pri teh avtih tud niso kilometri problematični.
Če vidiš v zgodovini kjerkoli samo omenjeno litvo..... bejž stran!

Zgodovina sprememb…

feryz je izjavil:

Vpisani km iz servisa ti bore malo pomagajo. Itak pa pameten človek nič ne preverja, ker sploh nima veze koliko kilometrov ima avto, če je dober.

Naša šajtrga od bemfla je ravno prejšnji obračala 455.555 s prvo verigo. Meni ko je vseeno s čim se vozim nebom šel preverjati koliko jih ima dejansko, ker vse kar šteje je da me pripelje kamor želim in da zadeve delujejo.

Jaz vi za Scenica ponudil 3500 eur in ga zvozil.

Hočeš reči, da litvaki shekajo server od avtomobilske firme, da potem tam popravijo kilometre za en avto?
Malo preveč dela za par evrov, se ti ne zdi?

Kdor misli vrteti, kupi avto namensko za to. Zadnjih par let ne gre več tako na lahko.
Če se ti lušta preveriti, kaj se je dogajalo, boš to tudi dobil.

Seveda ima veze, koliko kilometrov ima avto. OK, ali je 120 kkm ali 150, je res vseeno.
Ni pa vseeno ali jih je 150 ali 350.

AndrejS ::

Jaz delam 6-7k letno - in me vsi čudno gledajo, da imam na 15 letnem avtu 100.000 km. Če bi dal na avto net - bi vsi pisali da so km zbiti.

feryz je izjavil:

Hočeš reči, da litvaki shekajo server od avtomobilske firme, da potem tam popravijo kilometre za en avto?
Malo preveč dela za par evrov, se ti ne zdi?

Kdor misli vrteti, kupi avto namensko za to. Zadnjih par let ne gre več tako na lahko.
Če se ti lušta preveriti, kaj se je dogajalo, boš to tudi dobil.

Seveda ima veze, koliko kilometrov ima avto. OK, ali je 120 kkm ali 150, je res vseeno.
Ni pa vseeno ali jih je 150 ali 350.

Nočem tega reči, hočem samo reči, da če zbijaš zbiješ tako da se zbriše iz MRVL in iz E servisne, vse skupaj se prodaja za cca 60eur z zbijanjem vred. Pa ne samo na števcu, po posameznih modulih pri novejših avtomobilih.

In zgodovina je pokazala da je vseeno če ima avto 150.000km ali 350.000. 90% avtov iz avtohiš se je do 2007 prodajalo z zbitimi kilometri, nekateri so bili po 5x na 150.000, take so najraje kupovali slovenci, ki govorijo da ni vseeno koliko jih ima ;)

Sem dosti prodajal avte, parkrat je bilo tako, da je moški sam želel zbite kilometre samo zaradi jezikove "župe" doma. Seveda smo naredili korekcijo po prepisu ;)

m0LN4r ::

To je povem normalno, ce se clovek vozi do 20km v sluzbo. Ampak smo na slotech, kjer se ljudje vozijo iz Gorickega v Koper, vsak dan kelnarit.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

AndrejS je izjavil:

Jaz delam 6-7k letno - in me vsi čudno gledajo, da imam na 15 letnem avtu 100.000 km. Če bi dal na avto net - bi vsi pisali da so km zbiti.
Bemti, zafiro ii imam 3 mesece in sem naredil že 21 kkm. Ampak dobro, to je začetno veselje. Ki me je že minilo. Se mi zdi, da gredo kilometri gor zdaj malo počasneje.
Bom pa kmalu bom gume zgrizu. Turanza 255/35/R21 pride okrog 280 evrov za kos. Upam, da bodo zdržale do zimskih. Če ne bo treba prej še ene letne kupit.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mnenje glede karavana

Oddelek: Na cesti
453306 (1662) ;-)
»

Nakup avta do 16000

385117 (3697) Scaramouche
»

Rabljen avto za dolge razdalje do 7.000€? (strani: 1 2 3 4 )

15525170 (20673) matobeli
»

Kateri avto? (strani: 1 2 )

6112253 (10661) zez
»

Koliko zdržijo novodobna vozila? (strani: 1 2 )

7318166 (15374) bambam20

Več podobnih tem