» »

ploščice popadale iz stene v garaži

ploščice popadale iz stene v garaži

garfy ::

torej pihal sem svinjarijo po tleh iz garaže in ploščice popadajo dol iz stene....
ampak vsaka plo+žica ima trden gibs pod njo ne po celi površini, ampak ponekod...se pravi to je apno al kaj?
skušal sem odstranit z električnim brusilnikom, ampak me je strah da bom poškodoval ali prelomil ploščico....
bral sem da je opcija kupiti kislino, ki odstrani ta cement, in se ji reče muriatic acid al nekaj takega
ampak bi raje po naravni poti brez kisline če gre....

redtech ::

Trden gibs na kakšni površini? Jaz sem imel tak primer, da mi je odstopilo na tretji plasti beleža, ki verjetno ni bil dan na emulzijo. Odvisno od podlage in pripravljenega lepila (ustrezno razredčen).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: redtech ()

_Denny_ ::

"murriatic acid" je po naše klorovodikova kislina (HCl) oz. solna kislina. Bolj naravno stvar od tega, kar imaš v želodcu boš težko našel :))

Dobi se v Bauhausu tudi z dostavo prek pošte. 31% sem večkrat uporabljal pri odmaševanju (plastičnih) odtočnih cevi, ker pri vodnem kamnu pač razni Mister Muscoli ne pomagajo...

Pri uporabi pazi na oči in kožo.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

_Denny_ je izjavil:

"murriatic acid" je po naše klorovodikova kislina (HCl) oz. solna kislina. Bolj naravno stvar od tega, kar imaš v želodcu boš težko našel :))

Dobi se v Bauhausu tudi z dostavo prek pošte. 31% sem večkrat uporabljal pri odmaševanju (plastičnih) odtočnih cevi, ker pri vodnem kamnu pač razni Mister Muscoli ne pomagajo...

ej stari hvala za vzpodbudo... očitno bom pol šel kupit, sem mislil da je kaj toksičnega pa to...

PacificBlue ::

:))
I’m out.
:3

_Denny_ je izjavil:

se pravi rabim en liter? Al več, ploščic je ene 15 komadov malih dimenzij

_Denny_ ::

Se mi ne sanja, sem samo napisal kako se stvari reče in kje so jo najlažje dobi. Poglej tam kjer si prebral o odstranjevanju lepila s to kislino kako količino in koncentracijo priporočajo. Sicer pa še enkrat - zaščita oči in kože je pri rokovanju s tem nujna.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

marsovcek ::

Čakaj, kaj bi rad dosegel? Odstranil lepilo z zadnje strani ploščic? Tega ne bo naredila nobena kislina.

BorutO ::

Kupi cm16 od cimexa, pa zalepi. Drži kot ne vem kaj. Lahko pa od murexina kupiš lepilo.

Gama ::

Bo ceneje in hitreje če vse dol zbijes in ponovno polozis teh 15 malih ploscic.

ja ker nimam iste barve, ravno zato....ni lepilo...pač tisti cement al kaj pa vem kako se reče je

Tidule ::

Temu se rece lepilo za ploscice...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izdelava tiskanega vezja

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
8819 (670) SlyCrespo
»

Kislina ali alternative (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža