Forum » Loža » Bolniški stalež za otroka ob bolni ženi
Bolniški stalež za otroka ob bolni ženi
IL_DIAVOLO ::
Bolniski stalež, da bos okoli klatil? Bolniski stalež je namenjeno pocitku doma. Bos pac dopust vzel, saj imas toliko vec dopusta zaradi otrok.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
no comment ::
V glavnem je na koncu tako, da je postopek dodatno zakompliciran in glede na stanje v ZDLJ, nekateri zdravniki preprosto napišejo (in se ne obremenjujejo s raznimi možnimi posledicami- kaznimi ZZZS), drugi pa nočejo.
Zanimivo, še ZZZS nikjer niti z besedo ne omeni osebnega zdravnika. Torej, v ZDLJ pediatri ne vedno, da so le oni pristojni za izdajo potrdila o zadržanosti od dela v primeru nege otroka?
Magic1 ::
V glavnem ni opcije "uradno", da če je žena na porodniški, da dobiš nego za otroka. Le v primeru, da žena ni sposobna skrbet zase, vendar vročina ni zadosten razlog. More bit nekaj več, npr. operacija, ali kaj podobno resnega. Omejitev je tudi časovna in ZZZS takoj prileti, če se preseže.
Eni pogumni zdravniki vseeno napišejo, drugi te vprašajo, če te kaj boli, tretje pravilno po pravilniku odslovijo.
Bodimo pošteni, dobimo dodaten dan dopusta na otroka in po novem dva meseca starševskega. Eni to vzamejo, kot dopust, drugi ga namensko izkoristijo, ko je potrebno.
Eni pogumni zdravniki vseeno napišejo, drugi te vprašajo, če te kaj boli, tretje pravilno po pravilniku odslovijo.
Bodimo pošteni, dobimo dodaten dan dopusta na otroka in po novem dva meseca starševskega. Eni to vzamejo, kot dopust, drugi ga namensko izkoristijo, ko je potrebno.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
fur80 ::
V glavnem ni opcije "uradno", da če je žena na porodniški, da dobiš nego za otroka. Le v primeru, da žena ni sposobna skrbet zase, vendar vročina ni zadosten razlog. More bit nekaj več, npr. operacija, ali kaj podobno resnega. Omejitev je tudi časovna in ZZZS takoj prileti, če se preseže.
Kako vročina ni zadosten razlog? 42 stopinj ni dovolj dober razlog, da je mož doma zraven žene in otroka?
Sheteentz ::
Če je žena na porodniški, je vsem jasno, da je ona tista, ki neguje prvega otroka.
Če pa žena ni na porodniški, temveč je noseča v dvajsetem tednu, in na bolniški z vročino 39 stopinj, in naj bi glede na smernice ob visoki vročini večino časa počivala, torej ležala postelji, potem bo pa bolj težko skrbela še za bolnega 13 mesečnega otroka z vročino 39, a ne? Tukaj se mi zdi vse povsem skregano z logiko, da osebna zdravnica noče dati soglasja pediatrinji, da očetu podeli odsotnost z dela za negovanje otroka. Da se pa povrh vsega od od noseče ženske z vročino pričakuje še, da sama pelje otroka k pediatru, je pa po mojem mnenju skrajna neumnost. Oziroma, da dobiš odgovor da naj kar mož vzame dopust. Verjetno bom res pisal nekoliko razbesneli mail varuhu pacientovih pravic glede vse te zadeve.
Če pa žena ni na porodniški, temveč je noseča v dvajsetem tednu, in na bolniški z vročino 39 stopinj, in naj bi glede na smernice ob visoki vročini večino časa počivala, torej ležala postelji, potem bo pa bolj težko skrbela še za bolnega 13 mesečnega otroka z vročino 39, a ne? Tukaj se mi zdi vse povsem skregano z logiko, da osebna zdravnica noče dati soglasja pediatrinji, da očetu podeli odsotnost z dela za negovanje otroka. Da se pa povrh vsega od od noseče ženske z vročino pričakuje še, da sama pelje otroka k pediatru, je pa po mojem mnenju skrajna neumnost. Oziroma, da dobiš odgovor da naj kar mož vzame dopust. Verjetno bom res pisal nekoliko razbesneli mail varuhu pacientovih pravic glede vse te zadeve.
jan_g ::
no comment je izjavil:
Sem pa našel to:
Utemeljenost upravičene zadržanosti od dela ocenjuje:
a) OSEBNI ZDRAVNIK ZAVAROVANCA
- za prvih 30 koledarskih dni zaradi bolezni, poklicne bolezni, poškodbe izven dela, poškodbe pri delu, poškodbe po tretji osebi izven dela, izolacije in spremstva;
- za prvih 7 delovnih dni za nego zakonca; v tem primeru predlaga nego osebni zdravnik zakonca, ki potrebuje nego, osebnemu zdravniku zakonca, ki ga neguje. Predlog mora vsebovati tudi podatke, ki se izpolnjujejo v rubriki 4 POTRDILA.
Z zakoncem je izenačen tudi zunajzakonski partner.
b) OTROKOV OSEBNI ZDRAVNIK
- za prvih 7 delovnih dni za nego otroka, starejšega od 7 let;
- za prvih 15 delovnih dni zaradi nege otroka do 7 let starosti in starejšega zmerno, težje ali težko duševno in telesno prizadetega otroka;
- za prvih 30 koledarskih dni zaradi spremstva.
In to pa se sklada s tem kar sem v dvajsetih letih izkusil jaz. Kadarkoli sva (žena ali jaz) bila na bolniški zaradi nege otrok, naju je na bolniško "poslal" OTROKOV osebni zdravnik, ne moj/ženin.
Sploh ne razumeš, kaj je bistvo problema v tem primeru, ki ga opisuje avtor. Lahko še enkrat poskusim razložiti problem, ne vem pa, če bo pomagalo. Torej:
1. Otrok zboli in ga starš A pelje k pediatru.
2. Pediatier zavrne staršu A bolniško za nego otroka, ker je starš B (žena) doma in po pravilniku ZZZS dolžan izvajati nego, ker pač ne dela.
3. Pediater lahko kljub temu pravilniku po lastni presoji vseeno dodeli nego staršu A, ampak mora zato vložiti dodatno dokumentacijo, ki je lahko (1) utemeljitev osebnega zdravnika starša B, zakaj le-ta ne more izvajati nege ali (2) podpisana izjava starša A, da starš B ne more izvajati nege.
4. @Sheteentz je očitno naletel na pediatrinjo, ki bolj dosledno izvaja ta pravilnik in ga je poslala k osebni zdravnici njegove žene, naj poda utemeljitev. Osebna zdravnica pa očitno tega papirja noče izdati, ker kot zgleda meni, da zdravstveno stanje žene ni tako slabo.
5. @Sheteentz je sedaj v situaciji, da ne more dobiti nege. Ne vem pa, zakaj pediatrinja ni ponudila opcije (2), da bi sam podpisal tisto izjavo.
Razumljivo?
Malajlo ::
Enim pač ni jasno, da je največji problem administracija. Dohtar, pediater bi že napisal bolniško. Ampak...
To spada pod tisti člen, da je oče otroka zakonec, čeprav ločitveni postopek po dveh letih ni zaključen, vmes mož umrl in se nadaljuje na zapuščinski. Biološki fotr mora pa zahtevati očetovstvo. O vseh komplikacijah ni vredno razpravljati.
To spada pod tisti člen, da je oče otroka zakonec, čeprav ločitveni postopek po dveh letih ni zaključen, vmes mož umrl in se nadaljuje na zapuščinski. Biološki fotr mora pa zahtevati očetovstvo. O vseh komplikacijah ni vredno razpravljati.
Sploh ne razumeš, kaj je bistvo problema v tem primeru, ki ga opisuje avtor. Lahko še enkrat poskusim razložiti problem, ne vem pa, če bo pomagalo. Torej:
1. Otrok zboli in ga starš A pelje k pediatru.
2. Pediatier zavrne staršu A bolniško za nego otroka, ker je starš B (žena) doma in po pravilniku ZZZS dolžan izvajati nego, ker pač ne dela.
3. Pediater lahko kljub temu pravilniku po lastni presoji vseeno dodeli nego staršu A, ampak mora zato vložiti dodatno dokumentacijo, ki je lahko (1) utemeljitev osebnega zdravnika starša B, zakaj le-ta ne more izvajati nege ali (2) podpisana izjava starša A, da starš B ne more izvajati nege.
4. @Sheteentz je očitno naletel na pediatrinjo, ki bolj dosledno izvaja ta pravilnik in ga je poslala k osebni zdravnici njegove žene, naj poda utemeljitev. Osebna zdravnica pa očitno tega papirja noče izdati, ker kot zgleda meni, da zdravstveno stanje žene ni tako slabo.
5. @Sheteentz je sedaj v situaciji, da ne more dobiti nege. Ne vem pa, zakaj pediatrinja ni ponudila opcije (2), da bi sam podpisal tisto izjavo.
Razumljivo?
Ti verjetno nisi prebral OP.
Tip se je pojavil pri osebni zdravnici (njegove žene) in želel bolniško (za sebe) za nego otroka. Razumem, osebna zdravnica bi mu, v idealnem svetu, pojasnila to kar mu poskušamo pojasniti tukaj že cel dan. Ampak, predvidevam, da ima tudi pametnejše delo in ga je odfukala 1-2-3.
Mogoče, če si iz tega zapomnimo eno točko:
1. bolniško za nego otroka ti napiše jebeni pedijater
Če tega noče storiti, zahtevaj! Ker vse kar je treba je tvoj podpis pod izjavo, da partner otroku ne more nuditi ustrezne nege. Z ZZZS se lahko potem po mili volji nategujete, ko bosta otrok in žena zdrava. Če verjameš, da je tipa pedijater napotil na ZZZS, ta pa k osebni zdravnici, in to še vse isti dan, ti mam tule en most za prodat...
Sicer smo si pa za tako stanje krivi sami, mogoče naslednjič malo pomislimo preden začnemo kričati kako vsi izkoriščajo sistem. Ker uradniki potem najdejo rešitve, ki nam grenijo življenje. Tako kot šetincu v tejle zgodbi, ki jo je bolj po gostilniško povedal, da je o čem za debatirat.
Ko boš pr šetincu fertik, prit še k men.
A si privat al s koncesijo? Da vem a prideš šele čez 3 mesce al pa me bo stalo 300 EUR...
A si privat al s koncesijo? Da vem a prideš šele čez 3 mesce al pa me bo stalo 300 EUR...
V glavnem se mi zdi, da je namenoma onemogočeno. Možnost, da zbolita otrok in en starš tako močno, da ne moreta niti ležat 8h, je relativno majhna. Možnost, da bi folk to izkoriščal in potem hangal doma v dvoje pa je dosti večja.
V takih primerih ponavadi uletijo stari starši, ali pa preprosto partner vzame dopust, ali dela samo pol šihta. S Sloveniji nam pripada že tako več pravic iz podobnih naslovov, kot 90% preostalega sveta. To se na koncu vse plača in že tako smo zelo obdavčeni.
V takih primerih ponavadi uletijo stari starši, ali pa preprosto partner vzame dopust, ali dela samo pol šihta. S Sloveniji nam pripada že tako več pravic iz podobnih naslovov, kot 90% preostalega sveta. To se na koncu vse plača in že tako smo zelo obdavčeni.
Magic
lambda ::
Pristop zahteve podpisa pri pediatru, da drugi starš ne more zagotavljat nege je vse kar je v taki situaciji potrebno. Potem pa naključne revizije teh bolniških in se ugotovi kdo henga v dvoje in kdo utemeljeno in se stvar hitro uredi.
Če kdo misli, da je v takih situacijah doma lepo, zgleda ni nikdar izkusil. Od teh par primerov, ko sem bil, bi bilo brez izjeme lepše v službi. Pri neupraičenem svaljkanjem po kavču je pa morda komu fino - ampak kot rečeno, te primere pa naj polovijo revizije.
Če kdo misli, da je v takih situacijah doma lepo, zgleda ni nikdar izkusil. Od teh par primerov, ko sem bil, bi bilo brez izjeme lepše v službi. Pri neupraičenem svaljkanjem po kavču je pa morda komu fino - ampak kot rečeno, te primere pa naj polovijo revizije.
estons ::
Če je žena na porodniški, je vsem jasno, da je ona tista, ki neguje prvega otroka.
Saj so ti že vsi povedali. Tvoja in ženina zdravnica se je pač zbunila, ker noče pisati potrdila, pediatrinja pa hoče, da od nje prineseš potrdilo. Napisali so ti že drugi kaj lahko narediš (težiš za vsaj en dan nege, greš se pogovarjat z direktorjem/-ico ZD, klic varuhu pacientovih pravic itd itd). V končni fazi pa zamenjaš zdravnico. Če še naprej pi***iš "pa a je to normalno, pa kako to" itd, lahko sicer nabijaš nove strani v tej temi, ampak dosegel ne boš nič. Vsi so ti rekli, da ni normalno in kaj moraš narediti. Zdaj pa pejt pa naredi, ne pa da tle visiš ob bolni ženi in otroku.
Kapitan Jack ::
OP ti si tud en kekec.
Si pac tudi ti zbolel. Kar naenkrat si se sklonil in sedaj te je toliko pritisnilo v hrbtu, da jokas od bolecin. Pa zraven tega si fasal se cuden glavobol, da se ti kar vrti v glavi od bolecin.
To ali se enkrat to in ji pojasnis, da to lahko naredis ali pac ji jebes mater in ji reces, da bos to naredil.
Kaj si pa ti naredil za svojo familijo? Pisal tu na slotehu ne vem koliko postov in 2x napisal, da bos napisal nek jezni mail. Pa napisi ga ze enkrat, jaz bi klical Goloba direkt. Pa24ur bi poklical. Ma za familijo bi naredu vse.
Si pac tudi ti zbolel. Kar naenkrat si se sklonil in sedaj te je toliko pritisnilo v hrbtu, da jokas od bolecin. Pa zraven tega si fasal se cuden glavobol, da se ti kar vrti v glavi od bolecin.
To ali se enkrat to in ji pojasnis, da to lahko naredis ali pac ji jebes mater in ji reces, da bos to naredil.
Kaj si pa ti naredil za svojo familijo? Pisal tu na slotehu ne vem koliko postov in 2x napisal, da bos napisal nek jezni mail. Pa napisi ga ze enkrat, jaz bi klical Goloba direkt. Pa24ur bi poklical. Ma za familijo bi naredu vse.
Sej veste kako mora bit v Sloveniji, mora nekdo drug plačat, drugače ni ok. Pri nas je bilo tako, da ni nihče vzel polno bolniško praktično nikoli za nego. Je šel nekdo prej v službo, drugi pa kasneje in več kot polovičke nisi rabil. Tudi takrat, ko sta bile obe bolni, nisem rabil 24/7 zraven viset. Sem šel za nekaj urc vmes, ko sta spali, v službo pa še zvečer malo od doma poštukal. Mal sem se pretegnil par dni in je šlo mimo. Lahko bi se pa tudi kurčil, zakaj se moram jaz pretegnt, če je moja familija bolna. Če pa se v službi ne morejo prilagodit, pa fašeš drisko/križ. Pa dan izrednega dopusta ti tudi morajo odobrit. Načinov je veliko.
Če pa vam ni všeč, da država ne omogoča enostavne nege za partnerja pa naslovite pobudo na vlado, sej zdaj boso imeli popolno kontrolo nad zzzs. Sam to se bo bolj izkoriščalo. Najbolje da še kup inšpektorjev zaposlijo, da bodo preverjali... Kako že? Vdrli v stanovanje?
Če pa vam ni všeč, da država ne omogoča enostavne nege za partnerja pa naslovite pobudo na vlado, sej zdaj boso imeli popolno kontrolo nad zzzs. Sam to se bo bolj izkoriščalo. Najbolje da še kup inšpektorjev zaposlijo, da bodo preverjali... Kako že? Vdrli v stanovanje?
Magic
Zgodovina sprememb…
KingKazador ::
Malo se preletel odgovore in če povzamem mi verjetno pripada, ampak vseeno vprašam.
Pri nama je pa tako, žena je na porodniški, doma imava 6 mesecev in 4 leta stara otroka. Žena je zbolela za zmerno poporodno depresijo in so jo tudi sprejeli na oddelek. Jaz sem primoran ostati doma in prevzeti skrb za otroka, oziroma moram vzeti nego. Pisal sem pediatrinji z vsemi priloženimi izvidi, vendar še nimam odgovora. Žena je vzela bolniško, ki so jo odprli. Kaj je s CSDjem, jih je treba kaj obvestiti?
Hvala za pomoč že vnaprej....
Pri nama je pa tako, žena je na porodniški, doma imava 6 mesecev in 4 leta stara otroka. Žena je zbolela za zmerno poporodno depresijo in so jo tudi sprejeli na oddelek. Jaz sem primoran ostati doma in prevzeti skrb za otroka, oziroma moram vzeti nego. Pisal sem pediatrinji z vsemi priloženimi izvidi, vendar še nimam odgovora. Žena je vzela bolniško, ki so jo odprli. Kaj je s CSDjem, jih je treba kaj obvestiti?
Hvala za pomoč že vnaprej....
Tilen ::
Zakaj bi obveščal CSD? Pediater odpre nego in to je to. V primeru, da bi moral skrbeti za ženo, odpreš pa nego pri svojem osebnem zdravniku za partnerja.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
Legon ::
Bolniška za ženo je bistvena zato, da si ti upravičen do bolniške odsotnosti zaradi nege (otroka ali žene), če je žena na porodniški, ti ne moreš koristit nege.
Preveri, da niso slučajno na dopustu, delajo popoldne, itd... V primeru kot je tvoj verjetno ne bodo komplicirali, včasih pa kaj spregledajo pri "elektronski" administraciji ali pa se zadeve enostavno pozabijo, jbg, smo samo ljudje. Imaš 3 delovne dni časa za odpret bolniško od trenutka, ko si je začel.
Drugače pa srečno, držim pesti zate in za ženo, da boste čim bolj gladko zvozili tole.
Drugače pa srečno, držim pesti zate in za ženo, da boste čim bolj gladko zvozili tole.
Potem sva ubistvu vse prav naredila.
Sem klical tja, ima danes pediatrinja spremenjen urnik ker je ravno prišla iz dopusta, ter dela popoldne.
Hvala za lepe želje, je izjemno težko vse skupaj.. sploh ker imava še tisoč drugih stvari zraven. Ampak te niso pomembne, zdaj mora moja žena dobiti vso podporo (čeprav sem bil na začetku zelo proti da gre...), ter da se imata tamaladva kar se da najlepše z mano. Vem, da nam bo uspelo!
Sem klical tja, ima danes pediatrinja spremenjen urnik ker je ravno prišla iz dopusta, ter dela popoldne.
Hvala za lepe želje, je izjemno težko vse skupaj.. sploh ker imava še tisoč drugih stvari zraven. Ampak te niso pomembne, zdaj mora moja žena dobiti vso podporo (čeprav sem bil na začetku zelo proti da gre...), ter da se imata tamaladva kar se da najlepše z mano. Vem, da nam bo uspelo!
KingKazador je izjavil:
Potem sva ubistvu vse prav naredila.
Absolutno vam bo. Drži se, ker zdaj te cela družina najbolj potrebuje. Srečno!
No tole je odgovor pediatrinje: "Pozdravljeni, povsem razumem. Nekaj podobnih primerov sem že imela, uredilo se je tako, da so šli očetje na "porodniško", ker, tako kot ste napisali, nege za zdravega otroka ne moremo izdati. Najbolje je, da se obrnete na CDS, tam, kjer je mama urejala svojo porodniško in povejte, kar ste meni. Če bi karkoli rabili še od mene, samo napišite. Sedaj je res pomembno mamico čimbolj razbremeniti.
Želim vsem vse dobro in smo na vezi.
Lep pozdrav,"
In res sem klical na CSD in naj bi to bil edini način... zdaj sem moral izpolniti neko vlogo, predložit dokazila o hospitalizaciji, ter prevzemam porodniško od žene... ko bo nazaj, bo ona spet morala izpolnit vlogo za materinski dopust, kopijo zaključene bolniške, jaz neko izjavo spet..... skratka toliko birokracije in stresa za stvar, ki bi morala biti rešena v pol ure... jaz pa to urejam že cel dan. Nevem, a se samo meni zdi to malo bolano??
Želim vsem vse dobro in smo na vezi.
Lep pozdrav,"
In res sem klical na CSD in naj bi to bil edini način... zdaj sem moral izpolniti neko vlogo, predložit dokazila o hospitalizaciji, ter prevzemam porodniško od žene... ko bo nazaj, bo ona spet morala izpolnit vlogo za materinski dopust, kopijo zaključene bolniške, jaz neko izjavo spet..... skratka toliko birokracije in stresa za stvar, ki bi morala biti rešena v pol ure... jaz pa to urejam že cel dan. Nevem, a se samo meni zdi to malo bolano??
O pismo. Ko malo pomislim, kakšna debilna in debilno rigorozna pravila ima ZZZS, me pravzaprav tole ne preseneča. Ampak glej, je vsaj način, da to urediš, čeprav ti bo zdaj to vzelo 10x več časa od predvidenega. Drži se, saj boste vse uredili.
fikus_ ::
Ta birokracija je varovalka proti zlorabam. Pošteni padejo v to birikracijo po krivici, zaradi nepoštenih ljudi.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
Tukaj je problem samo pediatrinja in nihče drug. CSD pač uredi administracijo, če ne gre drugače (preko pediatra), ker je tudi oče lahko na porodniški.
Ti komot dobiš nego, če je mama na bolniški, samo pediater mora dodatno dokumentacijo izpolnjevati in stati za situacijo, kar pa ne želijo. Se mi zdi zvito, kako so ti tole odpisali. Seveda se je vedno tako uredilo, ker se pediatrinji nikoli ni dalo ubadati s tem.
Sedaj si tako uredil, kar si. V kolikor si zaposlen, preveri tudi tam, kakšne so opcije. Danes so družini prijazna podjetja zelo naklonjena pomagat v takšnih izrednih situacijah in verjamem, da bi se tako ali drugače našla primerna rešitev.
Ti komot dobiš nego, če je mama na bolniški, samo pediater mora dodatno dokumentacijo izpolnjevati in stati za situacijo, kar pa ne želijo. Se mi zdi zvito, kako so ti tole odpisali. Seveda se je vedno tako uredilo, ker se pediatrinji nikoli ni dalo ubadati s tem.
Sedaj si tako uredil, kar si. V kolikor si zaposlen, preveri tudi tam, kakšne so opcije. Danes so družini prijazna podjetja zelo naklonjena pomagat v takšnih izrednih situacijah in verjamem, da bi se tako ali drugače našla primerna rešitev.
Zgodovina sprememb…
In katera so družini prijazna podjetja, ki so par mesecev pripravljena plačat za plačo nekoga, ki gre lahko na porodniško in tako plača to država? Rešitev je jasna, ženska gre na dolgotrajno bolniško in ti prevzameš porodniško. Slovenija je ultra socialna in imamo celo take opcije, mariskje v tujini bi moral vzeti dopust in še neplačanga, ko bi prvega zmanjkalo.
Magic
Zgodovina sprememb…
Seveda je odvisno od dolžine odsotnosti, se strinjam in je na koncu porodniška tudi najprimernejša rešitev za večmesečne odsotnosti.
Gre se bolj za to, da lahko človek vse v miru uredi in ne da panično skače od ustanove do ustanove in zraven skrbi ali bo tisti dan pravočasno odpisal šefu zakaj ga ni in kdaj bo prišel jutri. Za to obstajajo v podjetjih izredne odsotnosti, kjer ne potrbuješ nobenih papirjev za koriščenje plačane odsotnosti iz dela. V tednu dni verjamem, da vse ustrezno urediš v nekem normalenm tempu in sproti skrbiš še za otroke.
Gre se bolj za to, da lahko človek vse v miru uredi in ne da panično skače od ustanove do ustanove in zraven skrbi ali bo tisti dan pravočasno odpisal šefu zakaj ga ni in kdaj bo prišel jutri. Za to obstajajo v podjetjih izredne odsotnosti, kjer ne potrbuješ nobenih papirjev za koriščenje plačane odsotnosti iz dela. V tednu dni verjamem, da vse ustrezno urediš v nekem normalenm tempu in sproti skrbiš še za otroke.
Zgodovina sprememb…
ginekk ::
Družini prijazna podjetja ti res omogočijo bolniške "na zaupanje", brez odprtega staleža. Ponavadi omejeno število dni na kvartal, kar zadostuje za manjše zadeve. Na ta način mi ni bilo treba prave bolniške vzet že dolgo časa.
In katera so družini prijazna podjetja, ki so par mesecev pripravljena plačat za plačo nekoga, ki gre lahko na porodniško in tako plača to država? Rešitev je jasna, ženska gre na dolgotrajno bolniško in ti prevzameš porodniško. Slovenija je ultra socialna in imamo celo take opcije, mariskje v tujini bi moral vzeti dopust in še neplačanga, ko bi prvega zmanjkalo.
In od kje ti ideja, da mora podjetje plačevat mesece bolniške odsotnosti?
Kontekst... Pač je omenil, da se takšne stvari lahko zmeni v podjetju. Samo tukaj bo jasno šlo za dolgotrajni proces. Za dan ali dva se res lahko zmeni v firmi, LAHKO SE TUDI DOPUST VZAME za par dni, da ne rabi vrat na nos urejat v istem dnevu. Jebemti ne vem zakaj vsi mislijo pri nas, da je VES dopust zgolj za zabušavanje...
Magic
Ker dopust je namenjen temu, da dopustuješ. Zagotovo pa ni namenjen temu, da zmanjšuješ stroške delodajalca. Bolniška odsotnost pa je namenjena temu, da okrevaš oziroma izvajaš nego nekoga, ki okreva. Ravno tako imamo sisteme, ki v primeru dolgotrajne bolniške odsotnosti krijejo stroškega tega namesto delodajalca. Tako da podjetje v nobenem primeru ne bo plačevalo mesece odsotnosti, kot poskušaš podtaknit.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Legon ()
Kaj zdaj tebi ni jasno? Imamo postopke in pravic prek glave. Ker se bolniške pri nas dostikrat izkorišča, so zakompliciral in so postopki namerno zakomplicirani. Namesto, da si zdaj lomiš glavo rihtat v enem dnevu, nekaj kar se ne da zdrihtat v enem dnevu, pač javiš da boš vzel dva dni dopusta in poskrbel vse potrebno doma in uredil postopke. Še vedno ti ostane 20 dni dopusta za glumenje. Folk je res razvajen v 3pm, eni imajo doma invalidne otroke, ali starše pa se nihče ne sprašuje, kdaj imajo lahko oni dopust(ga nimajo nikoli!). Ne vem zakaj si tukaj vtikal vmes delodajalca, ki nima veze v tem primeru, ker državni organi vodijo te postopke. Če pa misliš, da je to hudo, pojdi v Avstrijo, kjer je omejena količina bolniških/nege. Ko presežeš, si pomagaj kot veš in znaš. Ni problem ne delodajalca in ne države, temveč samo tebe.
Magic
Zgodovina sprememb…
Kaj ima ta rant z zgrešeno izjavo o tem, da morajo podjetja plačevat par mesece bolniške za odsotnega delavca?
Komentar je bil replika na post o družinam prijaznegu podjetju. Tega problema ne bo rešilo podjetje, lahko ti podarijo par dni, da ti urediš postopke, ni pa to njihova obveza. Rešitev tega primera je zgolj prenos porodniške nanj. To se pa rihta preko državnih inštitucij in ne podjetja.
Magic
Njega moti še recimo to, da v primeru hujše elementarne nesreče koristiš tridnevno izredno plačano odsotnost, namesto rednega dopusta.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Moški na porodniško (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 5750 (3211) | Tidule |
» | Bolniška za nego žene oz otroka?Oddelek: Loža | 3116 (2605) | D3m |
» | Ženske, S.P. ter porodniška (je glupa država ali sestra?) (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 20789 (6510) | telexdell |