Forum » Loža » Kaksne so to cene na Hrvaskem?
Kaksne so to cene na Hrvaskem?
Temo vidijo: vsi

Buggy ::
Včasih je bilo kampiranje za reveže.
Ja, če primerjaš s Hiltonom.
Cela juga je kampirala s sotori pred desetletji, malo bolj premozni ali pa zaposleni v podjetjih, kjer so imeli urejen sindikat pa v prikolicah, upgrade tega so bila pa podjetja z apartmaji oz malimi hisicami, kjer je bil oskrbnik tudi moj pokojni stari oce...slo je pa za rudarske kapacitete. Drugih opcij, razen dopustovanja pri znancih, ki so imeli tam hise niti ni bilo v vecjem stevilu, ce odmislimo hotele, ki so bili bolj kot ne namenjeni za tujce.
Aja pa otroci smo hodili v kolonije, vsako leto druga sestava otrok in nove simpatije ter znanstva.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Buggy ()

nejc_nejc ::
Ne vem no. Mal izkrivljeno sliko imaš.
Itak brezveze, samo tako na pamet komentar, za reveze...
Ali veš koliko stane normalna kamp oprema?
Ostalih primerjav pa ne bom.
Itak brezveze, samo tako na pamet komentar, za reveze...
Ostalih primerjav pa ne bom.

Govoril sem kaj je bilo vcasih...
Kampiranje (sotorenje) je pa danes life-style, ki ga prakticiras vecino zivljenja. Za nekoga, ki se gre to prvic je dejansko drago, ker moras kupiti vso opremo za kakor toliko decent izkusnjo. Predvsem je to idealno za nudiste ali/in pa ljudi, ki imajo priljubljeno lokacijo in se tam druzijo tudi z ljudmi, ki so jim blizu oz. imajo majhne otroke, ki so takega pocitnikovanja v druzbi navajeni in jim ustreza. Vsekakor pa ni poceni. Gre za odlocitev kako ti pase preziveti proste dni.
Seveda imas v kampu tudi avtodome samo mislim da to ni vec to kar kapiranje dejansko pomeni. Sem za poizkusino najel avtodom, decent izkusnja a nekako mi bolj prija moja vukojebina dalec stran od ljudi.
Kampiranje (sotorenje) je pa danes life-style, ki ga prakticiras vecino zivljenja. Za nekoga, ki se gre to prvic je dejansko drago, ker moras kupiti vso opremo za kakor toliko decent izkusnjo. Predvsem je to idealno za nudiste ali/in pa ljudi, ki imajo priljubljeno lokacijo in se tam druzijo tudi z ljudmi, ki so jim blizu oz. imajo majhne otroke, ki so takega pocitnikovanja v druzbi navajeni in jim ustreza. Vsekakor pa ni poceni. Gre za odlocitev kako ti pase preziveti proste dni.
Seveda imas v kampu tudi avtodome samo mislim da to ni vec to kar kapiranje dejansko pomeni. Sem za poizkusino najel avtodom, decent izkusnja a nekako mi bolj prija moja vukojebina dalec stran od ljudi.

iKst_ ::
1000-1500€ all in za spodoben setup za družino. Šotor za 4-5 oseb, nek paviljon za pred šotor, 4 spalke, 4 samonapihljive blazine, en kamp gorilnik, miza, 4 stoli pa kak komplet dodatnih klinov.
Ni nek hud strošek.

Sem za foro vrgel v košarico stvari v Dechatlonu.
- Napihljiv šotor za 4 osebe. 350€
- Blazine za spanje 2x 140cm. 150€
- 4 zložljivi kamp stoli. 72€
- Zložljiva miza za 4-6 oseb. 45€
- 4x spalka do 10 stopinj. 80€
- 4x vzglavnik. 80€
- Plinski kuhalnik. 30€
- Napihljiv paviljon 3x3m (s stranicami). 300€
- Električna pumpa za šotor in paviljon. 45€
Skupaj cca. 1150€.
Tukaj manjka še kakšna kartuša za plinski gorilnik, kakšna podloga za šotor, če si take sorte, mogoče kakšna zložljiva omara. Pa če daš še 300€ za prenosni kompresorski hladilnik si ravno na 1500€.
- Napihljiv šotor za 4 osebe. 350€
- Blazine za spanje 2x 140cm. 150€
- 4 zložljivi kamp stoli. 72€
- Zložljiva miza za 4-6 oseb. 45€
- 4x spalka do 10 stopinj. 80€
- 4x vzglavnik. 80€
- Plinski kuhalnik. 30€
- Napihljiv paviljon 3x3m (s stranicami). 300€
- Električna pumpa za šotor in paviljon. 45€
Skupaj cca. 1150€.
Tukaj manjka še kakšna kartuša za plinski gorilnik, kakšna podloga za šotor, če si take sorte, mogoče kakšna zložljiva omara. Pa če daš še 300€ za prenosni kompresorski hladilnik si ravno na 1500€.

...pa hladilnik in se nebroj malenkosti, trugo ali prikolico da to dostavis pa prides v kamp in se vedno placas vsak dan skoraj toliko kot za nek apartma s klimo, kuhinjo, svojo kopalnico, potem pa si se vedno podvrzen vsem vremenskim neprilikam, dezju, vetru in vrocini in ko vidis, da to ni zate, je to prakticno stran vrzen denar.
Pac moras biti preprican kaj se gres oz. se bos sel, sicer je bolje koristiti kaj drugega.
BTW: znanci so se vrnili iz Istre in mobilne hiske v kampu za 3800€...no ja, vreme veste kako je bilo, obalo Istre pa tudi poznate (skala ostra). Na slikah tega seveda ni bilo, tista plazica ki je bila pa na sliki lepa je bila pa konzerva sardin
Pac moras biti preprican kaj se gres oz. se bos sel, sicer je bolje koristiti kaj drugega.
BTW: znanci so se vrnili iz Istre in mobilne hiske v kampu za 3800€...no ja, vreme veste kako je bilo, obalo Istre pa tudi poznate (skala ostra). Na slikah tega seveda ni bilo, tista plazica ki je bila pa na sliki lepa je bila pa konzerva sardin

Hladilnik sem upošteval. Nekaj takega dobiš za 250-300€ pri nas. https://carfridge.alpicool.com/products...
Truge ne rabiš nujno, spraviš vse v normalno velik družinski avto, če malo stlačiš. Drugače daš pa še tistih 300-400€ za trugo (ki je uporabna tudi za kakšno drugo stvar).
Drugih malenkosti ne rabiš veliko, mogoče se za 100€ nabere, ampak to imaš potem dolgo časa.
Glede apartmaja se pa strinjam, dobiš tudi ceneje kot te pride samo kamp, če malo v naprej rezerviraš in ne zahtevaš ravno najnovejše opreme ter neposredne bližine morja.
Ampak v šotor ne greš zato, ker je udobno :) Greš zato, ker je malo več dogodivščine kot check-in v hotelu.
Truge ne rabiš nujno, spraviš vse v normalno velik družinski avto, če malo stlačiš. Drugače daš pa še tistih 300-400€ za trugo (ki je uporabna tudi za kakšno drugo stvar).
Drugih malenkosti ne rabiš veliko, mogoče se za 100€ nabere, ampak to imaš potem dolgo časa.
Glede apartmaja se pa strinjam, dobiš tudi ceneje kot te pride samo kamp, če malo v naprej rezerviraš in ne zahtevaš ravno najnovejše opreme ter neposredne bližine morja.
Ampak v šotor ne greš zato, ker je udobno :) Greš zato, ker je malo več dogodivščine kot check-in v hotelu.

Seveda in hard_core kemperji tocno vejo kam iti in kaj imeti s seboj, kot sem rekel za druzinske noob-e ni to glih priporocljiv dopust, vsekakor pa ne poceni.
Drugo je ko si mlad in sam (brez otrok) in te boli cacak
Zgodovina sprememb…

Grimnir3 ::

Seveda in hard_core kemperji tocno vejo kam iti in kaj imeti s seboj, kot sem rekel za druzinske noob-e ni to glih priporocljiv dopust, vsekakor pa ne poceni.
Jaz sem začel kampirati, ko je bila tamlajša stara kakšno leto in pol. Za opremo sem dal zgoraj seznam, pa imaš dokaj luksuzno varjanto, z napihljivim šotorom, paviljonom, posteljo, elektično pumpo za vse skupaj, spodoben hladilnik, v katerega lahko daš sladoled za otroke...
Je pa res, da moraš biti malo flegmatika. Ampak ravno to je super, da se daš malo ven iz cone udobja.

nejc_nejc ::
Recimo, jaz nikoli ne vem v katerem kempu ali sploh v njem oziroma kje bomo spali..
Otroci niso nikakršna ovira

Da se ne bomo narobe razumeli. Jaz nimam nic proti kempingu (kot mulec vedno kampirali), dejstvo je zgolj da kemping, ki smo ga poznali pred 30 leti danes ni vec isti v smislu izkusnje niti cene, kot se marsikej drugega seveda.
Skratka, konkretno moras vedeti v kaj se spuscas ko gres z druzino kampirat in kaj pricakovat, ceprav je se ne vem koliko moderno
Skratka, konkretno moras vedeti v kaj se spuscas ko gres z druzino kampirat in kaj pricakovat, ceprav je se ne vem koliko moderno
Zgodovina sprememb…

starfotr ::
Bistvo dopusta je, da greš tja kamor želiš in si privoščiš. Ali je to kamp, apartma, hotel. Vseeno. Je to pri nas ali Hrvaška ali pa kje drugje. Spet vseeno.
V kampih je danes tudi drug folk. Se presravajo na polno, montirajo lučke, gradijo ograje, letne kuhinje, betonski kipi in okraski, tudi muziko nabijajo čez dan in tudi zvečer. Kampi delajo parcele z vodo. Katastrofa na kubik.
Jaz ne zahajam v take oaze, je pa slišat vse sorte.
Problem so tudi mobilne hiške, avtodomi in prikolice, glamping. To ni več stika z naravo. Te vse bi morali strpat v aparmaje in hotele ali pa kampe samo za njih (saj to delajo z uničevanjem kampov). Kamp je za šotorjenje.
Če kamp opreme nimaš jo kupiš ali si jo izposodiš. Lahko tudi kupiš rabljeno, tega je ko solate. In nato prodaš še isto leto, če ujameš sezono. Podobno kot smučanje.
Tisti, ki si ne more privoščit bo pa ostal doma. Tudi s tem ni nič narobe.
V kampih je danes tudi drug folk. Se presravajo na polno, montirajo lučke, gradijo ograje, letne kuhinje, betonski kipi in okraski, tudi muziko nabijajo čez dan in tudi zvečer. Kampi delajo parcele z vodo. Katastrofa na kubik.
Jaz ne zahajam v take oaze, je pa slišat vse sorte.
Problem so tudi mobilne hiške, avtodomi in prikolice, glamping. To ni več stika z naravo. Te vse bi morali strpat v aparmaje in hotele ali pa kampe samo za njih (saj to delajo z uničevanjem kampov). Kamp je za šotorjenje.
Če kamp opreme nimaš jo kupiš ali si jo izposodiš. Lahko tudi kupiš rabljeno, tega je ko solate. In nato prodaš še isto leto, če ujameš sezono. Podobno kot smučanje.
Tisti, ki si ne more privoščit bo pa ostal doma. Tudi s tem ni nič narobe.

foofighter ::
Ma kako lahko eni trdite da je cenejše it v apartma kot v kamp???
Ja, če izbereš 40 let star apartma v Rabcu, 3 km od morja po cesti, pa 1 km višinske razlike od morja in to primerjaš s kampi ala Straško, Šimuni, seveda da je apartma cenejši. Pač ne gledaš teh novodobnih monstrumov, ki so se iz kampov transformirali v resorte.
Še vedno se najde manjše in ne toliko skomercialnizirane kampe, kjer dejansko še lahko kampiraš. In tu je cena napram apartmajem še vedno opazno nižja. In to govorimo o nižjem standardu apartmajev, niti blizu morja.
Itak da so zdaj tudi te kampi dražji, ampak se jim cena ni dvignila nič bolj kot pa apartmajem, hotelom ali pa paštetam ki jih boš vozil s sabo.
Ta izjava na vrhu strani, kampiranje ni več za reveže... Ni, sej življenje na splošno ni več za reveže...
Ja, če izbereš 40 let star apartma v Rabcu, 3 km od morja po cesti, pa 1 km višinske razlike od morja in to primerjaš s kampi ala Straško, Šimuni, seveda da je apartma cenejši. Pač ne gledaš teh novodobnih monstrumov, ki so se iz kampov transformirali v resorte.
Še vedno se najde manjše in ne toliko skomercialnizirane kampe, kjer dejansko še lahko kampiraš. In tu je cena napram apartmajem še vedno opazno nižja. In to govorimo o nižjem standardu apartmajev, niti blizu morja.
Itak da so zdaj tudi te kampi dražji, ampak se jim cena ni dvignila nič bolj kot pa apartmajem, hotelom ali pa paštetam ki jih boš vozil s sabo.
Ta izjava na vrhu strani, kampiranje ni več za reveže... Ni, sej življenje na splošno ni več za reveže...

redtech ::
Ali kdo pozna, kako so se končale investicije v mobilne hiške + pavšal, ne tako dolgo nazaj so to reklamirali, kot odlično priložnost za investicijo.
Hiška 50-60k (na kredit) + 5-6k pavšal.

Scorpy84 ::
slovenski-kampisti-letos-mnozicno-na-hrvaskem-losinj-na-vrhu-medulin-v-rahlem-padcu
Glede kampiranja, hrvatom ni za skrbeti. Prodaja prikolic in avtodomov, je bilo zadnjih let rekorden. Adriji nadpovprecno gre dobro tudi izven slovenskega trga. Italijani imajo kampe zabito polne, francija nekje vmes, azurna obala je ok, ker ni migrantov ampak manj ugodno za kampirat. Na drugi strani pa polno migrantov. Hrvaska poleg italije je pa druga najboljsa drzava za kampiranje. Torej ce imajo upad nocitev v betonoranih stavbah, pa kampiranje ne bo imel tega problema, ker je kampov premal glede na povprasevanje. Samo vreme igra vlogo. Lep primer zadnja dva tedna, lani v tem casu bilo zabito polno, letos se nasle proste parcele in ze pametni pisejo, da je zaradi cen. Ta teden, pa spet cisto vse zabito in ja, sem se po dolgem casu sprehodil, da sem nasel prosto mizo. Pac sedaj prisli italijani, nizozemci pa grejo v solo. Slednji nasploh ne hodijo ven jest.

Utk ::
Ja če investiraš par jurjev v neko mobilno kuhinjo, najbrž res ne boš ven hodil. Ne da se ne bi mogli privoščit, niti slučajno, ampak folk, ki hodi ven jest, najbrž v štartu ne pride z avtodomom in šotorom, ki je večji od njihovega stanovanja doma.

Ali kdo pozna, kako so se končale investicije v mobilne hiške + pavšal, ne tako dolgo nazaj so to reklamirali, kot odlično priložnost za investicijo.
Po oglasih dober drzijo ceno, tudi hiske, ki so bile nekoc 15-20k se sedaj stare 15 let prodajajo po 2x ceni. Tudi za 64k se prodaja. Eno nasel, kjer so leta 2018 mnozicno iz italije prodajali za 5-8k sedaj 17k oglas. Ocitno je vseeno povprasevanje, glede na to, da kampi zmanjsujejo pavsal prikolic in teh mobilnih hisic. Opazam da mobilne hiske cadalje vec kupujejo italijani od slovencev.

Utk ::
Če ti lahko kamp kadarkoli odpove pavšal je vrednost take hiške natanko 0.
Ampak theres a sucker born every minute...
Ampak theres a sucker born every minute...

bm1973 ::
Po oglasih dober drzijo ceno, tudi hiske, ki so bile nekoc 15-20k se sedaj stare 15 let prodajajo po 2x ceni. Tudi za 64k se prodaja. Eno nasel, kjer so leta 2018 mnozicno iz italije prodajali za 5-8k sedaj 17k oglas. Ocitno je vseeno povprasevanje, glede na to, da kampi zmanjsujejo pavsal prikolic in teh mobilnih hisic. Opazam da mobilne hiske cadalje vec kupujejo italijani od slovencev.
Ko kupuješ mobilno hiško, moraš najprej preveriti, ali ti je po nakupu ni treba odstranit iz kampa.
Se dogaja... Hočeš plačati pavšal za naslednje leto, pa ti rečejo, da jo odstrani.

To je se najmanjsi problem, to so se na zacetku 10 let nazaj zajebali. Sedaj inspekcija na polno dela in prihaja do tega, da kampi nimajo gradbenega dovoljenja za mobilne hiske. Sicer sedaj veliki nekaj naknadno delajo, da pridobijo dovoljenje. Manjsi pa imajo probleme. Eden sedaj more odstraniti vse hiske.

LeQuack ::
Hrvati lahko zmeraj računajo na Slovence, da jim prinesejo denar. Tudi ko Nemci opešajo, Slovenci pojačamo, da ne bi imeli dol kaj slabše sezone.
Quack !

Hrvati lahko zmeraj računajo na Slovence, da jim prinesejo denar. Tudi ko Nemci opešajo, Slovenci pojačamo, da ne bi imeli dol kaj slabše sezone.
Ne vem ce, italijani, nemci vecinoma vsak dan hodijo jesti. Kosilo in vecerja. Skratka po restevracijah jih je poln k... mi nismo taki kot oni, se vedno stavimo na skupinsko pitje in dretje, ter žar. Eni so se zakreditirali za apartman, pa ocitno zaradi tega ne hodijo ven. Skratka ta teden ko je polno, nikjer v restevracijah nisem srecal oziroma slisal slovensko govorece. Pa sem na hrvaski severni istri vecimoma se gibljem na relaciji pula-umag. Edino srecal skupino s colni, ker ga tudi sam imam, da se dobivajo in ga pijejo, jejo. Na ship traffic se menda vidi, kje so colni luske kapitanije. So mi tudi povedali za fb skupino. No sam se tega ne grem, ampak ni cudno da nas hrvati imajo cedalje manj radi, ker smo sami pijanci kjerkol se obrnemo. No sej ga tudi nemci pijejo, ampak oni vsaj "kulturno" se skesirajo za mizo.

LeQuack ::
Ja no Nemec pusti par deset evrov, Slovenec pa kupi apartma za pol milijona evrov. Kdo je zdaj boljši gost?
Quack !

Ko smo pri ze pri tem, vemo da tajkuni kupujejo in gradijo. To so posamezniki, kjer okolica nima koristi. Ko sem kupoval hiso, no se prej gledal tudi parcele kje ze 5-10 let stojijo prazne narejena cesta. Recejo mi da je ze prodana, grem pogledat kdo jo je kupil, srbsko podjetje. Pol gledam zakaj ne gradijo in pridem do podatka da ze gradijo na vec lolacijah in da do teh parcel enostavno se niso prisli na vrsto. Skratka ko sem par let iskal kaj bi si kupil, sem ob obali 2 od 10 hrvata obiskal. V notrajnosti istre so pa bili po vecini hrvati. Pa to so dobivali parcele po smesni ceni, kako so prisli legalno do gradnje, se mi ne sanja. Sam sem obupal, da bi sel v novogradnjo na res lepi lokaciji, ker bi te vsi olupili.

feryz ::
V bistvu te nihče ne olupi, toliko je pač vredno.
Saj veš tisto, lokacija, lokacija, lokacija. To je vse kar šteje pri nepremičninah.
Saj veš tisto, lokacija, lokacija, lokacija. To je vse kar šteje pri nepremičninah.

Ne ni tko, parcelo sem ze skoraj imel, ampak dobiti nekoga, da bi gradil iz nicle je cisto nekaj drugega. Kot, da bi sodelovali med seboj, da bi umetno dvigovali stroske. En mesec iskal, pa se nic nisem zmenil, oziroma bi se ce bi preplacal. Na koncu sem kupil starejso hiso, ker te nove bajte nimajo nic zemlje okrog hise, pa lepo v miru najdem podizvajalce tudi iz slovenije, pa se sedaj lotevam obnove.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Morje 2025 (dopust na Hrvaškem) (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 3771 (1353) | D3m |
» | Kam na morje z otroki? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 23736 (8827) | ZveeZ |
» | Morje hrvaška? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 32867 (6498) | Pithlit |
» | Zakaj Slovenci sovražijo slovensko morje? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 43253 (36075) | SuperKripto |
» | Zasoljene cene poletnega dopusta pri sosedih (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 48162 (38206) | ThinkPad |