» »

Glasen ventilator & slabši performance.

Glasen ventilator & slabši performance.

T_F_7 ::

Ventilator od stacionarca je postal sumljivo glasen, tako da sem ga prvo spihal, a ker ni bilo željenega utišanja, sem ga odkačil, temeljiteje spucal, zamenjal termalno pasto in nazaj zalaufal ter zagnal več programov, da vidim kako se obnaša. Presenetljivo tiho - nisem si mislil, da je šla termalna, ker sem kupil nove komponente pred letom dni. Nato sem zaprl programe, šel stran za 5-10 minut in ko sem se vrnil je dečko spet ropotal na polno. Razlika v temperaturi pred in po zamenjavi je 10 stopinj. Prej okoli 65, zdaj okoli 55. Razlika v performancu je vidna, ko dam na preizkušnjo grafično (Intel UHD Graphics 630). Pred tuljenjem ni štekalo, sedaj pa ja.
V čemu mislite, da je fora? Termalno lahko spet zamenjam. Kaj pa če tuli ventilator od napajalnika?
  • poskusil klonirati: T_F_7 ()

Han ::

Termalna pasta nima veze z ropotanjem ventilatorja! Slednjega bo očitno treba zamenjat. Ali je to CPU ali PSU propeler, boš pa menda že dognal...

Tudi sam sprva pomislil na ventilator, ampak ko sem zamenjal termalno in je bila temperatura presenetljivo nizka, sem mislil, da je to to, dokler se ni dvignila. Sem našel en star ventilator, ga montiral in je tih, čeprav je temperatura na 65 in je performance še vedno slab. Bo treba novega. Sicer mi je ta stvar s performancem sumljiva. Hvala.

Katera plata, procesor, hladilnik, RAM, operacijski sistem...? BIOS je zadnji in pravilno nastavljen?

B560M Aorus Elite, i5 10400 s stock ventilatorjem E97379-003 (star, ki ga zdaj uporabljam je 001), Aegis DDR4 3200, Win11, American Megatrends F7 03//11/2021. BIOS je štimal do tedna dni nazaj.

Jaz bi ta procesor hladil s skoraj neslišnim Pure Rock 2, v kolikor gre v ohišje.

https://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/k...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

Bios ažuriran na F9, isti šmorn. A ni Pure Rock 2 too much za navadno uporabo? Stock je bil čisto v redu, mogoče kupim malo boljšega. Sicer kupujem novo ohišje pod 15l, tako da dosti placa ne bo.

DeeCoy ::

65 stopinj ni prav veliko za sistem, sploh pa takšna temperatura ne more vplivat na performance. To, da boli ventilator je pa problem v ventilatorju in ne temperaturi.

Pri normalni uporabi ni opazne spremembe v performancu. Ko pa je Intel UHD Graphics 630 na preizkušnji, pa ja. Ne verjamem, da je slučaj, da se je zgodilo istočano, ko je ventilaror začel fušat.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

CPU hladilnik (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
24854354 (3650) freesty
»

Zelo glasen CPU fan

Oddelek: Pomoč in nasveti
222402 (1818) Han
»

Težava s hladilnikom procesorja

281982 (1432) Inventorista
»

AMD ryzen 5 3600 6 core Procesor glasen? (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
506879 (5908) brbr21
»

Visoke temparature pri vodnem hlajenju?! (strani: 1 2 )

517899 (6834) m0LN4r

Več podobnih tem