Forum » Loža » Pravice pri prodaji rabljenega prenosnika
Pravice pri prodaji rabljenega prenosnika
Nikola1 ::
Zdravo,
Trenutno imam eno zanimivo situacijo glede zadnje prodaje. Ker se dosti rad zanimam na bolhi, vedno nekaj kupujem/prodajam.
1 mesec nazaj sem prodal en prenosnik. Pri prodaji prenosnika sem znizal ceno sa 550 na 350eur da bi ga se znebil (sem rabil denar nujno).
V oglasu je bilo navedeno da ne dela baterija, prenosnik pa deluje.
Kupec mi je naslednji dan slikal prneosnik, pravil je da je mel neke tezave in mi je poslal sliko z task managerjem. Na sliki je blo razvidno da je potegnil vun 1 stick rama (16gb), torej on je odprl ta prenosnik in nekaj delal na njem.
Vseeno tezave z gonilniki smo odpravili.
Me je danes po 1 mesecu od prodaje kontaktiral in pravi da baterija ne deluje, ceprav je kupil novo in povezal not. Sam ko izklopi adapter se prenosnik ugasne.
Zaj mi tezi da mu js moram placat servis. Laptop pa se vedno deluje normalno z adapterjem.
Mene pa zanima kake pravice kot prodajalec js mam, glede na to da je en celi mesec minil od casa prodaje, plus je kupac odprl prenosnik in mogoce tudi sam povzrocil kvar.
Trenutno imam eno zanimivo situacijo glede zadnje prodaje. Ker se dosti rad zanimam na bolhi, vedno nekaj kupujem/prodajam.
1 mesec nazaj sem prodal en prenosnik. Pri prodaji prenosnika sem znizal ceno sa 550 na 350eur da bi ga se znebil (sem rabil denar nujno).
V oglasu je bilo navedeno da ne dela baterija, prenosnik pa deluje.
Kupec mi je naslednji dan slikal prneosnik, pravil je da je mel neke tezave in mi je poslal sliko z task managerjem. Na sliki je blo razvidno da je potegnil vun 1 stick rama (16gb), torej on je odprl ta prenosnik in nekaj delal na njem.
Vseeno tezave z gonilniki smo odpravili.
Me je danes po 1 mesecu od prodaje kontaktiral in pravi da baterija ne deluje, ceprav je kupil novo in povezal not. Sam ko izklopi adapter se prenosnik ugasne.
Zaj mi tezi da mu js moram placat servis. Laptop pa se vedno deluje normalno z adapterjem.
Mene pa zanima kake pravice kot prodajalec js mam, glede na to da je en celi mesec minil od casa prodaje, plus je kupac odprl prenosnik in mogoce tudi sam povzrocil kvar.
svecka ::
naj te toži, ti samo reči, da ko ti je poslal screenshot taskmanagerja, je razvidno, da je vzel ven 16 gb ram, tako da je on kot nestrokovnjak brez licence na lastno pest odprl prenosnik in se lotil nestrokovnega posega v napravo. PRav tako je bila okvara znana vnaprej in sicer da baterija ne deluje.
Pa nasplooh tole z baterijo mi smrdi...kupil novo in povezal...baterije ni možno menjati od zunaj? Je kupil original baterijo ali fejk? Kaj je servis popravil?
Jaz se ne bi z mnjemu ukvarjal ker če dela z adapterjem normalno potem je zadeva ista kot si jo predal.
Pa nasplooh tole z baterijo mi smrdi...kupil novo in povezal...baterije ni možno menjati od zunaj? Je kupil original baterijo ali fejk? Kaj je servis popravil?
Jaz se ne bi z mnjemu ukvarjal ker če dela z adapterjem normalno potem je zadeva ista kot si jo predal.
hojnikb ::
kot fizična oseba mu nisi dolžn dajat nobene garancije, niti popravljat česa... Če je blo ob nakupu vse navedeno kot je, je to to, kar se tebe tiče. Naj pa poskusi z tožbo, ampak itk nebo uspel nič.
Oz. da si "fer", mu reč naj spravi laptop v isto stanje, kot si mu ga prodal, pa mu vrneš kupnino nazaj.
Oz. da si "fer", mu reč naj spravi laptop v isto stanje, kot si mu ga prodal, pa mu vrneš kupnino nazaj.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
feryz ::
Zato pa jaz ne prodajam rabljenih stvari.
Včasih jih komu podarim, če ga nimam glih rad.
Še največ stvari pa v kleti obleži. Med drugim, tudi štirje prenosniki.
Včasih jih komu podarim, če ga nimam glih rad.
Še največ stvari pa v kleti obleži. Med drugim, tudi štirje prenosniki.
chucki ::
Kot so ti napisali, da nisi nicesar dolzen. Koliko si star, ker imam obcutek, da se bojis kupca?
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Likalnik ::
Dober si, da mu po enem mesecu in po nestrokovnem posegu v računalnik sploh še kaj odpisuješ oziroma komuniciraš z njim.
Jaz bi ga dal na ignor že drugi dan po nakupu.
je veliko takih nategunov...tudi za mobitel, da ti naslednji dan pišejo kako ne dela in da jim plačaj nekaj €€€ za popravilo.
kot fizična oseba je bila elektronika videno/kupljeno...in naj se žali komu drugemu...naj ga proda naprej pa je.
Jaz bi ga dal na ignor že drugi dan po nakupu.
je veliko takih nategunov...tudi za mobitel, da ti naslednji dan pišejo kako ne dela in da jim plačaj nekaj €€€ za popravilo.
kot fizična oseba je bila elektronika videno/kupljeno...in naj se žali komu drugemu...naj ga proda naprej pa je.
Hvala za odgovore
Trenutno sem študent, prihajam iz revne družine iz Srbije in zato sm postal mal ustrašen ker ta denar sem porabil za placanje najemnine ter hrano. Sem že 5 let tu, hodil sm v 2 letnika srednje sole in sem zaj na fakulteti.
Laptop pa je HP ZBook Studio G4.
Pri meni je normalno deloval (razen baterije), saj je kupec tudi omenil da je naredil stress test in da laptop deluje.
Gre za to da se mi še nikoli ni zgodilo da bi kupec ravnal tako do mene, sam ko so mi starsi tak 600km stran od mene, se pocutim bolj stresirano ker gre za to zadevo.
Trenutno sem študent, prihajam iz revne družine iz Srbije in zato sm postal mal ustrašen ker ta denar sem porabil za placanje najemnine ter hrano. Sem že 5 let tu, hodil sm v 2 letnika srednje sole in sem zaj na fakulteti.
Laptop pa je HP ZBook Studio G4.
Pri meni je normalno deloval (razen baterije), saj je kupec tudi omenil da je naredil stress test in da laptop deluje.
Gre za to da se mi še nikoli ni zgodilo da bi kupec ravnal tako do mene, sam ko so mi starsi tak 600km stran od mene, se pocutim bolj stresirano ker gre za to zadevo.
FireSnake ::
Ne sekiraj se!
Pa pohvale, ker ti naš jezik gre zelo dobro!
Pa pohvale, ker ti naš jezik gre zelo dobro!
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
tikitoki ::
Rias Gremory ::
Napisal si, da si navedel stanje prenosnika. Kupec se je ob nakupu s tem strinjal. Stvar je bila kupljena po principu "videno-kupljeno". Blokiraj.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
japapajade ::
jaz sem nekemu mulci prodal prenosnik za 1000e, me kliče čez 2 dni da se noče več prižgat... ok pošlji mi ga da vidim to čudo ( prenosnik skoraj nerabljen )
tamali je naložil gor msi afterburner in navijal grafo, ker igre niso delale... na lenovi yoga :D
se mi ni dalo s tem ukvarjat, če ne bi ga šel našeškat, če ga že tastari ne...
tamali je naložil gor msi afterburner in navijal grafo, ker igre niso delale... na lenovi yoga :D
se mi ni dalo s tem ukvarjat, če ne bi ga šel našeškat, če ga že tastari ne...
hojnikb ::
Tipo je razkiral z prenosnikom z napako (kar mu je blo jasno tudi povedano ob nakupu) in je mislu da bo poceni skos pršu. K ni blo tako, pač proba reklamirat. Tipičen diler...
#brezpodpisa
chaddicus ::
Samo blokiraj ga nič nazaj jemat, kupil je in takrat je vedel kaj dela kaj ne, najbrz sta testirala takoj pred prodajo sedaj nima kaj tebi najedat...
Pa ne se prepognt njegovem pritisku da bodi persona lol, kupil je rabljen prenosnik naj si ga rihta kolko ve in zna potem sam....
Točno to!
Pa ne se prepognt njegovem pritisku da bodi persona lol, kupil je rabljen prenosnik naj si ga rihta kolko ve in zna potem sam....
Tipo je razkiral z prenosnikom z napako (kar mu je blo jasno tudi povedano ob nakupu) in je mislu da bo poceni skos pršu. K ni blo tako, pač proba reklamirat. Tipičen diler...
Točno to!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: chaddicus ()
Hvala Vam, ne bom nič nazal jemal, mi zaj teži da mu dam 30 evrov za dijagnostiko...
Res slabo obnašanje od njega.
Ga bom blokiral.
Lep dan vsem
Res slabo obnašanje od njega.
Ga bom blokiral.
Lep dan vsem
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kaminOddelek: Loža | 910 (631) | fikus_ |
» | Ram TežaveOddelek: Pomoč in nasveti | 767 (618) | eko_2k4 |
» | Čudno obnašanje mašine - zagonOddelek: Pomoč in nasveti | 4290 (3802) | akulp |
» | Uveljavljanje stvarne napake (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14754 (7976) | solatko |
» | problem z garancijo prenosnika (vshop.si) (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 26604 (16468) | lmfao |