Forum » Mobilne tehnologije » menjava baterije s23 ultra
menjava baterije s23 ultra
coderX ::
ker ne mislim več kupovat novih modelov 2 al 3 leta, me zanima če zamenjam baterijo ali se mi izbrišejo podatki al je možno menjat baterijo da so podatki nedotaknjeni.
Stikalo ::
Baterija je še zadnji probelem. Veliko prej ga razbiješ. Od telefona težko pričakuješ da ga boš imel 3+ let, ker enostavno nekaj crkne. Pa ne zato, da bi bili slabo narejeni ampak zato, ker jih uporabljamo vsak dan, nosimo po žepu, velikokrat nam pade na tla. Sam se še čudim kako dolgo zdržijo gumbi in kolikokrat preživi udarec.
Imam s21 ultra, baterija po 2 letih kot nova. Mi je pa na žalost ravno 14 dni nazaj pada na zaslon neka specifična ostra steklena stvar in mi je razbila zaslon. Menjava ohišja je in zaslona je bila 300€. Še vseeno OK, telefon je še vedno špica.
Imam s21 ultra, baterija po 2 letih kot nova. Mi je pa na žalost ravno 14 dni nazaj pada na zaslon neka specifična ostra steklena stvar in mi je razbila zaslon. Menjava ohišja je in zaslona je bila 300€. Še vseeno OK, telefon je še vedno špica.
feryz ::
To je zajebancija, ali resno mislite?
Nekako v stilu, a če menjam napajalnik pri računalniku, podatki na hard disku (ali karkoli že je noter) ostanejo?
Nekako v stilu, a če menjam napajalnik pri računalniku, podatki na hard disku (ali karkoli že je noter) ostanejo?
chucki ::
Ram2 zahteva doplacilo da ostanejo podatki
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
feryz ::
Ko ti menjajo zaslon in razstavijo telefon na prafaktorje, ni pa nič govora o kakšnih podatkih!?
Ker prva zadeva, ki se jo pri tem storiš, je odstranitev baterije.
Ok, sem že navajen, da je slo-tech vse drugo kot tech.
Ker prva zadeva, ki se jo pri tem storiš, je odstranitev baterije.
Ok, sem že navajen, da je slo-tech vse drugo kot tech.
Runner71 ::
Magic1 ::
Baterija je še zadnji probelem. Veliko prej ga razbiješ. Od telefona težko pričakuješ da ga boš imel 3+ let, ker enostavno nekaj crkne. Pa ne zato, da bi bili slabo narejeni ampak zato, ker jih uporabljamo vsak dan, nosimo po žepu, velikokrat nam pade na tla. Sam se še čudim kako dolgo zdržijo gumbi in kolikokrat preživi udarec.
Od vseh telefonov v 22 letih, sem uspel razbiti en ekran. Je treba malo pazit pa ovitek uporabljati.
Magic
stara mama ::
Fant je še mlad. Verjetno premlad, da bi si kdaj lastil telefon še z odstranljivo baterijo.
Bolt ::
Pustmo sedaj to, da OP ne ve kaj se lahko zgodi, če bo pri takem telefonu odstranil baterijo. Prav je da vpraša, ker se marsikaj lahko zgodi pri takem posegu in pride do izgube podatkov, zato raznorazni pametnjakoviči ala fric in podobni ne pametujte preveč, ker nimate pojma. FRIC TI si še najmanj kompetenten, da bi tukaj pametoval kaj je to TECH! Tudi vi se niste rodili vsevedi!
Na servisu se ne zavarujejo za brezveze v takih primerih. Backupi v vsakem primeru pa če tudi ja naj bi ostali podatki ob odstranitvi baterije.
Še sedaj imam doma cel kup starih telefonov, ki sem jim odstranil baterijo, pa ko jih po tudi kakšnem letu dni priklopim so vsi podatki še gor.
Mene bolj zanima to ZAKAJ bi pri telefonu S23 ultra že sedaj menjal baterijo. Telefon predvidevam, da je star komaj par mesecev ČE? Ali to sprašuješ za 2-3 leta vnaprej? Itak pa je sam ne boš mogel menjat. Predvidevam vsaj glede na vprašanje, ki ga postavljaš mislim, da nisi tega sposoben.
Na servisu se ne zavarujejo za brezveze v takih primerih. Backupi v vsakem primeru pa če tudi ja naj bi ostali podatki ob odstranitvi baterije.
Še sedaj imam doma cel kup starih telefonov, ki sem jim odstranil baterijo, pa ko jih po tudi kakšnem letu dni priklopim so vsi podatki še gor.
Mene bolj zanima to ZAKAJ bi pri telefonu S23 ultra že sedaj menjal baterijo. Telefon predvidevam, da je star komaj par mesecev ČE? Ali to sprašuješ za 2-3 leta vnaprej? Itak pa je sam ne boš mogel menjat. Predvidevam vsaj glede na vprašanje, ki ga postavljaš mislim, da nisi tega sposoben.
Ne misli, da si dober, če si najboljši med najslabšimi.
Zdaj se je skeširal in kmalu ugotovil, da je dal mnogo preveč za to kar potrebuje. Zdaj pa razmišlja kako bo telefon fural 5+ let. Kar načeloma sploh ni problem, če ga malo paziš in ne doživi kakše HW napake.
Kot prvo lahko zelo podaljšaš življensko dobo baterije. Samsung ima opcijo battery care, ki ti da na razpolago le 80% baterije, vendar je zanjo to dosti bolje. Kot drugo, glej da se telefon ne pregreva. Sploh med polnenjem. Ne ga takrat uporabljat in ne uporabljaj fast charging. 2A je po moje ravno prav. Ne sprazni baterije pod 10%.
Jaz sem na svojem izgubil 10-15% kapacitete v dveh letih. Če ne bo šlo kaj drugega, bo telefon normalno uporaben še vsaj dve leti.
Backup se pa dela ob vsakem posegu, ker je možnost, da se kaj zgodi. Baterija drugače nima vpliva na podatke, vendar kakšna poškodba pri odpirnju telefona pa lahko ima.
Kot prvo lahko zelo podaljšaš življensko dobo baterije. Samsung ima opcijo battery care, ki ti da na razpolago le 80% baterije, vendar je zanjo to dosti bolje. Kot drugo, glej da se telefon ne pregreva. Sploh med polnenjem. Ne ga takrat uporabljat in ne uporabljaj fast charging. 2A je po moje ravno prav. Ne sprazni baterije pod 10%.
Jaz sem na svojem izgubil 10-15% kapacitete v dveh letih. Če ne bo šlo kaj drugega, bo telefon normalno uporaben še vsaj dve leti.
Backup se pa dela ob vsakem posegu, ker je možnost, da se kaj zgodi. Baterija drugače nima vpliva na podatke, vendar kakšna poškodba pri odpirnju telefona pa lahko ima.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
Bolt ::
Ja itak, da baterije tam po 2 letih začnejo izgubljat na moči. Tam do 2 let pa nima veza kako polniš. OK kakšne izjeme so toda baterije in telefoni so prilagojeni hitremu polnjenju in si ja nor, da se bom še s tem ukvarjal kdaj in kako ga bom polnil.
No pa tako se paziš! Jaz ne gledam sploh kdaj odklopim in vedno polnim na super fast charging pa mi v dobrih 2 letih ni padlo za 15%.
Tako da to nakladanje kdaj, do koliko ... je bullshit.
No pa tako se paziš! Jaz ne gledam sploh kdaj odklopim in vedno polnim na super fast charging pa mi v dobrih 2 letih ni padlo za 15%.
Tako da to nakladanje kdaj, do koliko ... je bullshit.
Ne misli, da si dober, če si najboljši med najslabšimi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bolt ()
Ne ni bullshit. Imam mali telefon 5.9', kateri so bolj dovzetni od velikih na staranje baterije. Je pa to seveda odvisno od modela do modela odvisno. Nekateri proizvajalci probajo iztisnit iz baterije čim več, vendar je zato degredacija baterije toliko večja.
Drugače se pa ne rabim kaj dosti ukvarjat s baterijo. Pač samo ne delam neumnosti, ki bi izdtno obremenjevalo baterijo. Fast charging v 99% ne rabim, ker v dveh dneh komot polnim telefon 45min. Če pa rabim, lahko s dvema klikoma vklopim.
Sem že imel telefon, ki je v enem letu izgubil 30%, ker je proizvajalec hotel imeti dalši runtime na začetku...
Drugače se pa ne rabim kaj dosti ukvarjat s baterijo. Pač samo ne delam neumnosti, ki bi izdtno obremenjevalo baterijo. Fast charging v 99% ne rabim, ker v dveh dneh komot polnim telefon 45min. Če pa rabim, lahko s dvema klikoma vklopim.
Sem že imel telefon, ki je v enem letu izgubil 30%, ker je proizvajalec hotel imeti dalši runtime na začetku...
Magic
Če ti baterija na telefonu zdrži dva dni, vsako noč pa telefon počiva 8 ur, zakaj ga nebi polnil kar čez noč z 0.5A
Pa postane hitro polnenje čisto brezveze :)
Al morate nekateri bit vsako minuto ponoči pripravljeni za na dvodnevno pot?
Pa postane hitro polnenje čisto brezveze :)
Al morate nekateri bit vsako minuto ponoči pripravljeni za na dvodnevno pot?
Horas ::
nov telefon pa bi že menjal baterijo?? pa kaj vi delate z svojimi telefoni???
stara mama butasta ravno polnjenje celo noč še ko je poln, najbol kvari baterijo
stara mama butasta ravno polnjenje celo noč še ko je poln, najbol kvari baterijo
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
Seveda, ker polnilna regulacija sili baterijo v višjo napetost, kot je deklarirana pri 100% napolnenostji...
Đizs, kaj vse ne prebereš na internetu....
Đizs, kaj vse ne prebereš na internetu....
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Samsung predstavil telefone Galaxy S22 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 19438 (4759) | Hovdra |
» | Apple znatno otežil menjavo baterij v iPhonu (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 24841 (19375) | bbf |
» | Kako dolgo imate telefon, preden ga zamenjate? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 10818 (7687) | KTr1sk |
» | Bo EU predpisala enotne polnilce mobilnikov? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostalo | 22412 (15557) | MrStein |