Forum » Loža » Zavarovanje stanovanja
Zavarovanje stanovanja
THor71 ::
Ojla,
zanima me, ce je kdo kaj nastudiral ponudbe razlicnih zavarovalnic. Namrec rad bi zavaroval stanovanje in elemente v njem. Zavarovanje naj bi vsebovalo:
- zascito proti streli (TV, racunalnik, kuhinjski el. elementi,...),
- zascito proti kraji
- iztok vode v lastnem stanovanju in potencialnim sosednjim (ce mi poci cev in sosedu pricurlja voda, ali pa npr. meni dvigne parket; streha,...)
Thx,
Thor
zanima me, ce je kdo kaj nastudiral ponudbe razlicnih zavarovalnic. Namrec rad bi zavaroval stanovanje in elemente v njem. Zavarovanje naj bi vsebovalo:
- zascito proti streli (TV, racunalnik, kuhinjski el. elementi,...),
- zascito proti kraji
- iztok vode v lastnem stanovanju in potencialnim sosednjim (ce mi poci cev in sosedu pricurlja voda, ali pa npr. meni dvigne parket; streha,...)
Thx,
Thor
Vice ::
Za hišo se splača za stanovanje pa ne razen če ni stavba ali blok v katerem imaš stanovanje zelo dotrajan ali npr. će je nujno potrebno obnove samo stanovanje, če je vse to OK rajši za ta denar(+malo zraven) kupi orenk vrata in ključavnico da te ne bo kdo ukradel. (razen, če nisi 1st floor)
SkIDiver ::
Mi smo zavaroval pr Generali bajto. Mamo proti streli, toči, vodi (če cev spusti al pa, če zalije meteorna voda), požaru, kraji, poškodbe ki nastanejo na predmetih in ljudeh zaradi hiše zunaj in znotraj le te (strešn cegu na avto, name pade strešn cegu-bog ne daj, padm zarad leda po stopnicah-to lahko, kdo koga ureže z nožem po nesreči seveda, ti pade kaj na nogo ali nate in tako naprej). Skratka kr lušno zavarovanje in niti ni drago. Mislm, da je tole blo v paketu z obveznim avtomobilskem zavarovanjem nekje okoli 22 tisočakov za hišo, ki ima pol kletne prostore, pritličje in mansardo. Se pa splača. Mi nismo mel še nikol zavarovano kot skoraj, da noben drug v naši ulci dokler ni letos polet zgorela streha na sosedovi hiši in posledično temu je bila potrebna celotna adaptacija mansarde ter celotna nova streha. V roku 14 dni so vsi zavaroval hiše. Sosed, na žalost je po 20 letih prvič ni imel zavarovane, ker se mu je zdelo škoda denarja, ker se tako ali tako nič ne more zgodit in zato ni obnovil zavarovanja z plačilom premije.
Jake ::
Stanovanjsko zavarovanje je smešno poceni v primerjavi s škodo, ki lahko človeka doleti.
Zanimivo je, kako ljudem ni problem dajati par 100k za avtomobilski kasko, tezko pa jim je dati par 10k za zavarovanje hiše.
Zanimivo je, kako ljudem ni problem dajati par 100k za avtomobilski kasko, tezko pa jim je dati par 10k za zavarovanje hiše.
Zico ::
Se strinjam z Jake-om, je ze res da smo Slovenci mahjeni na avte, tisto kar nam je pa res zivljenskega pomena pa pozabmo takoj ko je dnar vmes. KAr se varnosti tice je to paketno zavarovanje ena a. Kar se tiče uradne strani je pac tako, ce pa cloveka resnično zanima in zeli imeti tako zavarovanje ali informacije pa lahko tudi mene kontaktira. Imamo pa tudi vsa ostala zavarovanja, nekaj tudi takih, ki jih ostala konkurenca nima. Tudi sam imam tako zavarovanje, pa ne zato ker sem zaposlen pri tej zavarovalnici, ampak ker v Sloveniji ne dobis boljsega za tak denar in v resnici lazje spim ko okoli mene "svigajo" strele.
LP Zico
LP Zico
THor71 ::
Kolikor sem jaz zasledil so pri paketih (razlicne zavarovalnice) fore pri teh direktnih/indirektnih strelah. Pa pri nekaterih moras delat popis notranje opreme, kar pomeni, da moras neprestano osvezevat spremembe z zavarovalnico (Generali se mi zdi, da ima eno okvirno ocenitev za vse elemente?).
nicjasno ::
No, da kot zavarovalni agent se jaz dodam svoje:
Za stanovanje je vazno, KAJ je predmet zavarovanja. Ali samo osebe v stanovanju in prostori, ali pa tudi premicnine, ki se v stanovanju nahajajo.
Za premicnine je treba valda sproti javljat, ce si npr. kupis nov pralni stroj, ki je vecje vrednosti kot prejsnji stari, ali pa npr. nov racunalnik, ker to vpliva na tvojo premijo in na koncu tudi na izplacilo. Ponudbe zavarovalnic se tu ne razlikujejo bistveno. Ima pa vsaka zavarovalnica kako svojo ugodnost.
Za stanovanje je vazno, KAJ je predmet zavarovanja. Ali samo osebe v stanovanju in prostori, ali pa tudi premicnine, ki se v stanovanju nahajajo.
Za premicnine je treba valda sproti javljat, ce si npr. kupis nov pralni stroj, ki je vecje vrednosti kot prejsnji stari, ali pa npr. nov racunalnik, ker to vpliva na tvojo premijo in na koncu tudi na izplacilo. Ponudbe zavarovalnic se tu ne razlikujejo bistveno. Ima pa vsaka zavarovalnica kako svojo ugodnost.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katera zavarovanja imate in kaj ste že koristli?Oddelek: Loža | 7828 (6221) | ;-) |
» | Ciganija sklepanja zavarovanj (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 18098 (14396) | solatko |
» | Zavarovanje kolesa.Oddelek: Loža | 4251 (3630) | techuser |
» | Starejše stanovanje: zavarovanje premičnin ali nepremičnin?Oddelek: Loža | 2586 (2135) | Magic1 |
» | Udar strele - koliko bo krila zavarovalnica ?Oddelek: Loža | 11653 (5005) | ;-) |