» »

WP/Woo spletna trgovina - optimizacija

WP/Woo spletna trgovina - optimizacija

TehDucky ::

Ima kdo kakšne izkušnje z optimiziranjem spletne trgovine v woocommerce? Hkrati pa tudi z vzdrževanjem.

Imam kar nekaj tehničnega znanja, malenkost znanja v programiranju - toliko, da kakšno enostavno kodo skopiram in prilagodim IDje in jo uredim svojim zahtevam.

Ker pa je to daleč od tega kar rabim, da bi spletna trgovina delovala v nulo ves čas, iščem nekoga, da "bdi" nad menoj. Torej, da imam dober server,urejen backup - vsaj dnevni, mi zna optimizirati počasno nalaganje strani, nastavi google analitiko in pomaga pri google adsih, mogoče še kakšen cloudflare vmes postavi.

Naročil še ni veliko, do 3 na dan, na 3000 mesečnih obiskovalcev, ampak pomoje bremza to, da je počasna. Je pa potem še kar nekaj telefonskega povpraševanja in ogledov in nakupov v fizični trgovini.

Če ima kdo dobre izkušnje s tem se priporočam. Sem našel kar nekaj tega po spletu, pa na razna povpraševanja niti nekaj ne trzajo, razen če jim dam admin dostop in pa se že zavežem k nekemu mesečnem vzdrževanju.

Hvala!

Ales ::

TehDucky je izjavil:

.... Sem našel kar nekaj tega po spletu, pa na razna povpraševanja niti nekaj ne trzajo, razen če jim dam admin dostop in pa se že zavežem k nekemu mesečnem vzdrževanju.

S stališča vzdrževalcev ima to poslovni smisel, sklepam da se zato večina od samega začetka loteva projektov na ta način. Morda to uporabljajo kot filter strank.

Lahko se še kaj pogovarjamo na to temo, a jaz sem pri tem pristranski, ker se profesionalno ukvarjam s takimi storitvami...

Moj pristop je drugačen: za pripravo ponudbe se pogovorimo s stranko, normalno, potem si ogledamo spletno trgovino kot navadni obiskovalci, za pridobitev tehničnih podatkov pa imamo pripravljen kratek vprašalnik o trenutnem stanju spletne trgovine (verzije programske opreme, vtičniki, itd.).

Pa na daljavo naredimo nekaj hitrih testov delovanja. To je dovolj za uvodno ponudbo. V njej nato navedemo ceno prevzema projekta ter predlagamo seznam opravil, ki bi jih izvedli po prevzemu.

Plačila so etapna, prevzem projekta zaračunamo. Nismo poceni, so pa naše cene in storitve korektne.

Po moje!

No, glede teh vzdrževalnih pogodb - kar lahko povem iz izkušenj je, da večina naših strank je na vzdrževalnih pogodbah. Ima smisel za obe strani, ampak to se samo izkaže kasneje... Nisem pa nikoli smatral, da to mora biti pogoj za sodelovanje ali da bi moral na ta način filtrirati stranke.

Raje sem precej direkten pri nasvetih in vsem ostalem, pa se hitro ali ujamem ali ne ujamem z nekom...

legion ::

- Preidi na Cloudflare
- Namesti vtičnik WP Rocket
- Če self-hostaš si uredi še Redis
- Uporabi CDN (affiliate link https://bunny.net?ref=szsui5p5xg)

WP Rocket v kombinaciji s Cloudflare in CDN ti bo ogromno pomagal

Ales ::

CloudFlare, Bunny, ...ti zgleda eden tistih, ki mu je vseeno katera multinacionalka nadzoruje spletni promet in kam vse odtekajo informacije, sploh če še "zasluži" par centov od affiliate linka, kaj?

Kaj pa vem, morda bi se lahko malo zamislil nad tem.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Transparentna Slovenija #5: Spletni trgovini s spolnimi pripomočki razkrili svoje kup (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
12548028 (25742) Saul Goodman
»

Opcije izdelave spletne strani za podjetje (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
9915816 (12293) BigWhale
»

Izdelava mobilne spletne trgovine

Oddelek: Izdelava spletišč
424557 (3240) 111111111111
»

Cena za spletno trgovino?

Oddelek: Izdelava spletišč
396216 (5267) HardFu
»

Rad bi odprl svoje podjetje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
516577 (5110) Pyr0Beast

Več podobnih tem