» »

Egipt, Hurgada - internet

Egipt, Hurgada - internet

psychoshorty ::

Pozdrav,

cez dobra dva tedna odpotujemo v Egipt. Priporocila glede interneta so, da se na letaliscu v Egiptu kupi lokalno sim kartico njihovih mobilnih providerjev. Obstaja mogoce se kaksna druga univerzalna resitev? Ne rabim ne vem kaksne kolicine.

starfotr ::

Sim kartice je najbolje kupiti v uradni poslovalnici od operaterja. Lahko, da bodo samo dilerji na letališču. In tam te takoj čaka nategunsko visoka cena in preveč prodanih podatkov.

Za nakup potrebuješ potni list.

Vodafone, Orange ali Etisalat kupiš v pooblaščenih centrih oz. poslovalnicah, kjer ni dobroimetja, dobropis se dopolni z elektronskim polnjenjem v želenem znesku v pooblaščenih prodajalnah in supermarketih.

kt0050 ::

Če se vrnemo na izvorno vprašanje:

Osebna izkušnja, bil dol med prvomajskimi letos. Predvidevam, da jih gre večina južno od letališča, kjer je večina hotelov.

Kot turist imaš velike možnosti, da te bodo pri nakupu SIM kartice nategnili in ti uturili drag prenapihnjen paket. Na letališču se po mojem ne splača kupovati, v bližnjem trgovskem centru (Senzomall) je predstavništvo Vodafone, kjer pa so me tudi hoteli zelo nategniti. Nazadnje sem pop**dil in je prodajalka pripeljala šefa s katerim sva se zmenila za 500 EGP paket ki vsebuje 30 GB podatkov in nekaj lokalnih klicev (brezveze, ne rabiš).

Posebnost je tudi, da je v Egiptu močna cenzura interneta blokirajo marsikaj, tudi VPN... recimo openVPN ne dela, niti wireguard. Dela pa recimo Shadowsocks, če si prej urediš server doma.

Priporočam, da si doma sprintaš cene iz vodafone Egypt in jim s tem papirjem zatežiš za boljšo ceno, kot ti jo sprva ponudijo in ne nasedaš raznim izgovorom, da to ne velja za turiste.

Lonsarg ::

Za boljše živce je včasih bolje izbrati kar kak WolrdWide Global SIM ponudnika. Pri enih naročiš fizično SIM da pride po pošti, pri drugih pa lahko naročiš celo eSIM, če ti telefon podpira, in dobiš/aktiviraš v minutah preko emaila, še medtem ko si v Sloveniji.

So sicer malo dražji kot najugodnejši lokalni, ampak drugo je pa dejansko najti tistega najugodnejšega lokalnega in se zafrkavati ko si že tam.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

psychoshorty ::

Torej moja izkusnja:

Vzel lokalno sim kartico od orange - za 8€ 45Gb podatkov, kar je bilo vec kot dovolj. In ja kot je nekdo ze zgoraj napisal, basically dela samo web in https. Ko sem poizkusal povezavo z openvpn in wireguardom sem mislil, da sem idiot in vec ne znam. To je dejansko blokirano. Na koncu sem moral teamviewer s pomocjo familije zalaufat, da sem lahko nekaj uredil.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izimobil ne dela v italiji (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
9118786 (6589) smile-
»

internet hrvaška (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
11128402 (11034) Daniel
»

Preveč regulative: Uber se po treh letih umika iz Danske (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
5322080 (19848) kotanyi
»

Potovanje v New York ali San Francisco? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10338158 (34845) Miha_T
»

Simobil EU neskončno (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
5214317 (12692) EdoK

Več podobnih tem