» »

Komentiraj nepremicnine.net - Vtičnik za Chrome

Komentiraj nepremicnine.net - Vtičnik za Chrome

MaticMirnik ::

Pozdravljeni,

Že nekaj časa spremljam portal nepremicnine.net in sem si vedno želel, da bi lahko marsikatero nepremičnino komentiral.
Na žalost nepremicnine.net ne omogočajo oddaje komentarjev zato sem napisal en spletni vtičnik za brskalnik Chrome, ki na spletno stran nepremicnine.net vstavi okolje za anonimno oddajo komentarjev. Sami komentarji se integrirajo na spletno stran nepremicnin in celotna zadeva deluje precej native. Komentarje potem pod posameznim oglasom vidijo vsi, ki imajo ta naložen ta vtičnik.

Vtičnik je dostopen preko Google Chrome Webstora: Komentiraj nepremicnine.net
Komentarji se shranjujejo v spletno bazo podatkov (za vso infrastrukturo skrbim sam, tudi kar se finančnega vidika tiče), o uporabnikih se ne shranjuje popolnoma nikakršna informacija.

Če bo dovolj zanimanja nameravam vtičnik implementirati še za firefox in implementirati nekega crawlerja, ki bo periodično prebiral podatke o nepremičninah in tako poleg komentarjev prikazati še neke smiselne podatke kot je naprimer datum objave oglasa in graf sprememb cene nepremičnine.

Zadeva je popolnoma brezplačna, vabim vas da jo preizkusite.
Matic

free_rider ::

bloatware :)

Likalnik ::

sicer ne vem zakaj bi komentiral oglase...ker potem bi dobil ven tak zmazek kot je FB market...kjer komentirajo vsi ne glede na to ali ima namen kupiti ali ne.
vsak se ti spusti v ceno in jo komentira...kakšno ceno jaz postavim za določeno stvar je čisto moja odločitev...če je previsoka mi bo pokazal trg, ker jo ne bom mogel prodati...če bo pa prenizka jo bom pa prodal v enem dnevu....in za to ne rabim 50 berzveznih komentarjev.

kako je šele, ko hočeš nepremičnino oddati v najem...pa slikaš stanovanje, dodaš ceno...potem se pa usuje polno nespodobnih komentarjev ljudi kateri nimajo namena najeti stanovanje

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Likalnik ()

error7891 ::

Likalnik je izjavil:

sicer ne vem zakaj bi komentiral oglase...ker potem bi dobil ven tak zmazek kot je FB market...kjer komentirajo vsi ne glede na to ali ima namen kupiti ali ne.
vsak se ti spusti v ceno in jo komentira...kakšno ceno jaz postavim za določeno stvar je čisto moja odločitev...če je previsoka mi bo pokazal trg, ker jo ne bom mogel prodati...če bo pa prenizka jo bom pa prodal v enem dnevu....in za to ne rabim 50 berzveznih komentarjev.

kako je šele, ko hočeš nepremičnino oddati v najem...pa slikaš stanovanje, dodaš ceno...potem se pa usuje polno nespodobnih komentarjev ljudi kateri nimajo namena najeti stanovanje

Simple, če nočeš brati komentarjev si ne namestiš vtičnika. :)

MaticMirnik, super!

Mato989 ::

Likalnik je izjavil:

Sicer se strinjam s tabo, ampak to da nekdo lahko napiše da je bil na ogledu in je slabše kot na slikah ni slabo in prihrani komu čas.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Likalnik ::

se strinjam...zato sem si naložil ta vtičnik in mu dam možnost...ta zadeva ima tako dobre kot slabe strani...mogoče je FB market preveč splošen in dejansko si vsak "drek" naredi račun kjer potem komentirajo.

pozitivno je pa to, da lahko že kakšno informacijo dobiš pred ogledom in se nanjo pripraviš ali pa sploh ne greš na ogled.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Likalnik ()

free_rider ::

Mato989 je izjavil:

Sicer se strinjam s tabo, ampak to da nekdo lahko napiše da je bil na ogledu in je slabše kot na slikah ni slabo in prihrani komu čas.

Ja, predvsem se pa lažje zlaže, da je bil na ogledu in da je bilo slabše kot na slikah.

Zelo preprosto je potem konkurenčne oglase heklat, svojega pa umetno prehvalit.
Enjoy that world.
Veliko sreče v šimfanju avtorju in tistim par mandelcov, ki si bodo to namestil.

MIHAc27 ::

Sem spremljal skupino nepremičnine... za vsako vprašanje dobiš itak potem 10 različnih informacij, da človeka še bolj zmedeš.
Itak so eni še trolli. Žal človeštvo za take stvari še ni pripravljeno. Mogoče, ko ne bo anonimno.

googleg1 ::

Se strinjam. Uporabna zadeva bi bil nek QA. Kjer bi uporabniki zastavljali vprasanja tistemu ki je oglas objavil, in bi se potem vsem pokazali odgovori

MIHAc27 ::

Če bi nekdo administriral, potem bi šlo, ja.
Sej ni panike, če nekdo komentira, da je zadeva predraga. Če argumentira zraven je to čisto drugače, kot če samo nekaj nabija.

Evolve ::

neuporabno... pri takih stvareh pride hitro do fake reviewejev, ki ne delajo drugega kot fiktivno prikažejo neko stvar kot slabo (pač zaradi konkurence, foušije itd..)

mr_chai ::

Jaz imam eno boljšo idejo, ki uporabi ChatGPT4 :D

bweemfi ::

MaticMirnik je izjavil:

Pozdravljeni,

Že nekaj časa spremljam portal nepremicnine.net in sem si vedno želel, da bi lahko marsikatero nepremičnino komentiral.
Na žalost nepremicnine.net ne omogočajo oddaje komentarjev zato sem napisal en spletni vtičnik za brskalnik Chrome, ki na spletno stran nepremicnine.net vstavi okolje za anonimno oddajo komentarjev. Sami komentarji se integrirajo na spletno stran nepremicnin in celotna zadeva deluje precej native. Komentarje potem pod posameznim oglasom vidijo vsi, ki imajo ta naložen ta vtičnik.

Vtičnik je dostopen preko Google Chrome Webstora: Komentiraj nepremicnine.net
Komentarji se shranjujejo v spletno bazo podatkov (za vso infrastrukturo skrbim sam, tudi kar se finančnega vidika tiče), o uporabnikih se ne shranjuje popolnoma nikakršna informacija.

Če bo dovolj zanimanja nameravam vtičnik implementirati še za firefox in implementirati nekega crawlerja, ki bo periodično prebiral podatke o nepremičninah in tako poleg komentarjev prikazati še neke smiselne podatke kot je naprimer datum objave oglasa in graf sprememb cene nepremičnine.

Zadeva je popolnoma brezplačna, vabim vas da jo preizkusite.
Matic

Saj to ti je jasno, da so vsi taki poizkusi - pa ne samo za eno stran ampak vse - klavrno propadli zaradi "neprimernih" komentarjev? Samo omenim... ;)

Ce te zanima, imam ze ~8 let spisan backend za to, vkljucno s karmicnimi dodatki in graf bazo. Ampak me ni prevec zanimalo, da mi razne avtoritete tezijo, da brisem nacisticne izpade iz njih.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bweemfi ()

velikBrokoli ::

Zanimiva ideja, ampak ni ravno varno narejeno :D

Nimaš nikakršne zaščite proti spamu:

curl 'https://www.komentirajnepremicnine.eu/commentsBox/postUserComment.php?queryURL=bohinjska-bela-posest_6560815&queryUserName=Lolek&queryUserComment=res%20dober%20deal'

Dobesedno dve minuti raziskovanja, pa sem naspamal 100 komentarjev na random oglas:

ab -n 100 https://www.komentirajnepremicnine.eu/commentsBox/postUserComment.php\?queryURL\=bohinjska-bela-posest_6560815\&queryUserName\=Lolek\&queryUserComment\=res%20dober%20test

Priporočam, da tole malce prilagodiš :)

Zgodovina sprememb…

velikBrokoli ::

Na, pa se tvoj server ne odziva več na oglasu: https://www.nepremicnine.net/oglasi-pro...

Za penetration testing račun ti pošljem preko ZS, lp

MaticMirnik ::

Hvala VelikBrokoli aka "Lolek". Sem prilagodil zadevo. Sicer preko vtičnika bi tako ali tako moral dovoliti le en komentar na 30s, sedaj to preverja tudi strežnik :)

Hvala tudi vsem ostalim za komentarje, anonimnost in to da lahko kdorkoli napiše karkoli je vsekakor težava vendar je tako praktično po celem spletu. Tudi slotech naprimer, pač vedno se bo našel nekdo, ki bo pisal bedarije anonimno.

Tudi če se zadeva ne prime pa je bil meni osebno vsekakor zanimiv izziv sploh zadevo usposobiti preko vtičnika chrome in pa vstavitve same forme in komentarjev na obstoječo stran oglasa na nepremicninah.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Večje povpraševanje po vikendih

Oddelek: Loža
395434 (3499) josipdare
»

Obvoz nep. agenta (strani: 1 2 )

859684 (6485) Bizkit45
»

Ogled nepremičnine in oddaja podatkov

375147 (4116) Invictus
»

Kako določit pravo ceno stanovanja, hiše ipd. ?

446258 (3315) techuser
»

"Beverly Hills" lokacija v Mariboru

146242 (5699) Invictus

Več podobnih tem