» »

Vtičnica na dozi od žarnice

Vtičnica na dozi od žarnice

Kodi ::

Kje dobit oziroma sploh ne vem kaj naj vpišem v iskalnik? Vem da sem to že videl, ko namesto žarnice oziroma v dozo kjer je pri vijačena žarnica, pri vijačiš to zadevo, ki ima poleg žarnice še vtičnico. Ne bi rad vlekel dodatnih kablov, ker je to samo začasno oziroma za enkratno uporabo.

vres.ales ::

Vpiši E27 adapter pa boš našel kaj rabiš

floyd1 ::

Na sami luči velikokrat ni niti ozemljitve, varovalka tudi zdrži bolj malo. Odvisno od tega, kaj misliš prikopit, je to mogoče res lahko (zasilno) dobra ideja, a le če dobro veš, kaj delaš.

Vtipkam pa ne najde nič?
https://www.google.com/search?q=E27+ada...

Najbližje je to
na amazonu:

Mogoče pri nas kaj podobnega. Ker bi potreboval, čimprej že jutri.

floyd1 je izjavil:

Na sami luči velikokrat ni niti ozemljitve, varovalka tudi zdrži bolj malo. Odvisno od tega, kaj misliš prikopit, je to mogoče res lahko (zasilno) dobra ideja, a le če dobro veš, kaj delaš.

Nič kaj močnega samo kakšen polnilec za telefon ali radio... To je v garaži pa je samo doza za žarnico.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kodi ()

feryz ::

Priklopi dva drata in vtičnico. Lahko v naslednjih dveh minutah. Itak je začasno.

starfotr ::

Če je samo začasno, potegni podaljšek.

Miki N ::

Kodi je izjavil:

Vtipkam pa ne najde nič?

Najbližje je to
na amazonu:

No to pa je oldschool! Madafaka je celo priklopil vtikač z ozemljitvijo, da binglja v zraku - fook dat šit.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Miki N ()

Baja ::

za enkratno uporabo

jup, ker za drugo uporabo več ne boš živ.

jb_j ::

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jb_j ()

Bolibri ::

Dramatiziranje brez potrebe, ni pa po ps-u. Skoraj bolje spraviti nadometno drote iz vtičnice gor do žarnice, da bo ST zadovoljen.

Baja ::

sploh ne vemo kaj bi rad OP dosegel. ampak vticnica vezana na grlo žarnice? zakaj?

Utk ::

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Cveto ::

jb_j ::

Več časa in energije bo zapravil za tale šrot od izdelkov, namesto da bi naredil vtičnico kot se zagre in bi stvar delala brez težav in brez možnosti raznih potencialnih težav ali poškodb.

GupeM ::

Ali pa če kupiš to, zato da enkrat na mesec lahko telefon priklopiš. Če bi poslušal slo-tech svetnike, je najbolje, da potegne nov daljnovod do bajte in pripelje ločeno napeljavo za eno jebeno vtičnico, da bo enkrat na mesec lahko telefon nafilal. Še bolje pa kar ločeno elektrarno postavit. Pa dovolj daleč stran, seveda, da ne bo slučajno telefon preveč štroma potegnil.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

Še dobro, da za elektriko in vodo ni tako trivialno, kot za wifi.

Nikogar nisem videl, da bi imel na vrtno cev priklopljeno pipo v kopalnici. Ali pa na podaljšku pečico. Kot tudi ne, da bi kdo polivinl dal na streho in bi rekel, da je to rešitev namesto strešnikov.

mirator ::

Tehnično gledano, ni z vtičnico v grlu E27 nič narobe, če le ni šuko izvedbe. Torej do grla žarnice pride direktna nula, faza pa preko stikala. Ni pa zaščitnega vodnika. Torej je možna samo dvopolna vtičnica, v katero je možno vključiti samo porabnike z dvojno izolacijo (tiste, ki imajo narisan dvojni kvadrat oz. kvadrat v kvadratu).
Ko nekateri omalovažujoče opozorijo, da to sicer ni po PS-u, je pa povsem izvedljivo in ni treba dramatizirati pač ne vedo, da je dopusten čas izklopa ob okvari za stalne luči 5s, za vtičnice pa 0,4s. In ta razlika v času izklopa je lahko, v primeru okvare, smrtno nevarna.
Skratka, takšnih rešitev, elektro laikom ne priporočam.

polozweii ::

matobeli ::

Take zadeve se je včasih precej uporabljalo, reklo se jim je "ravbar". Največkrat v blokovskih kleteh ali garažah kjer je bila luč ni bilo pa vtičnice.

Verjetno je bila marsikatera skrinja napajana iz ravbarja.

mirator je izjavil:

Tehnično gledano, ni z vtičnico v grlu E27 nič narobe, če le ni šuko izvedbe. Torej do grla žarnice pride direktna nula, faza pa preko stikala. Ni pa zaščitnega vodnika.
A nisi ti neki štromar? Kako pa to delate napeljavo? Po cigansko? Pol materiala, zaračunanega stranki, ukradete?
Tako je na moji novogradnji, v vsaki luknji za luč. Kako pa vi delate, veste sami.

Aja, jaz sem sam štrom delal na svoji hiši. Mogoče imam zato tako narejeno, narobe seveda. Ker nimam pojma o štromu.

l0g1t3ch ::

Jaz imam do vseh luči pripeljano tudi ozemljitev.

Je moj električar čuden ali pač je to sedaj po standardu?

Je pa zanimivo da niti lestenci, ki so kovinski nimajo sponke za zemljo, samo nulo in fazo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: l0g1t3ch ()

Vsi nekitajski imajo vijak.
Čeprav je res malo verjetno, da imate dvometraše pri hiši,ki bodo mahali po lustru.
Žarnice pa itak nihče več ne menja sam, ker nima zdravniškega za delo na višini.

l0g1t3ch ::

feryz je izjavil:

Vsi nekitajski imajo vijak.
Čeprav je res malo verjetno, da imate dvometraše pri hiši,ki bodo mahali po lustru.
Žarnice pa itak nihče več ne menja sam, ker nima zdravniškega za delo na višini.

Potem pa očitno samo še kitajske prodajajo.

Miki N je izjavil:

Kodi je izjavil:

Vtipkam pa ne najde nič?

Najbližje je to
na amazonu:

No to pa je oldschool! Madafaka je celo priklopil vtikač z ozemljitvijo, da binglja v zraku - fook dat šit.

No vidim da ste se kar zgovoril. Lepo. To imam rad.Sicer spet nekaj nabijanja in pametovanja brez potrebe pa ajde saj to je bilo za pričakovat.
No to ni noben oldschool ampoak najnovejša zadeva ki se prodaja na amazonu.
https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B...
Ja to smo uporabljali že pred 50leti in sem pričakoval da je sedaj ta zadeva kaj napredovala pa vidim da nič.
Ne mi pametovat o nekih podalških pa vezavi itd. Če bi to hotel bi to naredil. Ni problem. Toda nobeden vas ni to spraševal. Bilo je spet povsem enostavno vprašanje in seveda slo tech strokovnjaki se tega ne znajo držat in enostavno odgovorit tisto kar jih vprašaš. Eden bolj pameten kot drugi. Pa kaj the FAK vam ni jasno kar človek vpraša. Kaj mislite da ste tukaj požrli vso pamet sveta in da ste najbolj pametni in da vse veste. Če bi imel namen vezat kable, podaljšek bi to naredil ali vas vprašal kako se to naredi. NE. Vprašal sem preprosto:
Kje dobit oziroma sploh ne vem kaj naj vpišem v iskalnik? Vem da sem to že videl, ko namesto žarnice oziroma v dozo kjer je pri vijačena žarnica, pri vijačiš to zadevo, ki ima poleg žarnice še vtičnico. Ne bi rad vlekel dodatnih kablov, ker je to samo začasno oziroma za enkratno uporabo.
Kaj vam tukaj ni jasno! LOL

Baja je izjavil:

za enkratno uporabo

jup, ker za drugo uporabo več ne boš živ.

Pa dej butl pober se mi, če nimaš kaj bolj pametnega za na pisat!

Baja je izjavil:

sploh ne vemo kaj bi rad OP dosegel. ampak vticnica vezana na grlo žarnice? zakaj?

Pa ti si res prilagojen program!
Ne veš kaj bi rad! Narisal in napisal sem ti ti ap tuakj take bedarije stresaš.

jb_j je izjavil:

https://www.amazon.de/-/en/socket-plug-...

https://www.amazon.de/-/en/tlidfgeo-Hol...

https://www.amazon.de/-/en/TXErfolg-Env...

https://www.amazon.de/-/en/STBTECH-Ligh...

https://www.amazon.de/HITRENDS-Flexible...

Kaj ti ni jasno! Še slikco sem ti nalimal pa pišeš take bedarije!

GupeM je izjavil:

Ali pa če kupiš to, zato da enkrat na mesec lahko telefon priklopiš. Če bi poslušal slo-tech svetnike, je najbolje, da potegne nov daljnovod do bajte in pripelje ločeno napeljavo za eno jebeno vtičnico, da bo enkrat na mesec lahko telefon nafilal. Še bolje pa kar ločeno elektrarno postavit. Pa dovolj daleč stran, seveda, da ne bo slučajno telefon preveč štroma potegnil.

Bravo svaka ti čast!

polozweii je izjavil:

https://ledsvet.si/izdelek/vticnica-za-...

HVALA!
Eden izmed redkih....
ki je znal odgovorit na preprosto vprašanje.

Zgodovina sprememb…

Karen ::

Vtičnica zna delat samo takrat ko je luč prižgana >:D, stikalo fazo prekinja...

darkolord ::

Ma nemoj

mpu2Q7 ::

Podoživljanje preteklosti, ko je 'prišla' elektrika v vas? Zdaj je to še meni všeč, bom kupil kakšno podobno reč. Palec gor :)

dreta ::

Temu se je vcasih reko 'rauber' :)

gruntfürmich ::

isuse kakšne probleme vidijo strokovnjaki na slo-teku. kot da je manjko ozemljitve kakšen problem. kot da ima povprečna gospodinjska naprava kakšno ozemljitev. kot da ima kakšno ročno orodje ozemljitev. kot da vaše ozemljitve še vedno špilajo...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

mirator ::

feryz je izjavil:

mirator je izjavil:

Tehnično gledano, ni z vtičnico v grlu E27 nič narobe, če le ni šuko izvedbe. Torej do grla žarnice pride direktna nula, faza pa preko stikala. Ni pa zaščitnega vodnika.
A nisi ti neki štromar? Kako pa to delate napeljavo? Po cigansko? Pol materiala, zaračunanega stranki, ukradete?
Tako je na moji novogradnji, v vsaki luknji za luč. Kako pa vi delate, veste sami.

Aja, jaz sem sam štrom delal na svoji hiši. Mogoče imam zato tako narejeno, narobe seveda. Ker nimam pojma o štromu.

To, da nimaš pojma o štromu, se lepo vidi iz priložene slike.
Je pa pohvalno, da si povlekel tudi PE vodnik - ampak, saj veš: "tudi slepa kura najde zrno"

@kodi: tole je, kar se tvojega vprašanja tiče off-topic, zato ti ni treba brati. Jeza namreč škoduje.

Karen je izjavil:

Zakaj misliš, da je pri vsakem zraven še stikalo?

dreta je izjavil:

Temu se je vcasih reko 'rauber' :)

Tako je. Se nisem mogel spomnit. Hvala. Sem našel enega starega tudi na Bolhi.
https://www.bolha.com/ostale-umetnine-s...
Bom kar naročil tistega iz amazona nikoli ne veš kdaj pride prav. Za danes je itak prepozno.

Zgodovina sprememb…

hipertija ::

Kodi je izjavil:

Karen je izjavil:

Ker pojma nima. Ti pa tudi imaš debilne ideje.
Prekle za kurnk

c3p0 ::

Razen ko kak genij da fazo stalno, stikalo pa prekinja nulo.

Pri raznih menjalnih, križnih stikalih (več stikal za eno žarnico), pa celo ni nič nenavadnega, če je PE uporabljen kot "druga" faza.

hipertija je izjavil:

Kodi je izjavil:

Karen je izjavil:

Ker pojma nima. Ti pa tudi imaš debilne ideje.

Sedaj pa se je oglasil še en debilček več. A to ti je vse kar zmoreš. Svaka ti čast.:))

Gagatronix ::

Tole so tzv. ravbarji. Sam se s tem ne bi zajebaval, si pa pogosto videl take zadeve pred nekje sto leti na kmetijah, kjer so imeli zadeve nasraufane v lampo nad jedilno mizo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Modifikacija lokalnega rekuperatorja - zmanjšanje hitrosti ventilatorja

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
61038 (841) XIIT
»

Nakup torbe za prenosnik in orodje.

Oddelek: Pomoč in nasveti
71014 (660) bobby
»